Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

doradca zawodowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 16:36
    czy korzystaliscie kiedykolwiek z usług takiej osoby/ firmy? Mam na myśli
    pomoc w okresleniu w czym sie jest dobry, jaki rodzaj prac mozna wykonywac,
    co robic aby praca nie była karą?
    Mam ochotę zmienic cos w życiu zawodowym i chętnie bym z kims na ten temat
    pogadała.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Karolina Re: doradca zawodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 14:06
        podciagam wątek....
      • matatek Re: doradca zawodowy 23.10.04, 21:01
        oczywiście ma to sens tylko w gospodarce gdzie znalezienie innej niż
        dotychczasowa (godziwej)pracy jest możliwe: ale w optymistycznym scenariuszu
        (zakładam że np. masz układy albo możesz wyjechać do pracy w normalnym
        kraju:)...
        Odpowiednio dobrane testy rzeczywiście pozwolą Ci dobrze określić preferencje i
        uzdolnienia jakie masz w danym kierunku. Mnie np. potwierdzili to co
        rzeczywiście lubiłem i w czym byłem dobry, jednocześnie dookreślając moje wady
        i skłonności na jakie muszę uważać.
        Kiedyś coś takiego na necie robiło prosperum, miało robić hrk; teraz wiem że
        przymierza się IZA.
      • Gość: taka jedna Re: doradca zawodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 22:01
        a gdzie pracujesz teraz? (jeśli można zapytać - oczywiście)

JEśli chodzi o doradców - zależy na kogo trafisz i jakie będzie miał
        uprawnienia ( tylko osoby z psychologicznym wykształceniem mogą robić testy
        uzdolnień). Zresztą do testów przechodzi się raczej na życzenie klienta i nie
        sązasadniczym elementem rozmowy doradczej. Zawsze może Ci pomóc spojrzeć na
        twoją sytuację trochę z innej perspektywy - ale tak jak napisałam wczesniej
        zależy do jakiej osoby trafisz, choć przeważnei to kontaktowi osobnicy:)

pozdrówka - od "doradcy po godzinach:"
        • Gość: a444 Re: doradca zawodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 12:42
          Doradca zawodowy pracuje w każdym Urzędzie Pracy lub w tzw.Klubie Pracy.Trzeba
          się umówić na darmową konsultację /pod warunkiem,ze jesteś zarejestrowana w UP/.
          Ja wkrótce się wybieram.

Pozdrawiam
          • Gość: maja prawdziwa Re: doradca zawodowy IP: 217.113.224.* 24.10.04, 15:02
            Gdy zarejestrowałam się w UP, zapytałam o Klub Pracy.
            Fizycznie chyba istniał - ładna tabliczka na drzwiach
            do osobnego pomieszczenia."Klub jest dopiero w trakcie
            organizowania"-usłyszałam wyjaśnienie od młodego dziewczęcia.
            Zamarzyła mi się konsultacja z doradcą zawodowym w tymże UP.
            Oczyma wyobraźni widziałam doświadczoną osobę w poważniejszym
            wieku,która pomoże mi wykryć moje słabe punkty poprzez profesjonalne
            psychologiczne testy i rzeczową rozmowę. Doradcą okazała się ....
            (znowu) młodziutka cipeczka, która, gdy weszłam do jej gabinetu,
            zaczęła w wielkim popłochu przerzucać jakieś papierzyska,i wybąkała:
            "Tu jest lista, wpiszę panią na listę chętnych, i jak będzie dużo
            chętnych, to zorganizujemy spotanie...". Spojrzałam na tę kartkę...
            Była pusta. A więc - otwierałam tę listę..(!!!) Nie wiem, czy nie byłoby
            lepiej, gdyby takie eksponowane i odpowiedzialne posady zajmowały osoby
            przynajmniej po 30 roku życia, z jakimś doświadczeniem i ..charyzmą.
            A tak.. darmowe konsultacje... za pieniądze podatników...Może u was wygląda
            to lepiej.W moim mieście panuje KULT MŁODOŚCI. Po UP latają osóbki w wieku ok.
            25 lat. Ehh.. no, ale w końcu młodzi też muszą gdzieś nabyć dświadczenia..

Nie wiem, gdzie można znaleźć profesjonalnego doradcę ( takiego Rafalskiego
            z "Klanu"... ), który pomoże w zawodowych rozterkach...

pozdrawiam
            • Gość: a444 Re: doradca zawodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 15:42
              W Poznaniu.
              • Gość: Karolina Re: doradca zawodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 13:45
                a w Warszawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka