Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Spóźnienia do pracy

01.03.13, 11:45
    Od początku roku spóźniłam się do pracy już w sumie kilkanaście razy. Raz powody były prozaiczne takie jak zwykłe korki, ale niestety były też poważniejsze, miałam spore problemy rodzinne i stąd również wynikały moje spóźnienia. Nie chcę żeby pracodawca zmniejszył moje wynagrodzenie, orientujecie się czy mogę jakoś te godziny odpracować? Jak to wygląda pod względem prawnym?
    Obserwuj wątek
      • Gość: jp Re: Spóźnienia do pracy IP: *.30.21.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.03.13, 13:45
        Uzgodnij to z pracodawcą.
        Rozwiązanie zależy od jego dobrej woli oraz od organizacji pracy w Waszej firmie: Może możesz zostać dłużej albo przyjść dodatkowo w inny dzień.
      • truten.zenobi Re: Spóźnienia do pracy 02.03.13, 09:54
        Jak to wygląda pod względem prawnym?

no cóż obawiam się że zaczynasz od złej strony. pewnie w takiej sytuacji nic nie jesteś w stanie mu narzucić. jeśli będzie chciał to może Cię nawet zwolnić
        nie rozumiem dlaczego zamiast wstać wcześniej czy pogadać dążysz od razu do konfrontacji.
      • Gość: Kate Re: Spóźnienia do pracy IP: *.205.93.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.03.13, 11:21
        Popros pracodawcę o rozmowę i powiedz ze chciałabys odpracować te godziny. Jesli sama wyjdziesz z inicjatywa to zaplusujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka