wroc_raf
06.02.13, 19:52
Witam, jako że czeka mnie poszukiwanie nowej pracy, gdyż dotychczasowa umowa śmieciowa została wypowiedziana mi z dnia na dzień (bez podania przyczyny), wpadłem na pomysł, który powinien pomóc wszystkim poszukującym pracy. Przeglądając ogłoszenia naszych "cudownych" pracodawców, może się wydawać, że jesteśmy w raju. Każdy oferuje ATRAKCYJNE wynagrodzenie, możliwość awansu, pracę w młodym zespole itp. itd. Niestety ogłoszenia swoje, a życie swoje... Na rozmowie okazuje się, że ATRAKCYJNE wynagrodzenie wynosi 1500zł i najlepiej praca na umowę zlecenie. Dlatego aby zaoszczędzić cenny czas i pieniądze proponuję, aby każdy po krótce przedstawił, jak się ma rzeczywistość (którą poznajemy w trakcie rozmowy rekrutacyjnej) do fikcji konkretnych ogłoszeń, czyli podajemy nazwę firmy, stanowisko, charakter umowy jaką proponują (umowa o pracę, o dzieło, zlecenie, itd.), wynagrodzenie jakie proponują (proszę zaznaczyć brutto czy netto) oraz wszelkie inne informacje, które Waszym zdaniem mogą być istotne/pomocne. Takie informacje pozwolą każdemu ocenić, czy warto wysyłać cv do danej firmy, czy też iść na rozmowę, jeśli takie cv zostało już wcześniej wysłane.