Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Urząd Pracy Tychy.

IP: 109.207.96.* 14.12.11, 10:58
    Jestem zarejestrowany w tym urzędzie już rok jako bezrobotny dodatkowo chciałbym zaznaczyć ze bez zasiłku, oczywiście pani w urzędzie się nie starają o takie osoby. gdybym dostawał zasiłek - rozmowa byłaby całkowicie inna. Tak tylko przychodzę podpisać się i wychodzę. Ponadto znajdując sobie prace i dzwoniąc do urzędu pracy po więcej informacji dowiaduje się już kolejny raz(!), że oferta jest przeznaczona do osób zwolniony z pracy. Unia dofinansowuje osoby mniej poszkodowane? Ja jako osoba bezrobotna nie mająca doświadczenia i pieniędzy z poprzedniej pracy - ponieważ jej nie miałem, jestem w dużo gorszej sytuacji. Gdzie tu sprawiedliwość? oferty pracy powinny być dostępne dla wszystkich! To jakaś kpina.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ... Re: Urząd Pracy Tychy. IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 19:19
        Niestety tak jest wszędzie, nie możesz oczekiwać, ze dostaniesz zasiłek, wczesniej nie pracując. Gdyby tak było, to ten przepis byłby nagminnie wykorzystywany, bo po co pracowac skoro ma sie kasę za nic. Inną kwestią i to istotną poruszoną przez ciebie jest brak ofert i tu się zgodzę, że pewne kwestie zostały pomylone. Nie powinno miec znaczenie, czy jestes bezrobotnym bo nie możesz znaleźc pracy, czy też bezrobotnym zwolnionym z etatu. Bezrobotny to bezrobotny, czy w pierwszej, bądź też drugiej sytuacji, osoba potrzebuje pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka