jrutowicz85 26.09.06, 21:02 każdy narzeka na ten bank wszyscy sa nie zadowoleni ale gdy spróbowałem o doradztwo gdzie kredyt to doradzca zasugerował że najlepszy będzie millenium,czy coś z tego rozumiemiecie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arfer Re: co jest z tym millenium 26.09.06, 21:10 Działo się tak, ponieważ nominalnie Mille miało bardzo dobrą ofertę. Tyle, że obsługa pozostawiała sporo do życzenia.. Odpowiedz Link
jaqbek2 Re: co jest z tym millenium 26.09.06, 21:14 Czy przy pośrednictwie doradców finansowych załatwianie spraw w Millenium też tyle czasu trwa ? Odpowiedz Link
ziut19 Re: co jest z tym millenium 26.09.06, 21:27 W tej chwili analiza (sama analiza) trwa 4 dni. Wczesniej musi byc komplet dokumentow i operat. Odpowiedz Link
nerudo Re: Czy ty czlowieczku nic nie rozumiesz..? 27.09.06, 20:12 poprostu doradca ma dobrą prowizję dlatego ci proponuje, oprócz tego na papierze Millenium może faktycznie wyglada w miare dobrze.. ale jesli chcesz później dostać nerwicy z powodu problemów z nimi to życze powodzenia.. u mnie przegieli na maxa - złożyłem reklamacje z prośbą o wypłate odszkodowania w wys. 10 tyś. zobaczymy co odpiszą.. narazie dowiedziałem się że reklamacja jest u radcy prawnego.. ale czekam z niecierpliwością na odpowiedź.. Odpowiedz Link
jaqbek2 Re: Czy ty czlowieczku nic nie rozumiesz..? 27.09.06, 20:14 możesz zdradzić o co poszło ? Odpowiedz Link
arfer Re: Czy ty czlowieczku nic nie rozumiesz..? 28.09.06, 14:45 Niech zgadnę - przepadek zadatku ? Odpowiedz Link
nerudo Re: Czy ty czlowieczku nic nie rozumiesz..? 29.09.06, 22:25 ok więc pisze o co poszło - wszystkiego nie opisuje bo jest tego zbyt dużo. Np: - ksiegowanie po innym kursie niż zapisane w umowie - w umowie mam zapis że mam księgowanie po kursie NBP z dnia poprzedniego a księgowali mi po kursie Milelniu czyli wyższym niż powinni - czyli powstawała niedopłata - z niewiadomych przyczyn powstawały niedopłaty w ratach (po złozeniu raklamacji oczywiście okazywąło się ze "był błąd w systemie" - pstatnio złozyłem reklamacje na brak aktualzacji w BIK - brąłem kredyt na inne mieszkanie, aktualizacje sa przeprowadzane co 30 dni, ja mialem 1.5 roku temu, dzięki temu miałem obniżoną zdolność kredytowa musiałem wyłozyć swoją kase, a za to już wystapiłem o odszkodowanie. A i jeśli chodzi o ostatnia reklamacje, złozyłem ją w czerwcu, okaząło sie ze nawet nie mieli jej odnotowanej, złozyłem nastepną na początku września brak odpowiedzi okazało się że nie maja odnotowanej w systemie, złożyłem nastepną ząłączając wcześniejsze 2 reklamacje (i info o braku odpowiedzi) ale w tej już oczywiście wystąpiłem o odszkodowanie za poniesione koszty i straty moralne w wysokości 10 tyś. zł. reklamacja została rozpatrzoza dość szybko bo była wysłana mailem do Dyrektora Banku Nuno Alwalesa czy jak mu tam, do dyrektor biura obsługi klienta i listem poleconym z potwierdzeniem odbioru, pismo mnie bardzo rozbawiło ogólnie masło maślane, napisałem np. że brak aktualizacji danych w BIK a pani dyrektor mi odpisała że nie wystapiłem o zaświadczenie więc mi go nie wysłali, nawet nie potrafi przeczytac pisma (ja nie chciałem zaswiadczenia tylko żeby zaktualizowali dane) i oczywiście najbardziej ubawiło mnie to że nie ustosunkowali sie wogóel do mojego odszkodowania, tak jak by go wogóle nie było, więc jestem bardzo zadowolony, czekam żeby minęło 14 dni od kiedy złozyłem pismo o odszkodowanie i jestem bogatszy o 10 tyś. - bo przecież jeśli wpismie nie odmówili wypłaty to oznacza że ją zaakceptowali.. ciekawe jaka bedzie rekacja.. oj ludzie jesli nie chcecie mieć problemów to omijajcie ten bank.. Odpowiedz Link