Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PCM - Polskie Centrum Marketingowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 13:18
    Ile można zarobic w poszczególnych działach PCM. Chodzi mi o:
    - Dział Telemarketingu - TELEMARKETER
    - Dział Baz Danych - BROKER ADRESOWYCH BAZ DANYCH
    - Dział Wysyłek Pocztowych - PRACOWNIK
    - Dział Wpisywania Danych - OPERATOR
    - Dział Konsultantów - ANKIETER / KONSULTANT .
    Jak się tam pracuje i ile się zarabia??
    Czy ta firma jest godna uwagi ??
    W którym dziale najlepiej pracować ???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Znowu ja Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:56
        ??
      • Gość: Anka Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 20:27
        Szczerze odradzam. Jakiś rok temu wytrzymałam u nich dwa miesiące. Obiecują
        rozwój zawodowy, awanse, podwyżki g...no prawda. Zaczynasz i kończysz jako
        telemarketer wciskając biednym ludziom niepotrzebne poradniki książkowe,
        sprzedając TELE2, egzekwując wierzytelności lub inne bzdury. Totalny wyzysk.
        Musisz gadać non-stop z 5 min. przerwą co godzinę, na której nawet nie zdążysz
        się załatwić bo o tej samej porze przerwę ma 200 innych osób a w kiblu są
        tylko 3 kabiny. Wszystkie rozmowy są podsłuchiwane - słychać specyficzny pogłos
        w tle. Wspominam również Wytapetowaną Zdzirę Moniczkę,która była kimś w rodzaju
        lidera grupy. Starsza ode mnie o jakieś 2 lata kazała mówić do siebie Pani i
        traktowała wszystkich z wyższością jakby niewiadomo kim była i co osiągnęła.
        Za godzinę dostawało się 4 zł netto. Jak zrobiłeś jakiś błąd literowy (
        wystarczyło przekręcić jedną literę) obcinali ci to z marnej pensji.
        • Gość: Madzia Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.pcm.com.pl / 213.134.149.* 24.01.05, 11:10
          Ja też tam pracuje i coś mi się wydaje, że pomyliłaś firmy.
          Jeśli chodzi o awans, to jest możliwy.Mi go właśnie zaproponowano!A podwyżke
          też dostałam i to 3 zł na godzinie. Pracują tam świetnii ludzie!!!
          A jeśli ckodzi o "kible" to sa 4 a nie 3.
          Coś mi się wydaje, że po prostu Ci nie szło i obwiniasz za to innych, no ale to
          już Twoja sprawa.
          Mi się tu na maxa podoba!!!
          • Gość: elwood2 Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: 62.29.253.* 04.05.05, 07:23
            Sory bardzo, wierzyłbym ci gdybyś nie pisala z domeny pcm... Sama w sobie firma
            najgorsiejsza nie jest - widziałem gorsze, takie gdzie pracuje łącznie 20
            osób... Ale i są lepsze - ja się właśnie w takiej stacjonuję, ctm na annopolu
            tezły nie jest :)
            • Gość: znajomek :) Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 09:53
              Hejka el-łud-dwa,
              ja to chyba kolegę kojarzę, zdaje sie że pracujemy w tej samej firmie, ale nas
              wiecej jest a nie 20 osób, no i nie ma takiej rzeźni niewiniątek jak w PCM albo CTM.

pzdr
              Kiendzior
        • Gość: lider Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:28
          A ile byś chciała na początek w pracy zarabiać??? Jeżeli szukasz dobrze płatnej
          pracy to sprubuj zawodu prostytutki!!!
      • ona_1983 Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe 08.10.04, 15:22
      • Gość: Madzia Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.pcm.com.pl / 213.134.149.* 24.01.05, 10:51
        Praca jest świetna.Wogóle nie rozumiem ludzi, którzy negatywnie odbieraja PCM,
        zapewne nie dawali sobie rady i nie potrafią się do tego przyznać.
        Wynagrodzenie jest różne,ale co 3 miesiące są podwyżki, i jeśli jesteś dobry to
        masz mozliwość awansu.
        Ps.Pracują tam ŚWIETNI ludzie
        • Gość: t Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:20
          nie jestem w temacie, ale pytanie do "Madzi", jesteś właścicielem tej firmy?
          Z dala czuć nieszczerość Twoich wypowiedzi.
          • Gość: Madzia Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.pcm.com.pl / 213.134.149.* 24.01.05, 13:07
            nie wiem czy doszedł mój poprzednij e-mail
            Ale chciałam napisać, ze nie jestem właścicielem tej firmy.
            Po prostu bardzo mi się tu podoba i moje wypowiedzi są szczere.Jeśli chcesz
            zobaczyć jak tu jest, to zapraszam.Sam się przekonasz
            • Gość: były pracownik Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:01
              pracowałem tam kiedyś i powiem krótko ..... totalne dno, wciskanie poradników
              wydawnictwa "wiedza i praktyka" (to wydawnictwo mieści się niecale kilka
              kilometrów od PCM) na okres próbny 30 dni. I jeśli w tym czasie klient tego nie
              odeśle to jest w plecy 200-300 zl. Do tego aktualizacje - jeśli klient ich nie
              odeśle (a przychodzą co miesiąc) to musi za to zapłacić (około 50 zl za
              aktualizacje). Co do samych poradników - tandeta z kolorowymi stronicami o
              wszystkim i o niczym. Poradniki skierowane sa do specjalistów - dyrektorów
              finansowych, informatyków , księgowych itd. więc chyba nie trzeba mówić jaki
              mają oni stosunek do amatorszczyzny....... rekordy mają wpaniałe i zresztą cała
              ta ich baza.
              Pamiętam że dzwoniliśmy do leśniczówek , przedszkoli aby sprzedać te poradniki ;)
              Ludzie faktycznie - można trafić na miłych ludzi którzy też przyszli zobaczyć co
              to za praca i się nabrali na PCM.
              Co do supervisorek które pełnią tam funkcje liderek grup - naburmuszone krowy -
              szkoda gadać ;(
              A rotacja - przeogromna .....

Omijać z daleka.........
              Można tylko z ciekawości wejść z tyłu budynku jest taki mały barak gdzie
              "mrówki" adresują koperty - bardzo ciekawie to wygląda ;) Kto widział wie o czym
              mówię.

• Gość: ja wiem Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:23
              madziu, widzę, że zdrowo zatruli ci umysł. Pracowałam kiedyś w pcmie, nie tak
              dawno żeby cię nie zrozumieć. Masz rację, że pracują tam świetni ludzi, ale nic
              poza tym firma sobą nie reprezentuje. dlatego jest tam rotacja, bo ci mądrzy i
              fajni ludzie zdobywają jakotakie doświadczenie i znikają z tej sekty. zrobili ci
              słońce pranie mózgu i przyjmij ofertę zostania tym supervisorem i wkrótce się
              przekonasz. być telemelkiem w pcmie nie jest źle, ale absolutnie nic więcej nie
              polecam. uważaj na siebie madziu, trzeba mnieć własne zdanie, a nie tylko zdanie
              pracodawcy!
      • Gość: Monika Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.wsei.pl / 217.67.201.* 04.05.05, 10:30
        Michal, jesli szukasz pracy w firmie marketingowej zajrzyj na stronke
        www.cobragroup.com. Jest to number one na swiecie miedzynarodowa firma, ktora
        daje bardzo duze mozliwosci rozwoju, dla bardziej ambitnych oferowany jest
        program menedzerski ... oblukaj stronke, jesli bedziesz zainteresowany wyslij
        mi swoje CV pod monikainthecity@hotmail.com ... naprawde warto sprobowac:)
        • Gość: akwizycja-STOP Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:29
          Gość portalu: Monika napisał(a):

> Michal, jesli szukasz pracy w firmie marketingowej zajrzyj na stronke
          > www.cobragroup.com. Jest to number one na swiecie miedzynarodowa firma, ktora
          > daje bardzo duze mozliwosci rozwoju, dla bardziej ambitnych oferowany jest
          > program menedzerski ... oblukaj stronke, jesli bedziesz zainteresowany wyslij
          > mi swoje CV pod monikainthecity@hotmail.com ... naprawde warto sprobowac:)

Pewnie Michałku jeśli chcesz zap....lać z usługą Tele2 to praca wymarzona, jak
          ja kocham takie owinięte w bawełnę stanowiska polegające na wciskaniu kitu :)
      • Gość: ja wiem Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:28
        zaskoczę cię, wszędzie tam zarabia się tyle samo tzn. robią wszystko, zeby suma
        była jak najmniejsza. telemarketer i ankieter, a też operator to ta sama osoba i
        zarabia 6 zł. na godzinę + wyimaginowana prowizja która czasami się
        umaterialnia, a więcej razy znika... podobnie obowiązuje w innych działach o
        jakie pytasz, 6 zł. na godz., a w dziale wysyłek 2 gr. BRUTTO prowizji od
        wysyłki... mieisęcznie oscyluje to w okolicach 800-czasem przy jakiejś prowizji
        do 1100, o ile uda ci się załapać na pierwszą zmianę, czyli cały etat...
        • Gość: 111 Re: PCM - Polskie Centrum Marketingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:03
          PRACOWAŁAM TAM PARE MIESIECY JESLI MASZ STALOWE NERWY CIERPLIOWOSC TO MOZESZ
          SPROBOWAC Z PENSJI JA NIE WYZYŁAM DLATEGO ZREZYGNOWAŁAM OD5,50 NETTO,OGÓLNIE
          NIE POLECAM
      • corgan1 wytłumaczcie mi jedno... jak długo pociągnie firma 13.05.05, 20:22
        której podstawową działalnością jest zatrudnianie olbrzymich ilości ludzi i
        wypluwanie ich po 2-3 miesiącach pracy? w dodatku za żenujące pieniądze i
        oferując średnio wartościowe doświadczenie?

Przeciez te zapasy młodziaków którzy gotowi są do podjęcia takiej pracy wkrótce
        się wyczerpią... Bo starych to chyba nie przyjmują, bo są haha starzy i
        nieładni i nie ma o czym z nimi porozmawiac :)) To co? Trzeba bedzie za jakiś
        czas umieć zatrzymywać w pracy wartościowych ludzi, dbac o to, aby ich nie
        wyciskac jak cytrynke...? No bo po co pracować za 1e/godz skoro w UK mozna
        zarobic kilka razy więcej?

To co? Zacznie sie znowu narzekanie jak to okropnie jest na rynku pracy?

------------
        Forum SISKOM TAK dla warszawskiej obwodnicy
        Strona internetowa SISKOM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka