Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile płacą organizacje pozarządowe?

02.04.15, 19:57
    Niezła kasa. A ja głupi myślałem, że to wolontariat.
    Ciekawe ile zarabia średnio pracownik organizacji Caritas?
    Obserwuj wątek
      • smiki48 Ile płacą organizacje pozarządowe? 02.04.15, 21:43
        A ile zarabiają działacze niektórych organizacji ekologicznych? Pewnie znacznie więcej. I podstawowym celem działania tych organizacji NIE jest organizowanie społeczeństwa, tylko wyciaganie pieniędzy na durne projekty w celu zapewnienia dobrych posad dla swoich kolesi. A jak przyjrzymy sie sympatiom politycznym tych zatrudnionych, to okaże się, że duża część jest mocno zaangażowana w wspieranie partii rządzącej.
      • trollbyd Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 02.04.15, 22:04
        "Mediana wynagrodzeń w organizacjach pozarządowych wyniosła 3 851 PLN brutto miesięcznie"

Przy medianie "ogólnej" na poziomie ok. 3000zł.

> Ciekawe ile zarabia średnio pracownik organizacji Caritas?

Nie wiem ile, ale średnia pensja będzie raczej na pewno większa od mediany.
      • potp Ile płacą organizacje pozarządowe? minimum krajowe 03.04.15, 06:58
        Ten artykuł to ściema! pracuję w jednej z największych fundacji w Łodzi (organizuje m.in. ferie i wakacje dla setek dzieci rocznie), która zatrudnia kilkadziesiąt osób (nie licząc wolontariuszy) w tym 20 na umowie o prace, gdzie średnie wynagrodzenie (łącznie z prezesem) ledwo przekracza 1800 zł, każdy chciałby tu zarabiać wiecej, ale wtedy było by mniej pieniędzy dla dzieci.
      • krisdu NGO to dno 03.04.15, 08:20
        Nie róbcie ludziom wody z mózgu. NGO'sy to 2500 max, plus umowy śmieciowe, korupcja, nielimitowany czas pracy, mobbing i cały syf tego świata.
      • florentyna123 Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 11:39
        I właśnie stąd moje wątpliwości co do niektórych organizacji, szczególnie tych, które natarczywie pozyskują celebrytów podpisujących się pod ich hasłami. Działy PR, marketing itd. a ja chcę po prostu dać pieniądze potrzebującym, a nie osobie, która dobrze zarobi w stowarzyszeniu gdy pozyska do reklamówki kogoś rozpoznawalnego. Kiedyś wierzyłam, że w tych organizacjach naprawdę pracują wolontariusze, a tutaj chodzi o kolejne tytuły, wygrane w konkursach na gentelmana itp. czyli, taki swoisty celebrytyzm. dlatego lepiej pomagać bezpośrednio tuż obok, ludziom, zwierzętom najbliżej żyjącym, a nie wątpliwym autorytetom
      • ulanzalasem Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 11:49
        W czasach kiedy coraz więcej osób nie ma etatu tylko umowę zlecenia, o dzieło itp. tym bardziej powinno się podawać ile ktoś zarabia na rękę, a nie brutto.
      • alex_cz Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 12:41
        Jako osoba prowadząca organizację jestem zaskoczona tym artykułem.
        W sumie to zależy z jakich dotacji utrzymuje się organizacja.
      • alex_cz Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 12:42
        Ale jaki wolontariat? W NGO pracują ludzie, uważasz że nie muszą jeść ? :(
        • klawo.jak.cholewa Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 12:50
          Wolontariat można robić po godzinach, w weekend albo jak ktoś jest uczniem/studentem i ma pieniądze na utrzymanie (np. utrzymują go rodzice), ale organizacje potrzebują też etatowych pracowników do obsługi zamówień, do księgowości itp.
      • johnny_blaze Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 13:18
        akurat Caritas jest organizacja nie najgorzej zarządzaną, a ich pracownicy (nie mam niestety sprawdzonych danych dot. zarządu!) prezentują się finansowo gorzej niż parę innych wiodących NGO- sów..

Niezła kasa? Nie wiem, ale poczucie satysfakcji z wykonanej pracy większe, niż z tzw. kreatywnych korporacyjnych projektów, z których jeśli jest sukces, śmietankę spijają menadżerowie i to ci z wyższego szczebla..
        • biker7 Re: Ile płacą organizacje pozarządowe? 03.04.15, 14:46
          caritas ma najwyższe koszty dzialalnosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka