Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przyjąć ofertę na Program Managerski w PEKAO?

01.08.13, 22:38
    Dostałem ofertę pracy na 2 miesięczny program managerski w Pekao S.A. w bankowości korporacyjnej. Natomiast, mam dziwne wrażenie jak reszta kandydatów, z którymi jestem w kontakcie, że chcą po prostu zapełnić sobie placówki ludźmi, którzy będą im nakręcać sprzedaż.

Mam ofertę do TFI jako analityk i nie wiem czy może lepiej nie wybrać Pekao? Czy na tych programach jest w ogóle możliwość pracy w centrali przy projektach, w których nie będzie ode mnie wymagane jeżdżenie i sprzedawanie kredytów. Bo mam wrażenie, że mogę się wkopać ostro. Mam 2 CFA zdany i licencję maklera + kilka staży w firmach doradztwa strategicznego - BCG/ATK.

Proszę bardzo o pomoc, bo muszę się zdecydować a każdy głos osoby, która była na podobnym programie, lub ma jakieś wiadomości jak to wygląda będzie przydatny.

Pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • Gość: NiggaWithAttitude Re: Przyjąć ofertę na Program Managerski w PEKAO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 16:58
        Chyba 2 letni... Nie wiem... Na Twoim miejscu zastanowiłbym się, bo większość ludzi po takich programach kończy w placówce, pomimo, że obiecują im złote góry...
      • Gość: Mehadeva2000 Re: Przyjąć ofertę na Program Managerski w PEKAO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 18:00
        Zależy do jakiego działu trafisz. Albo pójdziesz na detal i zostaniesz w placówce przez cały okres programu (ścieżka menadżerska) albo po kilku miesiącach w placówce przejdziesz do centrali (ścieżka ekspercka). Banki w tych programach szukają ludzi głównie do placówek. Wiele osób po skończeniu stażu podejmuje pracę gdzie indziej. Z twoim CV raczej odpuściłabym sobie pracę na ścieżce menadżerskiej i od razu starał się negocjować, żebyś mógł pracować w centrali w pionie, który Ciebie interesuje. Kandydaci na takich programach nie są jakoś szczególnie silni, dlatego nie powinieneś mieć chyba problemu z przejściem do centrali. Z tego co piszesz masz raczej dobre CV. Ja osobiście byłam na takim programie CITI i trochę się rozczarowałam, bo pomimo dobrych wyników i osiągnięć w trakcie programu miejsce w dziale korporacyjnym zaoferowali chłopakowi, który tak naprawdę nie wyróżniał się jakoś z tłumu. No ale chyba to zależy od banku, firmy czy programu.

Reasumując negocjuj ścieżkę ekspercką w centrali w dziale, który Cię interesuje i jest po drodze z wcześniejszym doświadczeniem. Inaczej to strata czasu.
        • Gość: xoxo Re: Przyjąć ofertę na Program Managerski w PEKAO? IP: *.jmdi.pl 07.08.13, 18:10
          Zależy od Banku np. w Citi tak, Millennium tak, Pekao i Paribas nie.
          przez te programy w wiekszosci rekrutuje sie ludzi do sprzedazy, jak masz licencje jakakolwiek to w ogole nie zawracalbym sobie glowy, chyba ze chcesz za 2000 netto pracowac przez dwa lata a potem uslyszec ze nie ma miejsca w centrali i dalej masz siedziec na sprzedazy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka