Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca na 1/2 etatu

29.11.04, 23:47
    Witam,
    Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim, zatrudniona na umowe o prace w
    pełnym wymiarze godz. Chciałabym wrócić do pracy ale nie na caly etat tylko
    na 1/2. Mam pytanie jak zmieniają się moje warunki pracy tj. staż, okres
    wypowiedzenia, urlop, ew. powrót na wychowawczy i tak dalej... w stosunku do
    umowy na cały etat. Pytam, ponieważ zastanawiam się czy mi się opłaca
    zmieniać umowę.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: adrienna Re: praca na 1/2 etatu IP: *.spray.net.pl 29.11.04, 23:51
        nie wiem, ale zastanów się czy rzeczywiście będziesz pracowała 4 godziny... czy
        nie będziesz musiała zaostawać 6 7 8 bo będzie dużo pracy. Sama wiesz jak teraz
        jest w firmach. Pilne rzeczy poganiają jeszcze pilniejsze.
        nie wiem czy u Ciebie płacą za nadgodziny....; ale pracodawcy się to nie opłaci.
        Pozdrawiam.
        • anet1 Re: praca na 1/2 etatu 29.11.04, 23:56
          Mam nadzieję nie pracować codziennie po 4 godz. tylko dwa i pół dnia.
          A dlaczego się to pracodawcy nie opłaca?
          • Gość: holla Re: praca na 1/2 etatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 08:42
            moim zdaniem przemysl poprzedniczka ma racje, pracodawca bedzie patrzył, jak
            sie z zadan wywiazujesz, a poza tym nie bedzie zatrudniał dodatkowo kogos na
            1/2 etatu i płacił ci za nadgodziny, pomysl, bo to sa duze koszty, no i
            trzymasz go w niepewnosci czy chceszc na urlop wychow. musisz byc zdecydowana,
            jesli masz wieksze dochody z bycia na urlopie to idz, a JESLI ZALEZY CI NA
            PRACY TO LEPIEJ DAJ DZIECKO DO ZŁOBKA LUB ZAŁATW SOBIE NIANKE, ALBO POPROS
            RODZICÓW, JESLI MOGA TO NAPEWNO ZAOPIEKUJA SIE MALENSTWEM.POZDRAWIAM, A SZEFA
            NIE TRZYMAJ WNIEPEWNOSCI BO MOZE CIE ZASKOCZYC

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka