Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki kurs najlepszy ???

08.07.04, 09:55
    Doradzie mi proszę,który kurs byłby najlepszy ,aby znaleść prace ??
    -ochroniarza
    -koparki
    -spawacza
    Obserwuj wątek
      • Gość: asia Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: 195.205.148.* 08.07.04, 12:28
        Ja bym na Twoim miejscu poszła na kurs ochroniarza
        • szkodnik Re: Jaki kurs najlepszy ??? 08.07.04, 12:29
          A ja spawacza.
          • viking73 Re: Jaki kurs najlepszy ??? 08.07.04, 12:56
            A ja koparki. Taki koparka to musi mieć strasznie fajnie.
      • Gość: jaa Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 17:24
        aby "znaleść pracę" ? Proponuję kurs ortografii.
        • Gość: blank Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 20:55
          Ale sie czepiacie. Ochroniarz albo spawacz nie muszą pięknie pisać.

Kurs spawacza. Albo ochroniarz - ale do tego to trzeba mieć 'predyspozycje'
          pewne podejrzewam.
      • Gość: Tomy Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.07.04, 17:27
        Ochroniarza
        Teraz jest sporo firm zajmujących sie tym, także masz wieksze szanse na
        znalezienie pracy.
      • Gość: Ula Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: 62.233.217.* 09.07.04, 00:33
        tak.. na ochroniarzy jest popyt :) ale... to tylko 2-3 zl/h a łazi się po 12 h
        (hipermarkety)
        • Gość: qwe Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 12:40
          jak chcesz zarobić dobrą kase to tylko spawacz! jak jeszcze znasz język
          niemiecki albo ang. to masz perspektywy za granicą!
      • wichura Re: Jaki kurs najlepszy ??? 09.07.04, 12:37
        W budownictwie zastój, także koparki bym nie polecał (choć to na pewno
        najprzyjemniejsze w ww. zajęć). Spawacz? Nawet nie wiedziałem, że potrzebny
        jest na to kurs (możliwe, w końcu grozi wybuchem).
        Raczej ochroniarz. Nic nie umiesz po takim kursie, ale papier jest i można się
        opierd*** za kilka zł/h. Wciąż są poszukiwani, choć głównie wynika to z coraz
        niższych płac i braku chętnych.
        A może połączyć kurs ochrony i spawacza? Ochroniarz z palnikiem! To budzi
        respekt. Pozdrawiam
      • deltalima Re: Jaki kurs najlepszy ??? 09.07.04, 13:02
        wiktor22 napisał:

> Doradzie mi proszę,który kurs byłby najlepszy ,aby znaleść prace ??
        > -ochroniarza
        > -koparki
        > -spawacza

spawacza- jeśli masz podstawy języka. pracownicy fizyczni stają się coraz
        bardziej poszukiwani. nie tylko w polsce
        • Gość: "Kurs(k)" Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: 217.153.142.* 09.07.04, 14:30
          - ochroniarza spawarki kopiącej (np. prądem)
          - lepiej kurs krojczego albo skrawacza, ewentualnie zbrojarz - betoniarz
      • kjs13 Re: Jaki kurs najlepszy ??? 09.07.04, 14:55
        Teoretycznie najlepszy jest kurs spawacza. Ale porządny taki kurs kosztuje w
        granicach 5 tys. złotych ( www.is.gliwice.pl). Trzeba się jeszcze liczyc z tym
        ze spawacze sa poszukiwani ale tylko z doswiadczeniem. Poczatkujacy spawacz
        musi wiele materiału zniszczyc zeby sie nauczyc.
        Po kursie europejskiego spawacza ( uznawane w UE i chyba w USA) i znajomosci
        niemieckiego lub angielskiego, problemow ze znalezieniem pracy nie bedzie (
        kontrakty) w Polsce tez sa poszukiwani ale oczywiscie mniejsze zarobki, chociaz
        powyzej sredniej krajowej i chyba duzo powyzej.

Ochroniaża to sobie darujmy kurs kosztuje 1500 zł ( I stopnia)zarobki 3-5
        złotych za godzine. Z rozmów z nimi wiem że co 6 miesiecy musza zrobic jakies
        kursy oczywiscie za swoje pieniadze.

• kjs13 Re: Jaki kurs najlepszy ??? 09.07.04, 14:57
          Przepraszam, ochroniarza oczywiscie sie pisze przez RZ

kjs13 napisał:

> Teoretycznie najlepszy jest kurs spawacza. Ale porządny taki kurs kosztuje w
          > granicach 5 tys. złotych ( www.is.gliwice.pl). Trzeba się jeszcze liczyc z
          tym
          > ze spawacze sa poszukiwani ale tylko z doswiadczeniem. Poczatkujacy spawacz
          > musi wiele materiału zniszczyc zeby sie nauczyc.
          > Po kursie europejskiego spawacza ( uznawane w UE i chyba w USA) i znajomosci
          > niemieckiego lub angielskiego, problemow ze znalezieniem pracy nie bedzie (
          > kontrakty) w Polsce tez sa poszukiwani ale oczywiscie mniejsze zarobki,
          chociaz
          >
          > powyzej sredniej krajowej i chyba duzo powyzej.
          >
          > Ochroniaża to sobie darujmy kurs kosztuje 1500 zł ( I stopnia)zarobki 3-5
          > złotych za godzine. Z rozmów z nimi wiem że co 6 miesiecy musza zrobic jakies
          > kursy oczywiscie za swoje pieniadze.
          >
          >
          >
          >
          • Gość: wacek Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.04, 00:34
            zeby cieciowac nie trzeba kursu.zostan spawaczem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka