Gość: cube76 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:21 Kilkaset złotych dziennie na wyżywienie? Bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Astronom Re: Jeśli szukasz pracy w Anglii IP: *.wah.sopot.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:04 No własnie przeginaja pałkę na maxa z tym hajcem za żarcie, ale co do zabezpieczenia finansowego.... osoba, która jedzie w ciemno powinna miec conajmniej 500L zabezpieczenia. Londyn to nie eldorado, kumaci i znający język powinni sobie poradzić, ale oni z reguły zaklepują sobie robote przed wyjazdem..bo majac nawet 500L w kieszeni można to szybko wydać i wrócic do kraju golasem...zycze wszystkim powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc II Re: Jeśli szukasz pracy w Anglii IP: *.demon.co.uk 29.11.04, 18:55 to chyba nie prawda, ze sa jacys polacy ktorzy szukaja i nie moga znalesc pracy z checia bym pomogl gdybym tylko znalazl chwile wolnego, a co do cen zywnosci to sie nie zgodze mozna cos kupic i wyzyc spokojnie za 5-6 funtow dziennie a to jest juz po zawyzonym kursie 40 zloty dziennie i to takie jedzenie ze po 3n tygodniach przybiera sie na wadze - jestem w stanie zrozumiec ze angole nas nie chca to po co glosowali za rozszerzeniem Unii Europejskiej, a co do noclegow to oczywiscie ceny sa prawdziwe ale tez mozna znalesc wyzsze np w marriocie za noc trzeba bedzie zaplacici okolo 300 zl, ale tez jest i druga strona medalu 10 funtow i mniej za noc i to bardzo przyzwoite warunki POZDRAWIAM W SZUKANIU PRACY I GLOWA DO GORY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixie Re: Jeśli szukasz pracy w Anglii IP: 193.39.159.* 29.11.04, 20:12 wyzywic w szkocji mozna sie czasem taniej niz w polsce!!!!! sposob....zakupy przed zamknieciem supermarketow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiondz Re: Jeśli szukasz pracy w Anglii IP: *.bulldogdsl.com 29.11.04, 23:34 Jestem obecnie w Londynie i to co moge powiedziec to jest nie taki diabel straszny jak go maluja, jesli przyjezdza ktos w ciemno to sa hostele 50 funtow za tydzien w centrum londynu ja place 40 funtow za 2 osobowy pokoj i miesiecznie zycie ze wszystkimi oplatami to okolo 220-260 funtow. wiec jesli nie placimy depozytu i nie placimy za miesiac z gory to na poczatek 350 funtow w kieszenie zupelnie wystarczy aby przebidowac pierwszy miesiac , a ja nie przyjechalem w ciemno, tylko do kumpla, a kazdy na pewno kogos zna kto jest , byl , albo zna kogos kto powie co i jak na prawde jest. Drogie jedzenie fakt ale nie widzialem zeby ktos nie przywiozla na pierwszy tydzien torby jedzenia z polski, chociazby dlatego zeby nie przezyc szoku w kieszeni, i zoladku(polskie jest 1000 razy lepsze). Prace znajdzie kazdy, kto chce znalezc. Ale warto sie uzbroic w cierpliwosc i dobre buty, bo praca sama nie przyjdzie, trzeba ja wychodzic. Odpowiedz Link Zgłoś