Gość: sprawiedliwy IP: *.dynamic.mm.pl 02.12.11, 13:01 Spodziewałem się tego, że nie ma żadnego banku. Ale nie łudzę się że da coś to komuś do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: comarch? Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.12.11, 13:24 Comarch w top 10 pracodawcow w polsce ? a kto glosowal ? firma z filozofia 1 dobrego pracownika zastapimy masa studentow i praktykantow... no tak w koncu to ranking na najlepszego pracodawce. Comarch wygrywa.! Ma samych mgr i wyzej (dopoki go nie masz nie mozesz liczyc na prawdziwa umowe). Nie ma nadgodzin (oficjalnie, a w rozliczeniach z PM jest ich tyle, ze nie ma kiedy wybrac). Pracownikom oferuje wode z drystrybutora i ogromne wsparcie w postaci 2 biletow do kina na miesiac. O pensjach nie wspominamy bo nie ma sie czym chwalic... Podzenia z takim rankingiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byslaf Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.play-internet.pl 02.12.11, 15:25 > Pracownikom oferuje wode z drystrybutora i ogromne wsparcie w postaci 2 biletow > do kina na miesiac W TP i tego nie ma. Raz na dwa lata świąteczna impreza w restauracji, ciepłe danie i butelka wódki na 8 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Tera je COP" Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: 212.160.172.* 02.12.11, 16:05 Są bony na dziecko (rzecz jasna przy jakims minimalnym dochodzie na rodzine). Poza tym jest woda z dystrybutora. Imprezy świąteczne/wielkanocne są "składkowe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdr Comarch = Biedronka dla informatyków IP: 195.117.162.* 02.12.11, 16:17 wszyscy w branży to wiedzą :) kogo pytali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer-llink Nauki ścisłe według profesjonalistów IP: 178.73.48.* 02.12.11, 17:52 W artykule stoi, iż : "W kategorii nauki ścisłe pierwszym wyborem polskich profesjonalistów jest Nestlé Polska, awansująca z miejsca 2. Zaszczytną drugą pozycję przejął L'Oréal Polska - w ubiegłym na miejscu 4. Czołówkę zamyka GlaxoSmithKline." Cudnie! Producenci szamponów, pasty do zębów i odżywek zatrudniają na kopy matematyków i fizyków teoretycznych? Już tam pędzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popka Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.24.net.pl 02.12.11, 13:29 dziwi obecność Bx na piątym miejscu, czyli w czołówce, gdyż sposób traktowania pracowników w tej korporacji jest od paru dobrych lat przedmiotowy Odpowiedz Link Zgłoś
nikadaw1 Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów 02.12.11, 13:39 TVN to ta firma, gdzie Magda Mołek wróciła do pracy trzy tygodnie po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
mlodzi.popieraja Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów 02.12.11, 15:08 Wróciła, bo w firmie jest świetna, rodzinna atmosfera. Dla pracowników TVN to drugi dom. Odpowiedz Link Zgłoś
franz86 Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów 02.12.11, 16:14 cha cha cha. Świetny dowcip. Nawet nie wróciła, tylko biegła do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
observer_observer Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów 02.12.11, 15:09 Jak widzialem w AIESEC - kto zadotuje bardziej tej bedzie wyzej. Patrzac obiektywnie to tego typu zestawienie jedt podobne do pytania w ktorym kraju sie najlepiej zyje. Tylko dla kazdego cos innego jest w zyciu wazne. Bzdura - jak bym byla wlascicielem to bym chyba nie pozwolil nikomu wrzucic mnie na nia... Bo Ci myslacy i tak by chcieli dla mnie pracowac jakbym mial dobry biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.janwinnicki Ajsekowe śmiecie głosu nie mają 02.12.11, 17:26 to nie jest grupa reprezentatywna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byslaf Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.play-internet.pl 02.12.11, 15:23 Panienka na zdjęciu zdobywa Grand Prix w kategorii: "ładna buzia, pustka w głowie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.devs.futuro.pl 02.12.11, 18:11 nieprawda. Moja siostra, bez żadnych znajomości, ale po kilku latach ciężkiej pracy - ma umowę na stałe. No ale ona ma 30 lat i 15 lat doświadczenia w mediach :-) Nie żartuję, zaczynała w programach młodzieżowych w regionalnych stacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szit No 100 razy lepszy pracodawca od bankruta TVN IP: *.static.tvk.wroc.pl 02.12.11, 22:09 ITI ma już ponad 3 miliardy długów i ciągłe straty a KGHM min. 3 mld zysków netto co rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.centertel.pl 02.12.11, 21:53 Te rankingi chyba były tworzone na podstawie opinii "specjalistów" tuż po studiach i poszukujących pierwszej pracy. W takim układzie polecam na pewno TVN, bo przyjmują do pracy na zasadzie "kto się zgodzi pracować za głodowe stawki, bez względu na kwalifikacje". Co do umów o pracę to nie do końca prawda z tymi umowami śmieciowymi - na takich umowach głównie pracują w redakcjach, przy produkcji i realizacji. Ale w sumie etatowców jest bardzo dużo i w pewnych działach etat jest normą. Zarobki dobre mają "gwiazdy" oraz finansiści i pracownicy techniczni (ale nie IT tylko technika telewizyjna). TVN jest bardzo pożądany? do czasu aż delikwent zostanie zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną i dowie się, jaką pensję proponuje mu pracodawca. :) Ostatnio słyszałem o osobie, która przyszła do pracy przy bardzo lansowanym ostatnio nowym projekcie i dostała 2400zł brutto przy umowie o dzieło... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szit HA HA HA, bankrut ITI :))) IP: *.static.tvk.wroc.pl 02.12.11, 22:10 Z 3 mld długów i notorycznymi stratami od 3 lat. Fantastyczny pracodawca, do którego może zawitać lada chwila syndyk :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomek Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.icpnet.pl 02.12.11, 23:03 Nie wiem jak pracuje się w TVN. Chyba bezstresowo, bo przed biurem naprzeciwko praktycznie cały czas stoi grupka ludzi gadających przez pół godziny przy okazji każdego wyjścia na fajkę... Denerwuje mnie tylko to bezmyślne powtarzanie po populistycznych politykach określenia "umowy śmieciowe". Umowy zlecenie czy o dzieło naprawdę są potrzebne i wmawianie ludziom, że są nimi krzywdzeni to właśnie ich krzywdzenie. Gdyby nie umowy zlecenie, na studiach zarabiałbym o parędziesiąt procent netto mniej, albo pracowałbym tylko na czarno, bo nikomu nie opłacałoby się mnie zatrudnić. Aktualnie ponownie pracuję bez umowy o pracę, jestem tzw. samozatrudnionym. To była moja własna decyzja - przynajmniej ZUS nie marnuje moich składek. A przy okazji widzę, jak "przydatni" w pracy wymagającej myślenia i wiedzy są praktykanci. Bez doświadczenia naprawdę niewiele wnoszą do firmy. Tłumaczenie populistów, że młodzi ludzie nie mogą przez to zaciągać kredytów jest idiotyczne - przecież jeśli ktoś zarabia 1,5 tys./mies. i dopiero zaczyna pracę to nawet z umową o pracę nie powinien brać dużych kredytów. Z czego miałby je spłacić w razie zwolnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.11, 23:25 A gdzie Polkomtel Zbysia? Przecież to transakcja roku! Pracownicy POwinni się garnąć stadami do tej firmy! Chyba nierzetelne te badania :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nestle. Nestle IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.12.11, 23:32 Pierwsze miejsce Nestle w rankingu to niestety tylko i wyłacznie mylne wyobrażenie osób, które tam nie pracują. Na miejscu nie jest juz tak "kolorowo" bez wzgledu na wykształcenie czy doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
michmaj Idealni Pracodawcy według profesjonalistów 03.12.11, 02:30 Jeżeli Dell jest taki super to dlaczego mam tam już siódmego KAMa w ciągu roku? W HP zresztą podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.omi.pl 03.12.11, 10:40 Wygląda na to że potrafisz zepsuć wszystko i nic bardziej skomplikowanego od cepa nie powinieneś brać do ręki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konto Agora w ogonku... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.11, 09:28 ... za dużo umów śmieciowych i stawek minimalnych? Brak szacunku dla pracowitych, promowanie lizusów? Stołówka już nie wystarczy, mamy XXI wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farba KGHM? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.11, 10:34 Bez pleców nie ma szans na dobrą pracę w tej firmie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Idealni Pracodawcy według profesjonalistów IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.11, 12:38 IBM Polska? LOL Ten artykuł jest chyba bardzo sponsorowany! Nie wstyd Wam publikować takie kłamstwa? Może jakiś dociekliwy dziennikarz sprawdziłby jak to wygląda w tych firmach na prawdę i zdemaskował absurd i fałsz tego typu rankingów i firm. Zapytajcie ludzi z polskich laboratoriów IBMa (np. z Krakowa) jak jest tam super. Mała kasa, nawet herbaty i kawy nie ma dla pracowników, beznadziejni managerowie, przestarzałe technologie, znikome szanse rozwoju czy awansu. Więcej ludzi odchodzi niż przychodzi. BTW nie wrzucajcie TVNu do firm z branży IT, proszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś