Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

popracuję uczciwie

IP: *.DziwneDni.PL 06.06.01, 15:38
    Witam Wszystkich Pracowawców, Pracowników, a przede wszystkim Bezrobotnych,

od ponad miesiąca nie mam pracy. Z poprzedniej zrezygnowałam, gdyż nie
    zgodziłam sie podpisać zmnienionych warunków płacowych. Zaproponowano wszystkim
    pracownikom zmniejszenie wynagrodzenia. W zasadzie była to propozycja "nie do
    odrzucenia", biorąc pod uwagę dzisiejsze bezrobocie. Ja jednak ją odrzuciłam,
    gdyż uważałam, iż po pięciu latach ciężkiej, wydajnej pracy mogę oczekiwać
    więcej. Nie chodziło o pieniądze, ale o zasady.
    Jestem prawdopodobnie za ambitna...coż... Teraz cierpię z tego powodu. Nikt nie
    chce mnie zatrudnić, bo kiedy pada pytanie o przyczynę odejścia moje
    wyjaśnienie wydaje się pokrętne.
    Już teraz wiem dlaczego wszyscy patrzą na mnie jak na idiotkę,
    która "postanowiła" mieć zasady, a ja zwyczajnie chcę uczciwie pracować u
    uczciwego pracodawcy!
    Jestem po raz pierwszy bezrobotna i to dosyć krótko jak na dzisiejsze realia.
    Jednak wiem, że to doświadczenie zapamiętam do końca życia.

Bezrobotna

Obserwuj wątek
      • Gość: rafal100 Re: popracuję uczciwie IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 21:38
        Witam w klubie. Ja staciłem pacowdawcę, bo nie chciałem swoim nazwiskiem
        podpisywac jego głupawych decyzji. Przecież tak nie powiem, więc moje
        wyjaśnienia mogą być tylko nieprawdziwe.
        • Gość: Lechu Re: popracuję uczciwie IP: *.pl 06.06.01, 22:49
          Kiedyś miałem podobną przygodę. Obiecano mi premię za rozkręcenie działu i
          zdobycie zleceń. Rozkręciłem, wzrosły obroty, prowizje, zyski firmy. Zamiast
          premi dostałem propozycję nie do odrzucenia, którą odrzuciłen. Jak już byłem
          wolny i smutny rozdzwoniła się moja komórka. Teraz robię to co robiłem i sam
          sobie daje premię.
          Nie narzekam, czego i Wam życzę.
      • Gość: Renata Re: popracuję uczciwie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 10:54
        Doskonalę Cię rozumiem. W mojej poprzedniej firmie przed reorganizacją poszłam
        na urlop wychowawczy (zmusiła mnie do tego sytuacja życiowa - odeszła
        opiekunka, a babcie niestety nie mogły się zajmować moją córcią). W tym czasie
        zaczęły się zwolnienia (najlepiej żeby zwalniać się samemu - była do tego
        odprawa pieniężna). Na urlop wych. poszłam tylko na pół roku i miałam zamiar
        wrócić do pracy po jego zakończeniu. Niestety w międzyczasie dowiedziałam się,
        że nie mam gdzie wrócić (likwidacja etatów). Skorzystałam z pakietu i zwolniłam
        się sama. I teraz pracodawcy patrzą na mnie dziwnie - bo kto się sam dzisiaj
        zwalnia . Za porozumieniem stron może wyglądać na prawdę różnie (dla kadrowców
        zwłaszcza w firmie BENTOM - Koziegłowy koło Poznania - wyjątkowo chamowaty
        kadrowiec - jak i cała firma.
        • Gość: TYP Re: popracuję uczciwie IP: *.we.mediaone.net 07.06.01, 13:31
          Gość portalu: Renata napisał(a):

> Doskonalę Cię rozumiem. W mojej poprzedniej firmie przed reorganizacją poszłam
          > na urlop wychowawczy (zmusiła mnie do tego sytuacja życiowa - odeszła
          > opiekunka, a babcie niestety nie mogły się zajmować moją córcią). W tym czasie
          > zaczęły się zwolnienia (najlepiej żeby zwalniać się samemu - była do tego
          > odprawa pieniężna). Na urlop wych. poszłam tylko na pół roku i miałam zamiar
          > wrócić do pracy po jego zakończeniu. Niestety w międzyczasie dowiedziałam się,
          > że nie mam gdzie wrócić (likwidacja etatów). Skorzystałam z pakietu i zwolniłam
          >
          > się sama. I teraz pracodawcy patrzą na mnie dziwnie - bo kto się sam dzisiaj
          > zwalnia . Za porozumieniem stron może wyglądać na prawdę różnie (dla kadrowców
          > zwłaszcza w firmie BENTOM - Koziegłowy koło Poznania - wyjątkowo chamowaty
          > kadrowiec - jak i cała firma.

Jak idziesz do prywatnej firmy i rzucisz im tekst o braniu urlopu wychowaczego
          "tylko" na pol roku to sie nie dziwie ze sie na ciebie dziwnie patrza. Tez bym
          sie patrzyl, dla mnie by szczeka opadla na ziemie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka