Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH

08.05.15, 21:09
    Uważajcie na agencje pracy czeską DP WORK mieszczącą się w Czechach a w Polsce INTER - HANDEL Jest to banda kłamców i oszustów ich słowa i zapewnienia nie mają żadnego pokrycia - Pobierają opłatę 300 zł od osoby za m.i .n tłumaczenie dokumentów gdzie tak na prawdę tego nie robią zostawiają człowieka za granicą i tyle ich widać odnośnie Hotelu to zwykła meta i syf w którym nawet nie ma zamku w toalecie już nie wspomnę o tym że nie jest darmowy bo trzeba zapłacić obiecują pokoje dla par gdzie tak naprawdę ich nie ma .
    Obserwuj wątek
      • dzieckokomuny Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 13.05.15, 22:22
        Ciekaw jestem gdzie pracowałeś i jak długo (zapewne 1 dzień), bo nie ma takiej tragedii.
        Ja osobiście nic złego o tych dwóch agencjach powiedzieć nie mogę. Pracowałem już wcześniej w Czechach przez inne agentury i w porównaniu do nich te agencje oferują na prawdę dobre warunki zatrudnienia. Hotele są darmowe (te 300 koron, które są w umowie nijak nie odbijają się na zarobkach pracowników), na dodatek znajdują mieszkania dla swoich pracowników, które sami opłacają.
        • czeskiebajki Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 05.06.15, 16:46
          nie ma tragedii co ty piszesz???? potwierdzam że jw napisane to oszuści przyjechaliśmy parę dni temu do Czech i po zweryfikowaniu warunków które przedstawili w tej niby umowie czy broszurce informacyjnej i tego na co naprawdę możemy liczyć okazało się że może parę punktów się zgadza ale reszta to jedno wielkie oszustwo! zaczynając od tego że pobrali oplate za tlumaczenie dokumentów - 200 zł (chodziło tylko chyba o CV) czego nie zrobili, bo na miejscu wypelnialiśmy różne formularze i musieliśmy podawac wyksztalcenie i gdzie pracowaliśmy, polskich tlumaczy/koordynatorów obiecanych przez interhandel nie było w ogóle i nikt nam nie pomagał w rozmowach z Czechami, dobrze ze jedna dziewczyna znala trochę czeski, bo inaczej byłaby totalna lipa, już nie mówiąc o szkoleniu do pracy, które było po CZESKU!!!!!! gdzie nikt z naszej grupy (oprócz wyzej wspomnianej koleżanki) kompletnie nic nie rozumiał i słuchaliśmy pierwszy rraz w zyciu szkolenia 8h w języku czeskim jak pracować na produkcji części do pasów bezpieczenstwa. Dalej, mieszkanie do którego nas przywieźli, wygląda jak przytułek dla bezdomnych, nie ma szafek w kuchni, kibelki koedukacyjne, łazienki nie są zamykane na zamek, trzeba wszystko zabrac ze sobą (garnki, czajnik, patelnie, sztućce, talerze, kubki, ścierki, itp.) bo nie ma nic o czym iwonka nie raczyła wspomniec. Dobrze ze chociaz dostep do internetu jest na tym cholernym zadupiu, mają tu mini sklepik, ale drogo, i trzeba jechac do miasta albo isc z buta 40 min. Ubezpieczenie nie jest darmowe, ściągają z wypłaty chyba 90 czk na tydz; wyplata to 10,000 plus dodatki (chyba bo nie wiemy co jest w umowie bo jest po czesku TYLKO). 2 dni szkolenia płatne (chyba po 400 czk/dzien ale jeszcze nie zweryfikowaliśmy tego).
          NIE LICZCIE NA POLSKICH KOORDYNATORÓW, BO NAPRAWDE ICH NIE MA jak zapewniają w tych dodatkowych informacjach. Dobrze, że czeski choć troszkę da się zrozumiec, bo byłoby ciężko. Z tego co się dowiedziałyśmy, ta osoba która ma pomagac w pierwszych dniach pracy po polsku to też bujda, więc poniedziałek się ciekawie zapowiada:) podsumowując, raczej na 16,000 tys nie ma co liczyć, na kasię iwonke czy innych z tej kwaśnej spólki też nie bo nawet nie oddali podpisanych umów, a nasze mieszkanie mam uwiecznione na zdjęciach, mogę podeslac na priv. A jeszcze odnosnie ludzi - wiekszosc wyglądała na osiedlowych pijaków/bezdomnych/meneli/tępoty po gimnazjum i innych.
          Naprawde nie dajcie sie nabrac, ja jak wrócę od Polski na urlop albo pewnie zjadę jak się odkuję, to zawitam do pani iwonki i opowiem jej co myślę o takich obiecankach i zostawianiu ludzi samymi sobie.
          TRAGEDIA OSTRZEGAM
          • pracawczechach Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 14.06.15, 11:53
            Święta prawda, przyjechaliśmy tu za pośrednictwem Inter Handel, całą rekrutacją zajmowała się p. Karolina Kwaśny i nic z tego co obiecywała nie okazało się prawdą. Pobrana opłata za tłumacza nijak nie odnosiła się do tego co zastaliśmy na miejscu. Racja, tłumacz był ale już po przyjeździe podczas rozdzielania do fabryk udzielał się może przez 2minuty i się zmył. Tyle go widzieliśmy. Następnie rozwieziono nas do "hoteli" i tu się zaczał cyrk. Pokoje 4osobowe, syf, brud, kiła i mogiła. Nie oczekiwałam niewiadomo jakich standardów, po prostu chciałam miejsca w którym można normalnie żyć i odpocząć po pracy. Hotel posiadał dwa piętra z czego pośród mieszkańców było 6kobiet, reszta "mężczyźni" róźnych narodowości. Być moze nie byłoby w tym nic tak strasznego gdyby nie to, że łazienki oraz wc nie miały żadnego zamknięcia. Codzienne libacje alkoholowe, osikane podłogi i kible, obrzygane umywalki. Weekendy były najgorsze. Praca nie jest taka zła, nie jest ciężko i nikt tobą nie pomiata ale z tego co słyszałam to kwestia tego na jaką linkę trafisz. Nam się udało. Ważne by walczyć o swoje, po tygodniu w tym burdelu udało się nam wyprosić przeprowadzkę u koordynatora, który przeniósł nas do naprawdę fajnego miejsca (co prawda trzeba się było za nim nieźle nabiegać bo ciągle to odkładał, niektórzy czekali na to nawet miesiąc). Co do opłaty 300zł dla agencji, dajcie sobie spokój. Naciąganie durnych ludzi. Z tego co dowiedzieliśmy się na miejscu wystarczy zapłacić 100zł za autokar, reszty nawet nie bedą od was egzekwować, z wypłaty też wam ściągnąć nie mogą. My niestety daliśmy się na to naciąć. Wracając do pani Karoliny, która po "sprzedaniu" nas do DP WORK nie odbiera już telefonów, wypadałoby się zapoznać z warunkami jakie zastają tu polacy bo jak widać nie ma o nich żadnego pojęcia, albo mieć go nie chce.
          • marcze30 Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 27.06.15, 13:55
            podeslij foto marcze30@o2.pl lub 6586509
        • maniek11231 Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 09.07.15, 08:45
          Nie wiem z kim ty jechałeś ale chyba nie z tą firmą. Ja jestem w Pisku i jestem bardzo zadowolony z pracy i hotelu. Hotel jest czysty i naprawdę warunki są przyzwoite. Pamiętaj że to jest hotel pracowniczy!!! Koszt hotelu to 390 koron czyli 62 zł miesięcznie to nie są zbyt duże koszty.
      • bogdanbogdan1985 Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 09.07.15, 07:22

Czytajac te opinie zupelnie ich nie rozumiem. wyjechalem do Czech razem z moja dziewczyna
        Dostalismy 2 osobowy pokoj i wszystko jest tak jak powinno byc. owszem jesli ktos liczy na marmurowe posadzki itd ...ale przeciez jedziemy wszyscy zarabiac a nie odpoczywac...
        • bogdanbogdan1985 Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 09.07.15, 07:22
          Poza tym , pieniadze zawsze sa na czas a jesli jest jakis problem to koordynator zawsze pomaga
          • czeskiebajki Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 10.07.15, 23:25
            chyba twój bo nasz tak nam pomaga że o zaliczkę która należy się co tydzien dostałysmy po prawie dwóch tygodniach, po za tym wizyty u niego w biurze kończyły się przeważnie pocałowaniem klamki. Kultura osobista jednego z nich zostawia wiele do zyczenia (na pytanie kiedy zaliczka ktorą obiecał, odpowiedział, że nigdy). Gdyby nie interwencja telefoniczna u szefa, to zyj sobie za 1000 koron przez 2 tyg. Sorry ze to głównie o pieniądzach, ale zarabiam, to muszę za coś żyć do pierwszej wypłaty. Tak dla jasności, pisze o DP worku i koordynatorach M. i A. I proszę nie pisać, że zawsze pomagają, bo to gruba przesada - o wszystko się trzeba prosić i co przerwę latać do biura czy przypadkiem może tam zawitają. Porażka.
            • pracawczechach Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 13.07.15, 22:28
              Nikt nie oczekiwał luksusów, jak już pisałam, chciałam jedynie NORMALNYCH warunków do życia. I nie gadaj mi głupot że jest tak kolorowo bo nie jest, być może jednej na kilkanascie osób uda się zakwaterowanie w normalnym hotelu pracowniczym ale popytaj znajomych o inne ubytownie (Bezdecin jest meliną a i tak spotkaliśmy ludzi którzy byli w jeszcze gorszych, pełnych ćpunów i alkoholików - koszt mieszkania w tym syfie 500koron). I nic z kasą nie jest na czas, ani zaliczki, ani wypłaty. Żadne ich obietnice się nie spełniają, agencje kroją nas na kasę i taka jest prawda. Godne zarobki mają jedynie ci, którzy siedzą tam dłużej i nie są pod żadną z tych gównianych agentur tylko pod firmą.
            • krzysztofkrzysztof1985 Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 22.12.15, 14:37
              Tutaj sie z Panem zgodze bo tak bylo jeszcze na poczatku wrzesnia. choc teraz duzo sie pozmieniało:)

Pan M. jest lub stara sie byc bardzo dostepny a pan A. Jest dostepny non stop
      • dziubontomasz Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 14.08.15, 12:56
        ludzie czasem lubia koloryzowac, ale pracodawca, ktory deklaruje sie do zapewnienia zakwaterowania, powinien zadbac o godziwe warunki zycia. czasem trafi sie, ze ktos dostanie dobre warunki pracy i mieszkalne, ale ci, co pisza same pozytywy to zwykli konfidenci, ktorzy liza dupe kadrze kierowniczej. nie dajmy soba manipulowac i traktowac jak bydlo, bo Ci co daja nam "prace" za granica, woza sie luksusowymi autami, mieszkaja w willach, a my pracujemy na nich, mieszkamy w psiej budzie i ledwo starcza nam na jedzenie
      • lysypepik Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 28.08.15, 21:50
        !!! OSTRZEGAM !!!

Agencja pracy? Jakiej pracy...jaka agencja... Zwykłe ścier*o i kurest*o.
        Praca w Czechach? Owszem, ale nie z Inter Handel i Kwaśną Pićką.
        Opłata 300 zł? Za przejazd 100 z ł, za tłumaczenie dokumentów, tudzież inne bzdety...200 zł. 200 zł wyrzucone w błoto. Ludzie... Nie płaćcie tym OSZUSTOM !!! Koordynator, tłumacz...czy te obiecane 16 000 kc? gUUUUUwno prawda. Tłumacza brak, tłumaczenia dokumentów brak, oraz koordynator, który sepleni po Czesku, a co dopiero po Polsku. Dokumenty trzeba na nowo wypełniać samemu w agencji pracy DP WORK. Oczywiście wszystkie dokumenty trzeba tłumaczyć na własną rękę. Wyśmienite 2 osobowe pokoje? Anooo anoooo, jo jo... Pokoje, które wyglądają jak sceny z filmu Lista Schindlera. Zwykłę, kartonowe baraki. Gołębniki. W pokojach grzyb. Kradną co popadnie. Pościel śmierdzi szczochami, nie wspominając o innych rzeczach. Zdj pokoi podeślę na maila.
        Szkolenie w języku Czeskim... 16 h nuuuuuuudy.
        Nie dajcie się tym oszustom. Nie płaćcie im żadnych pieniędzy. Jeżeli chcecie pracować w Czechach nie ponosząc żadnych opłat, to jedźcie bezpośrednio do DP WORK Smetanova 987 294 01, Bakov nad Jizerou.
        Jeżeli chodzi o zdj pokoi, wyślę na maila.
        Kwaśne pozdrowienia z Mladej...
        Łysy Pepik.
        • wale-czna Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 22.10.15, 11:14
          POTWIERDZAM!
      • maniek11231 Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 15.09.15, 10:18
        Łysy Pepik zastanów się co piszesz zostajesz zatrudniony przez Dp Work hotel itp rzeczy są po ich stronie więc do kogo pratensje??? Nikt za Ciebie danych do umowy nie będzie przecież wypełniaj człowieku ogarnij się :) A na koniec polecasz Dp Wrok :) ha ha ha
      • wale-czna Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 22.10.15, 11:12
        Czas skończy tę farsę i porządnie zabrać się za sprawę, kto chętny na świadka ?
      • wale-czna Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 22.10.15, 11:16
        POTWIERDZAM!
      • sprawywswojerece Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 22.10.15, 23:18
        Waleczna, pisz swiadkowie.stoposzustom@wp.pl

Znam kilku poszkodowanych, którzy chcieli by się odwdzięczyć za haracz. Wsród Nich jestem i Ja.

Pobierają opłątę 300 zł za nic.

Obiecują zlote góry, a na miejscu okazuje się...całkiem inaczej. "hotel", w którym Wszyscy wszystko kradną, pokoje jak cele z więzienia Butyrki... Żadne 16 000 CZK, tylko 10 000 CZK.
        Na miejscu, bez znajomości języka jest bardzo ciężko. Zaczyna się od wypełniania NIEPRZETŁUMACZONYCH na j.Polski dokumentów, skończywszy na...
      • sprawywswojerece Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 22.10.15, 23:21
        "Nigdy nie płać pośrednikowi za znalezienie pracy. Pośrednik pobiera opłatę od pracodawcy.
        Agencja pośrednictwa pracy nie może pobierać opłat za znalezienie pracy, pobiera opłatę od pracodawcy, na którego zlecenie działa."

POLECAM

bezpiecznapraca.eu/unikaj
      • czasnasprawiedliwosc Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 23.10.15, 16:06
        Wreszcie znalazł się ktoś kto chce coś z tym zrobić, zgadam się w 100% z negatywną opinią i przestrzegam wszystkich przed tą firmą ! Też jestem poszkodowana także w kilka osób możemy działać.
      • krzysztofkrzysztof1985 Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 22.12.15, 14:07
        Dzien Dobry

Pojechalem razem z interhandel we wrzesniu razem z 3 kolegami. Ja naprade niewiem o czym wy piszecie?? wyplaty mamy na czas , choc raz mi sie nie zgadzala ale juz to wyjasnilem, czasem ciezko zlapac koordynatora ale to jest do przejscia. Moze wy chcecie na wakacje?? hahah jak chodzi o hotel to nie ma luksusow ale to tylko hotel pracowniczy:) to nie jest moj pierwszy wyjazd...roznie bywalo ale teraz nie moge powiedziec nic zlego na interhandel ani na dp work

Wesolych swiat obiboki:)

Moze od nowego roku bedzie sie wam chcialo pracowac

Paka
      • kokonuciatko Re: UWAGA NA INTER-HANDEL PRACA W CZECHACH 11.04.16, 16:06
        Jeśli ktos rzeczywiście chce zająć się sądownie tą sprawą, bardzo prosiłabym o kontakt. Razem ze mną było tam kilka osób, które chętnie zostaną świadkami. Tylko grupą możemy coś zdziałać z tą bandą oszustów. / mail - kokonuciatko@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka