Gość: lucas black
IP: *.cm-7-6d.dynamic.ziggo.nl
06.04.14, 22:22
Hej. Chcę się was poradzić opcji na przyszłość. Otóż, obecnie od 3 tygodni pracuję za granicą. Praca jako taka nawet fajna, na magazynie w Holandii. Wcześniej też już pracowałem za granicą, również w Holandii, ale jakoś nie podpada mnie ten kraj
Tak żeby zbędnie nie pisać to opisze jaki jest mój aktualny plan.
CChcę tutaj trochę przerobić,z miesiąc dwa lub trzy, by kasę zarobić. Później w Polsce wyrobić sobie jakieś Kursy. Jak narazie to jestem za kursem programisty, operatora CNC, wózka widłowego i/lub spawacza. Dodam, że obecnie nie mam żadnych kwalifikacji. Jestem po liceum ogólnokształcącym. Jak już wyrobie sobie te kursy, lub chociaż jeden to myślałem nad znalezieniem pracy za granica, w której wymagane są te umiejętności, ponieważ uważam, że jak będę posiadał te kwalifikacje to będę mógł liczyć na lepszą płacę. W dalszej przyszłości chciałbym na stałe pracować w Niemczech. Jakoś wolę ten kraj niż Holandię ( chociaż nigdy tam nie pracowałem). Języka się uczę po trochu. Jak narazie to jest trochę kiepsko ale za jakiś czas będzie lepiej xd no to chyba tyle.
Jak uważacie: czy taki plan ma sens? Czy nie warto wydawać kasy na jakieś kursy..? A może jakieś inne? Cieszyłbym się z każdej rady z waszej strony
Serdecznie pozdrawiam.