11krzych 02.04.15, 19:57 Niezła kasa. A ja głupi myślałem, że to wolontariat. Ciekawe ile zarabia średnio pracownik organizacji Caritas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smiki48 Ile płacą organizacje pozarządowe? 02.04.15, 21:43 A ile zarabiają działacze niektórych organizacji ekologicznych? Pewnie znacznie więcej. I podstawowym celem działania tych organizacji NIE jest organizowanie społeczeństwa, tylko wyciaganie pieniędzy na durne projekty w celu zapewnienia dobrych posad dla swoich kolesi. A jak przyjrzymy sie sympatiom politycznym tych zatrudnionych, to okaże się, że duża część jest mocno zaangażowana w wspieranie partii rządzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
trollbyd Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 02.04.15, 22:04 "Mediana wynagrodzeń w organizacjach pozarządowych wyniosła 3 851 PLN brutto miesięcznie" Przy medianie "ogólnej" na poziomie ok. 3000zł. > Ciekawe ile zarabia średnio pracownik organizacji Caritas? Nie wiem ile, ale średnia pensja będzie raczej na pewno większa od mediany. Odpowiedz Link Zgłoś
potp Ile płacą organizacje pozarządowe? minimum krajowe 03.04.15, 06:58 Ten artykuł to ściema! pracuję w jednej z największych fundacji w Łodzi (organizuje m.in. ferie i wakacje dla setek dzieci rocznie), która zatrudnia kilkadziesiąt osób (nie licząc wolontariuszy) w tym 20 na umowie o prace, gdzie średnie wynagrodzenie (łącznie z prezesem) ledwo przekracza 1800 zł, każdy chciałby tu zarabiać wiecej, ale wtedy było by mniej pieniędzy dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdu NGO to dno 03.04.15, 08:20 Nie róbcie ludziom wody z mózgu. NGO'sy to 2500 max, plus umowy śmieciowe, korupcja, nielimitowany czas pracy, mobbing i cały syf tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
florentyna123 Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 11:39 I właśnie stąd moje wątpliwości co do niektórych organizacji, szczególnie tych, które natarczywie pozyskują celebrytów podpisujących się pod ich hasłami. Działy PR, marketing itd. a ja chcę po prostu dać pieniądze potrzebującym, a nie osobie, która dobrze zarobi w stowarzyszeniu gdy pozyska do reklamówki kogoś rozpoznawalnego. Kiedyś wierzyłam, że w tych organizacjach naprawdę pracują wolontariusze, a tutaj chodzi o kolejne tytuły, wygrane w konkursach na gentelmana itp. czyli, taki swoisty celebrytyzm. dlatego lepiej pomagać bezpośrednio tuż obok, ludziom, zwierzętom najbliżej żyjącym, a nie wątpliwym autorytetom Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 11:49 W czasach kiedy coraz więcej osób nie ma etatu tylko umowę zlecenia, o dzieło itp. tym bardziej powinno się podawać ile ktoś zarabia na rękę, a nie brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 12:41 Jako osoba prowadząca organizację jestem zaskoczona tym artykułem. W sumie to zależy z jakich dotacji utrzymuje się organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 12:42 Ale jaki wolontariat? W NGO pracują ludzie, uważasz że nie muszą jeść ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
klawo.jak.cholewa Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 12:50 Wolontariat można robić po godzinach, w weekend albo jak ktoś jest uczniem/studentem i ma pieniądze na utrzymanie (np. utrzymują go rodzice), ale organizacje potrzebują też etatowych pracowników do obsługi zamówień, do księgowości itp. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_blaze Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 13:18 akurat Caritas jest organizacja nie najgorzej zarządzaną, a ich pracownicy (nie mam niestety sprawdzonych danych dot. zarządu!) prezentują się finansowo gorzej niż parę innych wiodących NGO- sów.. Niezła kasa? Nie wiem, ale poczucie satysfakcji z wykonanej pracy większe, niż z tzw. kreatywnych korporacyjnych projektów, z których jeśli jest sukces, śmietankę spijają menadżerowie i to ci z wyższego szczebla.. Odpowiedz Link Zgłoś
biker7 Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 14:46 caritas ma najwyższe koszty dzialalnosci Odpowiedz Link Zgłoś