Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Capgemini Katowice-all over again..

27.12.11, 20:35
    Witam,
    zdaję sobie sprawę z istnienia miliona wątków o tej firmie, ale powiedzmy, że interesują mnie aktualne informacje,a nie te z 2005 ;)
    Przejrzałam sporo wpisów na temat pracy w Capg. i moje odczucia są co najmniej ambiwalentne...Ale nie o odczucia mi chodzi (szczególnie moje własne),a o konkrety.
    Jestem studentką kierunku nie związanego ani z księgowością, ani z IT, nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o pracę w Polsce, a poza angielskim nie znam dobrze żadnego innego języka, czy mimo to mam szansę na zatrudnienie w tej firmie?
    Na stronie firmy zachęcają studentów i absolwentów do aplikowania, ale stanowisko na jakie miałabym aplikować jest dosyć słabo sprecyzowane.
    Moje pytania są takie (malkontentów, którzy są już znudzeni odpowiadaniem na te pytania, odsyłam do zajęcia się czymś co sprawi im większą przyjemność;)-
    na jakim poziomie powinien być mój angielski?
    jak wygląda proces rekrutacji -szczególnie jak wygląda rozmowa po angielsku i testy, o których ktoś już wspomniał nie raz.
    czym mogłabym się w tej firmie zajmować?
    jakie są 'refleksje' pracowników oddziału w Katowicach?- zaznaczę, że nie interesuje mnie piłowanie paznokci w godzinach pracy i darmowe bilety do kina.nie mam też kosmicznych oczekiwań odnośnie zarobków, bo zdaję sobie sprawę, że nie mam żadnych faktycznych umiejętności,a bardzo zależy mi na 1.pracy 2.pracy polegającej na czymś więcej niż parzenie kawy 3.pracy, w której mam kontakt z j.angielskim.
    + wszelkie inne, pomocne informacje.
    Byłabym wdzięczna za gest dobrej woli i wszelkie wypowiedzi (na temat).

Obserwuj wątek
      • Gość: Kika Re: Capgemini Katowice-all over again.. IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 23:42
        Podnoszę temat, również chciałam zadać te same pytania co inicjatorka topiku. Dodatkowo mam pytanie czy w Capie jest możliwość pracy w niepełnym wymiarze godz np. na weekendy?Dzięki wszystkim za info. Pozdrawiam serdecznie
        • didik88 Re: Capgemini Katowice-all over again.. 14.02.12, 22:18
          Witam, bede rozpoczynac prace na umowe o prace w campgemini. Obecnie studiuje jeszcze dziennie (ostatni semestr), pozostaly mi tylko dwa przedmioty, czy ktos sie roientuje czy mozna brac nadgodziny, przychodzic w soboty i wyberac jakies dzien wolny/przepustke? albo przychodzic pozniej i zostawac dluzej? dziekuje bardzo
          • Gość: maroo2 Re: Capgemini Katowice-all over again.. IP: 194.11.254.* 15.02.12, 09:51
            wszystko zalezy od projektu, u mnie np sa dwie zmiany, od 8:30 i od 13:30 i mozna przychodzic zazwyczaj na ktora sie chce.
            mozna tez pracowac na pol etatu - jesli akurat jest taka potrzeba i menager nie ma nic przeciwko.
            tutaj praca w cap gemini jest tez krotki acz tresciwy i aktualny watek o capgemini.
            • mamazuziny Re: Capgemini Katowice-all over again.. 15.02.12, 12:32
              "wszystko zalezy od projektu, u mnie np sa dwie zmiany, od 8:30 i od 13:30 i mozna przychodzic zazwyczaj na ktora sie chce.
              mozna tez pracowac na pol etatu - jesli akurat jest taka potrzeba i menager nie ma nic przeciwko".
              Odnosząc się do Twojej wypowiedzi mam pytanie jak firma patrzy na osoby mające dzieci?matki po macierzyńskim? czy składając tam swoją aplikacje mam jako młoda matka szansę dostać pracę, czy od razu mnie ten fakt przekreśla jako potencjalnego pracownika? Dodam, że mam ok 4letnie doświadczenie w pracy z ludźmi, znam angielski i niemiecki i bardzo lubię uczyć się języków. A jeśli matki są mile widziane przy rekrutacji w Capie to czy jest możliwość dopasowania grafiku? a jak jest w weekendy wolne czy też się pracuje? bo ja bym mogła pracować głównie we wszystkie weekendy i w niektóre dni tyg.
              Dzięki za info:) Pozdrawiam
              • Gość: maroo2 Re: Capgemini Katowice-all over again.. IP: 194.11.254.* 28.02.12, 10:13
                hej,
                ze znajomością tych języków spokojnie powinnaś dostać tę pracę, a pełną odpowiedź na Twoje pytanie podaję tutaj:
                praca capgemini
                Jeśli masz jeszcze jakieś pytania odpisz też na tamtym forum - przeglądam je codziennie.
                • l-limonen Re: Capgemini Katowice-all over again.. 28.02.12, 10:35
                  Hej
                  'tych' języków- to znaczy?;) ja osobiście mówię po angielsku i właśnie zastanawiam się jaki to ma być poziom. spędziłam pare lat w UK, więc mam totalną swobodę komunikacyjną, studiowałam też przez rok na jednym z londyńskich Uni, ale nie powiem, że posługuję się 'płynnie' po angielsku.z drugiej strony m.in. dlatego pomyślałam o Capie- by nie stracić kontaktu z językiem. ale inna kwestia jest taka, że studiuję psychologię i nie mam żadnego związku z księgowością czy IT. nawet nie interesuję się tymi dziedzinami, ale jestem na tyle elastyczna, że nie widzę problemu bym po szkoleniu nie była w stanie wykonywać swoich obowiązków i dostosować się do warunków pracy ('powtarzalność' mi nie straszna, straszne jest mi tylko bezrobocie i praca w knajpie-been there :/ ). nie wiem czy aplikować bo nie chciałabym się totalnie spalić na ew. rozmowie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka