Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kodeks pracy 2012: zmiany w nowym roku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 22:25
    W polszczyźnie nie ma słowa "tacierzyński" ani "tacierzyństwo". Jest ojcostwo i ojcowski. Nauczcie się tego wreszcie, pismaki. Nie uczą poprawnej polszczyzny na dziennikarstwie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: husiak Kodeks pracy 2012: zmiany w nowym roku IP: *.gemini.net.pl 03.01.12, 13:14
        A mi się podoba. Jako korposzczur będę jeszcze więcej zarabiał
        • Gość: Bilans - minus Re: Kodeks pracy 2012: zmiany w nowym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 17:02
          W sumie więcej nie zarobisz bo od stycznia wszystko zdrożało, chyba że mieszkasz w lesie na jakimś drzewie.
      • Gość: osZUSt Kodeks pracy 2012: zmiany w nowym roku IP: *.tomaszow.mm.pl 07.01.12, 09:43
        W artykule tkwi poważny błąd. Otóż przepisy Kodeksu Pracy dotyczące urlopu ojcowskiego nie uzależniają wymiaru tego urlopu od liczy urodzonych dzieci przy jednym porodzie, jak czynią to przepisy dotyczące wymiaru urlopu macierzyńskiego. Zatem wymiar urlopu ojcowskiego w przypadku porodu mnogiego jest taki sam, jak w przypadku urodzenia jednego dziecka podczas jednego porodu. Oznacza to, że niezależnie od liczby urodzonych dzieci przy jednym porodzie długość urlopu ojcowskiego wynosić będzie zawsze 2 tygodnie.
        Wystarczyło przeczytać komentarz do § 182 Kodeksu Pracy. Ja nie popieram tej decyzji, bowiem prawo powinno w niewyjaśnionych przypadkach działać na korzyść obywatela. Widać w Polsce mamy inne prawo...
      • Gość: gklewski Kodeks pracy 2012: zmiany w nowym roku IP: *.korbank.pl 07.01.12, 11:37
        Hehehe 80 zł, a podwyżki "zabierają" ci z kieszeni 260 zł netto liczę bez paliwa, bo nie mam autka!!! Brawo ty ryzy złodzieju!!! Ale oby do wiosny, mam nadzieję, że POlacy w końcu obudzą się ze snu zimowego i zobaczą pustki w swoich portfelach i debety na kontach!!!
        • Gość: gosc Re: Kodeks pracy 2012: zmiany w nowym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.12, 15:16
          Rozumiem, ze osoby pracuujace na umowe o dzielo to zmiana kodeksu pracy nie dotyczy?
        • Gość: ble pensja minimalna IP: 62.121.74.* 17.01.12, 18:33
          Piszesz "ryzy złodzieju" ale zawężasz w ten sposób grono złodziei. Przecież, to nie od dziś i nie od tego rządu zaczęło sie okradania ludzi pracy.
          Zenujące, że pozwala się pracodawcom płacic tak niskie wynagrodzenia. Ci co nie znajdują gotwki na godziwe wynagrodzenia, powinni rozwiązywać działalność - szybko by znalezli i nauczykiby się DZIELIĆ dochodem z pracy ludzi.

weekend.pb.pl/2520138,97085,ratan-tata-podbija-europe < co wy na takie podejście do pracownika?
      • Gość: ciekawski Kodeks pracy 2012: zmiany w nowym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 01:31
        co to jest "trymetr"?
      • Gość: anna Re: Kodeks pracy 2012: zmiany w nowym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 22:00
        W dodatku nie ma takiej nazwy dla stopnia niepełnosprawności jak ciężki - jest stopień znaczny!!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka