wiktor22 08.07.04, 09:55 Doradzie mi proszę,który kurs byłby najlepszy ,aby znaleść prace ?? -ochroniarza -koparki -spawacza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: 195.205.148.* 08.07.04, 12:28 Ja bym na Twoim miejscu poszła na kurs ochroniarza Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Jaki kurs najlepszy ??? 08.07.04, 12:56 A ja koparki. Taki koparka to musi mieć strasznie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 17:24 aby "znaleść pracę" ? Proponuję kurs ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blank Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 20:55 Ale sie czepiacie. Ochroniarz albo spawacz nie muszą pięknie pisać. Kurs spawacza. Albo ochroniarz - ale do tego to trzeba mieć 'predyspozycje' pewne podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomy Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.07.04, 17:27 Ochroniarza Teraz jest sporo firm zajmujących sie tym, także masz wieksze szanse na znalezienie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: 62.233.217.* 09.07.04, 00:33 tak.. na ochroniarzy jest popyt :) ale... to tylko 2-3 zl/h a łazi się po 12 h (hipermarkety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 12:40 jak chcesz zarobić dobrą kase to tylko spawacz! jak jeszcze znasz język niemiecki albo ang. to masz perspektywy za granicą! Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: Jaki kurs najlepszy ??? 09.07.04, 12:37 W budownictwie zastój, także koparki bym nie polecał (choć to na pewno najprzyjemniejsze w ww. zajęć). Spawacz? Nawet nie wiedziałem, że potrzebny jest na to kurs (możliwe, w końcu grozi wybuchem). Raczej ochroniarz. Nic nie umiesz po takim kursie, ale papier jest i można się opierd*** za kilka zł/h. Wciąż są poszukiwani, choć głównie wynika to z coraz niższych płac i braku chętnych. A może połączyć kurs ochrony i spawacza? Ochroniarz z palnikiem! To budzi respekt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Jaki kurs najlepszy ??? 09.07.04, 13:02 wiktor22 napisał: > Doradzie mi proszę,który kurs byłby najlepszy ,aby znaleść prace ?? > -ochroniarza > -koparki > -spawacza spawacza- jeśli masz podstawy języka. pracownicy fizyczni stają się coraz bardziej poszukiwani. nie tylko w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Kurs(k)" Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: 217.153.142.* 09.07.04, 14:30 - ochroniarza spawarki kopiącej (np. prądem) - lepiej kurs krojczego albo skrawacza, ewentualnie zbrojarz - betoniarz Odpowiedz Link Zgłoś
kjs13 Re: Jaki kurs najlepszy ??? 09.07.04, 14:55 Teoretycznie najlepszy jest kurs spawacza. Ale porządny taki kurs kosztuje w granicach 5 tys. złotych ( www.is.gliwice.pl). Trzeba się jeszcze liczyc z tym ze spawacze sa poszukiwani ale tylko z doswiadczeniem. Poczatkujacy spawacz musi wiele materiału zniszczyc zeby sie nauczyc. Po kursie europejskiego spawacza ( uznawane w UE i chyba w USA) i znajomosci niemieckiego lub angielskiego, problemow ze znalezieniem pracy nie bedzie ( kontrakty) w Polsce tez sa poszukiwani ale oczywiscie mniejsze zarobki, chociaz powyzej sredniej krajowej i chyba duzo powyzej. Ochroniaża to sobie darujmy kurs kosztuje 1500 zł ( I stopnia)zarobki 3-5 złotych za godzine. Z rozmów z nimi wiem że co 6 miesiecy musza zrobic jakies kursy oczywiscie za swoje pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
kjs13 Re: Jaki kurs najlepszy ??? 09.07.04, 14:57 Przepraszam, ochroniarza oczywiscie sie pisze przez RZ kjs13 napisał: > Teoretycznie najlepszy jest kurs spawacza. Ale porządny taki kurs kosztuje w > granicach 5 tys. złotych ( www.is.gliwice.pl). Trzeba się jeszcze liczyc z tym > ze spawacze sa poszukiwani ale tylko z doswiadczeniem. Poczatkujacy spawacz > musi wiele materiału zniszczyc zeby sie nauczyc. > Po kursie europejskiego spawacza ( uznawane w UE i chyba w USA) i znajomosci > niemieckiego lub angielskiego, problemow ze znalezieniem pracy nie bedzie ( > kontrakty) w Polsce tez sa poszukiwani ale oczywiscie mniejsze zarobki, chociaz > > powyzej sredniej krajowej i chyba duzo powyzej. > > Ochroniaża to sobie darujmy kurs kosztuje 1500 zł ( I stopnia)zarobki 3-5 > złotych za godzine. Z rozmów z nimi wiem że co 6 miesiecy musza zrobic jakies > kursy oczywiscie za swoje pieniadze. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Jaki kurs najlepszy ??? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.04, 00:34 zeby cieciowac nie trzeba kursu.zostan spawaczem Odpowiedz Link Zgłoś