Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Henkel deterygenty

14.01.13, 17:28
    Proszę o opinie o tej firmie. Zaproponowano mi tam pracę na stanowisku PH. Chcą żebym założył działalność gospodarczą, przy czym zapewniają zwrot kosztów prowadzenie tejże firmy. Brzmi to wszystko pięknie, ale mnie zastanawia czy nie ma w tym jakiegoś haczyka. Będę wdzięczny za każdy głos, szczególnie jeśli ktoś bezpośrednio był związany z tą korporacją.
    Obserwuj wątek
      • steel11 Re: Henkel deterygenty 15.01.13, 10:52
        Podbijam temat.
      • ka-mi-la789 Re: Henkel deterygenty 15.01.13, 13:51
        Nie byłam związana, ale wszystkie "oferty" polegające na "założeniu działalności" należy jednym zręcznym ruchem wyrzucać do najbliższego śmietnika. Jeżeli masz wątpliwości, to powiedz im coś w stylu: "skoro mam prowadzić DG, to, oczywiście, Henkel nie będzie mieć nic przeciw temu, żebym sprzedawał również produkty innych koncernów tej samej branży. Mam rację?". Ich reakcja (łatwa do przewidzenia) szybko rozwieje wszelką niepewność. "Zwrot kosztów prowadzenia" to ściema - gdyby mieli ochotę płacić za ciebie składki ZUS i zwracać ci za paliwo, to by cię po prostu zatrudnili, a nie robili mętne sztuczki z "działalnością".
      • Gość: kazik Re: Henkel deterygenty IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.13, 14:10
        Jeśli zwrot kosztów będzie gwarantowany na poziomie 15k miesięcznie to możesz się zastanowić. Oczywiście Henkel ma Ci dać weksel in blanco w razie nie wypłacenia tego zwrotu kosztów.
        • Gość: steel11 Re: Henkel deterygenty IP: *.siedlce.vectranet.pl 16.01.13, 11:19
          No dają 3 klocki, z czego mam opłacić ZUS i prowadzenie księgowości. Oczywiście jest klauzula, że nie ma mowy o pracy dla konkurencji. Ponoć z premiami można wyciągnąć maksymalnie do 5000 zł(netto) - widziałem kwity innych pracowników. Przy własnej DG trzeba pamiętać o kosztach firmy i podatku, którego jak chce się uniknąć to trzeba co m-c główkować.
          • Gość: steel11 Re: Henkel deterygenty IP: *.siedlce.vectranet.pl 16.01.13, 11:27
            Auto dają na weksel. Sam nie wiem...
          • Gość: kazik Re: Henkel deterygenty IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.13, 12:07
            Gdzie jeszcze koszt paliwa (no bo pieszo do klienta 200km nie pójdziesz), musisz się ubrać (to też kosztuje), podczas dłuższego wyjazdu musisz coś jeść, do tego mandaty, policz inne drobne koszty a stwierdzisz że to się nie opłaca. Niech dają Ci pełny etat za te 3 klocki i będzie git.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka