Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 16:18
    Hej
    Mam do Was pytanie, ponieważ od kilku miesiecy jestem na stazu w firmie produkujacej nadruki na koszulkach, jest to typowa produkcja. Przyjmując się na staz, nie wiedzialam o tym, ze innym pracownikom odbijają zepsute koszulki z tzw. premii. Nie sadzilam ze to się rowniez mnie dotyczy, bo pracodawca o tym nie wspomnial. Teraz jednak, dowiaduje sie ze mam do odrobienia 30 koszulek wedlug stawki 10 zł za zepsuta koszulke, przy założeniu ze pracuje za 5 zł na h. Zatkalo mnie to, bo uwidzial sb ze mam przychodzic w sb do pracy albo zostawac po godzinach. Czy to jest normalne? Co prawda mam umowie napisane ze jesli cos zepsuje to mam to odkupic, ale to jest produkcja, a facet i tak mi nic nie placi a przeciez zarabia na mnie bo jak sam okreslil jestem jak normalny pracownik. Innym odbija chociaz z premii (200zl)... Dodam, ze chociaz on jest moim opiekunem stazu to nikt nade mna nie stoi i nie sprawdza czy robie to w odpowiedni sposob, a chyba na stazu o to chodzi zeby ktos pilnowal i uczyl, a pozniej wielkie halo jak sie zepsuje koszulke.....Poradzcie co mam robic
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka