Dodaj do ulubionych

eMatka a praca zespołowa

02.01.26, 13:50
Osobiście nie lubię pracy zespołowej. Nie nazwałbym się w angielskiej nowomowie pracownikiem zespołu. Może to kwestia jedynactwa. Niemniej staram się pracować sumiennie i uczciwie wobec pracodawcy. Mimo że wolałbym nie pracować w ogóle.
A jak tam Wy?
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: eMatka a praca zespołowa 02.01.26, 13:57
      Teoretycznie nie przepadam.

Praktycznie doświadczyłam już parę razy pozytywnych stron pracy w małym zespole. Zwłaszcza dobrze pracuje mi się we dwie osoby z moją koleżanką - często wpadamy w taki ciąg, że pomysł jak piłeczka podskakuje między nami i wspina się na poziom, na który żadna z nas sama by go nie wysłała. Nie wiem gdzie tu tkwi tajemnica, podejrzewam, że trochę w tym, że jesteśmy z tego samego rocznika, więc pewne kody kulturowe mamy wspólne i nie musimy sobie za dużo wyjaśniać, a trochę w tym, że my się nie dzielimy tą pracą równo po połowie, tylko każda bierze 60-70% i najtrudniejsze obszary są obstawione podwójnie.
      • kochamruskieileniwe Re: eMatka a praca zespołowa 03.01.26, 09:37
        Lubie, gdy efektem pracy zespołowej jest szersze spojrzenie na dane.
        Można to przyrównać do puzzli. Każdy składa swój pucelek, po czym zbiera się zespół i z tych pucelkow składa większy obrazek, na którym widać już dużo więcej. ( chociaż i tak to zaledwie fragment nieskończonej całości).
        Lubię to. Oczywiście z punktu widzenia oceny pracy naukowej, to kompletnie nieopłacalną inwestycja. Punkty za publikacje tylko jedne. Jedynie cytowany wzrasta. A do ewaluacji liczą
        się glownie punkty, punkty, punkty...
    • dziunia.z.torunia Re: eMatka a praca zespołowa 02.01.26, 15:23
      Najbardziej lubię sama, ale potrafię pracować w zespole i to w różnych rolach
      Generalnie każdą pracę staram się wykonywać najlepiej, jak potrafię - no właśnie uczciwie i sumiennie
      Ale nie pracować nie chciałabym - lubię mieć zajęcia, lubię zarabiać, lubię ramy, więc gdybym nie pracowała zarobkowo, z pewnością i tak COŚ bym robiła
      • raczek47 Re: eMatka a praca zespołowa 03.01.26, 10:21
        Lubię i sama i z zespołem . Nie ma różnicy.
    • princesswhitewolf Re: eMatka a praca zespołowa 03.01.26, 10:38
      Jestem korpoludem. Gdybym nie potrafila współpracować nikt by mnie nie zatrudnial.
    • gatito_z_kato Re: eMatka a praca zespołowa 03.01.26, 10:43
      Nie wyobrażam sobie nie pracować, poza tym bardzo lubię moją pracę, nie odliczam lat do emerytury itp wink Pracuję w małym teamie, ale tylko część rzeczy robimy wspólnie, większość indywidualnie i potem tylko ew przedstawiamy sobie nawzajem efekty. Generalnie mam pracę typowo zadaniową i nikogo nie interesuje, co i jak robię, byleby "dowieźć".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka