Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 16:05
    Poradzcie co wybrac-mam dwie ofert pracy do wyboru:
    kierownik w duzej perfumerii
    kierownik w duzym sklepie odziezowym
    Obserwuj wątek
      • Gość: karolinka Re: help! IP: 217.97.150.* 25.09.04, 18:43
        chcialabym miec taki dylematjak Ty:) ale wybralabym na twoim miejscu duzy sklep
        odziezowy:) powodzenia
      • Gość: Łukasz Re: help! IP: *.chello.pl 26.09.04, 20:02
        A ja poleciłbym Ci kierownictwo w dużej perfumerii bo dzieki temu będziesz
        miała dostęp do grupy ludzi zainteresowanych kosmetykami itd. a jest wiele
        biznesów sieciowych w których można na tych kontaktach zarobić spore pieniądze.
        Sam jestem w jednej która jest nowością na rynku i gdybym miał takie kontakty
        mógłbym zarabiać pewnie kilkakrotnie razy więcej.
        Pozdrawiam :)
      • Gość: anka Re: help!-odpowiedź IP: 213.76.140.* 26.09.04, 21:33
        Trudno mi powiedzieć,którą z propozycji bym wybrała.Wszystko zależy od warunków
        pracy i od tego co każda z tych prac może tać Tobie.Oczywiście dajesz swój
        potencjał ale też chcesz coś w zamian.Na Twoim miejscu zrobiłabym sobie listę
        za i przeciw dla każdej ofercie.Wybór - ta która ma więcej plusów.Myślę,że
        dokonasz właściwego wyboru.
        • Gość: aka! Re: help!-odpowiedź IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.04, 09:35
          Dzieki wsztystkim:)
          nadal sie jednak waham i nie wiem co zrobic-lista "pol na pol" niewiele dala.Sa
          to dwa rozne swiaty i tak trudno mi wybrac miedzy kosmetykami(pracowalam juz w
          tym) a ciuchami(nowe wyzwania itp)......Nie wiem....
          • krzysztofsf Re: help!-odpowiedź 27.09.04, 09:42
            Gość portalu: aka! napisał(a):

> Dzieki wsztystkim:)
            > nadal sie jednak waham i nie wiem co zrobic-lista "pol na pol" niewiele dala.Sa
            >
            > to dwa rozne swiaty i tak trudno mi wybrac miedzy kosmetykami(pracowalam juz w
            > tym) a ciuchami(nowe wyzwania itp)......Nie wiem....

Wydaje mi sie, ze ciuchy daja mozliwosc poznania wiekszego kregu dostawcow i producentow krajowych (oraz znajomosc importu rowniez) - co da ci niezla znajomosc branzy na wypadek w przyszlosci jakiegos przedstawicielstwa lub stanowiska w dziale sprzedazy u producenta. Bedziesz sie poruszac w wiekszych kwotach sprzedazy itp, oraz mozesz wglebiac sie w specyfike zwiazana z produkcja, rodzajem nici, materialow itd.
            Firm szyjacych ciuchy powstaje duzo, natomiast fabryczki kosmetykow raczej sie nie zakladaja.
          • aska333 Re: help!-odpowiedź 27.09.04, 19:42
            Witam, proponuję wybrać kosmetyki. Myślę, ze skoro masz juz jakieś
            doświadczenia z kosmetykami, to będzie Ci łatwiej zapanować nad wszystkim i
            wszystkimi. Dobry kierownik powinien znać branże. A jeżeli lubisz nowe
            wyzwania, to zdecyduj się na ciuchy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka