Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w time for wax

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 15:47
    czy ktoś z Was pracował lub pracuje w time for wax? zastanawiam się czy starać się tam o pracę, ciekawa jestem jaka jest atmosfera pracy, warunki zatrudnienia no i oczywiście stawki. Będę wdzięczna za jakieś info!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: praca w time for wax IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.12, 16:26
        nie polecam pracy w Time for Wax no chyba, że chcesz pracować na czarno i za darmo istnieje możliwość samozatrudnienia, ale za nim to nastąpi to musisz pracować na czarno nawet 2 -3 miesiące więc jak będziesz miała wypadek w pracy to koszt leczenia na własny achunek pracuje się po 10 -11 godzin a do tego za bardzo maleńkie pieniądze. Nie uczą depilacji wszystkich partii ciała a potem są reklamacje i sądy...
        • eli87 Re: praca w time for wax 02.08.12, 14:50
          Bylam u nich na rozmowie, ale nie zdecydowałam sie nawet na dzien próbny, bo najpierw trzeba zaplacic jakas kaucje, niecałe 400zł za szkolenie, nastepnie nie daja zatrudnieni, tylko smieciowa umowe, badz zakladasz wlasną dzialalnosc gospodarcza, obiecywano duze pieniadze, nawet 6 tys zł, prosze... która kosmetyczka, bez wlasnego gabinetu tyle zarabia? ;/ wyglądało to na scieme.
          • Gość: jaaa Re: praca w time for wax IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.12, 23:32
            pieniądze są nie realne, poczytałam opinie w google wystarczy wpisać time for wax opinie i wszystko jest czarno na białym, może robią reklamę, ale dlaczego nie można dodać opini samemu na ich stronie ? same tylko pozytywne widnieją, a z tego co wiem to ta firma jest nieuczciwa, brak szacunku do pracownika.

• Gość: ula Re: praca w time for wax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.12, 15:10
          o ile się orientuje to salony są czynne 10 godzin a nie 11 wiec widać jak ktoś tu kręci że miło. wiec gdzie te 11 godzin się pracuje??
          • Gość: klarka Re: praca w time for wax IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 15:41
            Do pracy trzeba przyjśc 30 minut wcześniej, a jeśli jest klientka/ki to trzeba zostać, aż się je obsłuży, potem policzyć kase, zrobic raporty...
        • lupiepracowac Re: praca w time for wax 12.02.13, 23:33
          jeny jeny, ktoś tu chyba nie ma pracy, że tak siedzi i wypisuje takie bzdury. jak luzie pracuja to nie maja czasu na takie rzeczy ;] z tego co wiem to time for wax istanieje na rynku od prawie 6lat i jakoś ciągle tam ktoś pracuje, otwieraja nowe salony, wiec musza być chetni :) wiec nie moze byc tak zle jak pisza sfrustrowani ludzie tutaj :) wprawdzie tam nie pracuje, ale jestem wierną klientka od powstania sieci i niektóre panie kosmetyczki kojarze jeszcze od poczatku :)
          pozdro
        • ha_n_ka Re: praca w time for wax 28.12.14, 12:28
          Jak można pracować za darmo??? Niesamowite! Dziewczyny, ale w takiej sytuacji można wystąpić do sądu o ustalenie istnienia stosunku pracy! Jeżeli pracujecie codziennie, kilka godzin dziennie tak jak na normalnej umowie o pracę to nie może być tak, że nie dostajecie wynagrodzenia! za każdą pracę należy się wynagrodzenie, urlop czy płatne L4 jak jesteście chore!
          • joanka877 Re: praca w time for wax 30.12.14, 14:00
            Jak to za darmo?? Pracowałam w timeforwax przez jakiś czas i zawsze dostawałam wyplate na czas zgodnie z umową. Nie mam pojęcia kto wypisuje takie głupoty... ciekawe komu by sie chciało pracować charytatywnie :P
      • Gość: siasia Re: praca w time for wax IP: *.jjs.pl 18.09.12, 16:34
        ja również nie polecam współpracy, szefowa szuka jeleni które będą za darmo pracowały dwa,trzy miesiące (informuje ze tyle potrzeba czasu zanim się pracownica podszkoli)- oczywiscie pracujesz,wykonujesz abiegi ale nie dostajesz pensji bo to takie "szkolenie",reszta dziewczyn ma taką "nową" za sprzataczke i slużącą i w dodtaku wciskają kit ze bedziesz zarabiała 5-6 tys.
        • Gość: ania Re: praca w time for wax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.12, 15:18
          otóż ja pracuję w TFW od 3 lat i owszem-praca jest ciężka, szefowa wymagajaca,a le zarbiam dobre pieniądze, nigdy nie zostałam oszukana przez szefową.
          Natomiast przychodzą do nas nowe dziewczyny, które nie potrafi depilować i nie lubią ciężko pracować i w tym chyba tkwi problem.
          Myślę, że kazdy powinien znależc sobie miejsce takie, jak mu odpowiada. wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ;)
        • Gość: mala Re: praca w time for wax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.12, 10:54
          a ja byłam na szkoleniu w time for wax ale po szkoleniu zezygnowałam.
          Za ciezka praca, nawet czasami 10 godzin dzienie. Sama teraz depiluje w domu i jezdze po klientkach lepiej się opłaca.
          Ja nauczylam się tam depilowac no i całe szczęscie za darmo bo ja nie płaciłam kaucji :)
          Musieli wprowadzic w tym roku kaucje a firma - duzo wymagaja i caly czas pracujesz, to nie dla mnie
          • nchyb Re: praca w time for wax 12.10.12, 20:00
            > Za ciezka praca, nawet czasami 10 godzin dzienie. Sama teraz depiluje w domu
            > i jezdze po klientkach lepiej się opłaca.

masz swoją firmę?
          • Gość: megi Re: praca w time for wax IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 14:47
            Hej.
            Szukałam opinii na temat tfw (ale jako klientka) i tak niechcący trafiłam na to forum..
            a gdzie pracujesz? bo ja byłabym zainteresowana Twoją usługą ;)
        • Gość: kosmetysia83 Re: praca w time for wax IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 23:56
          Pracuję w time for wax już jakiś czas i nigdy nie miałam żadnych problemów z Szefową odnośnie wynagrodzenia jak i z całym zespołem pracujących tam dziewczyn.Szkolenie jest tam bardzo ważne bo system depilacji ,który został opracowany pozwala na prawidłowe i szybkie przeprowadzenie zabiegu depilacji.To wszystko zalezy od tego jak szybko jesteś w stanie pojąć wszystkie tajniki a wtedy droga otwarta do zarabiania.Takze dziewczyny do roboty bo praca u Nas jest a nie bujać w obłokach.
          • Gość: ja Re: praca w time for wax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.13, 11:06
            hej!!! Ja też pracuje w TFW i nie wierze w to co przeczytałam tutaj! Praca jak każda jest ciężka ale na pewno nikt nikogo tutaj nie oszukuje! Jest super atmosfera, szefowa w porządku jak trzeba to wiadomo, że i opieprzy ale generalnie fajna z niej kobieta i przedewszystkim uczciwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Pozdrawiam z 2 boksu hehehe
          • Gość: mon Re: praca w time for wax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.13, 13:48
            Pracuję w time fox wax od jakiegoś czasu, i tak jest szkolenie które trwa Do 1 miesiąca ( zależy jak szybko uczysz się depilacji,może trwać krócej) i jest odpłatne, ale kaucja którą ponosisz na początku jest zwracana po kliku tygodniach. Jasne, jest dość ciężka praca (jak każda inna fizyczna), ale dobrze wynagradzana, pieniądze są b. dobre, szefowa zawsze płaci na czas, jeszcze nigdy nie miałam z tym żadnych problemów. Te złe opinie to chyba z zazdrości...
          • ja322 Re: praca w time for wax 19.02.13, 19:33
            Pracuje od jakiegoś czasu w Time for Wax niegdy nie zostałam oszukana. W pracy jest bardzo fajna atmosfera. Szefowa jest uczciwa osobą, a najważniejsze jest to, że wynagrodzenie zawsze wypłaca na czas. Nie rozumiem ludzi którzy wypisują takie klamstwa. Praca może nie jest lekka ale ja osobisce nie narzekam. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.....
            • Gość: sylww Re: praca w time for wax IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 14:02
              Witam. Interesuję się obecnie pracą w time for wax, mam tylko jedną sprawę, ktorej nie jestem pewna. W salonie oferują możliwość samozatrudnienia, co oznacza samodzielne odciąganie podatku i składek(przynajmniej ja to tak rozumiem). Wszystko w porządku, tylko mam pytanie do osób pracujących na tej zasadzie i zorientowanych: jak wyglądają owe składki? W internecie jest masa niejasnych informacji na temat takich składek w przypadku samozatrudnienia i chciałabym dla własnego świętego spokoju wiedzieć, jak to wygląda... ile jest odprowadzane od kwoty, jakie ponosi się koszty i kiedy podpisuje się daną umowę z pracodawcą? :) Chciałabym wiedzieć co i jak, żeby nie męczyć po tysiąc razy pytaniami, a nie do końca rozumiem warunki takiej umowy.
              • kams1989 Re: praca w time for wax 11.12.14, 11:34
                Nikt nie udzieli Ci takich informacji na forum publicznym. Najlepiej zadzwoń do pracodawcy i sama zorientuj się o wysokość składek i jak wyglądają formalności z umową :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka