Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Invixo - Wrocław

• Gość: jjjjjaaa teraz mango IP: *.play-internet.pl 07.03.14, 12:16
        A do mnie zadzownili z firmy Mango natomiast siedziba jest również przy ul Ruskiej 74, skoro zmieniła się wcześniej nazwa to rozumiem, że ta firma Mango to dokładnie to samo? Pani przez teefon pow ze rozbudowują biuro i poszerzają kadrę, potrzebują ludzi na stanowisko asystentki biura a także doradca kienta indywidualnego i biznesowego. Czy myśicie że to to samo?? Nie wiem czy w ogóle w poniedziałek iść na spotkanie...
        • Gość: kasiakasia Re: teraz mango IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.14, 18:43
          Miałam dokładnie taki sam telefon dzisiaj, ale po przeczytaniu tego wszystkiego oczywiści zrezygnuje. A Ty byłaś na rozmowie?
          • Gość: no nie Re: teraz mango i Media Key IP: *.mtk-tv.pl 11.03.14, 10:48
            O to są przech.... ;D
            Do mnie dzwonili niby z firmy Media Key w Katowicach, a przecież ogłoszenie na info pracy było z DBT Świat bo adres Al. Korfantego 2 zgadza się w internecie :D
            Co nazwe firmy zmieniają szaleni ;D
            Pierdziele ani nie dzwonie i nie powiem, że nie przyjde na rozmowe ;D
            Szach mat!
            • Gość: hmmm Re: teraz mango i Media Key IP: *.237.91-rev.victor.pl 07.04.14, 20:41
              Byłam dziś na tej rozmowie do firmy "Media Key Marketing" i nikt mi nie wspominał, iż będę chodzić po domach i namawiać.. całą resztę dowiem się jutro..
              • Gość: A Re: teraz mango i Media Key IP: 212.106.176.* 10.04.14, 18:23
                i dowiedzialas sie czegos konkretnego? mam jutro rozmowe i nie wiem czy jest sens tracic czas
                • Gość: a Re: teraz mango i Media Key IP: *.broadband.greenlan.pl 10.04.14, 23:17
                  Mnie także zaprosili ale po przeczytaniu to niech mnie w d.....pe pocałują cwaniaczki
                  • Gość: mkm-gi Media Key Marketing w Kato jako Global Infinity IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 12:36
                    byłam na rozmowie, szkoda czasu. To jest bzdura jedna wielka. Pan przeprowadzający rozmowę nawet nie wie o czym mówi w momencie gdy wyczai, że osoba nie da się przekabacić na akwizycję, objecuje że jest oferta pracy w kadrach i w innych działach itp (co jest ściemą) i że zadzwonią a i tak nie dzwonią. Ogólnie szkoda czasu, bo chodzi tam tylko i wyłącznie o akwizycję. Jeżeli komuś pasuje chodzenie po domach i namawianie ludzi na kupno czegoś to ok nic mi do tego, natomiast irytujący strasznie jest fakt, że jest oferta pracy, która nie wskazuje na akwizycję a później można się bardzo rozczarować. Biuro nie wygląda profesjonalnie, sekretariat pusty za to dużo reklam typu Cyfra+ czy jak to tam się inaczej zwie teraz, ale czego się spodziewać po biurze skoro Pan przeprowadzający rozmowę sam też profesjonalny nie jest. Poszłam na rozmowę z ciekawości i straciłam tylko czas, ale chociaż uśmiałam się z Pana, który pociskał niesłychane ściemy i się uśmiechał jak głupi do sera. Ja nie wiem jak takie firmy działają na rynku pracy... Ogólnie szkoda czasu i nerwów. I potwierdziło się z forum też to, że należy wypełnić ankietę, która jest bezsensowna, bo jest odzwierciedleniem życiorysu. Aaaa i oczywiście szkoda im CV wydrukować, bo się Pani pytała czy mam CV ze sobą.
                    • Gość: mika Re: Media Key Marketing w Kato jako Global Infini IP: *.e-siemianowice.pl 16.04.14, 09:13
                      Dzięki wielkie za wpis ... juz miałam sie wybrać na rozmowę , ale dobrze że sobie poczytałam o tym czymś... szkoda tylko by było mojego czasu . Jeszce raz wielkie dzięki!!!!
                    • Gość: Shar Re: Media Key Marketing w Kato jako Global Infini IP: *.31.51.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.14, 00:05
                      Byłam, trochę popracowałam i podziękowałam. Są plusy i minusy, a praca na pewno nie dla wszystkich.
                      Plusy: świetna atmosfera, mili i pomocni ludzie, sensowny (uczciwy) system wynagrodzeń (gdyby nie jedna rzecz, ale o tym za chwilę). Można się bardzo dużo nauczyć i rozwinąć. Mnie te parę tygodni naprawdę dużo dały. Realne szanse awansu (przy mnie ludzie robili awanse).
                      Minusy: samemu płaci się za dojazd do klienta, system prowizyjny. Godziny pracy... niby 8 h, w praktyce poza domem jesteś 12 h. Mnie wykonczylo chodzenie po kamienicach, blokach bez wind (mam chory kręgosłup). Dalej nie dostałam pieniędzy, które zarobiłam, choć zgodnie z umową mają jeszcze czas na ich wypłacenie.
                      Ogólnie: poszłam tam, żeby się rozwijać i to dostałam. Dużo się nauczyłam, poznałam ciekawych ludzi. Mogę powiedzieć, że zmieniło się moje podejście do ludzi i świata ogółem. Pozytywne doświadczenie, choć na dłuższą metę to nie dla mnie.
                  • Gość: Mariusz Re: teraz mango i Media Key IP: *.play-internet.pl 22.05.14, 13:59
                    Hmmm, nie zgadzam sie z Wasxymi opiniami. Zaczalem 5 miesięcy temu prace w Katowicach, Dbt Swiat. Oczywiście 1 etap to byla sprzedaż door To door. Reprezentowalem firmę Novum, potem Centrum energetyczne. Super pozytywna atmosfera sprawila, ze moja kariera rozwinela sie szybko. 13 grudnia mialem okazje być w Barcelonie, odbyla sie tam duza konferencja, na której osoba, ktora wyszkolilem dostala nagrodę Rising Star. Oczywiście bylo dużo zabawy i szkoleń, caly wyjazd za darmo. Na gali wypowiadaly sie osoby, które zaczynaly tak jak ja, a teraz są ludźmi sukcesu i pokazuja nam co robić, aby osiągnąć to co oni. Jakbym przeczytam te opinie zanim udalem sie na rozmowe to nie bylbym w tym miejscu gdzie jestem teraz, tymczasem 23 czerwca lece do Filadelfii juz jako asystent managera, a w lipcu otwieram swoje biuro w Poznaniu, mam 19 lat. Opinie które tu przeczytalem to delikatnie mówiąc bzdury, jak mozna pisać o czymś, czemu nie poswiecilo sie swoich 5 minut? Ja jestem w firmie nieco dluzej wiec co nieco wiem :) jeśli ktoś z Was ma jeszcze szanse aby aplikować na to stanowisko, biura są w Katowicach, Lodzi, Wroclawiu, Krakowie, niedlugo w Warszawie i Gdańsku, Poznaniu to nie zastanawiajcie sie za dlugo bo to szansa, ktora juz sie moze nie powtórzyć, pozdrawiam!
                • Gość: Łukasz Re: teraz mango i Media Key IP: *.static.chello.pl 14.04.14, 15:33
                  Szukam osób do sprzedaży bezpośredniej d2d na terenie całej Polski. Podstawa + wysokie prowizje. Kilka produktów na raz. Kontakt na maila:lukasz.gancarz@pcp.biz.pl
            • kasiulek815 Re: teraz mango i Media Key 24.01.15, 17:47
              Media marketing pod taką nazwą działają w LUBLINIE i tak jak w innych miastach bardzo podejrzanie to wygląda
      • Gość: PortalowyGość Re: Media Key Marketing Katowice IP: *.dynamic.vectranet.pl 15.04.14, 20:25
        Witam, firma Media-Key Marketing (DBT Świat) - umieszczają oferty pracy (rekrutacja ukryta) na portalach pracy. Oddzwaniają po dwóch dniach od złożenia aplikacji. Oferują zazwyczaj:
        Opis stanowiska:

Doradztwo i sprzedaż: dopasowywanie produktów do konkretnych potrzeb Klienta; umiejętność słuchania i doradzania w celu zrozumienia profilu działalności Klienta;
        utrzymywanie efektywnej relacji z Klientami bazującej na zaufaniu i szacunku;
        upewnianie się, że oczekiwania Klienta zostały spełnione;
        Efektywne zarządzenie procesem reklamacji mające na celu wypracowanie jak najlepszego rozwiązania
        Pomoc przy tworzeniu nowych projektów

Wymagania:

Silne nastawienie na klienta, orientacja na rezultaty i zdolność do efektywnej pracy
        Otwartość wobec zmian i umiejętność szybkiej nauki;
        konsekwencja w osiąganiu celów
        predyspozycje sprzedażowe,
        umiejętności komunikacji
        wysoka kultura osobista
        umiejętności pracy zespołowej

Minimalne wykształcenie:Średnie ogólnokształcące
        Wynagrodzenie: 1500-3000 PLN

Zazwyczaj rozchodzi się o staż lub praca w obsłudze klienta. Przestrzegam aby nie uczestniczyć w tych naborach. Firma wielokrotnie zmieniała nazwę. Nie wiem czy posiadają osobowość prawną, ponieważ nie widnieją w KRS.
        • Gość: mimi1904 Red Sky Promotions, Infinity Globalny w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 22:01
          Red Sky Promotions, Infinity Globalny, Dragon International w Krakowie ul. św. Anny 2/3 to jest jedna i ta sama firma. Ja nabrałam się tylko na Infinity Globalny....I etap, na II -gi się nie stawiłam po przeczytaniu niniejszych postów (za co dziękuję poprzednikom).

Na Red Sky Promotion natknęłam się przypadkowo, była to ukryta rekrutacja, wysłałam CV i myślałam, że umrę ze śmiechu jak pani poinformowała mnie, ze mam się stawić znowu na św. anny 2/3. Oczywiście dokładnie sprawdziłam czy to ta sama firma, w której byłam wczesniej, czyli Infinity Globalny,m.in. zadzwoniłam do rzekomego RED SKY PROMOTION i zapytałam grzecznie czy to Infinity Globalny:) oczywiście była to firma IG ;))) NAWET NIE PAMIETALI, ŻE JUŻ U NICH BYŁAM MIESIĄC WCZEŚNIEJ:)

Jeżeli kogogoś interesuje chodzenie po domach, blokach, kamienicach itd. to ok życzę samych sukcesów (szczerze), ja myślałam wówczas, że idę na spotkanie w sprawie pracy na stanowisko: indywidualny doradca ds. klienta:))) mój poprzednik o nicku Mitijas...(może przekręciłam) opisał dokładnie taki sam schemat wydazeń, który spotkał mnie (pan, który gada po angielsku, masz się stawić odpowiednio ubrany/ na, zabrać ze sobą CV, zarobki w granicach od 2500 - 3500 zł (w Krakowie wyższe stawki;)) itp. itd.

Mam nadzieję, ze w najbliższej przyszłości ktoś w końcu ukruci życie tej "cudowniej firmie":))

Pozdrawiam M.
      • Gość: Frost Re: JB internacjonalny Łodź IP: 77.236.28.* 29.04.14, 11:37
        Cześć,

do firm wymienionych powyżej chciałem dodać Teestar mającą swoją "siedzibę" w Krakowie na ul Lubicz 24/4. Schemat dokładnie ten sam jak to opisał mój poprzednik. Zostałem zaproszony na II etap rozmowy ale raczej się nie wybiorę :)
        • Gość: Ataata Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.14, 13:43
          Podpisuję się po przedmówcą.
          Firma TEESTAR Usługi Biznesowe.. piękna strona internetowa i wogóle, a ichpracownicy nie mają pojęcia co robią. Właśnie zadzwoniła do mnie Pani od nich aby umówić się na spotkanie, poinformowała mnie że znalazła moje ogłoszenie że szukam pracy na Tablicy (teraz to już OLX tak apropo szanowna Pani), ale co lepsze.... ja żadnego ogłoszenia nie dawałam!!!!!!!! Ale jako że przez ostatnie dni wysyłałam z tego portalu swoje CV do różnychfirm, pomyślałamże może portal podstępnie bez naszej wiedzy wystawia tego typu ogłoszenia, wiedziałam że po rozmowie zaraz to sprawdzę. Na spotkanie się umówiłam, schemat jak powyżej, przesłali mi na maila info gdzie i kiedy (Kraków Lubicz 24/3) oczywiście mam zabrać ze sobą CV i poprosili o profesjonalny ubiór... Zdążyłam tylko zapytać miłą Panią czy to czasem nie telemarketing, szanowna Panio czywiście "Nie nie, szukamy do 2 działów: administracji i obsługi klienta". Żałuję tylko że nie poprosiłam jej żeby przeczytałami treść mojego ogłoszenia... ciekawe jak by się wytłumaczyła. Ogłoszenia oczywiście nie ma bo nic takiego nie wystawiałam, zaskoczyłam dopiero po rozmowie..., to ja im wysłałam moje CV do tego niby działu administracji.. a biedna Pani co umawia spotkania dostaje tylko listę z Imieniem, nazwiskiem i numerem tel. osób które ma umówić na spotkanie. Banda idi*** chociaż by jej tą listę podzielili na 2 części, jedna z osobami co im CV wysłali, a druga lista osób które dały ogłoszenia iż poszukują pracy, to by przynajmniej na dzień dobry nie robili z siebie debili. Jednym słowem MASAKRA.
          AKWIZYCJI stanowczo mówię NIE!!!!!!!!!!!!!!!!! Już raz mnie w balona zrobili dawno dawno temu, jak mnie wysłali (a raczej zawieźli) z radyjkami na targ do Liszek... Oczywiście byłam elegancko ubrana bo tego wymagali w mojej "nowej pracy". Uciekłam po 15 minutach jak zobaczyłam jak mój "trener" się spina i próbuje wciskać ludziom to gó**, a potem musiałam dzwonić po kogoś żeby po mnie przyjechał i zawiózł z powrotem do domu do Krakowa... Koleżanke wtedy wywieźli z tymi radyjkami do szpitala, rozumiecie, do szpitala... chodziła po salach chorych i nagabywała biedne schorowane staruszki... szkoda słów.
          Radzę każdemu uważać, trzeba każą firmę sprawdzić zanim się poświęci swój czas na te niby spotkania, już sama rozmowa dużo daje do myślenia. Żadna poważna i szanująca się firma nie narzuca nikomu jak ma się ubrać na spotkanie, bo to jest sprawa nasza jak chcemy wyglądać na spotkaniu = jak nas odbiorą pracodawcy. I żadna szanująca się firma nie każe zabierać ze sobą CV, bo to do nich należy wydrukowanie tego dokumentu przed spotkaniem z kandydatem na przyszłego pracownika.
          Życzę powodzenia w znalezieniu prawdziwej pracy :)
          • Gość: aaaa Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.lodz.mm.pl 03.05.14, 17:13
            Zaprosili mnie z JB Internacjonalny na 2 etap i nie wiem czy się tam w ogóle wybrać..
            • Gość: Frost Re: JB internacjonalny Łodź IP: 77.236.28.* 03.05.14, 19:33
              @aaaa:

Jak lubisz i potrafisz ludziom kit wciskać i nie będziesz mieć skrupułów przy naciąganiu starszych ludzi na zakup niepotrzebnych im rzeczy to idź. Życzę powodzenia w znalezieniu poważnej pracy :)
          • Gość: kaska Re: JB internacjonalny Łodź IP: 78.155.118.* 12.05.14, 08:51
            Ja moge dodac ze swijej striny na rozmowie kwal.nie dowiesz sie ile bedziesz zarabiac i jak irodzaj umowy bedzie cię obowiazywac.
            Pan rozmówca, zajety bajerowaniem nie raczy o tym wspomniec, a pytania zbedzie jakimis ogolnikami.
          • Gość: baha Re: JB internacjonalny Łodź - tee. IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.14, 19:20
            Również byłam na rozmowie w firmie Teestar usługi biznesowe przy ul.Lubicz w Krakowie. Chyba standardowo - Pani zapraszając przez telefon na rozmowe oznajmia, iż ZNALAZŁA MOJE APLIKACJE NA PORTALU TABLICA.PL (myślę sobie - dobra, przejęzyczyła się, chodziło pewnie o to, że aplikowałam do nich a że tablica a nie olx to może przyzwyczajenie). Stanowisko "obsługa klienta". W mailu natomiast oprócz tekstu w stylu "proszę się stosownie ubrać" pojawiło się zdanie typu "zapraszamy na rozmowę, na której opowiemy więcej na temat STANOWISK JAKIE MAMY DO ZAOFEROWANIA". Dziwne - pomyślałam...bo przecież aplikowałam na konkretne stanowisko...

Pierwsze wrażenie pozytywne - ludzie uśmiechnięci, otwarci, uśmiechnięci...atmosfera niby fajna. Zdziwiło mnie tylko jedno - połowa (jak nie większość) pracowników porozumiewa się w języku angielskim (nikt mnie o tym nie informował). Czekam sobie z jeszcze jedną dziewczyną na rozmowę - ja na stanowisko "obsługi klienta" ona na jakiegoś "pracownika administracyjnego". Czekamy czekamy...nadeszła moja kolei. Ide. Rozmowa z jakąś Panią, która napierpapier angielskim w tempie, że nie sposób wyłapać ani słowa + tłumacz. Z rozmowy dowiedziałam się, że firma jest boska, mmmm miodzio, taka międzynarodowa, super, wybitna...nie ma czegoś takiego jak stanowisko "pracownik ds. obsługi klienta". Stanowisko brzmi "Dystrybutor" (?!). Firma dąży do tego, żeby każdy w jak najszybszym czasie stał się menagerem (poważnie? to bez wyższego wykształcenia mogę być menagerem?). Najpierw się jest dystrybutorem, potem jakimś tam asystentem menagera, potem kimśtam, potem w końcu menagerem! Menagerem staniesz się do roku czasu! Takie tempo ponieważ firma się rozrasta normalnie...błyskawicznie!
            Zaprosili mnie na "dzień próbny" w dany dzień. Miałam się przyglądać, jak wygląda ich praca, potem miała odbyć się rozmowa kwalifikacyjna - kolejna. Czyli niby decydująca - przyjmą mnie lub nie przyjmą. Pytam "jakie dokładnie byłyby moje obowiązki na tym stanowisku?". W odpowiedzi usłyszałam, że firma jest boska, normalnie miód płynący po brodzie... bo taka międzynarodowa, rozrasta się w błyskawicznym tempie. Coś tam zostało napomknięte o marketingu bezpośrednim - twarzą w twarz. Jak przyjdę to sobie pooglądam na czym polega praca... Aha. Okej.
            - Proszę przyjść w następną środę.
            - Czyli nie w tą środę a następną?
            - Tak tak, następną.
            Okej. Niech będzie następna. Nadeszła środa - i to TA środa, nie ta NASTĘPNA.
            Wisienka na torcie:
            Telefon
            - Witam. Chciałabym potwierdzić dzisiejsze spotkanie o godzinie (którejś tam)
            - Dzisiaj? Z tego co zrozumiałam to miałam zjawić się za tydzień.
            - Za tydzień?! ( i to zdziwienie w głosie - nigdy tego nie zapomne )

Nie ma opcji, abym to ja źle zrozumiała i pomyliła dni.
            W tym momencie ręce mi opadły. Podziękowałam.

Ogólnie rzecz biorąc według mnie - atmosfera wydaje się być bardzo miła, angielski raczej jest potrzebny a z pewnością baaaaaaardzo przydatny, praca nie wiadomo na czym polega. Nie wiem czy to w końcu w rzeczywistości telemarketing czy akwizycja czy praca za biurkiem, żadnych konkretów poza "marketingiem bezpośrednim - twarzą w twarz". Z tym, że zostanie się menagerem w ciągu 10 miesięcy to raczej jedna wielka ściema. Tyle wiem.
            • Gość: k Re: JB internacjonalny Łodź - tee. IP: *.play-internet.pl 06.06.14, 15:26
              wczoraj do mnie dzwoniła bardzo miła pani umówić mnie na spotkanie. Nie zrozumiałam nazwy firmy, brzmiało jak fiskars i byłam święcie przekonana, że w tej sprawie idę. Jednak ta nazwa brzmiała inaczej. byłam dzisiaj na rozmowie w teestar w krakowie ul. lubicza 24/3. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, wszyscy uśmiechnięci, życzliwi, miła atmosfera. Poczekałąm chwilę i w końcu moja kolej. Panowie mówią po angielsku, mają do dyspozycji tłumacza. Pomyślałam, że to fajnie, że przyjmują na rozmowę osoby nie mówiące po angielsku i zapewniają tłumacza. Aplikowałam jak się okazało na stanowisko menager. Gość opowiadał o firmie, że międzynarodowa, że współpracuje z wieloma innymi firmami itp. żadnych konkretów oprócz tego, że na początku będę się szkolić około 2 miesięcy i będę miała swój zespół ludzi, którym będę się zajmować. W poniedziałek mam przyjechać na II etap na cały dzień aby poznać zasady działania firmy.
              Przyjechałam do domu uszczęśliwiona, że mi się udało dostać do takiej fajnej firmy. Moje szczęście trwało do czasu, aż zajrzałam do was. Już wiem, że na kolejny etap nie pojadę.
              Jestem wkurzona, że straciłam czas i pieniądze na dojazd. Jak można tak nabierać ludzi. Zwłaszcza, że szukającym pracy nie przelewa się i nie ma kasy na bezproduktywne jeżdżenie. Gdybym wiedziała od początku czym ta firma się zajmuje to bym w ogóle nie pojechała. Nie interesowała mnie akwizycja tylko konkretne stanowisko na które aplikowałam a nie aplikowałam na akwizycje. Co za niepoważni ludzie. Plus tego jest taki, że nie stracę już ani czasu ani kasy aby tam kolejny raz pojechać.
              Dziękuje wszystkim za opinie, gdyby nie wy to nie miałabym świadomości, że niektóre firmy posuwają się do tak nieuczciwych praktyk.
              Trzymajcie się i uważajcie.
              • Gość: oszukana Re: JB internacjonalny Łodź - tee. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.14, 14:53
                Ja także wczoraj byłam na Lubicz 24/3. Wiec może widziałam sie nawet z Toba "k" ?? bo oczywiscie mimo, że umowiona byłam na godzine 9.30 przyjeli mnie grubo po 10.. żałuje że przed rozmową nie poszukałam szczegółów o firmie, jedynie weszłam na te ich piękną strone.. W poniedziałek mam iść na 11. Po przeczytaniu tego wątku jak i kilku innych, na innych forach nie pójdę, mysle jednak, że moze warto uprzedzic jakos tych ktorzy będą na rozmowie, pierwszym etapie? bo widzę, że zrobionych w balona jest nas naprawde sporo..
                Jesli dzwonią rano i chca potwierdzenia przybycia to chyba musze przygotować sobie jakąc gatkę, jak to nas pięknie oszukują..
                • Gość: k Re: JB internacjonalny Łodź - tee. IP: *.play-internet.pl 27.06.14, 13:15
                  skoro miałaś na 9'30 to na pewno się widziałyśmy:)
                  Ja zaliczyłam rozmowę przed Tobą, tj. przed 10. Z perspektywy czasu już się z tego śmieję a konkretnie z własnej głupoty i zadufania w sobie, że dałam się nabrać na całą tę szopkę.
                  Gdybym miała wcześniej świadomość do jakiej firmy idę na rozmowę to wcześniej bym ją sprawdziła i nawet bym się tam nie wybrała. Niepoważni, nieuczciwi ludzie.
                  Po Waszych ostrzeżeniach wysłałam im maila, że moja oferta jest nieaktualna i zakończyłam temat.
                  Teraz albo dzwonią albo mailują mi z firmy ubezpieczeniowej ul. wielicka 72 niby też na managera ale nie zgadza się nazwa firmy, podają za każdym razem inną niż jest w rzeczywistości, więc też się nie fatyguje, bo pewnie też kicha z tego będzie skoro ukrywają jak się naprawdę nazywają.
                  W tej tzw.poczekalni naprzeciwko mnie siedział mężczyzna elegancko ubrany w okularach - czerwona oprawa. Ja traciłam czas na czytaniu gazety podczas oczekiwania na audiencję:)
                  • Gość: magda Re: JB internacjonalny Łodź - tee. IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.14, 16:36
                    Jak to dobrze że żyjemy w dobie internetu! Dostałam dzisiaj telefon od miłej pani w sprawie rozmowy o pracę i zostałam zaproszona na poniedziałek ale nie pójdę tam, czytając wasze opinie szkoda tracić czas...
          • Gość: Gość Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.14, 10:24
            Dokładnie taki sam przebieg w moim przypadku - Kraków, Lubicz 24. Zaprosili mnie na rozmowę, ale na szczęście wcześniej postanowiłam zasięgnąć opinii internautów. Wielkie dzięki - zaoszczędziłam czas i rozczarowanie. Też uważam, że to nie jest profesjonalne wysyłać maila do kandydata z informacją o profesjonalnym ubiorze. Zadzwoniłam, odwołałam umówione spotkanie i koniec.
            • Gość: KM Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.14, 15:22
              Witam właśnie dziś dzwoniła do mnie pani z tej samej firmy a co najlepsze ja nie kojarzę żebym do Nich wysyłała CV. Mam umówiony termin rozmowy na jutro ale chyba nie pójdę. W ogóle jakieś głośne rozmowy słychać było w tle nawet się pani nie pofatygowała o ustronne miejsce. Tak wiec chyba powiem pas.
          • goscpoprostu7 Re: JB internacjonalny Łodź 10.11.14, 19:54
            Lubicz 24/3 Kraków - Uwaga!
            Cześć, podobną sytuację miałam w październiku. Jestem z Krakowa i szukałam pracy, niestety trafiłam na oszustów reprezentujących dużą zagraniczną firmę o profilu marketingowo-usługowym. Zatelefonowała do mnie przesympatyczna dziewczyna - Kasia, że ich firma jest zainteresowana rozpoczęciem współpracy ze mną. Przyznam szczerze, że nie pamiętam czy kiedykolwiek aplikowałam na podobne stanowisko - przypuszczam, że moje dane zostały skradzione z portalu. Rozmowa kwalifikacyjna miała poważny charakter, odbyła się nawet w języku angielskim co zostało uznane za moją zaletę. Stanowisko, na które miała zostać przyjęta określono mi jako - Product Manager. Zakres obowiązków to intensywne szkolenie, a po 6 miesiącach własna drużyna sprzedażowa. Program rozwoju zawodowego niczym z brazylijskiej telenoweli od zera do milionera. Historia nabrała innego tonu, gdy zaczęło okazywać się, że pracownicy nie znają nr NIP firmy, a ja sama znalazłam kilka kompromitujących postów. Niejaki ADAM, który się ze mną kontaktował miał udzielić mi stosownych informacji i szkoleń, a na drugi dzień miał podać mi pełny numer NIP, o który prosiłam. Nie było, ani NIP-u, ani kontaktu. Uwaga oszuści, nie dajcie się nabrać na piękne frazesy oraz atrakcyjną posadę. Ta sama sytuacja spotkała mnie w Katowicach ul. Mieleckiego.
      • Gość: gość Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.14, 15:23
        Baaardzo dziękuję za ostrzeżenie, właśnie się do jednej z tych firm wybierałam na rozmowę, ale po tym co tu poczytałam zaoszczędzę czas i pieniądze i będę bardziej czujna na przyszłość. Tak właściwie to forum, to jedyne miejsce gdzie znalazłam cokolwiek w całym internecie o wspomnianej firmie JB ...
        • Gość: XXX Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 11:31
          No tak bo widzę że towarzystwo to od razu chciałoby usiąść na miejscu prezesa i pierdzieć w stołek i zbierać za to kupę kasy :] Tak dobrze to niema, od czegoś trzeba zacząć...nikt od razu nie zostaje prezesem,dyrektorem itd....no chyba że ma duże plecy to wtedy tak. Lepiej siedzieć w domu i nie pracować bo ta praca be, tamta też nie i tak na rodziców garnuszku egzystować. Żadna praca nie hańbi a jak się chce na prawdę pracować to się pracuje a nie włazi na forum i bzdety czyta o firmach...
          • Gość: gosc 15 Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 11:34
            To sobie człowieku pracuj jak tam Ci dobrze. Lubisz naciągac starszych ludzi na pierdoły to działaj dalej. Jestem tylko ciekaw czy po nocach śpisz spokojnie ??
            • Gość: Karolina Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.14, 12:14
              też dostałam telefon o 2 etapie. Na zupełnie inne stanowisko niż aplikowałam, super "firma".
            • Gość: Ziki24 Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.252.60.80.internetia.net.pl 07.07.14, 23:01
              PROSZE WSZYSTKICH KTÓRZY ZAMIERZAJĄ COS " NABAZGRAĆ " NA TYM FORUM O DOKSZTAŁCENIE SIĘ Z ZAKRESU MARKETINGU BEZPOŚREDNIEGO I SPRZEDAŻY gdyż to co tutaj wczytuje to totalne brednie. Twierdzenie ze w 3 lata nie można zostać managerem zaraz po szkole jest tak samo prawdziwe jak te ze osoby zaraz po szkole nie mogą się wyrażać na tematy sobie nie znane. Mówicie o marketingu nie mając o nim zielonego pojęcia. Akwizycja pierw się odwiedźcie czym się zajmuje.
        • Gość: Majki Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.toya.net.pl 02.06.14, 13:38
          Uwaga
          Firma w Łodzi pojawiła się pod nową nazwą. KN MARKETING Siedziba ta sama, treść maila ten sam co w Jb Internacjonalny
          • Gość: MANIEK Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.ingram.com.pl 04.06.14, 02:06
            Witam,
            faktycznie w Łodzi pojawiła się firma KN Marketing, działająca tak jak jest to opisane wyżej.
            • Gość: gość Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.14, 00:13
              KN Marketing - radzę uważać,

do @XXX - człowieku byłeś tam w ogóle? Jak nie to weź idź i nie pisz pierdół na forum. To są firmy KRZAKI. Naciągają na pseudo pracę za grosze, tych ludzi, którzy pilnie potrzebują pracy. Wciskają kit, bredzą o stanowiskach i bóg wie czym, po czym zostajesz na lodzie, bez pracy, a oni mają twoje dane, które dalej sprzedają i obracają nimi. Tobie natomiast wciskają pseudo akwizycję, za którą nic od nich nie dostaniesz. Dziwi mnie, że organy ścigania od czasu mojego pierwszego posta jeszcze się tym nie zajęły.
              • Gość: gniewko Re: JB internacjonalny Łodź IP: *.pl 13.07.14, 20:25
                Firma KN marketing wydawała mi się podejrzana dlatego sprawdziłem ją w panoramie firm- nic, a także w KRS.

W pierwszy dzień (już po I i II) etapie podpisałem papier w firmie KN marketing, że zgadzam się na warunki konsultanta do spraw sprzedaży bezpośredniej (tak to się fachowo nazywa), był tam regulamin czego nie wolno robić. Papier dot. Centrum energertyczno-gazowym i z rozmowy wynikało, że jest od dla Centrum.
                Wyraziłem także zgodę na przesył moich danych w związku z sprawdzeniem mojej karalności - jak mi to powiedziano: pełnomocnictwo, że nie byłem karany dla Centrum gaz-en.

Po pierwsze: JAK NAJSZYBCIEJ SIĘ Z TEGO WYCOFAĆ? JAK TO ODWOŁAĆ?

- nie podpisałem żadnej umowy z firmą KN marketing, tylko dokument, który opisałem wcześniej

Po drugie mój podpis na tym dokumencie jest prawnie nie ważny ponieważ nie mam jeszcze UKOŃCZONYCH 18 lat, a moi rodzice nie wyrazili zgody na mój podpis (zorientowałem się po fakcie, jak wyszedłem z biura, ale z początku to przemilczałem)... moja "liderka" stwierdziła, że to i tak nie ważne i to przejdzie... JAK TO MOŻLIWE???

...moja głupota mnie boli
      • Gość: mar TeeStar IP: *.cdma.centertel.pl 12.06.14, 11:55
        O profesjonalizmie tej firmy niech świadczy fakt, że nie tylko nie dzwonią tylko proszą w mailu o telefon, do tego mail podpisany Grażyna / Administrator Biura - pani nie posiada nazwiska. I chyba rzeczywiście nie mają cv bo najpierw się pani przez telefon spytała gdzie ostatnio pracowałem i czy nadal tam pracują (nie chodziło o opis obowiązków tylko krótką informację gdzie) do tego chcą żeby przynieść cv na spotkanie. Pani przez telefon bardzo miła, ale na pytanie jakie to stanowisko odpowiada, że administracyjne, potem w mailu jest mowa o stanowiskach jakie mogą zaproponować. Dodatkowo zwracają się na Ty...
        Po przeczytaniu tutejszych wpisów postanowiłem sobie odpuścić wizytę na ulicy Lubicz....
        • Gość: iza Re: TeeStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 15:58
          do mnie również dzwoniła dziś Pani Grażyna... masz rację, mnie również uderzyło to, że w mailu nie podano nazwiska, nie działa to najlepiej na wiarygodność tej firmy, ale cóż, sami sobie pracują na to, by potencjonalny pracownik był od początku uprzedzony do nich.
          dzięki wszystkim za wypowiedzi, bo to uchroniło mnie przed niepotrzebną stratą czasu na dojazd do nich.
          • Gość: Joanna S. Re: TeeStar IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 17:02
            Byłam dziś na II etapie rekrutacji - oczywiście po przeczytaniu wszystkich opinii i komentarzy, więc szłam w pełni świadoma praktyk firmy i głównie z ciekawości, by sprawdzić jak przebiega cały proces, bo nie zamierzałam przyjmować takiej pracy. Faktycznie panuje atmosfera "hurra optymizmu", piątki, okrzyki, uśmiechy i wszędobylskie "how are you, nice to see you". Powiem wam, że poczekałam do momentu wyjścia na miasto i została mi przydzielona dziewczyna - jako liderka, czy opiekunka - bardzo sympatyczna dziewczyna. Nie wnikając głębiej - wszystko byłoby w porządku - bo oczywiście jasno opisują jak wygląda praca więc każdy, kto zaczyna tam pracę, jest świadomy tego co będzie robić, gdyby nie te niejasności przed rozmową kwalifikacyjną. Ten brak szczerości przy werbowaniu ludzi mocno psuje ich wizerunek i niszczy wiarygodność - o reszcie się nie wypowiadam - bo nie wiem jak jest. Gdyby od samego początku podawali wszystkie informacje o jakie KONKRETNIE stanowisko chodzi - to nikt niepotrzebnie nie traciłby czasu i wszyscy byliby zadowoleni. Ale cóż - ich sprawa ;)
            Trzeba jednak przyznać osobie, z którą rozmawiałam, że pracuje bardzo ciężko i przeszła taką samą drogę, jaką przedstawia kandydatom. Tyle ode mnie w tym temacie :)
        • Gość: Natalia Re: TeeStar IP: 89.174.79.* 17.06.14, 18:20
          dobrze, ze nim pojechalam na rozmowe dowiedzialam sie co to za firma... dziekuje wam za to, ze piszecie tu co i jak, poszukuje pracy normalnej dla studentki- akwizycja i inne bajery mnie nie onteresuja... swoja droga, wszystko zgadza sie jak piszecie powyzej, Grazyna N/N, ciekawe skad maja i moje dane.... szkoda czasu marnowac i strzepic jezyków na takie firmy...
          • Gość: reniferziolo Re: TeeStar IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.14, 17:24
            sama rozmowa telefoniczna byla dziwna, tj z TeeStar , dzieki wszystkim za ostrzezenie, oszczedzilo mi to marnowanie czasu
            • Gość: aneta Re: TeeStar IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.14, 12:54
              jak dobrze, że piszecie co i jak
              słowo marketing, pozyskiwanie klientów działa na mnie jak odstraszacz... zmarnowałabym kase na bilet i czas...
      • Gość: cm-s CM-Solutions Wrocław IP: *.PARAWANOWIEC.ds.uni.wroc.pl 18.07.14, 20:30
        Teraz z kolei jako CM Solutions Wrocław.
        Nowa nazwa, dokładnie te same, pokrętne i tandetne metody.
        rozpisałem się w tym wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/w,23,151917702,,CM_Solutions_Wroclaw.html?v=2
        • Gość: ania Re: CM-Solutions Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.14, 18:32
          Strata czasu, byłam na rozmowie, zadzwoniła do mnie Pani, która przedstawiła się jako menadżer nowo powstałej we Wrocławiu agencji reklamowej i zaproponowała mi stanowisko menadżera d/s marketingu. Powiem tylko tyle, na miejscu zaproponowano mi pracę domo-krążcy przez pół roku w ramach rzekomego szkolenia marketingowego. Roześmiałam się i wyszłam.
          • oliwia672 Re: CM-Solutions Wrocław 25.09.14, 00:33
            Ostrzegam... kolejna nazwa firmy - BAM International. Szkoda słów. Dziękuję za ostrzeżenie, na pewno tam się nie wybiorę
            • przeczkowa Re: CM-Solutions Wrocław 02.10.14, 14:08
              Oliwia672 - a możesz rozwinać temat na temat "BAM International"? pytam ponieważ dzwoniła dzisiaj do mnie Pani o rozmowę w tejże firmie jutro na ul. Lubicz w Krakowie, a czytajac te komenatrze to aż mi się odechciewa tam jechać jeżeli to ma tak wyglądać-szkoda nerwów i czasu ;/
              • bam-krk Re: CM-Solutions Wrocław 03.10.14, 21:35
                Po przeczytaniu dostępnych wątków i przeanalizowaniu co dotychczas spotkało mnie ze strony BAMInternationale, mogę ku przestrodze dodać od siebie, co następuje:

1. Pierwsze spotkanie miałem w środę 1.10.14r. - umówiony byłem na godzinę 13.15, żeby było ciekawie, w środku na poczekalni czekało już z 6 osób (jednej dziewczyny zapytałem, na która godzinę była wpisana, oczywiście na tą, co ja, więc przypuszczam, że reszta osób podobnie). Na rozmowę zaproszono mnie do niewielkiego pomieszczenia, w którym przyjmował Ben i sekretarka, która pełniła rolę tłumacza. Rozmowa trwała z 5 minut, po czym zaproszono mnie na następny dzień - 2 etap. Oczywiście żadnych szczegółów w tym czasie nie udało się wyłuskać.

2. Drugi etap rozpoczął się podobnie, razem ze mną czekała grupka 8 osób, które były wytypowane do 2 etapu. Po rozmowie z paroma osobami, wydało się, że byli co niektórzy z nich z poprzedniego tygodnia i również cała ekipa baminternationale nie grzeszyła punktualnością. Następnie zostaliśmy zaproszeni do biura (czyli jakiegoś bocznego pokoju) i mieliśmy poznać panią "Kasię" miała nasze kwestionariusze, które każdy z nas wypełnił podczas 1 etapu. Później szybkim tempem poszliśmy do kawiarni, cholera jakby tego nie można było zrobić u nich w siedzibie. Tam były jakieś standardowe pytania, dotyczące tego co się w ten kwestionariusz wstawiło, parę casów, każdy coś powiedział od siebie, i po ponad godzinie, mieliśmy biec z powrotem do biura na rozmowy, które miały zadecydować o tym czy nas przyjmą do pracy. Na tym etapie podczas, krótkiego streszczenia "historii" firmy, była mowa o awansach, i o akwizytoryjnych początkach naszej świetlanej kariery :).
                Obecnie niby wciskają oferty duona... dziś poszperałem o tej firmie i raczej nie ma zbyt wielu pochlebnych wpisów, raczej naciąganie ludzi.
                Zaraz po powrocie, z notatek można było zerżnąć odpowiedzi do testu, który mieliśmy rozwiązać i odpowiedzieć na pytania otwarte wg własnego uznania. Kolejna rozmowa odbywała się na 2 biura, ja trafiłem do Bena, w sumie miły facet...
                Dowiedziałem się o:
                - brak podstawy wynagrodzenia
                - 40zł od podpisania umowy
                - niby byliby skłonni dać jakieś pieniądze na wydatki, tyle ile np wydajemy na tydzień, ale jakbyśmy nie wypracowali tej sumy to więcej kasy by nie dali, a czy trzeba by to zwrócić, to niestety nie powiedział ;p
                - po 18 otrzymałem telefon od Pani "kasi", niby mnie wybrali i mam iść na podpisanie umowy jutro... zastanawiam się, czy stracić parę złotych na bilety i pobawić się w dociekliwe pytania i podziękować za taką synekurę, którą mi chcą dać :)
        • hermenegildaprosiaczek Re: CM-Solutions Wrocław 10.02.15, 12:35
          Podają się za MC CONSULTIMNG. Ofiar Oświęcimskich 19. Ktoś z Was wysyłał w ostatnim czasie cv na: rekrutacja@altimi.com ???
          Jedyne co by mi pasowało, bo i strona tajemnicza, żaden z linków do portali społecznościowych nie działa i odnosi na główną stronę ALTIMI.COM.
          Firma przy Ostrowskiego 9 (" Feel free to call us every day from Monday to Friday: 8 a.m -5 p.m :
          phone: +48717860812

If you need to contact us in other time, send us mail: contact@altimi.com
          address: Ostrowskiego 9, 53- 238 Wrocław, POLAND"

To oni podają dane tej CM Consulting (bo tak mi się przedstawili, jak docisnęłam o nazwę firmy).
          Wypadałoby GIODO poinformować.
          Nr tel: 780056456
      • impresario777 Re: Invixo - Wrocław 06.10.14, 16:34
        pracapartnerbiznesowy.blog4u.pl/
        • discoretro80s Re: Invixo - Wrocław 11.11.14, 07:28
          aha, rozmawiałem z nim w jez. angielskim. Mogę sobie na to pozwolić a przy okazji przetestować tych kretynów.
      • kasiulek815 Re: Invixo - Wrocław 24.01.15, 14:03
        W Lublinie to Media Marketing. ten sam scenariusz jak w innych miastach tylko pod inną nazwą niby firmy. Zaprosili mnie na spotkanie chociaż nie wysylalam do nich CV. Na pierwszym spotkaniu żadnych konkretów i nikt się nie przedstawia z nazwiska. bardzooo naciagany interes
      • wilku5.90 Re: Invixo - Wrocław 06.02.15, 13:08
        UWAGA: obecnie (luty 2015) podobnie działająca firma we Wrocławiu znajduje sie na Ofiar Oświęcimskich 19, piętro 1. Jeśli zobaczycie "nagrody" z nazwą CREDICO - wyjdzcie - szkoda czasu i nerwów!
        I to nawet nie dlatego że oszukują w związku z tym, czego praca dotyczy (bo to jedno, a może komuś odpowiadać D2D,... ALE) dlatego, że również nie płacą - wiec to olejcie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka