Gość: Brat Karamazow IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 12:25 Zabrakło pierwszego, czyli najważniejszego: bo nie masz pracy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KG 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu IP: *.centertel.pl 05.02.13, 12:37 U mnie w pracy wśród 6 osób jest jedna , która skłuca wszystkich kabluje wymyślone sprawy do własciciela oddalonego o 300km. wszyscy maja przez nia przejebane, a 90% konfliktó ktoore ona wytwarza jest wymyslonych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss podpie...nie i lizanie dupy szczebla nad toba IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 04:28 to jedyna droga z nastepujacym wyjatkiem: jezeli szcebel nad toba nie stosuje tej zasady to nie awansuje wyzej i nie pociagnie cie za soba - musisz go przeskoczyc podpie...jac jego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yACK 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu IP: *.dynamic.lte.plus.pl 05.02.13, 12:38 W mojej poprzedniej pracy, to nawet gdybym mówił językami ludzi i aniołów, (...) i posiadał wszelką wiedzę i wszelką możliwą wiarę, tak iżbym góry przenosił to nie dostałbym awansu. A dlaczego zapytacie? Bo lepiej awansować żonę lokalnego wójta (od którego wynajmowało się lokal), kobietę ograniczoną w pojmowaniu zwłaszcza osiągnięć technicznych (program komputerowy), niż innego lepiej wykształconego i z większym doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny 40+ 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 12:49 Ja i paru moich kolegów w grudniu dostaliśmy awans Zostałem zwolniony z powodu redukcji etatów. szukam pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riri 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu, jn. IP: *.204.104.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.13, 14:04 1. bo nie zap.... 2. bo nie donosisz 3. bo nie liżesz tylka 4. bo nie siedzisz po godzinach i w weekendy 5. bo nie jesteś z rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Pierdoły! IP: *.devs.futuro.pl 05.02.13, 14:35 Chciałbym zobaczyć autora. Korporacja... wasza mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fy Re: Pierdoły! IP: *.internetunion.pl 05.02.13, 15:21 Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć co zrobić, żeby nie awansować - jest to doskonały artykuł. Także dla tych w korporacji. Jeśli się wykazujesz, jesteś pracowity, punktualny, komunikatywny, odpowiedzialny i reprezentacyjny to na pewno NIE DOSTANIESZ AWANSU. Bo gdzie się znajdzie drugi naiwny do wykonywania tej całej roboty? Awansują tylko niekompetentni, których należy usunąć jak najszybciej z procesu produkcyjnego, żeby tylko nie zdążyli za dużo napsuć. A mrówki, niech zasuwają do grobowej deski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Pierdoły! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 19:20 święte słowa! (mówię to ja, zastępca kierownika świeżo po awansie) Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczek_44 Re: Pierdoły! 06.02.13, 09:55 Gość portalu: fy napisał(a): > Awansują tylko niekompetentni, których należy usunąć jak najszybciej > z procesu produkcyjnego, żeby tylko nie zdążyli za dużo napsuć. A mrówki, niech > zasuwają do grobowej deski. Święta racja. Z tym, że niektórych niekompetentnych się zwalnia (tych co można a nie np. krewnych i znajomych królika). Natomiast takiego pracownika szkodliwego, którego nie można zwolnić, przesuwa się tam, gdzie narobi możliwie najmniej szkód, czyli - do kierownictwa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio5 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu IP: *.centertel.pl 05.02.13, 15:54 Byłem swego czasu zatrudniony w branży całkiem dla mnie nowej. Cały swój czas (w pracy) wykorzystywałem na pracę, a jak moich zadań było za mało to robiłem coś innego, pożytecznego. Wykonywałem w wolnych (od moich głównych zajęć) chwilach pracę innych. Za ich zgodą i z podziękowaniem, bo w tym czasie mogli się objąć. Po około 2.5 roku szef zaproponował mi stanowisko managera, ku mojemu zaskoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.13, 18:22 czekalem az sie odezwie ktos taki, jak Ty, hehe. To brzmi tak nierealnie, ze pewnie jak na zlosc poprzednim wpisom i wbrew wlasnemu doswiadczeniu (pracuje zawodowo od wrzesnia 1989 roku) moze byc prawda, kwestia tylko ze takie bajki, jaka zdarzyla sie Tobie jest tym tak rzadkim przypadkiem, ze nie gniewaj sie, iz malo kto w to uwierzy. Poza tym, bajki w zyciu realym, jesli juz sie trafia, to nigdy nie maja happy endu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio5 Re: 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu IP: 79.162.115.* 05.02.13, 19:13 Jest to całkowita prawda, choć nie dodałem że działo się to w USA. A finał był jak najbardziej pozytywny, odmówiłem i po jakimś czasie zmieniłem pracę (taki miałem plan) na tą zgodną z moim "ja". Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczek_44 Re: 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu 06.02.13, 09:59 Gość portalu: Gucio5 napisał(a): > Jest to całkowita prawda, choć nie dodałem że działo się to w USA. Trzeba było to wpisać na początku, wtedy nie trzeba by już czytać reszty wypowiedzi. :) Pracujemy w realiach polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.13, 19:01 Bo nie siedzisz u szefa co pol godziny, nie nadskakujesz, nie śmiejesz się z dowcipów, nie żebrzesz na kolanach i z płaczem o podwyżkę, nie dzielisz się "lewą' kasą zarobioną za jego cichą zgodą (pracujesz w domu), bo masz swój honor etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio5 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu IP: 79.162.115.* 05.02.13, 19:19 Napisałem o realiach amerykańskich. Dzisiaj, od kilku lat w kraju jestem tylko trwale bezrobotnym choć do emerytury (tej polskiej) ponad 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop 5 powodów, dla których nie dostajesz awansu 05.02.13, 20:32 Opowiadaj swoim przełożonym jak najwięcej o kolegach i koleżankach w pracy, a staniesz się niezastąpiony i pierwszy do awansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert stek bzdur IP: *.komster.pl 06.02.13, 09:20 ble, ble, ble, ble pseudo-porady pseudo-specjalistów, układy, układy i wazeliniarstwo się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczek_44 Powód nr 6.: 06.02.13, 09:58 Powód nr 6: jest się lepszym / bardziej kompetentnym od przełożonego. A szefowie nie mają skłonności samobójczych więc takich pracowników nie awansują, w trosce o swój stołek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Powód nr 6.: IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.07.13, 19:05 Jak nie można awansować w pracy to trzeba ja zmienić - i awans gotowy Odpowiedz Link Zgłoś