Gość: baba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 04:11 Jak to jest że urzędnicy zarabiają tyle ze społeczeństwo nie stac na zapłacenie ZUS-u.A krajem rządza komuniści? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZUS to skandal Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 23.06.04, 04:20 Caly te ZUS, czyli kiepskie ubespieczenie do ktorego sa wszyscy w Polsce zmuszani to jedna wielka afera i skandal. Wyluda grosza przez biurokratow, ktora zabija prywatna incjatywe. Cala ekonomia Polski ledwie dyszy pod ciezarem tego ukrytego podatku ktory spoleczenstwu niewiele daje. ZUS czyli popluczyny po komunizmie powinien byc w calosci zlikwidowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźniła!! IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 09:23 Na całym świecie AVON uważany jest za śmierdzące g... w pazłotku. Nikt przytomny tego nie dotyka. Nikt szanujący się o AVONIE nie pisze. Zreszą AVON opłaca drogich prawników, żeby tępili wszelką krytykę. A tu nagle Rzepa wyskakuje jak Filip z konopi z tytułem "Pracodawcy Roku"?! Smiechu warte by było, gdyby nie dowód totalnej niekompetencji redaktorów. Samo się nasuwa, że pewnie dostają produkty za darmo. Inaczej tego wytłumaczyć się nie da! Bo kto takie firmy, które w założeniu bazują na szarej strefie w ogóle może brać poważnie?! Bardzo jestem ciekawa, jak się Rzepa chce z tego wytłumaczyć? Nabiorą wody w usta, hipokryci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźni IP: 62.29.248.* 23.06.04, 09:29 ciekawa jestem, czy kiedys sprobowalas jakiegos kosmetyku AVON? Nie? No wlasnie. Nie pisze sie o rzeczach o ktorych nie ma sie zielonego pojecia. Najpierw sobie poczytaj o historii firmy, sprobuj jej produktow a pozniej sie wypowiadaj! Zaloze sie ze ty napewno uzywasz "tych selektywnych" - a to jest dokladnie to samo tylko w sloiczku lub tubce, ktorych wartosc (nie mniej niz 100 pln) dodaje sie do ceny kosmetykow. Jakbys sie znala ciut na skladach kosmetykow, albo byla po kosmetologi to nie piep.. bys takich glupot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prom Re: Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 09:56 W przypływie emocjii nie zauważyłaś, że nikt nie krytykuje kosmetyków tylko złodziejskie działania AVONU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźni IP: 62.29.248.* 23.06.04, 10:08 śmierdzące g... w pozlotku - to nie jest krytyka wg. ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźni IP: *.crowley.pl 23.06.04, 10:15 To jest styl "Bianca", styl typowego czytelnika GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid Legalna praca to luksus w Polsce IP: 217.153.97.* 23.06.04, 11:58 Nie tylko AVON zatrodnia na czarno A czemu, bo legalna praca poprzez olbrzymie opodatkowanie jest w Polsce luksusem Prywatny system ubezpieczen emerytalnych i zdrowotnych, sprywatyzowane, konkurujace miedzy soba szpitale - dopiero wtedy bedzie taniej i na wysokim poziomie Ale jak ktos chce utrzymywac mit "darmowego" leczenia i smiesznych emerytur, to jego sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xlea Re: Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźni IP: 217.153.172.* 23.06.04, 14:35 oczywiście, że to jest krytyka..., ale FIRMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa no własnie czy tym paniom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 16:24 chodzi o działania Avonu mimo ze pracowały tam ok 10 lat !!!!!!!!!!!!!! chodzi o działania które im absolutnie pasowały przez tyle lat i musiały je niezle stosować / bez obrzydzenia a wrecz z zaangazowaniem/ bo podobno byly jedne z najlepszych ???! czy wywalone z jednej firmy poszły do drugiej/? Swidzinska do Mary Kay / a panie pozostałe do kolagena czy inne cós / i tam je tez wyrzucilI a teraz bez kasy chca wyszarpac pare groszy . Czy ktos wierzy , ze 10 lat a jedna gwiazda 11 lat w firmie pracowały pod pręgierzem okrutnych zwierzchników ? przecież nawet psycholog napisał , ze trzy lata to wszystko co da się wytrzytmac , moze to jakies popieprzone cyborgi albo dobrze im tam było a teraz zal dupę sciska to dlaczego nie wziąsc się za konsultanki które zarabiały sobie pare groszy .mam nadzieję ze konsultanki im podziękują za to z nawiązką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwejk! "Kosmetykologia"? Dają na to doktorat? IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 10:26 Na jakim to uniwerku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: "Kosmetykologia"? Dają na to doktorat? IP: 62.29.248.* 23.06.04, 10:47 kosmetologia (nie kosmetykologia!) to kierunek Wyzszej Szkoly Kosmetyki i Pielegnacji Zdrowia, trzyletnich studiow licencjackich posiadajacych certyfikat ME, pod patronatem Akademii Medycznej w Łodzi skonczenie tego kierunku uprawnia cie do kontyuacji studiow na kierunku dermatologia po skonczeniu uczelni jestes w stanie sam produkowac kosmetyki, robic audyty jakosci kosmetykow w fabrykach, badac kosmetyki lub prowadzic swoj gabinet kosmetyczny ZDZIWIONY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwejk! Re: "Kosmetykologia"? Dają na to doktorat? IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 18:48 >ZDZIWIONY?< Nawet bardzo. Bo ja audytuję tylko w piwie. I to bez wyższej szkoły, ale za to zawsze i wszędzie. Na wszystkich kontynentach. A najlepiej w mojej knajpie za rogiem. Tam prowadzę wykłady z tego zakresu. Przysięgam fifuniu, piwko to najlepszy kosmetyk! A ta pianka! Mhhhmm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLACKi Re: Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźni IP: *.chello.pl 23.06.04, 13:55 Bianko,jesteś ziejącym nienawiścią BABSZTYLEM. Widać na kilometr,ze masz z Avonem na pieńku.Jesteś napewno byłą oks, którą zwolnili.Poznali się na tobie,teraz zamiast szkodzić możesz tylko szczekać.Nic konstruktywnego nie wniesiesz swoją nienawiścią,idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Przykład AVON-owskiego fanatyzmu -patrz wyżej IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 18:22 Ten post, to słownictwo, te obelgi - tak właśnie wyrażają się i komunikują ze światem zewnętrznym zaprzedani członkowie każdej sekty. Nawet nie, że im "Guru" każe, albo że im za to premię płacą (kolczyki za 15 złotych, czy tylko kieliszek Pro Seco?). Oni tak z siebie. Oni nawet zabić są zdolni, jeżeli ktoś nie podziela ich światopoglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1 Re: Przykład AVON-owskiego fanatyzmu -patrz wyżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 19:29 No bez przesady. Ja też jestem konsultantką Avonu. I mam zupełnie neutralny stosunek do firmy. Właściwie nie mam z nimi kontaktu. Nikt mi niczego nie każe, nie napędza. Zamawiam przez internet, ktoś przywozi paczkę, płacę przelewem. Nie znam żadnej kierowniczki, nie jeżdzę na szkolenia, nie zbieram na siłę zamówień, nie zależy mi na żadnych kolczykach, gratisach itp. Faktury rozliczam w dzialalności, mam oprócz tego normalną pracę i obce jest mi to wszystko o czym czytam tutaj od kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koordynator Re: Przykład AVON-owskiego fanatyzmu -patrz wyżej IP: 80.51.255.* 24.06.04, 20:25 Najtańszą siłą roboczą Avonu są i tak koordynatorzy, którzy niejednokrotnie nie odzyskują swoich zarobionych pieniedzy (bo po jakimś okresie dochodzą do wniosku że im się nie opłaca a w zasięgu ręki nie mają 75 letniej babci do zgłoszenia dział). Fajnie brzmi 75 letnia babcia jest koordynatorem. Przez okres 4 lat dzialalności koo zrezygnowało z pracy chyba z 2500 koo bez odebrania swojej kasy, łatwo policzyć ile Avonowi zostało.Aby utrzymać się mianuje się po kolei wszystkich członków rodziny , z ciotkami i wójkami włącznie.Liczy się tylko umowa - wszystko co do wody nie ucieka i na drzewa nie skacze tak mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koordynatorka Re: Przykład AVON-owskiego fanatyzmu -patrz wyżej IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 00:11 I jeszcze Cie nie zwolnili za takie praktyki.Moja szefowa już by to dawno zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przykład anty AVON-owskiego fanatyzmu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.04, 10:48 aleś ty głupia,takiej cipy już dawno nie czytałem, coś ci nie wyszło w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźni IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 19:55 Pan Bogdan Wróblewski z pewnością jest z siebie dumny. Taki temat rzeka. A może zabrałby się za szarą strefę wśród lekarzy, którzy może 1% płacą za dochody z prywatnych praktyk lekarskich? Z pewnością nie ma Pan odwagi poruszyć takiego tematu. Zajrzyjmy do kieszeni tych, którzy zarabiają spore pieniądze i nie płacą nawet złotówki podatku. A co z Gazetą Wyborczą, czyżby była głucha na artykuł o Panu Neumanie? To chyba jakiś zbieg okoliczności- też lekarz, co oznacza w Gazecie nie ruszać. Panie Redaktorze Naczelny gdzie Pana ludzie mają oczy. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Grzegorz ggmazur@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 21:43 Grzesiu, popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nicktosia Re: Pracodawca 2004? Rzepa się kompletnie zbłaźni 26.06.04, 14:26 Nie generalizuj. WSZYSTKO z Avonu nie jest kiepskie. Jest cała masa rzeczy wartych uwagi. Choć tak na prawdę to bardzo indywidualna sprawa, bo różnym ludziom różne rzeczy odpowiadają. Choć przyznam szczerze, że najbardziej wnerwiające jest, gdy szefostwo firmy radzi, by wychwalać ją jaką najlepszą na świecie. A tak przecież nie jest. Każdy lubi co innego. Ja ludziom na siłę bubli wciskać nie będę (bo i buble znajdują się w ofercie Avonu...) Odpowiedz Link Zgłoś
ewappp JESTEM ZA LIKWIDACJĄ ZUSU !! 23.06.04, 09:42 JEETEM ZA LIKWIDACJĄ ZUSU!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Likwidacja ZUS-u jest już przesądzona IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:48 ZUS a dokładnie I filar będzie za ok. 20 lat zlikwidowany. Nowi ludzie już do I filara dołączyć nie mogą, wybierają sobie jeden z funduszy emerytalnych działających w II filarze. Aby ulżyć pracującym składki emerytalne powinny być obniżone - oczywiście odpowiednio do obniżania tych składek należy obniżać emerytury - szczególnie te największe. Składka powinna być obniżona z 700 do 400 zł. Ubezpieczenia zdrowotne powinny stać się dobrowolne to dalsze zmniejszenie składki do ZUSU o kilkadziesąt zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tmp Re: Likwidacja ZUS-u jest już przesądzona IP: 195.117.30.* 23.06.04, 17:25 > ZUS a dokładnie I filar będzie za ok. 20 lat zlikwidowany. Nowi ludzie już do I > > filara dołączyć nie mogą, wybierają sobie jeden z funduszy emerytalnych > działających w II filarze. Ale głupoty stulasz. Nie masz pojęcia o co chodzi w tych filarach. Wszyscy łożymy na pierwszy filar, czyli ten zasrany ZUS bez względu na to czy wybraliśmy drugi czy z powodu wieku musieliśmy do niego przystąpić. I ten pierwszy pożera prawie wszystko, z 700zł które płacę, do drugiego raptem idzie ok. 50zł, a resztę zjadają aktualni emeryci (to nawet jestem w stanie zaakceptować, bo pracując ktoś odkładał na siebie, ktoś potem odłoży na mnie) i renciści (to mnie wkurza bo takiej masy rencistów zdrowych jak konie nie ma w żadnym innym kraju, a składka rentowa jest prawie tak samo duża jak emerytalna) i cała reszta "chorych" na lewych zwolnieniach i trochę jeszcze by się znalazło miejsc do kombinowania. Gdyy to wszystko ciachnąć, to by składka mogła wynosić 200-300zł i wystarczyłoby. > Aby ulżyć pracującym składki emerytalne powinny być obniżone - oczywiście > odpowiednio do obniżania tych składek należy obniżać emerytury - szczególnie te największe. Składka powinna być obniżona z 700 do 400 zł. Zamiast zmniejszania emerytur - zlikwidować państwowe renty i choroby, jak ktoś chciałby się ubezpieczyć od wypadków i chorób niech sobie opłaca polisę prywatnie. Bo oczywiście nie rozumiesz co to jest składka emerytalna, a chcesz zbawić świat dobrymi radami. W tych 700zł jest składka emerytalna, rentowa, chorobowa, zdrowotna (to nie to samo!), wypadkowa, no więc do emerytur ma się nijak to co właca się do ZUSu. > Ubezpieczenia zdrowotne powinny stać się dobrowolne to dalsze zmniejszenie > składki do ZUSU o kilkadziesąt zł. Nie kilkadziesiąt tylko ok. 160zł skoro mówimy o łącznej kwocie 700zł. I to akurat powinno zostać przymusowe, bo służba zdrowia padłaby całkowicie, a przynajmniej podstawowa opieka musi pozostać darmowa. Ta podstawa niestety też kosztuje, np. operacja wyrostka, na utrzymanie szpitala z czegoś trzeba łożyć, a raczej takich operacji w domu się nie wykonuje. To tyle edukacji na poziomie poniżej podstawowego. Na drugi raz zastanów się dziecko drogie czy na pewno wiesz o czym piszesz. Tymczasem produkuj się na forum o Harrym Potterze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubezpieczony Re: Likwidacja ZUS-u jest już przesądzona IP: *.aca.local / *.dip0.t-ipconnect.de 23.06.04, 21:58 :) Extra, jestes z powolania nauczycielem..., gratuluje, ja mimo ze ucze nie mialbym sily tlumaczyc oczywistych rzeczy komus, kto z takim przekonaniem upiera sie przy swoim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Re: Likwidacja ZUS-u jest już przesądzona IP: *.pl / 193.24.200.* 23.06.04, 23:04 Gość portalu: Tmp napisał(a): > Wszyscy > łożymy na pierwszy filar, czyli ten zasrany ZUS bez względu na to czy > wybraliśmy drugi czy z powodu wieku musieliśmy do niego przystąpić. I ten > pierwszy pożera prawie wszystko, z 700zł które płacę, do drugiego raptem idzie > ok. 50zł, a resztę zjadają aktualni emeryci (to nawet jestem w stanie > zaakceptować, bo pracując ktoś odkładał na siebie, ktoś potem odłoży na mnie) i > > renciści (to mnie wkurza bo takiej masy rencistów zdrowych jak konie nie ma w > żadnym innym kraju, a składka rentowa jest prawie tak samo duża jak emerytalna) > > i cała reszta "chorych" na lewych zwolnieniach i trochę jeszcze by się znalazło > > miejsc do kombinowania. Gdyy to wszystko ciachnąć, to by składka mogła wynosić > 200-300zł i wystarczyłoby. Jedyny sprawiedliwy i uczciwy system to taki że każdy sobie składa sam na swoją emeryturę. Jako inwestycję można traktowac posiadanie dzieci które zabezpieczą dobrą starość - oczywiście jak się je dobrze wychowa. System że poprzednie pokolenie dostaje emertury od następnego jest niesprawiedliwy i nieuczciwy - skłania on do wyzyskiwania następnego pokolenia. Nie jest to jakieś teoretyczne zagrożenie, ale praktyczne. Np. wynikająca głównie z tego systemu składka 700 zł jest stawką drakońską której wielu młodych ludzi nie jest w stanie zapłacić i spycha wielu z nich w szarą strefę. A jednocześnie to obecne pokolenie zadłużyło Polskę na ponad 50% PNB (produktu narodowego brutto), a spłacać je będą pracujący w przyszłosci czyli im kto starszy tym więcej korzystał z tych pożyczek a im kto młodszy to mniej korzystał a więcej będzie spłacał. Jest to niesprawiedliwe. Wydawało mi się że I filar będzie wygaszany, to by było dobre rozwiązanie. Jeśli jednak jest tak jak piszesz że I filar nie będzie wygaszany tylko będzie zmniejszał się do jakiegoś określonego procentu to jest to złe rozwiązanie - I filar jako z gruntu niemoralne rozwiązanie powinen być wygaszany tak aby po jakimś czasie, za 20 lub 30 lat nasze dzieci nareszczie mogły żyć w systemie sprawiedliwym i uczciwym i nie będą wyzyskiwane przez nas. Socjalistyczny łańcuch wyzysku należy przerwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: JESTEM ZA LIKWIDACJĄ ZUSU !! IP: 157.25.130.* 30.06.04, 15:18 jak bedziesz jnwalida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx polonia z kanady IP: *.vc.shawcable.net 23.06.04, 05:32 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20479 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOORDYNATORKA Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 07:36 W 2003 R. AVON "WYRZUCIŁ "30 TYS. KOBIET W POLSCE ,KTÓRE ZA 25 ZŁ. PODPISAŁY UMOWY PO TO ABY MÓC TANIEJ O 23% KUPOWAĆ KOSMETYKI W COK-ach A NIE CHCIAŁY SKŁADAĆ ZAMÓWIEŃ .KOORDYNATORZY ,KONSULTANTKI NIE MAJĄ ŻADNYCH PRAW, TYLKO TZW. "ARBAJT". NAWET NIE SA RESPEKTOWANE PRAWA KOBIET W CIĄŻY .ZA CAŁYM TYM SKANDALEM STOJĄ :DYREKTORZY REGIONALNI , ALDONA SOBIERAJEWICZ DYREKTOR REGIONU POŁUDNIE I BEATA TRYBUS DYREKTOR SPRZEDAŻY REGIONU PÓŁNOC DLA KTÓRYCH LICZY SIE TYLKO " KASA ,KASA " ROZMAWIAŁAM Z NASZYMI PRACOWNIKAMI W COKU ,ONI CHOCIAŻ SĄ ZATRUDNIENI NA UMOWĘ O PRACĘ MAJĄ JUŻ DOŚĆ AVONU .PROPONUJE ZAINTERESOWAĆ SIĘ PRACOWNIKAMI Z FABRYKI AVONU W GARWOLINIE ,TAM DOPIERO MAJA . AVON TO MAFIA POŁACZONA Z MOBINGIEM W WYDANIU POLSKIM , "POLAK POLAKOWI ZGOTOWAŁ TAKI LOS " POZDRAWIAM WALCZĄCE OKAESKI , KOORDYNATORZY WZYWAM WAS DO WŁACZENIA SIĘ DO WALKI O SWOJE PRAWA WRAZ Z OKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KISS KOORDYNATORKA NAPISALA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 12:06 Mam nadzieje ze nie jestes juz Koordynatorem czy jak tam sie nazywasz?gdybys pracowala w mojej firmie to tylko minute. ci wszyscy z avonu powinni ci odpisac co o takich co to najpier zeruja i biora kase a potem pluja ogolnie rzecz biorac sie mysliJezeli wszyscy maja juz dosc avonu to niech sie zwolnia co gagasz jak na straganie za innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henius Re: KOORDYNATORKA NAPISALA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 13:16 proponuje aby taka nielojalna kordynatorke spalic na stosie bo psuje porzadnym obywatelom krew Odpowiedz Link Zgłoś
1szylider Zaraz palić na stosie? 23.06.04, 18:55 Gość portalu: henius napisał(a): > proponuje aby taka nielojalna kordynatorke spalic na stosie bo psuje > > porzadnym obywatelom krew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koordynator UWAGA KONIECZNIE PRZECZYTAJCIE !!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 13:23 mowiac krotko sa ludzie i ludziska ale wstyd mi za to ze w naszym avonie sa takie zaklamane koordynatorki. idac tym tropem kto chce ten uwierzy. Ja tam jestem zadowolony ze wspolpracy i to co napisala wywalajac nawet nazwiska jakas pani jest dla mnie pustym gadaniem tak jak ktos juz to dzisiaj skomentowal baby na straganie !!!!Przeslanie dla pani brzmi - zlo wraca jak bumerang. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOORDYNATORKA Re: UWAGA KONIECZNIE PRZECZYTAJCIE !!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 06:47 MAM NADZIEJE CHORY KOORDYNATORZE ZE NIE NAZYWASZ SIE -CYGA -I ŻE TWOJA WREDNA I OSZUSTKA ŻONA AGNIESZKA OKSka NIE CIAGNIE CIĘ W TWOICH WYNIKACH POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? 23.06.04, 12:18 To ja chętnie przyjmę do współpracy wszystkie koordynatorki....Konsultant krajowy,......NU SKIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:09 Chyba wywalili Cię z Avonu, skoro tak piszesz! Jestem OKS, w moim okręgu na przestrzeni 4 lat 5 KRD urodziło dziecko i nikt ich nie zwolnił! O czym Ty dziewczyno mówisz??? Jak w każdej pracy, ludzie chorują, rodzą dzieci i nikt ich za to nie zwalnia! Sama to przerabiałam i nie dam złego słowa powiedzieć o moich pracodawcach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiss Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 13:12 brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscie wypowiedz okaesek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 13:43 dobrze ze nasza kolezanka juz napisala przylanczamy sie do jej wypowiedzi popierajac nasz avon wspolczujemy jedynie tym ktorzy musza lub( mamy nadzieje)musieli pracowac z taka zaklamana koordynatorka . Okaeski z najlepszej firmy w polsce czyli z avonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koordynatorka2 Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 23.06.04, 17:16 Hehehe, to wszystko tutaj to jakies wielkie brednie!!! strasznie sie wszyscy bulwersują nie wiadomo czym... dajemy ludziom szanse kupowania kosmetykow za mniejsze pieniądze a jeśli chodzi o ta wypowiedź którą komentuję to powiem jedno!!! KAŻDY WIE NA CO SIE DECYDUJE a później nie wiadomo czego chce od firmy. Ale z mojej dtrony wygląda to tak, że Polacy lubią tylko jak sie im wszystko daje za darmo. A skoro aż tak źle jest w firmie, to dlaczego nadal jestes koordynatorką????????? Bo skoro sie tak podpisałaś to chyba jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOORDYNATORKA Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 06:54 TRZEBA BYĆ CHORYM I SLEPYM ŻEBY NIE WIDZIEĆ TEGO CO SIĘ DZIEJE W AVONIE ,AVON NAWET MAŁŻENSTWA ROZBIJA I ZA CO ZA JUDASZOWE SREBRNIKI .DYWIZYJNE I NIEKTÓRE OKS-ki WPADAJA W PANIKĘ NAWET UNIKAJA KOORDYNATORÓW ,KONSULTANTEK LUB PROSZĄ ŻEBY WYCISZAĆ CAŁĄ AFERĘ .OTWÓRZ OCZY POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avon-man Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 08.09.04, 19:17 "Wyrzucił"? Chyba tylko za to, ze te marne konsultatntki nic nie robily, a martwych dusz nie powinno trzymac sie w firmie. Tak samo jest z pre-paidami, jesli nie doladujesz komorki w ciagu kilku miesiecy, to tracisz numer telefonu. To normalna rzecz na swiecie i nie ma tu znaczenia, ze zaplacily durne baby po 25 zl i na tym sie skonczyl kontakt z Avonem, same tego chcialy. Ja zaplcilem 25 zl i teraz zarabiam, nie siedze na tylku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: 157.25.139.* 23.06.04, 08:06 Haracze bandytów (ZUS, US itp.) są za wysokie to jedna sprawa. Zmienić kreujące je Ustawy. Obniżyć podatek, Uszczelnić praktyki złodziejskie ZUS oraz Opieki zdrowotnej (lewe recepty, martwe dusze, zdrowi chorzy). Inna sprawa to szara strefa tzw. sklepów na dwóch nogach. Zlikwidować tego typu praktyki i ten systemowy interes piramidek. Zresztą rynek i tak jest już nasycony. Ale barany i osły różnych nacji nie mają na to czasu i rozumu, trzeba bić się o krzesła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś coś tu kręci! Avon sprzedaje konsultantkom na faktury albo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 08:54 przyjmuje faktury za prowizję od sprzedaży. A skoro: "Avon ma świadomość, że część konsultantek sprzedaje kosmetyki po cichu, bez rejestrowania działalności i płacenia podatków" - czy to znaczy, że kosultantki łamią prawo odbierając/wystawiając faktury VAT bez zarejestrowanej działalności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: 217.153.71.* 23.06.04, 09:00 Kasa fiskalna. Ciekawe kiedy rzad wprowadzi kasy fiskalne dla adwokatow, natariuszy czy lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulejunia Odcienie szarości IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 09:21 Przez 2 lata funcjonowaąłm jao szara strefa w jednej z firm badających rynek. Byłam ankieterką. Z jednej strony - gdybym nie robiła tych ankiet, najzwyczajniej w świecie nie miałabym z czego żyć, z drugiej zaś - bezsensem byłoby zakładanie działalności przy dochodach rzędu 600-800zł. ( były to rok 2000). W ten sposób funkcjonowałam prze 1,5 roku, rzecz jasna, beż żadnych ubezpieczen i kontaktu z lekarzem "państwowym". mam wielu znajomych ankieterów, którzy funkcjonują tak przez wiele lat. Cięzko pracują, nie korzystają z żadnych ubezpieczeń, nie mają szans na żadne zabezpieczenie w przyszłości. Gdyby istanialo ubezpieczenie dobrowolne, naliczane % od zarobków - ubezpieczaliby się. Natomiast tak, traktuja (i ja też) ZUS jak grabieżców. Pozdrawiam wszystkich, którzy nie daja się stłamsic państwu kochanemu generujacemu bezrobocie i usiłują godnie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Ten artykuł jest sponsorowany przez byłe 'okaeski" IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.06.04, 09:06 ...bądz jest popisem skrajnej niekompetencji dziennikarskiej, 1. Wiele informacji jest niepotwierdzone bądz są fikcją 2. Absolutna tendencyjność "pracująca na podłodze swego skromnego mieszkania prawniczka "okaesek" kontra luksusowy prawnik Avonu w swym luksusowym apartamencie" - jawne ukierunkowanie emocji czytelnika (czyt. w pierwszym artykule) 3. Nie wiemy dlaczego "okaeski" straciły prace w Avon? A to chyba istotne? odp: próbowały w jednym czasie pracować w kilku firmach na co Avon nie zezwala 4. W końcu robienie ofiar w kilku pań które przez wiele lat zarabiały kilkanaście tyś zł miesięcznie (wcześniej podając kawe), w dobie hipermarketów w których sie naprawde haruje za byle grosz, to chyba gróba przesada?? 5. Absolutnie nikt nie zmuszał ich do tej "harówki" 5. Najgorsze chyba: te panie mszczę sie w tym momencie na dokładnie wszystkich pracownikach firmy wykorzystując w tym celu gazete. TO SIE NAZYWA PROPAGANDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario 33 Re: Ten artykuł jest sponsorowany przez byłe 'oka IP: 195.205.169.* 23.06.04, 09:41 A kto Ciebie sponsoruje. Bo widzę, ze za myślenie to ty ani złotówki w życiu nie wzięłaś. Pracowałem trzy lata w AMC przy sprzedaży "garów", byłem czwarty w całej Polsce i tam ulubionym hasłem "menedżera" po niepełnym średnim było stwierdzenie: "...jeśli siedzisz w gównie tak, ze pod nos Ci podchodzi - podnieś nos wyżej, rozejżyj sie i zobacz jak pięknie świeci słońce." Myślę, ze on już u Was pracuje po tym co ty wypisujesz. Biedna jesteś dziecino... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: gosc od garów IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.06.04, 09:49 sądząc po wypowiedzi, niepełnym średnim i stwierdzeniu (patrz cytat) to chyba dalej pracujesz przy garach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis do goscia od garow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 12:12 KTOS ma reacje popieram go!!! Idz lepiej sprzedac jeszcze jeden garnek a nie popisuj sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~gosia Re: Ten artykuł jest sponsorowany przez byłe 'oka IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.06.04, 11:42 Co za bzdury! Jestem konsultantka Avonu i do Pani informacji: 1. Moja OKS zanim zaczela pracowac na tym stanowisku absolutnie nigdy nie podawala kawy - jest osoba z wyzszym wyksztalceniem oraz ze sporym doswiadczeniem zawodowym - niestety praca w zawodzie w pewnym momencie przestala pozwalac na utrzymanie rodziny; 2. Znam wiele OKSek w moim miescie i nie spotkalam sie kiedykolwiek, aby ktorakolwiek z nich rownoczesnie pracowala dla konkurencji poniewaz po pierwsze: praca okski to praca absorbujaca caly czas oraz energie (7 dni w tygodniu po kilkanascie godzin na dobe); po drugie: zabrania tego umowa z firma; 3. Mam nadzieje, ze dzieki tym publikacjom firma A. przejrzy na oczy i zacznie traktowac swoich pracownikow z szacunkiem. Tego na razie jest brak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łis Re: Ten artykuł jest sponsorowany przez byłe 'oka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 12:17 boze jakie biedactwo ta twoja okaeska czy ona w ogola spala? i dasz sobie glowe uciac przed calym okregiem ze nie pracowala dla konkurencji?ales naiwna jezeli avon cie nie szanuje to po co jestes jak sie domyslam konsultantem? pazernosc , zabicie czasu, nuda a moze teraz szukasz sensacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek OKS Gosi IP: 81.168.209.* 23.06.04, 14:25 Gosiu, ja piszę o tym konkretnym przypadku a nie uogólniam.Punkt drugi - gratuluję Ci takiej OKS, bo ja znam taką co sprzedala całą baze danych innej firmie, a to czego zabrania umowa....bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultantka Re: OKS Gosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:56 Moja też jest super. Młoda, wykształcona i elokwentna. Zawsze można na nią liczyć. Mimo, że mam małe zamówienia, nigdy nie zmuszała mnie do niczego. A szkolenia prowadzi się w każdej firmie, to chyba normalne! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu8 Re: OKS Gosi 23.06.04, 16:08 Szkolenie szkoleniem a pranie mozgu praniem mozgu, trzeba byc slepym zeby tego nie widziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
1szylider Re: Ten artykuł jest sponsorowany przez byłe 'oka 23.06.04, 18:58 Gość portalu: KTOŚ napisał(a): > ...bądz jest popisem skrajnej niekompetencji dziennikarskiej, > 1. Wiele informacji jest niepotwierdzone bądz są fikcją > 2. Absolutna tendencyjność "pracująca na podłodze swego skromnego mieszkania > prawniczka "okaesek" kontra luksusowy prawnik Avonu w swym luksusowym > apartamencie" - jawne ukierunkowanie emocji czytelnika (czyt. w pierwszym > artykule) > 3. Nie wiemy dlaczego "okaeski" straciły prace w Avon? A to chyba istotne? > odp: próbowały w jednym czasie pracować w kilku firmach na co Avon nie zezwala > > 4. W końcu robienie ofiar w kilku pań które przez wiele lat zarabiały > kilkanaście tyś zł miesięcznie (wcześniej podając kawe), w dobie hipermarketów > w których sie naprawde haruje za byle grosz, to chyba gróba przesada?? > 5. Absolutnie nikt nie zmuszał ich do tej "harówki" > 5. Najgorsze chyba: te panie mszczę sie w tym momencie na dokładnie wszystkich > pracownikach firmy wykorzystując w tym celu gazete. > TO SIE NAZYWA PROPAGANDA. Odpowiedz Link Zgłoś
ewappp ZLIKWIDOWAĆ ZUS- KTO ZA??? 23.06.04, 09:24 A może tak zlikwidować ZUS, to od razu zwięszy sie liczba osób , które będą miały zarejestrowaną działaność gospodarczą!!!! KTO JEST ZA??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrozek ZNIESC MONOPOL ZUS IP: *.acn.waw.pl 23.06.04, 09:37 a najlepiej przymus ubezpieczen. Problem bezrobocia i kilka innych rozwiazalby sie w 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: ZLIKWIDOWAĆ ZUS- KTO ZA??? 23.06.04, 12:14 Jestem za......zlikwidować ten krwiożerczy wytwór komunizmu !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za_a_nawet_przeciw Re: ZLIKWIDOWAĆ ZUS- KTO ZA??? IP: *.crowley.pl 23.06.04, 12:40 W porządku, ja też jestem za likwidację tego molocha pożerającego setki milionów rocznie na swoją egzystencję... Ale z drugiej strony pamietajcie, że wszyscy sami będziemy musieli zapewnić sobie "kaskę" na starość i ew. renty powypadkowe. Żeby nie było tak, że dziś jesteśmy za likwidacją, a "jutro" będziemy psioczyć, że państwo nie daje, a przecież ja potrzebuję... Niestety uważam, że jeśli kasa na ubezpieczenie zostanie dziś w rękach prywatnych (zakładamy,że włąśnie zlikwidowaliśmy ZUS i każdy od tej pory martwi się o siebie), to 90% ludzi nie zapewni sobie żadnej przyszłości przejadając dziś te pieniądze... Co będzie potem - wiadomo. Plaga bezdomnych na ulicy i dyskusja, że przecież tych ludzi nie można tak zostawić. I zgoda. Nie będzie można. Ale nie zostawić ich bez pomocy, to znaczy coś im opłacić. Z czyich pieniędzy ? Ano z państwowych, rzecz jasna (czyt- twoich i moich). A skoro tak, to znaczy, że ta część ludzi, która swoje pieniądze gdzieś kiedyś zmarnowała, dziś wyciąga ręce po moje i twoje. Podsumowując - rzucić hasło o likwidację ZUS-u jest łatwo, gorzej o konstruktywne rozwiązanie w miejsce "zusowego niebytu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryźliwy Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: 217.8.174.* 23.06.04, 09:26 Problem jest oczywiście szeroki. Proszę spojrzeć na to pod kątem ludzi posiadających tzw. stałe zatrudnienie i zarabiających kilkaset zł. miesięcznie, np. kasjerek w supermarketach. Tacy ludzie chętnie dorobiliby sobie legalnie te 100-200 zł w miesiącu. Niestety prawo jest ustawione tak, aby ludziom tę możliwość odebrać. Okazuje się, że musieliby miesięcznie odprowadzic od swej działalności składkę na ubezpieczenie zdrowotne, której wysokość na dziś to 147 zł i której nie ma od czego odpisać. Zakładając marżę w wysokości 20%, musieliby sprzedać kosmetyki za kwotę 500-1000 zł i zostało by im z tego całe 53 zł, a gdzie koszty chociażby prowadzenia rachunku bankowego, który jako przedsiębiorca musieliby posiadać? Kto w tej sytuacji zdecyduje się na zarejestrowanie działalności? I to jest nasze "państwo prawa". Ale będzie lepiej. Teraz mądre głowy kombinują, jak tu takim wprowadzić obowiązkową składkę na ZUS, na początek ulgową, czyli dodatkowe 300-350 zł!!! Ukochany kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda52 Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 09:33 ciekawe ilu osobom okaeski odradzały założenie działalności gospodarczej twierdząc że do kwoty np 2000 tys zł nie muszą płacić podatków czy mają czyste sumienie wobec dziewczyn którym odradzały założenie działalności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 16:35 no własnie ile miały osób pod sobą myslę ze powyzej tysiaca no to sie chyba troche nagadały na temat nie zakładania działanosci ale oczywoscie tylok do czasu kiedy miały z tego kasę no ale teraz po 10 latach pracy to juz zrozumialy , ze to nie bylo dobre , teraz zostaną swietymi tylko jak to zrobia z takim sumiemieniem przecież ja bym się bała wyjsc na Zoliborzu z domu / bo tam jedna pańcia mieszka / no i w Rzeszowie gdzie druga mieszka bo moze spotkać te panie którym patrzała w oczy i mówiła nie muszisz sie rejestrować moja droga nie musisz / oczywiscie do czasu kiedy mama kaske z ciebie maleńka ! pozdrawiam Was moje swietoszki i oredowniczki zycia w zgodzie z e wszystkimi urzędami skarbowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibon Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.acn.waw.pl 23.06.04, 09:48 Czytam od kilku dni ta nagonke na Avon i ... nikt nie napietnuje tych pan "okaesek" czy jakos tak. Dopoki Avon pozwalal zarobic itp to z checia unikaly placenia podatkow itp, ladowaly koszty w swoja dzialalnosc (vide samochod z kratka z ktoregos tam artykulu), pewnie w ich rachunkach znalazlyby sie cuda domowe tez jakies.I wsio bylo OK, smialy siez tych co pracuja na etat i placa podatki - a teraz nagle sie okazuje ze one sa pokrzywdzone. Zdecydowaly sie na taka forme zatrudnienia i tyle - teraz niech ponosza konsekwencje swojej decyzji. A tak , doszly do wniosku ze szum medialny zrobi im dobrze w czasie procesu a GW jak widac im to zapewnia. Na prawde porazka - na dzien dobry rzucilbym kontrole skarbowki na firmy tych "okaesek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiss gosc GIBON DOBRZE GADA SLUCHAJCIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 12:35 dobrze ze o tym piszesz one chyba robia sobie rozglos bo m same nie sa krysztalowe wobec skarbowki bo najlepsza obrana jest atak smialabym sie jak cala ta nagonka odwrocilaby sie przeciwko nim bo chyba sobie nie zdaja sprawy ile przecietnych ludzi musyi dorobic a avon daje szanse na rynku Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.kv.net.pl 23.06.04, 10:45 W polowie studiow zdobylem super kontrakt, sprzedaz uslug branzy telekomunikacyjnej pewnej firmy - miesiecznie wychodzilo 2000 -podatki=1600, ale jak byla sesja to nic nie zarabialem. Oczywiscie - popialem sie na zarejestrowana juz dzialalnosc gospodarcza rodzicow. Po prostu system w Polsce jest chory. Chcesz cos zrobic, to musisz kombinowac, bo jak bedziesz placil ZUS to jeszcze do tego dolozysz... Ubezpieczenia spoleczne powinny byc, jak w USA, NIEOBOWIĄZKOWE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.g.pppool.de 23.06.04, 10:48 Uwazam zete Panie wiedzialy czego moga spodziewac zawierajac umowe.Powinne placic podatki ta jak wszyscy inni obywatele.Panstwo powinno rowniez zainteresowac sie zyskami firmy i odprowadzanim podatkow przez nich.Kapitalizm to wyzysk czlowieka przez czlowieka i to jest najlepszy tego przyklad.Gdzie sa funkcje jakie Panstwo powinno sprawowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teza Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.crowley.pl 23.06.04, 18:14 Najwiekszym zlodziejem jest panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poborca_podatkowy Zainstalować kasę fiskalną w d....e wtedy skończy IP: 195.85.196.* 23.06.04, 10:56 się kantowanie fiskusa w płatnych toaletach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mARTA Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: 212.87.13.* 23.06.04, 11:02 Chciałabym się dowiedzieć dlaczego kobiety które werbują młode dziewczyny na zostanie konsultantkami nie mówią o założeniu działalności gospodarczej!!!!!! Pokują je na niezłą minę, a potem jak są problemy nikt nic nie wie!!!!! A przepraszam jeżeli kupuję produkty na własne potrzeby to jaka jest to kwota wg Avonu, to tego tez nikt nie wie, ponieważ nikt nie wnika ile towaru zamawia kosultantka!!!! Takiej informacji nie ma tez w materiałach informacyjnych dlaczego??? To przecież nie uczciwe???? Avon to banda oszystów i złodzieji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.06.04, 11:45 Dziecko, nikt Ci nie powie, "jaka to jest kwota na własne potrzeby". O tym rozstrzyga urzędnik (sędzia), jeżeli dochodzi do sprawy sądowej. Według własnego uznania i prawdopodobieństwa. Jedna osoba, studentka z mizernymi dochodzami, może kupować sobie raz na miesiąc jeden żel pod prysznic najtańszy za 9 zł i raz na trzy miesiące słoik popularnego kremu za 12 zł, a inna osoba - na przykład ja - nie ma kłopotów finansowych, i może sobie kompletować kosmetyki jak chce. Najdroższy krem Avon kosztuje prawie 80 zł. Mam krem pod oczy na dzień, na noc, krem do twarzy na dzień, na noc, maseczki, peelingi, rozmaite balsamy do ciała itede itepe, i na pewno miesięcznie wydaję na to więcej, niż kto inny na rok. A są osoby, które wydają jeszcze więcej ode mnie. Avon ma pełną kontrolę nad tym, "ile towaru zamawia konsultantka", i konsultantka zresztą też, przecież to wszystko odnotowane jest w systemie informatycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mARTA Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: 212.87.13.* 23.06.04, 11:54 Czyli nie ma jednoznacznej kwoty! A powinna być!!!! Czyż nie??? Te całe OKS-ki wprowadzaja w bład, a po drugie nie znają przepisów prawnych a powinny! Bo jeżeli np: ktos zamawia towar na własne potrzeby, faktura wystawiona jest na kwote 800 zł i co? wtedy urząd skarbowy nie uwierzy, ze to ma potrzeby własne!!!!! Bo przeciez kobieta w tych czasach nie wydaje tyle kasy na kosmetyki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gala Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 11:58 a skad ty wiesz ile kobieta moze wydac na kosmetyki miesiecznie? Znasz wszystkie kupujace czy co? nie wkurzaj ludzi do rana bo dzien jeszcze przed nami dlugi!nikt nikogo nie wprowadza w blad- sama malo wiesz a chcesz duzo napisac Ha Ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mARTA Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: 212.87.13.* 23.06.04, 12:01 A przepraszam kim Ty jestestes?????? Powiedz szczerze, ile wydajesz miesięcznie na kosmetyki?????? Ciekawa jestem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gala Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 12:20 a juz bys chciala wszystko wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: 62.29.248.* 23.06.04, 12:18 Nie liczy sie kwota a ilosc produktow.. jesli ktos zamowi 2 kremy jednego rodzaju ok- mozna uznac ze na wlasne potrzeby, ale jesli na przyklad konsultantka zamawia 10 kremow antycelulitowych to chyba logiczne ze sama ich nie bedzie uzywac..chyba ze chcialaby zniknac czy cos takiego!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.provider.pl / 212.127.77.* 23.06.04, 12:23 czy jak zarabiam w Avonie od 34 do 100 zł. to mam rejestrować działalność gospodarczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 12:27 napisz do wyborczej to ci odpisza juz jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella Re: Avon: - jedno konto, wielu korzystających IP: 62.233.188.* 23.06.04, 12:43 a co jeśli na dane konto Konsultantki składają zamówienia liczne osoby, przez nią upoważnione ? to częsta praktyka wbrew pozorom, są nawet wysyłane numery personalne takich Konsultantek, które chcą w ten sposób podnieść sobie i tym "pomocnikom" rabat / opust. i wtedy co ? na jej koncie jest wartość faktur 5000zł i jak ktoś udowodni, że to sprzedawała na przykład ? Podobnie jak z kartą do MAKRO. Mam taką kartę i często jeźdźę ze znajomymi, którzy chcą taniej zrobić zakupy. Kiedyś z ciekawości dowiedziałem się, że wartość zakupów na tą kartę wyniosła 8000zł - i co ? ja sprzedawałem ten towar? nie zapędzajmy się w tym rozumowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Od kiedy zakupy w Makro zwolnione sa z VAT ? IP: *.comarch.pl 23.06.04, 16:29 Zastanow sie najpier co piszesz... To sa zupelnie rozne sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella Re: Od kiedy zakupy w Makro zwolnione sa z VAT ? IP: 62.233.188.* 23.06.04, 17:20 a czy ja piszę, że są zwolnione w którymkolwiek zdaniu ? czytać nie potrafisz ? ja mówię o tym, iż w Makro też są ewidencjonowane zakupy - nawet na paragonie masz numer klienta i w łatwy sposób można sprawdzić co i za ile dany klient kupuje, co w porównaniu np. z jego dochodami może być dość szokujące, gdy np. wydajesz tam 2000zł i zarabiasz tyle samo podobnie jest z Avonem - niby firma ma zaewidencjonowaną sprzedaż na danym koncie na np. 2000zł, ale skąd ktoś wie czy dana osoba to kupiła na sprzedaż, czy na prośbę kogoś, czy zamówienia złożyły inne osoby, którym Konsultantka dała upoważnienie (co jest możliwe w Avonie). Piszę to bardziej w kontekście Konsultantki niż sprawy okaesek z artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Ty to muszisz by stara i smierdzaca... IP: *.comarch.pl 23.06.04, 16:28 ... skoro musisz tyle tego syfu na siebie ladowac co rano i co wieczor... wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ty to muszisz by stara i smierdzaca... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 17:57 dlaczego obrazasz pozadnych ludzi? jak nie umiesz sie tu poruszac to zajmij sie czyms innym Ej , Ty chyba jestes z jakies innej konkurencji - szpieg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z japonii Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 13:29 myslalem ze tu mozna porozmawiac a wyzywac juz wszyscy wiedza ze z tskim chamem nawet nie warto pisac a co dopiero rozmawiac patrzac mu w oczy sama chyba jestes oszustem i zlodziejem!!ciekawe ile masz nie zaolaconego podatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij wi kto o zalozeniu dziasłanosci jest w umowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 18:33 jesli nie czytałas to masz problem lepiej przeczytać chyba ze ktos nie umie Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re Przejmę wszystkie zawiedzione w Avonie 23.06.04, 12:21 Konsultant krajowy..NU SKIN ENTERPRISES.... Zainteresowanych proszę o kontakt na priw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis przejmie zawiedzione _SUPER IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 12:25 W koncu ktos rozsadny proponuje by wszystkie zawiedzione kobiety od razu pisaly do ciebie nie bedzie trzeba czytac bzdur i glupot z rana!!!!!!!!!Masz juz dzisiaj kilka chetny odpisz do nich Chlopie swietny pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: przejmie zawiedzione _SUPER 23.06.04, 12:48 Wiesz ja nie jestem chłopem////A muszę ci powiedzieć że niektóre panie po tej aferze za dużo powiedziały..i nie mają już wstępu do szeregów,,więc jeśli chcą jeszcze coś zrobić i to lubią ,to czemu nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: przejmie zawiedzione _SUPER IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 13:04 czy to wazne chlop czy baba liczy sie inicjatywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stu AVON cwaniak niech popróbuje sprzedać w systemie IP: 213.17.161.* 23.06.04, 12:52 tradycyjnym to zobaczyłby jak ich kosmetyk wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary A co z innymi? IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 12:57 A co z osobami, które cały wypraowany "zarobek" oddają klientom? Od czego i z czego oni mają płacić podatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella Re: A co z innymi? IP: 62.233.188.* 23.06.04, 13:00 No właśnie. To jest ciekawe pytanie. Choć można spojrzeć na to z różnych stron, np.: - zamawia wiele osób na jedno konto by mieć więszy procent i taniej kupować kosmetyki - jedna osoba w biurze (tzw. "dobra koleżanka") zbiera zamówienia i składa na jedno konto jedną dużą fakturę i dzielą się tym - każda kupuje w cenie pomniejszonej o % rabatu - i inne Odpowiedz Link Zgłoś
nuskinix Re: A co z innymi? 23.06.04, 13:49 W porządnych Firmach takie praktyki są niedopuszczalne.Ludzie obsługujący biura regionalne są zatrudnieni na etatach i nie są dystrybutorami.. Nadzór nad tym sprawuje firma i nie ma możliwości rzadnych przekrętów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: A co z innymi? IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 13:55 A kto Ci nagadał, że firma jest "niepożądna"? Wiesz może co to jest Różowa wstążeczka? Jest to jedna z akcji Avonu - wspólnie walczymy o to, aby pokonać raka piersi - aby pomóc kobietom, które zostały dotknięte tą choroba. Avon przeprowadza wiele takich akcji. Dzięki swoim produktom z tej serii mozna uratować życie - życie nie tylko kobiety chorej na raka ale także jej rodziny. Bo jak mężczyzna odchodzi to kobieta może sobie poradzić. Gorzej jest jak to ona odchodzi. Zostawia dom, dzieci. Facetci nie zawsze mogą sobie z tym poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nuskinix Re: A co z innymi? 23.06.04, 14:03 Kobieto tu nikt nie neguje akcji Rózowa Wstążeczka..Chodzi o podejście czysto formalne..Nie jedżmy tu na uczuciach ,bo w tym sporze nie chodzi o zasługi dla idei tylko dla współpracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: A co z innymi? IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 14:05 Gdyby nie współpracownicy to kto by to robił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: teraz czas na Avongate :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:59 stac przeciez zarzad aby zaprosic sedziego na bankiet i zafundowac jego rodzinie wczasy na Majorce ? Odpowiedz Link Zgłoś
nuskinix Re: teraz czas na Avongate :) 23.06.04, 14:05 I tak właśnie to się skończy...A konsultantki do roboty ..straty trzeba odrobić..Ale straty moralnej nie da się odwrócić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: teraz czas na Avongate :) IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 14:07 Dobre konsultantki i tak wiedzą swoje. Pracują dla siebie. A czy chcą na tym zarabiać czy ni to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda52 Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 14:09 gdzie były "te" uczciwe okaeski do tej pory może by US SPRAWDZIŁ ICH UCZCIWOŚĆ ZA OSTATNIE 5 LAT nagle zobaczyły że jest szara strefa a jak brały pieniądze to nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 23.06.04, 15:47 Tzw. moralność Kalego. Jak Kalemu zabrać to źle ale jak Kali zabrać to dobrze. Podobnie jest z tymi wielce pokrzywdzonymi OKSkami. Czy wystąpiły odpowiednio wcześniej (wtedy jak czerpały duże zyski) z pismem do Avonu, że ich praca nosi znamiona pracy etatowej i w związku z tym proszą o podpisanie z nimi umowy o pracę? Jeżeli tego nie zrobiły to powinny mieć pretensję do siebie. A jak takie pismo wystosowały i Avon odmówił to wtedy trzeba było iść do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 18:00 racja, tylko wtedy korzystaly ,jezdzily i bylo im superowo ani nie pomyslaly o tym teraz zapragnionym etacie dlaczego? bo za duzo by stracily a tak mialy koszty ciekawe czy ich skarbowy sprawdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu8 Mam ojca ktory wpadl w sieci brokerow polis.... 23.06.04, 16:05 Zamiast siedzic na emeryturze to jedzi po Polsce i sprzedaje "szczescie". Sam ma wykupionych kilka polis aby limity wyrobic.... To sa jakies psychologiczne perfidne triki, zeby tak ludzi poprzekrecac.... Ciekawe ile konsultantek czy tam awonowych regionalnych koordynatorek stracialo rodziny dla koncernu? Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Mam ojca ktory wpadl w sieci brokerow polis.. 23.06.04, 16:27 Takie sztuczne naciąganie rzeczywistości ma krótkie nogi..Ale przypomnijcie sobie Polskę lat 70/80///propaganda sukcesu..ojojoj ,jakie wszystko było cacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: Mam ojca ktory wpadl w sieci brokerow polis.. IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 18:29 Masz rację,to są wyrafinowane psychologiczne triki. Na uniwersytecie tego nawet uczą. Może niekoniecznie w Polsce ( nie znam treści studiów psychologicznych w Polsce, a i to zależy gdzie, na jakiej szkole). Marketing to jedno. Ale konkretne zajęcia na psychologii to jeszcze wyższa szkoła jazdy. Najniebezpieczniejsze jest właśnie to, że zawodowych psychologów kształci się dla Zła.Dla manipulowania ludźmi, ich najbardziej elementarnymi instynktami. Dla Złotego Cielca. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka2 Re: Mam ojca ktory wpadl w sieci brokerow polis.. 23.06.04, 22:19 mnie próbowano wciągnąć w tribiki pewnej firmy niby ubezpieczeniowej działającej na zasadzach marketingu sieciowego. Czy Twój ojciec też trafił do FMG? Koszmar. Wciągaja jak sekta, na zasadzie przyjaźni, wsparcia a potem sprzedaż dla góry. szkolenia nie maja wiele wspólnego z produktem ale z uczeniem manipulowania ludźmi,odpowiednich arumentów ... istny teatr. Ludzie zbyt duże pieniądze wydają na polisy na zycie aby "doradcy finansowi" po kilku dniach "szkoleń" opiekowali sie ich finansami. Co gorsza warunkiem rozpoczęcia tej pracy jest wykupienie własnej polisy - to niby jako argument dla klientów, że sprzdajesz to co najlepsze. A dla firmy to jest najlepszy zarobek - właśnie nowi naiwni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 SPRAWDZIĆ JE W SKARBOWYM!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 18:11 Dlaczego kiedys pracowały? O co tym babom chodzi mogly sobie od razu zalatwic robote na etat ale bylo im z tym dobrze bo mialy koszty i jak wtedy zarabialy te kokosy nad ktorymi teraz placza to bylo dobrze?ciekawe czy oddalyby teraz to co odciagaly od podatku?Dla mnie jest to schizofremia potrojna!!Proponuje sie tym zajac i b asta z tym codziennym gadanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa Re: SPRAWDZIĆ JE W SKARBOWYM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 19:27 no masz rację teraz napewno któraś z konsultantek im to załatwi juz sie cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASKA Re: SPRAWDZIĆ JE W SKARBOWYM!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 19:34 Swietny pomysl jak kuba bogu tak bog kubie i co wszyscy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiss Re: SPRAWDZIĆ JE W SKARBOWYM!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 23:29 jasne i do roboty bo juz nam sie nudzi czytac te bzdury codziennie na pierwszej stronie przestaje kupowac wyborcza od jutra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzona Re: SPRAWDZIĆ JE W SKARBOWYM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 00:03 Dobry pomysł, może się opamiętają. Mamy większe rozruby w Polsce a tu przyczepili się 1 firmy. Ile zapłaciła im konkurencja za taką nagonkę, bo nie wierzę, że to tak z siebie. Nie pamiętam, aby czepiali się kogoś tak długo GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: SPRAWDZIĆ JE W SKARBOWYM!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.06.04, 21:05 Przypusmy ze Sad uzna ich racje. Zostanie uznane ze maja takie prawa jak przy zwyklym zatrudnieniu. Co wtedy z tzw "zyskiem" ktory dzieki takiemu zatrudnieniu uzyskaly??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: SPRAWDZIĆ JE W SKARBOWYM!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 23:17 no wlasnie o tym pisali poprzednicy!!! Chca miec kase na wszystkich frontach i juz co za obluda ja mysle ze cierpia bo im sie uciela forsa i tyle jak by tak wywalczyly to chyba musza odddac tylko czy wtedy wyborcza o tym napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SPRAWDZIĆ JE W SKARBOWYM!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 23:22 jasne dobrze mowisz sprawdzic bo w obliczu innych polskich zarobkow jest to smieszne ze jak nagle nie maja to nie moga sobie kupic drogich butow dobrze ze jest juz lato bo sandaly sa tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IK Re: SPRAWDZIĆ JE W SKARBOWYM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 11:49 CO ZA NIEMĄDRE KOBIETY! CHĘC ZYSKU I WYŁUDZENIA PIENIĘDZY OD TEJ FIRMY WIDAĆ W KAŻDYM REPORTARZU, TO STRASZNE, SKĄD ONE SĄ ? JEDNA JAK PISZE Z LUBLINA. POWINNY SIĘ OBAWIAĆ WYJŚĆ NA ULICE BO ROZGORYCZONE KONSULTANTKI JE ZNISZCZĄ ZA TAKĄ OBŁUDĘ. A GAZETA WYBORCZA I OSOBY KTORE TAKIE CUDA OPISUJĄ TRACĄ NA POWADZE. OD DZIŚ ZMIENIAM GAZETE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1 Re: Avon: kto pracuje w szarej strefie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 18:31 Nie zgodzę się z jedną rzeczą w artykule. Ktoś kto jest zatrudniony na umowę o pracę najniższą płaci połowę tego ZUSU, który płaciłby prowadząc działalność gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewióra do avonek IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 22:59 Jestem konsultantką 9 lat. To co tu czytam to stek bzdur.Mam szefową którą sobie bardzo cenie.Nie raz pomagała mi załatwic różne sprawy. Przychodziła na spotkania z moimi klientkami aby udzielić im porad kosmetycznych. Nigdy nie słyszałam od niej ze mam ganiac po jakis klatkach i zbierac zamowienie. Ma swoje biuro. Zawsze sa tam nowosci.Bardzo chetnie tam zachodze. Wiem jak pracuje ta kobieta i podziwiam ją.To co wypisuja te panie w gazecie w glowie sie nie miesci. Jezeli one tak pracowały to wcale sie nie dziwie ze je wywalono.Co do działalności to moja szefowa sama zadzwoniła kiedyś i powiedziała ze mam duze obroty i dobrze byloby ja załozyc. ale nie stac mnie na to z uwagi na zus. ja jestem zadowolona i nie odejde z AVONU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: do avonek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 23:14 i slusznie teraz takie zdanie sie ceni i z pewnoscia ten stek bzdur nikomu nie ujdzie na sucho.Te biedactwa beda sie smazyc w piekle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: do avonek IP: *.jelenia.com 24.06.04, 00:21 hahah ...łubudubu,łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu,niech żyje nam. To mówiłam ja konsultantka ze Szczecina... dostanę jakąś premię - hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
1szylider A kogo stać na ZUS? 24.06.04, 01:15 Gość portalu: wiewióra napisał(a): > Jestem konsultantką 9 lat. To co tu czytam to stek bzdur.Mam szefową którą > sobie bardzo cenie.Nie raz pomagała mi załatwic różne sprawy. Przychodziła na > spotkania z moimi klientkami aby udzielić im porad kosmetycznych. Nigdy nie > słyszałam od niej ze mam ganiac po jakis klatkach i zbierac zamowienie. Ma > swoje biuro. Zawsze sa tam nowosci.Bardzo chetnie tam zachodze. Wiem jak > pracuje ta kobieta i podziwiam ją.To co wypisuja te panie w gazecie w glowie > sie nie miesci. Jezeli one tak pracowały to wcale sie nie dziwie ze je > wywalono.Co do działalności to moja szefowa sama zadzwoniła kiedyś i > powiedziała ze mam duze obroty i dobrze byloby ja załozyc. ale nie stac mnie na > > to z uwagi na zus. ja jestem zadowolona i nie odejde z AVONU Odpowiedz Link Zgłoś
1szylider A kogo stać na ZUS? 24.06.04, 01:15 Gość portalu: wiewióra napisał(a): > Jestem konsultantką 9 lat. To co tu czytam to stek bzdur.Mam szefową którą > sobie bardzo cenie.Nie raz pomagała mi załatwic różne sprawy. Przychodziła na > spotkania z moimi klientkami aby udzielić im porad kosmetycznych. Nigdy nie > słyszałam od niej ze mam ganiac po jakis klatkach i zbierac zamowienie. Ma > swoje biuro. Zawsze sa tam nowosci.Bardzo chetnie tam zachodze. Wiem jak > pracuje ta kobieta i podziwiam ją.To co wypisuja te panie w gazecie w glowie > sie nie miesci. Jezeli one tak pracowały to wcale sie nie dziwie ze je > wywalono.Co do działalności to moja szefowa sama zadzwoniła kiedyś i > powiedziała ze mam duze obroty i dobrze byloby ja załozyc. ale nie stac mnie na > > to z uwagi na zus. ja jestem zadowolona i nie odejde z AVONU Odpowiedz Link Zgłoś