Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PRACA NA STATKACH

IP: 146.101.134.* 29.03.02, 05:57
    Czy orientujecie sie jak mozna zalatwic prace na statkach pasazerskich(czy
    organizacje w internecie typu :www.cruisejobline.com oferujace rozwazenie
    aplikacji za 30,40$ to oszustwo) i czy ktos moze mial okazje pracowac na
    liniowcach?
    Obserwuj wątek
      • Gość: alek Re: PRACA NA STATKACH IP: *.provider.pl 02.04.02, 20:13

Slyszalem o gosciu,ktory pracowal na statkach w food
        service.Podobno nikt nie
        schodzi po 7,8 mies.rejsie bez 10000$ w kieszeni.Jedzenie i
        zakwaterowanie
        oczywiscie za free. Niestety nie wiem jak mozna sie tam
        aplikowac.

• Gość: kpt wąs Re: PRACA NA STATKACH IP: 2.4.STABLE* / 10.100.18.* 03.04.02, 12:32
        Aby znaleźć prace na statkach posażerskich trzeba mieć kilka certyfikatów (do
        zrobienia w 2 tygodnie - koszt okołoo 1200 pln) następnie udać się do firmy
        pośredniczącej np astra w pucku, Vship w gdyni itp wypełnić aplikacje (wymagane
        jest doświadczenie barman(ka) kelner(ka) lub wykształcenie gastronomiczne i
        oczywiście angielski)
        Wynagrodzenie podstawowe ponad 1000 usd / miesiąc + nadgodziny + napiwki (ile
        nie wiem) praca pow 12 g/dziennie plus pełna dypozycyjność (można nawet 24
        h/dobę)
        • Gość: maciek Re: PRACA NA STATKACH IP: 212.182.107.* 18.06.02, 12:22
          Jestem po szkole hotelarskiej, mialem praktyki w hotelu, mam ukonczone studia
          wyzsze i znam trzy jezyki wiec sadze ze powinienem miec jakies szanse na prace
          w tej branzy. Bylbym wdzieczny za informacje dotyczace certyfikatow o ktorych
          mowicie i ewentualnie innych wymaganian jakie trzeba spelniac. Podobno do tego
          rodzaju pracy nie trzeba zadnych pozwolen ani wiz? Bede wdzieczny za wszelkiego
          rodzaju informacje. Moj adres: maciek_walorski@yahoo.com
      • Gość: ABeCe Re: PRACA NA STATKACH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 12:27
        nie wiem jak dzialaja firmy posredniczace w znalezieniu pracy na statkach
        pasazerskich w formie barmana, kelnera itepe, lecz w przypadku os'a na statkach
        handlowych to czesto bardzo chodzi o lapowke w wysokosci pierwszej pensji czyli
        jakies 1300-1500 USD. pzdr.
        • Gość: m. Re: PRACA NA STATKACH IP: *.acn.waw.pl 18.06.02, 20:39
          Mój brat pływa na statkach pasażerskich na Karaibach. (właśnie jutro wylatuje
          na swój trzeci już kontrakt :( :( do Miami ) Wszysko zawsze załatwiał w Polsce,
          w Pucku właśnie, nigdy nikomu nie dał za to żadnej łapówki. Gdy wyjżdżał
          pierwszy raz sam musiał zapłacić za samolot, teraz już sponsoruje to kompania.
          Wraca zawsze zadowolony, zarobi ,a co zwiedzi, to jego!!
          Pozdrawiam
          Magda
          • Gość: ABeCe Re: PRACA NA STATKACH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 00:01
            witaj w klubie - moj brat jest 2gim oficerem na statkach handlowych. to juz
            jego nty kontrakt - nie wiem jak jest na pasazerach ale na handlowych jesli
            chcesz miec prace za os'a i to szybko to musisz posmarowac albo miec
            znajomosci. mowie o pierwszej pracy. pozniej oferty spadaja same i za coraz to
            lepsze pieniadze. pzdr.
          • Gość: ABeCe Re: PRACA NA STATKACH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 00:03
            a platnoisc za samolot za pierwszym razem moze byc rownoznaczna z lapowka, bo
            normalnie to armator placi. pozdrawiam 1 jeszcze z warszawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka