Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile zarabia haker?

IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 17:35
    hacker nigdy nie był przestępcą, jeśli się włamywał to dla testu zabezpieczeń, swoich umiejętności i dla zabawy (nie dla korzyści).
    mało rozumiejący ludzie i pismaki zaczęli nazywać/uznawać ludzi łamiących przepisy hackerami.

cracker - to jest osoba, która łamie przepisy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ? 123 k$? A może 123,46576 $ ? IP: *.centertel.pl 24.01.12, 17:44
        1. Skąd tak dokładnie określone zarobki?

2. Haker - jest takie obiegowe określenie, ale nie ma jednoznacznej definicji hakera. Każdy może się nazwać hakerem i dorobić do tego własną definicję. Ja np. kilkakrotnie przejąłem kontrolę nad różnymi sieciami (np. na uczelni) - jestem hakerem? W moim mniemaniu ani trochę. Czy cokolwiek zarobiłem na łamaniu zabezpieczeń? Well... raz, na zlecenie ...właściciela serwera, jedną dniówkę.

Ile więc zarabia hacker? Dokładnie tyle ile kosztuje samochód! :-)))

• Gość: k Ile zarabia haker? IP: *.toya.net.pl 24.01.12, 19:17
        www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html
      • Gość: gustawkit Haker != Cracker IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 19:43
        pl.wikipedia.org/wiki/Cracking
      • Gość: M.K.79 Re: Ile zarabia haker? IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 19:58
        nie do kóńca masz rację. Fakt, to cracer jest tym "złym", który niszczy dane, kradnie je itp itd. Haker faktycznie nie czyni szkód, ale nie masz racji pisząc "> cracker - to jest osoba, która łamie przepisy."
        Haker, choc może nie czynić szkód, TEŻ ŁAMIE PRZEPISY, ŁAMIE PRAWO.
      • Gość: FreakyMisfit Re: Ile zarabia haker? IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 20:28
        Jesteś głupi. Wiele lat temu, kiedy jeszcze nie było 20-letnich "ekspertów", kraker to była osoba łamiąca zabezpieczenia programów przed kopiowaniem/nieautoryzowanym użyciem.

Jednak od pewnego czasu jest lansowana błędna definicja słowa "kraker".
        Właśnie ją podałeś.
        • Gość: ? Re: Ile zarabia haker? IP: *.centertel.pl 24.01.12, 20:34
          "Jesteś głupi" = argument świadczący o dojrzałości dyskutanta ;-)))

A teraz ad meritum:
          Nie istnieje JEDYNIE SŁUSZNA DEFINICJA hackera, crackera, freakera, itp. To co ty uważasz za definicję np. hackera to lokalnie przyjęta definicja, która nie obowiązuje ogółem. Po prostu NIE MA POLSKIEJ NORMY na hackera.
          Do tego dochodzi kwestia języka, jako tworu żywego. To ludzie decydują jakich słów używają i w jakim znaczeniu. Dlatego też obecnie "ekologiczny" znaczy tyle, co "przyjazny środowisku", podczas gdy 20 lat temu absolutnie tak nie było.
          • Gość: lol ek Re: Ile zarabia haker? IP: *.multimo.pl 27.01.12, 22:30
            Istnieje taka definicja dziecko :) Kraker (a właściewie cracker) to osoba łamiąca programy. Hacker natomiast "zajmuje się" sprawami sieciowymi. Ta dzisiejsza młodzież to tak zwany odpad pogimnazjalny.
      • Gość: aga Ile zarabia haker? IP: *.zone9.bethere.co.uk 24.01.12, 23:08
        Co za durny artykul.
      • Gość: Robert Ile zarabia haker? IP: *.finemedia.pl 25.01.12, 00:38
        Beznadziejny artykul i do tego bardzo slaby merytorycznie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka