Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 18:27
    POWAŻNE PYTANIE, czy mogę aplikować i mam szansę na prace dla Facebook'a, jeśli nie mam konta na Facebook'u?
    Obserwuj wątek
      • Gość: szypki Aplikować możesz.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 18:40
        ... ale czy masz szanse - szczerzę wątpię.
        Poza tym - co przekonuje koncerny do otwierania biur w Polsce?
        Płace najniższego szczebla na poziomie Azji i hołubienie dzikiemu kapitalizmowi...
        • Gość: bezydura Re: Aplikować możesz.... IP: 178.73.48.* 27.01.12, 18:44
          ci ludzie nie mają tworzyć technologicznie portalu, mają dobrze mówić po polsku i sprzedawać jego usługi. tego Chińczycy jeszcze za dobrze nie potrafią.
          • Gość: cromio A niech to ścierwo spada na drzewo ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 10:05
      • Gość: Zbulwersowany Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: 65.50.220.* 27.01.12, 18:43
        Razi mnie to jak bardzo jakość artukułów w gazecie idzie na dno.

"Do niedawna pierwsze miejsce na liście najlepszych pracodawców zajmował informatyczny gigant z kalifornijskiego Palo Alto - Google. "

Google w Palo Alto? To facebook ma siedzibę w PA, główny kampus Google jest w MOUNTAIN VIEW, tuż obok. Po za tym przecież w tym roku to Google zajęło 1 miejsce wśród pracodawców (ranking Forbesa bodajże).

Kto wam te artykuły pisze?
        • Gość: sugar Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.180.9.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.01.12, 10:36
          poza tym badanie Universum odnosi sie do postrzegania marki pracodawcy na zewnatrz, nie mowi o tym,jak w rzeczywistosci sie tam pracuje.Dodatkowo kryteria bardzo roznia sie w zaleznosci od lokalizacji. Z bezposredniego zrodla wiem,ze FB w kwaterze glownej oferuje swietne warunki pracy,zas po biurze mozna jezdzic na desce lub snakeboardzie:-)
          P.S.warto obejrzec wyniki wewnetrznego badania satysfakcji pracownikow,jakim jest Great Place to Work,wg.niego w Pl wygral Microsoft.
          • Gość: stef Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 22:17
            Microsoft wygrał w kategorii firmy poniżej 500 pracowników, w kategorii powyżej 500 wygrało Sabre, które bardzo polecam jak ktoś szuka pracy w IT(i nie tylko).
      • sselrats Podobno trwa rekrutacja, nic o niej nie wiadomo 27.01.12, 19:23
        ...
      • Gość: facebook_hr Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.gdynia.mm.pl 27.01.12, 19:39
        POWAŻNA ODPOWIEDŹ. Możesz aplikować. Szansy nie masz, bo nie umiesz poprawnie odmieniać nazwy firmy w swoim ojczystym języku pisanym (winno być "na Facebooku"). Dokształć się, potem próbuj szczęścia.
        • Gość: xyz Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.c193.msk.pl 28.01.12, 01:55
          W języku polskim cudzysłów oznaczamy tak ,, " , a nie tak " " To drugie to kolejna, durna kalka z angielskiego.
          • Gość: Maryan z USA Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.dynamic.etv.net 28.01.12, 04:57
            W języku polskim cudzysłów wygląda (precyzyjnie) tak: „ ”.

A nie jak dwa przecinki i znak cala.
          • Gość: Magda Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 15:53
            > W języku polskim cudzysłów oznaczamy tak ,, " , a nie tak " " To drugie to kole
            > jna, durna kalka z angielskiego.

Nie w języku polskim, ale w polskim edytorstwie. Na forum równie dobrze mogłabym się przyczepić do braku dwukropka, ewentualnie także wyróżnienia w tekście znaków, o których piszesz. I czy ten przecinek przed "durna" miał oznaczać, że nie wszystkie kalki z angielskiego są durne?
            • Gość: szmatan Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 09:35
              ortograficzne gestapo !!!

za każdym razem kiedy tak trollujecie, bóg zabija małego kotka !
      • Gość: efr Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 22:26
        W KOŃCU!!! FACEBOOK W POLSCE!!!! NO FUCK YEAH!!!
        P.S. A tak serio, to wypie...ć z tym czymś, co istnieje w celu zbierania danych osobowych i śledzenia, co robisz w necie nawet jeśli nie masz tam konta. To powinno być karane, nie wspierane. Dla ludzi, którzy nie mają tamkont oczywiście. Reszta idiotów oddaje informacje o sobie (czasem bardziej prywatne, niż myślą) świadomie i za darmo, to samo z kontami google'a. Ułomne społeczeństwo gnane owczym pędem, a do tego uzależnione od takich szemranych inicjatyw i nie widzące alternatyw.
      • Gość: menda Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 22:37
        Praca na etacie w jakiejkolwiek korporacji moze byc spelnieniem marzen, ale tylko ludzi o mentalnosci niewolnikow. To nas wlasnie odroznia od jankesow - tam kazdy co ma troche oleju w glowie mysli o tym, zeby samemu rozkrecic firme, a u nas zeby trafic do korpa i wiesc zycie szczurka az do emerytury. Poza tym u nich mocny jest syndrom NIH (Not Invented Here), a u nas wrecz przeciwnie - co polskie to pazdziochy uwazaja za g* i zwalczaja, za to jak zagraniczne oj to od razu cmokanie i calowanie po d* - od rzadzacych przez urzedasow az po zwyklych pazdziochow. Dlatego USA to mocarstwo, a Wolska to zawsze bedzie zadupie.
        • Gość: arcyksiazecy Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 23:41
          G..o wiesz. Na swoim czesto duzo bardziej sie zapiernicza niz w korpo. A szczurek to mentalnosc nie etat, ale co ty mozesz wiedziec znawco

> Praca na etacie w jakiejkolwiek korporacji moze byc spelnieniem marzen, ale tyl
          > ko ludzi o mentalnosci niewolnikow. To nas wlasnie odroznia od jankesow - tam k
          > azdy co ma troche oleju w glowie mysli o tym, zeby samemu rozkrecic firme, a u
          > nas zeby trafic do korpa i wiesc zycie szczurka az do emerytury.
          • Gość: szmatan Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 12:01
            może to po prostu dysonans poznawczy odrzuconego w "wyścigu sczurów" ?
      • troll_fra_fjellet Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował 28.01.12, 00:18
        Jak Klaudiusza S. wywalą z Polsatu, to pójdzie tam
      • Gość: Szyderca Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.c193.msk.pl 28.01.12, 01:53
        Ciekawe czy biuro będzie miało synagogę dla pracowników?
        • Gość: znudzony Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.12, 12:58
          zieeeew
      • litespeed Re: Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował 28.01.12, 08:26
        Możesz, jako inspektor ACTA ;)
      • lady.godiva Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował 30.01.12, 12:08
        Praca na FB jest wymarzona?

:)

...................................................................................................................
        www.facebook.com/#!/pages/PGB-Human-Resources/113153572048421
      • a_nea-m Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował 31.01.12, 13:17
        MAM 4 MIES CÓRKE ,DŁUGI ,JESLI CHCECIE TO JESTEM GOTOWY DO ROBOTY,MAM MATURE I KURSA NIEKTÓRE nigdy jeszcze nie byłem na facebooku,i jest mi on centralnie obojetny-ale skoro płaci DLA NIEGO ZROBIE WIELE !!
        piotrekzakupy@hotmail.com
      • Gość: młody Popuściłem z podniecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 11:09
        taki njus!
      • three-gun-max Facebook = papierowy tygrys 21.02.12, 12:15
        Za 2-3 lata rozpocznie się jazda w dół, jak niegdyś było z Gronem i Naszą-Klasą. I wtedy skończy się "praca marzeń" a rozpoczna poszukiwania nowej.
        • Gość: zupa gut Wszystko na tym świecie jest papierowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 14:23
          Iluzją znaczy się. Jakby wszyscy zobaczyli jaki świat jest naprawdę to masowo zaczęliby popełniać samobójstwa i nikt nie płodziłby dzieci. Wystarczy spojrzeć ile wyznawców omamów ma ta planeta - religie, bogactwo, idee, wybieranie sobie wrogów żeby mieć o co walczyć i z kim konkurować.
        • rev.pl Re: Facebook = papierowy tygrys 22.02.12, 03:58
          Grono i Nasza-Klasa "upadły", bo były stosunkowo regionalne. Ten pierwszy portal był popularny zwłaszcza na Mazowszu, a Nasza-Klasa tylko w Polsce.
          • Gość: szmatan Re: Facebook = papierowy tygrys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 09:56
            no i nie mieli siły przebicia z nowymi pomysłami (przynajmniej nk, nie wiem jak grono, nie kręcą mnie portale społecznościowe) a FB się wpieprza w twoje życie wyłażąc ci z lodówki, nawet jak nie masz konta więc model biznesowy mają o niebo lepszy

IMHO fb to nie żadna bańka
      • Gość: kaesz Warszawa, Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 12:26
        Czemu nie dziwi mnie, że siedziba Fb ostatecznie znajdzie się w Warszawie? Stolica wchłonie wszystko, a Polacy będą w dalszym ciągu dziwić się, że Warszawa to trochę Nowy Jork, a reszta kraju - uboga prowincja.
        • Gość: mi Re: Warszawa, Warszawa IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.12, 12:33
          Nie porównujmy Warszawy do Nowego Jorku, proszę...
          • Gość: 23234 Re: Warszawa, Warszawa IP: *.tvk.torun.pl 21.02.12, 14:54
            Fakt, w NY większy syf
            • hit.and.run Re: Warszawa, Warszawa 21.02.12, 16:32
              Gość portalu: 23234 napisał(a):

> Fakt, w NY większy syf

Zwlaszcza dla gimbusa czerpiacego wiedze o NYC z seriali.
      • Gość: kwaśny Odgrzewany kotlet IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.12, 12:43
        Artykuł sprzed miesiąca wciskacie na homepage?
        Co, za mało szumu było pierwotnie?
      • Gość: racjonalny Fejsgłup ogłupia i w PL IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.12, 12:55
        super, naprawdę wszystkie małolaty aż się chyba posikają ze szczęścia, że fejsgłupek będzie mieć oddział ogłupiania i tutaj u nas... może będzie można więcej słitasnych foci dodawać a może więcej dennych gierek, zagadek i innych pierdół będą wymyślac by jeszcze dłużej i jeszcze więcej trzymać ludzi przed monitorami. Trzeba ogłupiać i uzalezniać, w końcu zawsze z tego jakaś kasa popłynie w takiej skali, a to z reklam, a to z kupowania online jakichś pierdół....

Myślącym, zdrowym ludziom wszystkie te ogłupiacze nie są do szczęścia potrzebne. Żal tylko tych no-life'ów...

a władze pejsgłupka się cieszą...

swoją drogą, ciekawe czy komentarz bedzie skasowany, czy pejsgłupek opłaca już przychylność, czy jeszcze nie ma propagandy tu... jedynych słusznych opinii...
      • Gość: piehoo cesarz to koniec FB IP: *.pl 21.02.12, 12:56
        bedzie jak z MySpace
      • Gość: biały dżambo Ja zrobić wszystko dla panuf z zachut. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 14:10
        Tył zajęty dla wschut.
      • Gość: Magda Odmieniając w ten sposób jego nazwę? Wątpię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 15:50
        > POWAŻNE PYTANIE, czy mogę aplikować i mam szansę na prace dla Facebook'a, jeśli
        > nie mam konta na Facebook'u?

Odmieniając w ten sposób jego nazwę? Wątpię ;) Należy pisać: Facebooka, Facebooku, z Facebookiem. Apostrof jest zarezerwowany na przykład dla sytuacji, gdy na końcu znajduje się samogłoska niewymawiana (Bourne, Bourne'a, z Bourne'em, o Bournie) lub sylaba zakończona na spółgłoskę wymawiana jako samogłoska (Rablais, Rablais'ego, z Rabelais'm).
      • wuk4 Już mi nie zależy na Facebooku - 21.02.12, 16:22
        od kiedy okazało się, że zmienili mi mój profil na "oś czasu", to olewam sobie ich za ich chamstwo.
        • wuk4 Re: Już mi nie zależy na Facebooku - 21.02.12, 16:24
          www.facebook.com/pages/Wku...a-mnie-O%C5%9B-Czasu/135442729900814
          • marek-lipski Re: Już mi nie zależy na Facebooku - 21.02.12, 17:30
            Polecam
            Dodatkowo
            Pozdrawiam
      • Gość: gosc Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował IP: *.lsanca.fios.verizon.net 21.02.12, 16:46
        Warszawa robi sie oddzielnym ksiestwem w Poslce tzn Warszawa i nic poza nia. Infrastruktura biurowa,to nic powaznego ale nie ma jej w zadnym innym miescie, dlczego?
        Ci pracodwacy wUSA sa atrakcyjni ztego powodu ze pracownicy dostaja opcje, czyli duzo forsy, wPolsce bedzie gola pensja
      • kshatriya Facebook w końcu w Polsce. Będzie rekrutował 21.02.12, 17:18
        rekrutacja dla kapusiów
        The Terrible Truth About Facebook
        www.youtube.com/watch?v=UJqGbA2tLww
      • marek-lipski Gratuluje.Facebook w Polsce. 21.02.12, 17:36
        Zapraszac koncerny i udostepniac
        dogodne warunki.Bravo.
      • zbyszeks01 Facebook to marketing 21.02.12, 19:19
        Facebook jest tylko narzedziem marketingowym dla biznesu zeby zainteresowac ludzi prodktem lub serwisem. Polecam artykul: www.polonia360.com/Article_27_179_368_leczenie-kompleksow-na-facebooku.aspx
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka