Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak znaleźć pracę ?

IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 06.03.14, 10:03
    Szukam pracy już prawie od roku i zupełnie nic z tego nie wychodzi. Nie wiem dlaczego skoro mam wykształcenie i doświadczenie. Nie wiem co robić ? Jak znaleźć pracę ? Jakie macie metody szukania ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Boddoxx Wykształcenie i doświadczenie to za mało. IP: *.smgr.pl 07.03.14, 20:31
        Ważne są umiejętności: znajomość języków, znajomość swojego fachu itp.
        • Gość: Q800 Re: Wykształcenie i doświadczenie to za mało. IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 15:28
          Czyli qrwa masło maślane. Pomyśl, zanim klawiszy dotkniesz.
      • Gość: annika Re: Jak znaleźć pracę ? IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.14, 08:27
        Zapraszam do zamieszczania darmowych ofert pracy na serwisie planpraca.pl

Dla szukających pracy - na tym serwisie można znaleźć różne oferty pracy dla każdego :)

• Gość: olaf Re: Jak znaleźć pracę ? IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 11.03.14, 09:52
        Obecnie masz możliwość samozatrudnienia więc się zatrudnij. Za jakiś czas będziesz musiał sobie wybudować fabrykę żeby się w niej samozatrudnić. To jest chory system.
      • Gość: janek ganek Re: Jak znaleźć pracę ? IP: *.219.51.253.static.nsti.pl 11.03.14, 14:34
        przede wszystkim napisz dobre cv. Z mojego doświadczenia wynika, ze ludzie wysyłają to samo cv do każdego pracodawcy na każde ogłoszenie. A to nie tak. Robienie cv to ciężka praca - to jakbyś za każdym, razem "na papierze" przechodził rozmowe kwalifikacyjną
        Sam w niezbyt długiej karierze zawodowej (15 lat) zmieniałem pracę mniej więcej 10 razy. Często to były krótkie okresy bo firmy padały albo zmniejszały zatrudnienie - nie wywalono mnie z żadnej pracy. Ale e częste zmiany nauczyły mnie trochę jak szukać (potrzeba matką wynalazku ;) Krezusem nie jestem ale nigdy nie szukałem pracy dłużej niż miesiąc - dodam ze nie jestem też jakimś tam super bohaterem z ogromnymi umiejętnościami - po prostu sprzedawca. Tyle, że do każdego ogłoszenia pisałem inne cv. Zawsze dopasowując się punkt po punkcie to tego co jest w ogłoszeniu - czytaj: nie wysyłałem odpwiedzi na ogłoszenia które w ogóle do mojego profilu nie pasowały, a jak pasowały to zawsze znajdowałem coś na podparcie że ja tam jakoś psauję. I co? CV nie odrzucają wtedy bo taki "riserczer" w dziale HR nie ma formalnych podstaw aby nie odrzucić. punkty mu sie zgadzają. No to zapraszają na rozmowę - a to jużpołowa sukcesu - jest jak pogadać, pokazać się - ktoś Cię przynajniej słucha. Wniosek: kombinuj zeby dostać się na rozmowe a potem jak coś się nawet nie zgadza to poodkręcasz- a w każdym razie szanse na robotę rosną. Bądż jak sprzedawca: połowa sukcesu to pójść na spotkania, a potem można już solidnie porozmawiać.
        Powodzenia!
        • Gość: olaf Re: Jak znaleźć pracę ? IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 11.03.14, 15:11
          Skończyłeś przynajmniej podstawówkę. Większych bzdur nie czytałem. Do jednego pracodawcy piszesz że pracowałeś w rzeźni a do innego że w piekarni? Ty chyba nie wiesz co to jest CV.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka