Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie związane z pracą

IP: *.btk.net.pl 07.01.12, 23:30
    Hey,

Nazywam się Monika, mam 22 lata mam lekki problem ze znalezieniem pracy... Gdyż od urodzenia praktycznie walczę z epilepsją, a ataki średnio raz na rok, a nawet teraz 1.5 roku bez nich... Lecz w czasie rozmowy o prace, dopóki pracodawca się o tym nie dowie to jest fajnie...
    jak dojdziemy do tego tematu zawsze mam dziękuje....
    Nie był to raz czy dwa, czemu ta choroba tak razi ludzi ?
    Nawet nie dadzą mi się wysłowić, tylko od razu mnie wypraszają...

Liczę na pomoc, lub info. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • tanebo Re: Pytanie związane z pracą 08.01.12, 09:59
        Pracodawcy tak postępują bo to idioci. Skończ z informowaniem ewentualnych pracodawców o swoich słabościach!
      • Gość: ANTY-SOCJALISTA Re: Pytanie związane z pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 10:45
        Nic w tym dziwnego - wolny rynek. Po prostu była inna kandydatka z takimi samymi lub lepszymi kwalifikacjami i w dodatku bez epilepsji. Pamiętaj, że zakład pracy służy do generowania obrotu, a nie dawania ludziom pracy.
        • tanebo Re: Pytanie związane z pracą 08.01.12, 12:54
          Szkoda że ta zasada nie dotyczy pracodawców. Pamiętasz zasadę "za duży by upaść"?
        • Gość: sart Re: Pytanie związane z pracą IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 00:41
          Gość portalu: ANTY-SOCJALISTA napisał(a):

> Nic w tym dziwnego - wolny rynek.

Przecież ty i reszta K*rwinowców twierdzicie, że u nas żadnego wolnego rynku nie ma, wszędzie tylko socjalizm i lewactwo. Nawet nie potraficie stworzyć spójnej teorii i sami sobie zaprzeczacie. ;)

Druga sprawa - polskie prawo zabrania dyskryminacji więc epilepsja w większości przypadków nie powinna być powodem odmowy zatrudnienia (poza np. pracą kierowcy autobusu itp). A z tego co wiem to wy k*rwiniści jesteście skrajnymi legalistami i nawet najgłupsze prawo chcecie przestrzegać (nawet jeżeli się z nim nie zgadzacie). To przecież wasz idol w tym kontekście bronił np. esbeckich emerytur. Tymczasem ty tutaj wyjeżdzasz, że pracodawca może mieć gdzieś obowiązujące w Polsce prawo bo musi "generować obrót". I znowu widzimy więc zaprzeczanie samemu sobie i brak konsekwencji.
          • Gość: logic Re: Pytanie związane z pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 22:02
            K. ma poważny problem ze swoim elektoratem i zapleczem.
            Troll o nicku ANTY-SOCJALISTA to typowy przypadek,, większość jego postów sprowadza się do pisania komentarzy zawierających określenie "tępaki po Óniwerkach". Jednak jego guru, osobą, w ręcej której oddałby losy kraju, jest... absolwent Uniwersytetu Warszawskiego.
            W dodatku ów troll nigdy nie był przedsiębiorcą, nigdy nie pracował na własną rękę. Co więcej jedyna osobą, o której pisze pochlebne komentarze jest inny troll, o nicku Aron, przyznający się do tego, że jego źródłem utrzymania są unijne dopłaty do odziedziczonych hektarów, czyli pieniędze wyjęte z portfeli podatników, w tym przedsiębiorców.
            Przestałem głosować na K., gdy zdałem sobie sprawę, że tego typu ludzie będą stanowić jego zaplecze. Rozdwojenie rządowej jaźni to nie jest to, o czy marzą przedsiębiorcy i być może dlatego, pozornie paradoksalnie, w tak zbiurokratyzowanym państwie, K. nie jest w stanie przekonać do swojej partii małych i średnich przedsiębiorców, którzy są liczącym się elektoratem dla partii liberalnych.
            Co do trolla, to strasznie sfrustrowany samotnością osobnik. Siedzi na forum całymi dniami. Oczywiście był tu nawet w Święta, jest szczególnie aktywny w długie weekendy, bo to forum to całe jego prywatne życie. Pisze pod różnymi nickami, ale nad jego postami unosi się specyficzny zapach, więc łatwo go rozpoznać. Ubawił mnie postem, w którym użył określenia "moja kobieta". Dodał, że jest mniej od niego inteligentna i słabsza fizycznie oraz psychicznie. Mam nadzieję, że kumple z pracy się zlitowali i kupili mu zestaw.
        • Gość: nordkap Re: Pytanie związane z pracą IP: *.play-internet.pl 10.01.12, 12:55
          ANTY-SOCJALISTA ty sfrustrowańcu w urzędzie pracy jest oferta na kierownika za 15tyś na miesiąc.Zmień swoje nędznie płatne zajęcie.
      • nchyb Re: Pytanie związane z pracą 08.01.12, 11:16
        Moniko, a czy musisz mówić pracodawcy o chorobie?
        • Gość: Monika Re: Pytanie związane z pracą IP: *.btk.net.pl 08.01.12, 12:11
          Sądzę, jeżeli to jest choroba stała to wypadało by powiadomić...
          A co sądzicie że nie trzeba?
          • Gość: Magda Re: Pytanie związane z pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 12:44
            Ja bym nie mówiła jeśli atak jest raz na rok.
          • tanebo Re: Pytanie związane z pracą 08.01.12, 12:52
            Prosta odpowiedź: nie powinnaś informować pracodawcy o chorobie.
            • Gość: Monika Re: Pytanie związane z pracą IP: *.btk.net.pl 08.01.12, 13:20
              Dziekuje za rade, poslucham sie Was :) bo prace trzeba miec
              • Gość: misiaczka Re: Pytanie związane z pracą IP: *.home.aster.pl 09.01.12, 11:08
                Robiłam dziś badania wstępne do pracy i lekarz wcale nie pytał mnie o padaczkę. Bardziej interesowało go występowanie cukrzycy i nowotworów w rodzinie.
                • darekocur Re: Pytanie związane z pracą 09.01.12, 11:18
                  tym się w ogóle nie przejmuj , zdrowi ludzie jak ja mają problem, mam zawód, szkołe i mam problem..
                  Zdrowy no.. tylko 3 operacja kolana po urazie czeka czekam czekam już prawie rok, jeszcze odłożono kilka tygodni ale przy takim czekaniu nawet miesiąc się dłuży.
                  Owsiak zbiera na WOŚP może tak zbierze na NFZ na pacjentów>?
                  • miniofilka Re: Pytanie związane z pracą 10.01.12, 14:47
                    Masz i tak o niebo lepiej niż ja, bo po Tobie choroby nie widać i możesz to ukryć, ja nie mogę, bo na pierwszy rzut oka widać moją niepełnosprawność.Nie mów pracodawcy, jeden atak na rok to nie choroba.
              • Gość: bambi7 Re: Pytanie związane z pracą IP: *.internetia.net.pl 10.01.12, 18:23
                Ja nie powiedziałem, ale oczywiście to jest ryzyko - tyle, że wkalkulowane w moje życie, bo zawsze może się zdarzyć napad. Wychodzę z założenia, że skoro nie ma się na to wpływu, to i tak "co ma być to będzie", a pracę mimo wszystko trzeba mieć.

Lekarze medycyny pracy przeważnie nie pytają o tę chorobę - chyba, że sama się wygadasz.

Zalecałbym jedynie pracę typowo biurową dla Ciebie, a nie przy maszynach - mniejsze ryzyko ataku. Praca przy komputerze może być niewskazana jedynie gdy masz ataki spowodowane tzw. efektem stroboskopowym (b. szybkie i jasne błyski świateł). Neurolog to powinien zbadać na lampach i EEG.
              • Gość: gość Re: Pytanie związane z pracą IP: *.waldex.3s.pl 10.01.12, 20:55
                Nie mów, nie muszą wiedzieć. Różne mamy choroby i nie informujemy pracodawcy. Powodzenia!
      • Gość: Zuzza Re: Pytanie związane z pracą IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 14:59
        ogolnie mamy byc wspolczesnymi niewolnikami pracujacymi na dobrobyt pana i jego dzieci.zero chorob, slabosci,urlopow ,rób az padniesz na twoje miejsce 30 nastepnych chetnych.teraz tylko tak jest to smutne.ale za cos trzeba zyc to robimy za te 1200, 1500 bez umowylub zlec za 300 zł.kto nie otworzyl w latach 90 czegos swojego-chocby maslo ze stolika na bazarze-przegral jest teraz do roboty na dobrobyt innych.pozdrawiam.
      • Gość: nana Re: Pytanie związane z pracą IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 21:08
        no, ale po kiego grzyba o tym mówisz? ja tez mam epilepsję, no i co? W sumie to nawet przed kompem nie moge siedziec. Brałam leki, odstawiłam, było ok. Ale nie chwaliłam się na rozmowie :/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka