Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ComArch - jak się tam pracuje?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:56
    Cześć,

Staram się o pracę w ComArch w Krakowie i chciałem zapytać tych, którzy mieli
    już przyjemność z tą firmą o kilka szczegółow dotyczących zatrudnienia w tej
    firmie. Interesuje mnie w szczególności atmosfera w pracy, stosunki między
    pracownikami oraz między zwierzchnikami i pracownikami, a także
    wynagrodzenie. Ile zarabiają tam specjaliści, a ile absolwenci? Czy są
    stosowane premie czy tylko goła pensja? Jakie dodatkowe benefity firma
    oferuje pracownikom (szkolenia, wypoczynek, itp.)? Czy w firmie jest duża
    rotacja personelu czy też raczej pracownicy są mocno związani z firmą?
    Jakie są godziny pracy i czy wypłacane jest wynagrodzenie za nadgodziny?
    generalnie będę wdzięczny za wszlkie informacje

pozdrawiam
    marek
    Obserwuj wątek
      • Gość: magda Re: ComArch - jak się tam pracuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 17:17
        Kolega Bartek M. po 3 miesiącach pracy w ComArchu pojechał na kontrakt do Norwegii.
        • Gość: kenso Re: ComArch - jak się tam pracuje? IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.09.04, 17:46
          Uciekaj, uciekaj, uciekaj!!

Niby wszystko OK, ale i tak wymienia Cię po kilku miesiacach.(bo np. krzywo
          popatrzyłeś się na korytarzu na Prezesa albo narzekałes na catering, który
          prowadzi firma jego żony). dziś pracujesz, jutro przy twoim biurku siedzi już
          ktoś inny. To sprawia, że stosunki miedzy pracownikami sa fatalne- kazfdy
          patrzy na Ciebie wilkiem, bo możesz zająć właśnie JEGO biurko!!
          pzdr
          • Gość: poszukująca Re: ComArch - jak się tam pracuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 22:28
            czy znacie moze firmy w Krakowie mające działy marketingu (z prawdziwego
            zdarzenia) które potrzebują ludzi z doświadczeniem do pracy ?
          • Gość: marek Re: ComArch - jak się tam pracuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 09:39
            Cześć Kenso,

Czy mówisz z własnego doświadczenia czy znałeś kogoś, kto się skarżył na pracę
            w ComArchu? Wszystko, co napisałeś brzmi dość przerażająco, przyznaję. W tej
            sytuacji chiałbym wiedzieć coś więcej

pozd
            m
            • Gość: 123 Re: ComArch - jak się tam pracuje? IP: *.polkomtel.com.pl 03.09.04, 10:13
              Jakiś czas temu pracowałam w ComArchu, ale że było to dawno to nie wiem ile się
              zmieniło. A jeśli chcesz tam pracować to mam nadzieję, że zmieniło się na
              lepsze... Mogę potwierdzić, że atmosfera pracy kiepska, system zarządzania
              poprzez jedynie słuszne decyzje, no i fatalnie jeśli chodzi o szanowanie
              pracowników. No, ale może coś się zmienilo :)
      • Gość: fregata Re: ComArch - jak się tam pracuje? IP: *.ur.zax.pl 04.09.04, 10:18
        moj kolega tam pracuje twierdzi ze zarabia przyzwoicie (jest programista) ale
        spedza w tej firmie cale dnie niekiedy rowniez i noce. Zdaza sie czesto iz
        dostaja liste bagow i musza siedziec przez weekendy i je poprawiac. Ogolnie nie
        jest zbytnio zadowolony dlatego lekko zmodufikowal nazwie z ComArch na Coszmarch

pozdrowionka
      • tropiciel_blednego_aha Re: ComArch - jak się tam pracuje? 04.09.04, 12:16
        heheheh a benefit to taki profit z benefisem, LOL>;-o
        • Gość: kenso Re: ComArch - jak się tam pracuje? IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.09.04, 13:44
          Mam znajomych, którzy pracowali. Już nie pracują. Jest ich kilku - tak samo
          rozżalonych, więc myślę, że nie jest to subiektywna ocena jednego frustrata,
          ala opinia, którą należy wziąć pod uwagę.
          Zresztą wystarczy dobrze poczytać poniedziałkową "GW"- dodatek praca. Nic Ci to
          nie mówi,że co 2 miesiące firma szuka ludzi ciągle na te same stanowiska?
          Znajomi nie są informatykami- ale przecież ta firma nie sklada się tylko z
          samych informatyków :-))
          Mogę powtórzyć- z racji tego, że firma jest prywatna, wlaściciel rządzi jak mu
          się podaboa. W zasadzie może- bo to jego firma, ale...
          Słynny jest tekst, który powiedział nota bene po meczu Cracovii: "A jak się
          komus nie podoba to niech wypier....".
          No - w Comarchu Pan Profesor mówi podobnie.
      • Gość: w koncu... Re: ComArch - jak się tam pracuje? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 05.09.04, 20:22
        ...comarch i interia to "przyjaciele" a widząc jak traktowani są ludzie w
        interia.pl watpie aby w ca bylo lepiej
        • achu Re: ComArch - jak się tam pracuje? 06.09.04, 09:21
          nie przykaciele tylko właściciel i własność.
        • Gość: Bob Re: ComArch - jak się tam pracuje? IP: *.crowley.pl 06.09.04, 15:30
          a co mozesz powiedziec o atmosferze i traktowaniu pracownikow w Interii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka