lucjuszannonymus
10.12.15, 16:49
Witam
Byłem pracownikiem MZUK w Sosnowcu i podzielę się z Wami wrażeniami jakie mnie tam spotkały. Przede wszystkim zarobki : około 1250,00 na ręke a przy przyjęciu z-ca dyrektora Barczyk obiecuje cuda aby Cię tylko złapać na siatę ! Po około miesiącu dostajesz umowę i przeżywasz szok - 1680,00 brutto :) Przyjmują wszystkich z ulicy aby tylko miał kat. "C" . Karani , nieroby i inny element !!! Praca w tej firmie to dosłownie cyrk, jak się schowasz w szatni na rannej zmianie to ci nie przydzielą żadnej roboty i oglądasz filmy przez 8h lub kombinujesz gdzie się przespać ! . Na nocnej zmianie meldujesz się u dyspozytora i wyjmujesz materac, koc lub śpiwór z szafki aby przygotować się do snu w lepszym miejscu szatni :) Czasami jakąś dziurę się zalepi na mieście przez 30min i potem luzik. Nie śpią tylko brygadziści bowiem muszą spuścić paliwo z baków i pochować w swoich norach, pilnują tego "biznesu" jak oka w głowie i nie dopuszczają nowych do tych praktyk a jak coś spuścisz z baku to aferę na cały zakład robią !!! Spuszczone paliwo z samochodów wywożone jest na drugiej lub trzeciej zmianie i nikt tego nie kontroluje - możesz wywieść wszystko autem służbowym !!! W każdym aucie pod siedzeniem wężyki do spuszczania paliwa a bańki prawie w każdej szafce ubraniowej , czasami w szatni śmierdzi jak na dawnym CPNie w PRLu :) Na moje oko około 2 tony paliwa jest skradzione w ciągu 1 miesiąca. Kradną wszyscy : operatorzy , kierowcy, elektrycy a nawet ci co zagęszczarką pracują. Takiego zakładu nigdzie nie znajdziesz - wypoczniesz, wyśpisz się, umyjesz auto w czasie dniówki, spuścisz trochę paliwa z MANA lub ładowarki jak brygadzista nie widzi lub nie spuścił już wcześniej. Zatem polecam tą firmę z PRL-u jeśli nie lubisz pracować i kasa Ci zwisa, płacą ZUS, 1250 na ręke i pełen socjal !!! REWELACJA !!! Pozdrawiam dyrektorów Barczyka i Porębe którzy na to przymykają oko . Na dzień dzisiejszy mają jeszcze 2 etaty - dzwoń - zarób - wypocznij !!!