Gość: nitka IP: *.52.r-ce.pl 28.02.14, 11:01 witam, poszukuję info na temat warunków pracy w Avans. płaca, atmosfera, plany sprzedażowe itp. warto wysyłać cv? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: byly pracownik Av Re: praca w Avans Domex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 10:12 Zastanów się co robisz. ta sieć niebawem upadnie - w centrali w Koninie i Tarnobrzegu w ostatnim tygodniu były wielkie zwolnienia - a podobno inwentaryzacja wypadła bardzo dobrze. Oszukiwali pracowników ale przynajmniej już nie wmawiają, że będzie lepiej - kierownictwo nie ma chyba żadnego pomysłu na rozwój tej sieci. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arrow Re: praca w Avans Domex IP: 83.1.94.* 04.03.14, 16:34 Ślij gdzie indziej. Fajni ludzie atmosfera. Lecz to tyle, zakres obowiązków duży a płaca ....... nie będę pisał bo szkoda. Faktycznie w ostatnim tygodniu jak się dowiedziałem masowe zwolnienia z centrali. AVANS przywalił widać mocno w górę lodową, lecz czy tonie licho wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: praca w Avans Domex IP: *.52.r-ce.pl 13.03.14, 06:50 hmm czyli że lipa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik_ Re: praca w Avans Domex IP: 178.219.125.* 22.03.14, 21:43 Jestem kierownikiem w jednym z salonów Avansu. Zwolnień w centrali oraz sklepach cała masa, w chwili obecnej wstrzymane są wszelkie przyjęcia. Jeśli chodzi o wypłąty... zarabiam tyle ile zwykły pracownik, mam jednak większą odpowiedzialnosc na inwenturach i przed regionalnym, premie obcinane sa za kazda duperele. Nie ma sensu sie w to ladowac. Wyplaty sa na czas, czesto jednak bez wypracowanej premii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: praca w Avans Domex IP: *.52.r-ce.pl 23.03.14, 12:38 to ciekawe, bo slyszalam zupelnie inaczej od jednego z pracownikow. ze niby jest super, wyplaty przyzwoite. a kierownik ponoc zarabia duzo wiecej .. . ile ludzi tyle opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik_ Re: praca w Avans Domex IP: 178.219.125.* 23.03.14, 14:42 Zależy od salonu. W Mega czy w salonach kategorii 1 zarabiają więcej, ale zdecydowana większość to salony kat 2,3 gdzie wypłata jest identyczna. Kiedyś było inaczej, premie nie były ucinane a wypłaty były w całości. Teraz trzeba bardzo pilnować druczków RMUA oraz tego co jest na naszym portalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: praca w Avans Domex IP: *.52.r-ce.pl 23.03.14, 15:46 a co oznaczają te kategorie? płaca dla pracownikow tez zależy od kategorii salonu? faktycznie dziwne to miejsce jest. i lepiej sie chyba nie pakowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik_ Re: praca w Avans Domex IP: 178.219.125.* 23.03.14, 20:07 Płaca pracowników zależy od stanowiska:-) Kasjerki mają najmniej. Jak się kategoryzuje salony nie powiem, bo nie wiem, pewnie zależne od wielkości/obrotu/miasta ew. od tych rzeczy. Lepiej idź gdzieś indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiero Re: praca w Avans Domex IP: 5.172.252.* 27.03.14, 22:35 avans domex złożył wniosek do sądu o upadłość.raczej nie popracujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: praca w Avans Domex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 23:03 Wniosek o upadłości to 100% informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jr Re: praca w Avans Domex IP: 195.117.22.* 02.04.14, 16:39 skoro masz takie informacje, to może podaj źródło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulala Re: praca w Avans Domex IP: *.play-internet.pl 05.04.14, 17:53 O proszę to pan kierownik Jr sszuka info na forum, (nawet mix elec)??!? To jak to - firma, dla której dal byś sie pociac, nie przekazuje takich info KIEROWNIKOM??? Tak ważnej wladzy w tej firemce? Haha niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jr Re: praca w Avans Domex IP: *.tvkdiana.pl 05.04.14, 18:29 a po czym to stwierdziłaś/eś, że jestem kierownikiem???? zwykły pracownik nie może tutaj pytać co się dzieje w firmie? zwykły prcownik nie może szukać informacji o firmie w innych tematach? od razu musi to być kierownik??? gratuluję dedukcji sherlocku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik_ Re: praca w Avans Domex IP: *.219.115.223-c3.net.pl 11.04.14, 20:00 Fakt faktem, domex upada, wypłaty dalej są ucinane bez powodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: praca w Avans Domex IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.14, 00:03 następni po mixie upadają,to się dzieje w branży.hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulala Re: praca w Avans Domex IP: *.play-internet.pl 14.04.14, 12:32 Ja sie z tej firmy zmywam. Dlaczego? Bo nikt tu laskawie nam nie poda żadnych sensownych informacji. Niby komornik zajal konto, ale przecież kasa ze sklepów wplywa teraz na inne. Przyjęcia są, są nawet ogloszenia do pracy w avansie. Gora, kierownicy , nawet kierowcy twierdza ze wszystko jest ok. Ale z drugiej strony masowe zwolnienia, od początku roku problemy z wyplata. Nie wiadomo co myslec, jeden chaos. Lepiej wiec sie zmyć, niż codziennie denerwować sie, co sie tak właściwie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja6 Re: praca w Avans Domex IP: *.szybszyinternet.pl 28.04.14, 08:31 Ja też za miesiąc będę jednym z byłych pracowników Domexu. I mogę napisać otwarcie; ta firma to porażka! Nadgodziny nie wpisywane do ewidencji bo "po co? Przecież i tak wam nie zapłacą. Trzeba będzie przepisać listę, żeby ich nie było" - to słowa kierownika. Niewykorzystane urlopy, za które firma nie zapłaciła a pracownicy wypełniali fikcyjne wnioski urlopowe, że niby na tych urlopach byli. Czasem był to cały urlop z dwóch lat. W grudniu na polecenie "góry" pracowaliśmy dzień w dzień po 10 godzin, łącznie z sobotami i niedzielami, bez dnia wolnego. Bo to okres przedświąteczny i musiała być pełna obstawa. Do domu wracałam tylko na noc. Oczywiście do ewidencji wpisywaliśmy się zgodnie z grafikiem, czyli wszystko było cacy w razie kontroli. Nadgodzin nikt nie wpisywał a było ich kilkadziesiąt. To tak w skrócie bo dużo by pisać o tej pseudofirmie. Pracownik był i jest dla nich NIKIM. Co najwyżej wołem roboczym, który całe swoje życie poświęci firmie, a potem i tak dostanie kopa w tyłek, bo nie będzie już potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnomnom Re: praca w Avans Domex IP: *.dynamic.mm.pl 06.05.14, 17:14 Mam prośbę podajcie gdzie dokladnie znajdują się magazyny domexu w konińskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozamiatane Re: praca w Avans Domex IP: *.play-internet.pl 13.05.14, 07:22 Decyzja sądu w sprawie sieci Avans zapadła 2014-05-12 14:31:09 18 kwietnia do Rejonowego Sądu w Tarnobrzegu wpłynął wniosek Spółki Domex Sp.z.o.o., właściciela sieci salonów Avans. Firma złożyła podanie o upadłość. Dzisiaj, tj. 12 maja zapadła decyzja Sądu w tej sprawie - ogłoszono upadłość likwidacyjną majątku firmy. Avans, pomimo dynamicznego rozwoju w 2013 roku i intensywnego przyrostu liczby sklepów, miał poważne problemy finansowe. Jak podaje Marek Nowak, rzecznik prasowy ds. cywilnych Sądu Okręgowego w Tarnobrzegu, dłużnik jest niewypłacalny, ponieważ nie wykonał w terminie swoich zobowiązań, a suma jego zobowiązań przekracza wartość majątku firmy. Sieć sklepów Avans to najbardziej znana marka Domex Sp.z.o.o. W ofercie elektromarketów znajduje się przede wszystkim sprzęt multimedialny, RTV, AGD oraz szereg usług dodatkowych. Sieć liczy w Polsce ponad 250 elektromarketów. Źródło: Sąd Okręgowy w Tarnobrzegu (AW) http: //www. galeriehandlowe .pl/go.live. php/PL-H861/ aktualnosci-biznesowe /SMTg3Mjc%3D /decyzja- sadu-w-sprawie-sieci -avans-zapadla .html Odpowiedz Link Zgłoś