Gość: aka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 16:05 Poradzcie co wybrac-mam dwie ofert pracy do wyboru: kierownik w duzej perfumerii kierownik w duzym sklepie odziezowym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karolinka Re: help! IP: 217.97.150.* 25.09.04, 18:43 chcialabym miec taki dylematjak Ty:) ale wybralabym na twoim miejscu duzy sklep odziezowy:) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: help! IP: *.chello.pl 26.09.04, 20:02 A ja poleciłbym Ci kierownictwo w dużej perfumerii bo dzieki temu będziesz miała dostęp do grupy ludzi zainteresowanych kosmetykami itd. a jest wiele biznesów sieciowych w których można na tych kontaktach zarobić spore pieniądze. Sam jestem w jednej która jest nowością na rynku i gdybym miał takie kontakty mógłbym zarabiać pewnie kilkakrotnie razy więcej. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: help!-odpowiedź IP: 213.76.140.* 26.09.04, 21:33 Trudno mi powiedzieć,którą z propozycji bym wybrała.Wszystko zależy od warunków pracy i od tego co każda z tych prac może tać Tobie.Oczywiście dajesz swój potencjał ale też chcesz coś w zamian.Na Twoim miejscu zrobiłabym sobie listę za i przeciw dla każdej ofercie.Wybór - ta która ma więcej plusów.Myślę,że dokonasz właściwego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka! Re: help!-odpowiedź IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.04, 09:35 Dzieki wsztystkim:) nadal sie jednak waham i nie wiem co zrobic-lista "pol na pol" niewiele dala.Sa to dwa rozne swiaty i tak trudno mi wybrac miedzy kosmetykami(pracowalam juz w tym) a ciuchami(nowe wyzwania itp)......Nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: help!-odpowiedź 27.09.04, 09:42 Gość portalu: aka! napisał(a): > Dzieki wsztystkim:) > nadal sie jednak waham i nie wiem co zrobic-lista "pol na pol" niewiele dala.Sa > > to dwa rozne swiaty i tak trudno mi wybrac miedzy kosmetykami(pracowalam juz w > tym) a ciuchami(nowe wyzwania itp)......Nie wiem.... Wydaje mi sie, ze ciuchy daja mozliwosc poznania wiekszego kregu dostawcow i producentow krajowych (oraz znajomosc importu rowniez) - co da ci niezla znajomosc branzy na wypadek w przyszlosci jakiegos przedstawicielstwa lub stanowiska w dziale sprzedazy u producenta. Bedziesz sie poruszac w wiekszych kwotach sprzedazy itp, oraz mozesz wglebiac sie w specyfike zwiazana z produkcja, rodzajem nici, materialow itd. Firm szyjacych ciuchy powstaje duzo, natomiast fabryczki kosmetykow raczej sie nie zakladaja. Odpowiedz Link Zgłoś
aska333 Re: help!-odpowiedź 27.09.04, 19:42 Witam, proponuję wybrać kosmetyki. Myślę, ze skoro masz juz jakieś doświadczenia z kosmetykami, to będzie Ci łatwiej zapanować nad wszystkim i wszystkimi. Dobry kierownik powinien znać branże. A jeżeli lubisz nowe wyzwania, to zdecyduj się na ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś