Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów r...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 00:30
    Obserwuj wątek
      • Gość: CIEŃ BEZPRAWIE W ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 01:18
        PO KILKUMIESIĘCZNYM OKRESIE POBIERANIA ŚWIADCZENIA Z TYT. NIEZDOLNOŚCI DO
        PRACY ZUS W RAMACH PREWENCJI RENTOWJ WYSŁAŁ MNIE DO SANATORIUM A NASTĘPNIE
        UZDROWIŁ, CHOCIAŻ ZŁOŻONA DOKUMENTACJA MEDYCZNA ( MOŻE ZAGINĄĆ) POTWIERDZAŁA
        POGORSZENIE STANU ZDROWIA. W MOJEJ SPRAWIE ORZEKAŁ PSYCHIATRA, KTÓRY WOGÓLE
        MNIE NIE BADAŁ(PROBLEMÓW TEJ NATURY TEŻ JESZCZE NIE MAM). SPRAWA JEST W
        SĄDZIE APELACYJNYM.
        JEŚLI NIE STAĆ CIĘ NA ADWOKATA I NIE JESTEŚ W STANIE SAMODZIELNIE BRONIĆ
        SWOICH INTERESÓW NIE ZACZYNAJ Z ZUS. NIE MASZ SZANS. NAWET JEŚLI STAN
        MAJĄTKOWY UPRAWNIA CIĘ DO USTANOWIENIA PEŁNOMOCNIKA Z URZĘDU, TO SĄD ZAWSZE
        MOŻE TWÓJ WNIOSK ODDALIĆ.
        JEŚLI NATOMIAST CHCESZ BYĆ UZDROWIONY WYBIERZ SIĘ DO ODDZIAŁU ZUS W RADOMIU.
        POZDRAWIAM WSZYSTKICH "CUDOWNIE UZDROWIONYCH".

• Gość: buntownik Re: BEZPRAWIE W ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 13:03
          Aby pozbyć się bezprawia w ZUS musi powstać konkurencja dla tej instytucji.Jak
          ZUS straci klientów to będzie musiał podjąć jakieś działania odnośnie chorego
          • Gość: andriu Re: BEZPRAWIE W ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 18:47
            nie bujcie się podawac orzeczników zus do prokuratury.poniewarz popełniają
            przestępstwa podczas orzekania podwarzają dokumentację już sporządzoną na którą
            powołują się przy orzekaniu,czyli zeznaja nieprawdę i mataczą art218 i 233kk.
        • Gość: jolka Re: BEZPRAWIE W ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:02
          wlasnie wrocilam z zus lekarz orzecznik stwierdzil ze jestem zdrowa a ja nie
          moge sie schylc mam problemy neurologiczne kazdy ruch to jeden bol musze
          napisac odwolanie jak mam wrocic do pracy jak ja chdzic nie moge
      • Gość: Jerzy Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 08:49
        Mam taką samą sytuację , moja sprawa jest w sądzie apelacyjnym w
        Katowicach.Pozdrowienia.Trzymajmy się razem cudownie uzdrowieni przez ZUS.
      • Gość: Jerzy Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 20:12
        Po przyznaniu mi 40% uszcerpku na zdrowiu z powodu pylicy stawałem na komisje do
        lekarza orzecznika ZUS!(uzdrowiciela).Po upływie miesiaca czasu dostałe
        orzeczenie lekarskie do domu!!Jego treść brzmiała:"Z powodu choroby zawodowej
        renty zawodowej nie stwierdzono":)Pytam sie gdzie tu jest prawo!!!CHoroba
        zawodowa albo jest ,albo jej nie ma!!!!!To tak jak z noga!Albo ja mamy albo
        nie!!PARANOJA!!!!!!
        • Gość: CIEŃ Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:59
          MUSIMY POGADAĆ NA TEN TEMAT NA CZĘŚCIEJ ODWIEDZANEJ STRONIE. MOŻE WTEDY BĘDZIE
          NAS WIĘCEJ. WYLUZUJ, BO NABAWISZ SIĘ NOWEJ CHOROBY A ORZECZNICY I BIEGLI I TAK
          JEJ NIE DOSTRZEGĄ. MNIE TA SYTUACJA RÓWNIEŻ DOPROWADZA DO SZAŁU.
          PO PIERWSZYM MOIM ODWOŁANIU BIEGŁY DAŁ MI RENTĘ NA ROK.
          ZUS ODWOŁAŁ SIĘ I INNY BIEGŁY POMIMO POSIADANYCH WYNIKÓW USG POTWIERDZAJĄCYCH
          POGORSZENIE STANU ZDROWIA - UZDROWIŁ MNIE.
          PO MOIM ODWOŁANIU OD OPINII POPRZEDNI BIEGŁY NIE BADAJĄC MNIE UZNAŁ, ŻE ZMIANY
          CHOROBOWE COFNĘŁY SIĘ.
          KOLEJNY BIEGŁY ZARZĄDAŁ DOKUMENTACJI MEDYCZNEJ POTWIERDZAJĄCEJ LECZENIE
          SCHORZENIA, KTORE ZDANIEM JEGO KOLEGÓW NIE ISTNIEJE.
          ONI ZA WSZELKĄ CENĘ CHCĄ Z NAS ZROBIĆ WARIATÓW.
          PODOBNO NA TO SCHORZENIE BEZ PROBLEMU DOSTAJE SIĘ RENTĘ.
      • minarskipiotr Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów 05.11.04, 13:52
        błąd polega na tym, że nie wiem, gdzie mam szukać pomocy w wojnie z ZUS-em,
        firma ta raz mnie okradła, potem przegrała sprawę w sądzie, ale drugi raz
        zrobiła coś jeszcze gorszego.
        Pierwszy raz dali mi częściową niezdolność do pracy, teraz dali mi całkowitą
        zdolność do pracy, trepanacji czaszki, wstawienia endoprotezy, braków z pamięcią
        nie zauważyli, co ja mam z nimi zrobić (oczywiście odwołam się do sądu, ale do
        momentu wygrania sprawy, nie będę w stanie utrzymać się jedząc za 0, ogrzewając
        się za 0, no, śmierdzić mogę, za to jak na razie nie wypisują mandatu...)
        o odpowiedź bym prosił w miarę szybko, renty w tym miesiącu już nie dostanę
        • Gość: anita s Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: 62.233.185.* 10.11.04, 13:31
          Mam pytanie ile czeka się na decyzje o przyznaniu renty zdrowotnej bo mój tata
          czeka już ponad miesiąc i nic!!Jeśli ktoś wie prosze o odpowiedz.z góry dziękuje
        • Gość: roman40@tlen.pl Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.lodz.mm.pl 05.05.05, 19:36
          proponowałbym udać się do opieki społecznej, i nie mówić że się odwołało do
          sądu tylko pokazać orzeczenie zus, to dadzągrosza ,,,pozdrawiam
      • Gość: Adam Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 06:19
        Mam córkę, która jest chora na epilepsje od dzieciństwa. Posiadała 2 grupę
        inwalidztwa i zasiłek pielegnacyjny. Orzecznik ZUS odebrał jej ws. zasiłek
        i uznał ją jako częściowo niezdolną do pracy. Odebrał rentę socjalną
        pozostawiają ja bez środków do życia. Cudowne uzdrowienie następiło po 15
        latach choroby - oczywiscie nie na podstawie dokumentów lekarskich, ale zaleceń
        odgórnych. Pytanie ! Czy mam sznsę w Sądzie Pracy na wygranie tej sprawy ?
      • Gość: Romuluś Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 12:42
        Zakład Utylizacji Społeczeństwa czyli tak zwany "ZUS"
        Lekarze Orzecznicy to nie LEKARZE TYLKO "KONOWAŁY"
        • Gość: Jotka Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 23:00
          Też jestem w trakcie "uzdrawiania".Mam kłopoty z kręgosłupem z zaawansowane
          zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze, zniesienie lordozy szyjnej, skolioza rotacyjna
          części lędżwiowej itd.Rehabilitacje, szpital, senatorium.Nie mogę nic dżwigać,
          koszmarne bóle po wysiłku.Lekarz "uzdrowiciel" stwierdził, że ze względów
          kardiologicznych nie należy mi się renta a ja nigdy nier leczyłam się
          kardiologicznie.Paranoja! Wyję z bezsilności! koszmar.Czekam na drugą sprawę w
          Sądzie Pracy i Ubezpieczeń Społecznych.Chyba zwariuję i odwiedzę tym razem
          psychiatrę a nie ortopedę.
      • 12jan Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów 02.05.05, 10:06
        mam rente szkoleniową do czerwca .urząd pracy stwierdził , że nie może mnie
        przekwalifikować .co ja mam dalej robić? czy składać papiery od nowa ,czy
        czekać na zus ? PROSZĘ O POMOC
        • Gość: jaga Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:57
          chcialabym dolaczyc sie do osob ,ktore ZUS uzdrowił, z tego wniosek ze w całej
          Polsce ZUSy uzdrawiaja.
        • Gość: jaga Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:07
          Chciałam dołaczyc do osob uzdrowionych przez lekarzy orzecznikow z ZUS,z tego
          wniosek ze w calej Polsce ZUSy cudownie uzdrawiaja .Zastanawiam sie po co sa ci
          orzecznicy,lekarz ktory kieruje pacjenta na rente chyba nie kieruje go bez
          powodu,czyli jeden lekarz zaprzecza drugiemu a posrodku jest biedny pacjent.
          • jola992 Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów 03.06.05, 20:31
            W 2001 roku Zus Sosnowiec cudownie uzdrowił mi męza, który na rencie przebywał
            14 lat po cięzkim wypadku na kopalni ( złamanie kompresyjne kilku kręgów -
            kręgosłupa).Od tego czasu trwa walka o przetrwanie , dalsze leczenie związku z
            drastycznym pogorszeniem stanu zdrowia, była sprawa w sądzie-zdrowy , w sądzie
            apelacyjnym zdrowy , na kasacje nie starczyło sił i środków . Pracując jako
            górnik strzałowy kombajnista 40% zarobków szło na Zus teraz odmawia mu się
            świadczenia i skazuje za zycia . A czeka kolejna operacja , operacja glowy .
            Biegły sądowy mając dokładną dokumentację leczniczą napisał tyle co - swieża
            opinia zdolny do pracy na dole na wcześniej zajmowanym stanowisku . No super ,
            żyć się nie chce w takiej POLSCE BEZPRAWIA. Trzymajcie się wszyscy i nie dajcie
            sobie odbierać godności przez ZUS.
            • Gość: Fredek Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.dialup.telenergo.pl 16.08.05, 23:58
              Dlatego tak się dzieje, bo orzecznik mimo, że popełni błąd graniczacy z
              przestępstwem nie odpowiada. Ludzie, czy widzieliście drugi kraj gdzie można
              robić co się chce i nie ponosić zadnej odpowiedzialności. Do nich należy POLSKA
              DEMOKRATYCZNA, gdzie ludzie traktowani są jak śmiecie. Drugi, to podobno
              Bangladesz.
            • Gość: Radca Prawny Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 15:28
              Ananalizując treść wszystkich opinii, muszę potwierdzić, że zasady działania
              tzw. Lekarzy Orzeczników, to skandal !!!!!! Opinie są prawdziwe, ZUS nie liczy
              się ani z umierającymi , ani tym bardziej z osobami kwalifikującymi się do
              uzyskania renty inwalidzkiej. System ubezpieczeń społecznych, jest pod tzw.
              pseudokontrolą państwa. Wydatki ponoszone przez ZUS na inwestycje,
              www.interia.pl opis z miejscowości Kielce, to szczyt cynizmu i marntrawienia
              środku budżetowych. Otóż Państwa przypadki,nie są odosobnione. W codziennej
              pracy spotykamy się jako pełnomocnicy z takimi absurdalnymi orzeczeniami
              dowód : ZUS Bielsko - Biała, człowiek wykonujący zawód kierowcy, utraciwszy
              prawą kończynę dolną w wyniku wypadku, został uznany za w pełni zdolnego do
              wykonywanej pracy na dotychczas zajmowanym stanowisku Kierowcy !!!!!/
              Orzeczenie Lekarza Orzecznika z 2004/. Orzeczenie to zostało uchylone po
              badaniu przez biegłego sądowego. W innych zaś przypadkach tego samego rodzaju,
              lekarze orzecznicy, będąc kontraktowymi pracownikami ZUS, podważają w swych
              opiniach lekarzy tych samych specjalności rónież i tych którzy posiadają tytuł
              naukowy, takie sytuacje jak wskazałem wyżej są na porządku dziennym.
              Limitowanie osób do otrzymania renty inwalidzkiej, to zwykły skandal. Mimo
              wykonywanego zawodu ze współczuciem podchodzę ja i moi koledzy, do spraw tego
              rodzaju, jednakże badania wykonywane przez biegłych sądowych, też maja wiele do
              życzenia, bowiem jak można wytłumaczyć fakt, iż podudzie badanej biegły sądowy
              mierzy zwykłym bandażem, no coż, moim zdaniem walczyć , walczyć, i walczyć.
              Państwa opinie są o tyle ważne, że na najbliższej wokandzie chce okazać je
              sądowi,wykazując przypadki traktowania pacjentów przez orzeczników ZUS, być
              może opinie Państwa pomogą naszym klientom w uzyskaniu rent inwalidzkich.

Pozdrawiam wszystkich autorów opinii,
          • Gość: Wojtek Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.dialup.telenergo.pl 16.08.05, 23:52
            ZUS już wybudował sobie pomniki marmurowe, w których uzdrawia chorych.
            Proponuje, aby tych uzdrawiaczy, w tych pięknych pomnikach zamurować. Niech
            będzie pamiatka dla potomnych. Muszą być bezwzględne podane nazwiska. Ci
            falszywy uzdrawiacze nie są normalnymi ludżmi. Są to ludzie chorzy na MAMONĘ.
            Oni to robią tylko dla swego doczesnego dobra, kosztem biedoty. Dodatkowa
            pensja, premia w wys. ok. 2000 zł za odebranie renty, to ich pociąga. Nie sa to
            lekarze, gdyż sprzeniewierzyli się zasadzie Hipokratesa. Cały świat wie, nawet
            dziecko, że człowiek z biegiem lat starzeje się bezpowrotnie i tylko niektóre
            organy można wymienić, ale większości nie, np. mózg i cały układ nerwowy, węzły
            chłonne, płuca, trzustka itd... Więc jak można uznać, że człowiek zdrowieje i
            to często orzekają w wieku 60 lat. Wydaje mi się, że dla uzdrowienia ZUS-u
            należy rozbudować szpitale psychiatryczne, a tu takie orzekanie byłoby właściwe.
        • Gość: ewka Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.it-net.pl 15.03.06, 16:13
          Proszę wytłumaczcie mi,
          Jestem studentką i mam umiarkowany stopień niepełnosprawności.Do końca marca
          2006r mam rentę socjalną.Stając przed lekarzem orzecznikiem ZUS oznajmiono mi
          że renta mi nie przysługuje.Od 18-go roku życia miałam przyznane w/w
          świadczenie.Proszę wytłumaczcie mi dlaczego? mam obustronny niedosłuch od
          dziecka kiedy zachorowałam na szkarlatynę.Będę bardzo wdzięczna za
          odpowiedź-pozdrawiam.
      • Gość: zdrowy dzieki Bogu Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.06.05, 21:35
        Czytam Wasze posty i jestem zbulwersowany. Gdy cięzko chorym ludziom odmawia sie
        prawa do renty, jednoczesnie wielu zdrowym przyznaje sie świadczenia (krewni,
        znajomi, wysoko postawieni, jest tego cała masa - patrz np. majątki radnych-
        przykład pracusia: - 1.renta lub emerytura, 2.pelny etat w jednostce
        samorządowej, 3.dieta, 4.dzialalność gospodarcza). W placówce oświatowej co
        druga osoba w srednim wieku byla rencistka, chociaz bez zadnych widocznych
        oznak choroby. Mozna byloby duzo powiedziec, ale kogo to obchodzi? Przed
        wyborami będą wabic obietnicami starzy obludnicy.To jest chora demokracja!
        Pozdrawiam wszystkich pognębionych przez ZUS.
      • Gość: kkk Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:44
        Zlikwidować ZUS i renty.
        Będzie mniej korupcji.
        Jak ktoś nie pracuje to widać ma powód. Albo nie ma pracy, albo jest chory, i
        dlatego nie ma pracy, bo go nikt nie przyjmie.
        Wszystkim niepracującym dać po równo. Będzie sprawiedliwie. Nie będzie
        symulantów.
        Co ma społeczeństwo po człowieku chorym? Nic.
        Pewnie wcześniej pracował 16h na dobę, i przez niego zwalniali tych myślących ,
        co dbali o zdrowie i nie chcieli pracować więcej niż 9,10 h.
        Ci myslący, teraz nie mają co do garnka włożyć. A ten debil jest chory i mu się
        należy? Dlaczego debilowi się należy ?
        Bo mamy chore prawo.
        Zlikwidować ZUS! ZLikwidować renty ! Wszystkim niepracującym płacić po równo !
        Choćby grosze, ale po równo! Bez symulanctwa i tym samym krzywdzenia uczciwych !
        • Gość: Fredek Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.dialup.telenergo.pl 17.08.05, 00:09
          Popieram likwidację ZUS. Na ZUS idą ogromne pieniądze, ilu to chorych
          otrzymałoby renty. Budynki ZUS rozdać bezdomnym. Polska będzie demokratycznym i
          sprawiedliwym państwem. Dla wszystkich wystarczy. Aby poprawić warunki życia,
          bezwzględnie odebrać nieudokumentowane majątki od bogaczy. Zastrzegam, ci
          którzy uczciwie dorobili się, mimo że są bogaci, pozostawić.
          Sprawiedliwości musi stać się zadość.
      • Gość: stanisław Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.elsat.net.pl 24.06.05, 17:18
        lekarzem orzecznikiem może być specjalista (rozporządzenie Ministra Polityki
        Społecznej z 14.XII. 2004r.) mnie badał zwykły konował"badał"? hahaha ortopeda
        ale nie to chciałem powiedzieć ZUS-ik należy zlikwidować - muszą nam oddać
        wypracowane pieniądze ( po rewaloryzacji ) za wszystkie lata pracy! wtedy sami
        damy sobie radę! powoła się do życia inna firmę i będzie OK! ciekawe za co
        będzie wtedy żyła jak w bajce ta popierdoła "pani prezes"? może będzie też tak
        lekko wydawała nagromadzone na swoim koncie piądze? a może dalej będzie
        budowała te pałace? ZUS-ik jak powałana do życia i służeniu ludziom instytucja
        NIE MOŻE byc BEZKARNA i ustalać warunki tylko dla siebie korzystne ! to NIE
        MOŻE BYĆ państewko w państwie !!!!!!!! ZUS-ik do likwidacji!!!!!!! ciekawe czy
        wtedy też prezesówna będzie taka bezczelna jak teraz?! PRACOWNICY ZUS-iku DO
        WAS!!!!!!!! wy też kiedyś zachorujecie, wcześniej czy później, kto wam wtedy
        da rencinę koledzy orzecznicy?? a może też będziecie tak jak my traktowani jak
        ścierwa ludzkie??? zobaczymy ? życzę wam opamiętania !!!!!!!!
        • Gość: CIEŃ Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 20:38
          Za łapówki zamknęli psychiarę, który zabrał mi rentę na kręgosłup. W tym czasie
          NIK przeprowadził kontrolę w radomskim ZUS. W raporcie znalazło się wiele
          nieprawidłowości min. to, że orzekali lekarze których specjalność nie miała nic
          wspólnego z chorobami pacjentów. Np. psychiatra orzekał przy pylicy czy
          przepuklinie kręgosłupa.
          Sąd Apelacyjny w Lublinie uznał, że nie jest to nieprawidłowościąi i apelaję
          oddalił.
          Osiem miesięcy czekałam aby ZUS raczył rozpatrzyć kolejny wniosek o rentę.
          Przeszłam drugą operację przepukliny kregosłupa i dostałm rentę na pięć
          miesięcy. Złożyłam kolejny wniosek i - o zgrozo - znów orzekał psychiatra. Dał
          na trzy miesiące od dnia drugiej operacji. Stwierdził, że wcześniej byłam
          zdrowa a własnie operacja spowodowała kalectwo. Nie wytrzymałam. Zniszczyłam to
          orzeczenie w obecności tej orzecznik. To już była beszczelność z jej strony.
          Miesiąc nosiłam skierowanie na oddział i robiłam wszystko aby uniknąć operacji.
          Przed operacją leżałam w szpitalu dwa tygodnie, nie mogłam chodzić. Dzięki
          neurochirurgom stanęłam na nogi, mam niedowład, opada mi stopa i podwija się a
          ona twierdzi, że to szpital zrobił ze mnie kalekę.
          Mam wiele innych schorzeń, gdy zaczęłam o nich mówić p. orzecznik stwierdziła,
          że ją to nie interesuje i powinnam z nimi pójść do innego lekarza -
          dermatologa, ginegologa itp.
          Jak mi wiadomo aby zostać orzecznikiem lekarz przechodzi pięciodniowe szkolenie
          i dostaje papier.
          Czego tu wymagać od takiego "specjalisty"?
          Jak taki ktoś ma czelność krytykować ciężką pracę lekarzy, którzy pomagają
          pacjentom lecząc ich latami. Dzięki nim chodzę.
        • Gość: CIEŃ Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:29
          Za łapówki zamknęli psychiarę, który zabrał mi rentę na kręgosłup. W tym czasie
          NIK przeprowadził kontrolę w radomskim ZUS. W raporcie znalazło się wiele
          nieprawidłowości min. to, że orzekali lekarze których specjalność nie miała nic
          wspólnego z chorobami pacjentów. Np. psychiatra orzekał przy pylicy czy
          przepuklinie kręgosłupa.
          Sąd Apelacyjny w Lublinie uznał, że nie jest to nieprawidłowościąi i apelaję
          oddalił.
          Osiem miesięcy czekałam aby ZUS raczył rozpatrzyć kolejny wniosek o rentę.
          Przeszłam drugą operację przepukliny kregosłupa i dostałm rentę na pięć
          miesięcy. Złożyłam kolejny wniosek i - o zgrozo - znów orzekał psychiatra. Dał
          na trzy miesiące od dnia drugiej operacji. Stwierdził, że wcześniej byłam
          zdrowa a własnie operacja spowodowała kalectwo. Nie wytrzymałam. Zniszczyłam to
          orzeczenie w obecności tej orzecznik. To już była beszczelność z jej strony.
          Miesiąc nosiłam skierowanie na oddział i robiłam wszystko aby uniknąć operacji.
          Przed operacją leżałam w szpitalu dwa tygodnie, nie mogłam chodzić. Dzięki
          neurochirurgom stanęłam na nogi, mam niedowład, opada mi stopa i podwija się a
          ona twierdzi, że to szpital zrobił ze mnie kalekę.
          Mam wiele innych schorzeń, gdy zaczęłam o nich mówić p. orzecznik stwierdziła,
          że ją to nie interesuje i powinnam z nimi pójść do innego lekarza -
          dermatologa, ginegologa itp.
          Jak mi wiadomo aby zostać orzecznikiem lekarz przechodzi pięciodniowe szkolenie
          i dostaje papier.
          Czego tu wymagać od takiego "specjalisty"?
          Jak taki ktoś ma czelność krytykować ciężką pracę lekarzy, którzy pomagają
          pacjentom lecząc ich latami. Dzięki nim chodzę.
        • Gość: POKRZYWDZONA PRZEZ Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.blast.pl / *.devs.futuro.pl 16.11.05, 16:42
          oni dostana renty bo ich kolesie im dadza znam takie osoby ktore sa o wiele
          zdrowsze ode mnie ale renty maja bo pracowali w sluzbie zdrowia.Dlaczego
          orzecznicy przyczyniakja sie do powstania depresji u chorych.Czy to sa lekarze
          czy w pewnym stopniu nie sa mordercami organizmu ludzkosci
      • Gość: wkurzona [...] IP: *.ihar.edu.pl 08.08.05, 14:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: zen Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: *.sosnowiec.pl / 193.151.48.* 20.12.05, 10:31
        Chcę wszyskim oszukanym przez ZUS powiedzieć jedno-walczcie z zakłamaniem
        orzeczników (nie lekarzy)do końca. Przeszedłem trzy sprawy przed sądem i
        trzykrotnie wygrałem, dzięki prawdziwym lekarzom - biegłym sądowym - (być może
        miałem szczęście trafić na prawdziwych fachowców). Teraz po raz kolejny czeka
        mnie walka z ZUS-em który po prawomocnym wyroku sądu oddalającym orzeczenie ZUS
        mówiące o celowości przekwalifikowania, po raz wtóry chce mnie przekwalifikować.
        Jestem dwa miesiące bez świadczenia i pewno jeszcze troche pozostane, ale nie
        odpuszczę.
        Jest też nadzieja na to , że niebawem trafią na rynek mlodzi adepci prawa
        którzy podniosą poprzeczkę starym wyjadaczom, jednocześnie z korzyścią dla nas
        obniżą koszty porad. Pozdrawiam i czekam na wasze przemyślenia.
      • Gość: ewa Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów r.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 09:46
        jestem po chorobie nowotworowej,chemioterapi,wszczepiennej żółtaczce,zakażona w
        szpitalu gronkowcem złocistym ,operowana na kamicę nerkową,choruję przez to na
        depresję lękową,biorę leki p/depresyjne,a lekarze orzekli częsciową niezdolność
        do pracy-mój zawód sprzedawca,nie mam już sił,żal do nich mnie zabija-oddałam
        sprawę do sądu orzekli to samo
      • Gość: Maciej Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów r... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:54
        Chciałbym zwrócić się z pomocą o wzór napisania sprzeciwu wobec orzeczenia
        orzecznika Zus renty socjalnej.Proszę o podanie wzoru wg. podania.
      • Gość: ela1969 Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów r... IP: 212.160.190.* 15.09.09, 11:18
        Witam
        Po płu rocznej chorobie złożyłam wniosek na zasiłek rehabilitacyjny dostałam 4 miesiące potem znowu 4 i znowu 4 w sumie 12 miesięcy ( zasił. kończy mi się 22 09 2009 ) Następnie złożyłam papiery na rentę chorobową , 09,09,2009 miałam komisje i lekarz orzecznik uznał mnie za zdolną do pracy , ale poinformował mnie że mam prawo odwołać się od tej decyzji , co zrobiłam tego samego dnia. Pani u której składałam odwołanie powiedziała że w ciągu 14 dni dostanę odpowiedz,z wyznaczoną datą następnej komisji. No i dodała że teraz na tej komisji będzie 3 lekarzy i że oni nie powiedzą od razu jaka jest decyzja tylko przyślą odp. listem . Mam mały problem,22 września kończy mi się zasiłek rehab. a do tej pory nie zdążę iść ma tą 2 komisje a o przysłaniu wiadomości to nie mam co marzyć i co mam zrobić iść do pracy czy co ?????? PROSZĘ o POMOC
        elza1969 jest off-line
        • Gość: chory Re: Orzecznictwo o niezdolności do pracy do celów IP: 217.153.82.* 16.09.09, 11:57
          wychodowaliśmy sobie nienażartą hydrę , która tylko zżera nasze pieniądze i dlatego dla chorych już nie wystarcza kasy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka