Dodaj do ulubionych

Plaża nad Świdrem

02.07.12, 19:16
Ekhm, ekhm...

Jakby ktoś nie zauważył, to na otwockim brzegu Świdra przy moście wąskotorówki wysypano parę wywrotek piasku, postawiono toi-toje, skoszono krzaki i trawę i postawiono znaki informacyjne, że jest to miejsce do plażowania i kąpieli.
Mamy więc świderską plażę, wczoraj jeszcze czystą, choć ludzi multum. No i przy okazji (niestety) zrobiono zjazd ze skarpy na plażę, więc niektórzy parkują prawie nad samą wodą.

Szału nie ma, ale przyjemnie było widzieć tyle osób odpoczywających nad wodą w miniony weekend. Jakbym się cofnął o 30 lat.
A Wam się tam podoba ta plaża?
Obserwuj wątek
    • maryshaa Re: Plaża nad Świdrem 03.07.12, 09:33
      Ja często chodzę za Holiday Inn po stronie józefowskiej.... ale samochody parkujące niemalże w Świdrze mnie ostatnio zniechęciły... taka tam była kawałek za holideyem ładna plaża to z niej zrobili parking nad wodą...no krew mnie zalewa. Szczególnie, że 50 metrów wyżej jest gdzie zaparkować... tylko trzeba by przejść te 50 metrów z kocykiem w ręku... masakra :-( To że jest dużo ludzi nad Świdrem bardzo mi się podoba. rzeka ożyła, może wbrew pozorom będzie czyściej... ale te samochody w rzece mnie jednak dobijają :-(
      • marta_i_koty Re: Plaża nad Świdrem 04.07.12, 12:25
        Jakieś 2 lata temu porzuciłam plażę obok mostu wąskotorówki na rzecz tej na tyłach Holiday Inn i stwierdzam, że ani razu nie widziałam na niej samochodu - wszystkie parkują dość daleko w lesie...
        • maryshaa Re: Plaża nad Świdrem 04.07.12, 19:37
          A ja widziałam. Kiedy byłaś? Mi chodzi o tą plażę jak się schodzi wprost z takich "brzydkich" domków nowych na dół za holideyem. Numery warszawskie głównie plus woty też. Centralnie na plaży. I brzeg dalej obstawiony w dół rzeki, teraz jeszcze widać wyjeżdżone miejsca w krzakach za plażą gdzie stały samochody. Niestety wieś polska śpiewa i tańczy :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka