Gość: bochenek Re: Atrium Centrum Ploterowe z Opola IP: *.dynamic.lte.plus.pl 22.12.12, 15:29 Masz rację ,jest tam kilku bliskich współpracowników. Nie polecam. Praca tam to pomyłka. Kolega pracował, same smutne doświadczenia. Tak zresztą jak 90 % tych wypowiedzi. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żak Re: Atrium Centrum Ploterowe z Opola IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.13, 20:07 Ludzie o co Wam chodzi? Firma płaci tyle ile każdy sobie sam utarguje. Nie od razu Kraków zbudowano. Jak się tam kiedyś zatrudniłem to wiedziałem na co się szykuję ! Nie oszukujmy się jak w każdej prywatnej firmie prezes inwestuje więc chyba lepiej, że dba rozwój niż puszcza firmę z torbami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: Atrium Centrum Ploterowe z Opola IP: *.ip.netia.com.pl 17.01.13, 18:48 Pracowałem w tej firmie parę lat. Podsumowując kasa ok i na czas wypłacana. Firma z tego co wiem od znajomych znowu w coś inwestuje. Ogólnie dużo się podróżuje w exporcie - mnie to odpowiadało bo ćwiczyłem język. Obserwując wtedy konkurencje to nie było porównania. Poza tym, nie słyszałem o firmie gdzie można zarobić kokosy za free, aha i nie ma tam wyścigu szczurów jak w jakiejś korporacji, atmosfera w ekipie handlowców była zjeb****!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukam pracy Re: Atrium Centrum Ploterowe z Opola IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.13, 19:30 w grudniu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie, bardzo sympatyczna atmosfera rozmowy i o dziwo byłem mile zaskoczony zwrotem kosztów za bilet na pociąg. Z warunków to: oferują postawę plus premie plus wszystkie narzędzia pracy,po tygodniu dostałem info zwrotną że niestety nie przeszedłem dalej i muszę szukać dalej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownictwo Re: Atrium Centrum Ploterowe z Opola IP: *.ibd.gtsenergis.pl 07.02.13, 09:22 Szanowni Państwo. Dziękujemy wszystkim byłym jak i obecnym pracownikom i współpracownikom za pozytywne wpisy o Atrium. Cieszymy się z nich, ale chcielibyśmy się także odnieść do wpisów negatywnych. Łączą się one, jak przypuszczamy, z pewną sytuacją, która miała miejsce w naszej firmie. Na krótko przed umieszczeniem negatywnych wpisów wykryliśmy niedobory (kradzieże/przywłaszczenia) na niektórych magazynach. Niestety nie było wyjścia i musieliśmy w związku z tym faktem zwolnić kilku odpowiedzialnych pracowników. W wielooddziałowej firmie, w której zatrudnionych jest około 80 osób, takie sytuacje niestety mogą się zdarzyć, aczkolwiek muszę przyznać, że nie powinny. Jak dotąd nie były one zbyt częste w naszej 20-to letniej historii, ale w firmie został obecnie wdrożony system dodatkowego kontrolingu. Kierownictwo Atrium Centrum Ploterowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instalator Re: zamek borowa IP: *.ip.netia.com.pl 06.01.13, 05:04 Właściciel Hotelu w Borowej ul. Lipowa 34, 55-093 Borowa to Krętacz i matacz człowiek bez skrupułów uwaga nie płaci ani pracownikom ani kontrahentom dodatkowo komornik usiadł na nieruchomości ,okazało się że ten człowiek ma taki sposób na życie co jakiś czas otwiera nową firmę albo na kochankę albo na żonę jak już się obłowi to ogłasza upadłość teraz też otwiera zupełnie nową firmę jeszcze nie wiem jaką ale jak się dowiem to opiszę. Uwaga na tego oszusta i złodzieja lepiej go ominać szerokim łukiem niż dać się w perfidny sposób okraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz [...] IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 19:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kordian Re: 'MCR' Międzynarodowe Centrum Reklamy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.01.13, 21:52 odezwijcie się na kor54@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: 'MCR' Międzynarodowe Centrum Reklamy IP: *.landtech.com.pl 29.03.13, 03:39 Jak już nazywasz kogoś oszustem to miej odwagę powtórzyć to prosto w oczy . Przedstaw dowód ... Niestety internet już nie jest anonimowy a za pomówienia ponosi się konsekwencje.... Wystarczy jedna wizyta policji i rura mięknie...... Sprawy o oszustwo zakłada się w sądzie, wygrywa sprawę a dopiero potem oczernia się ludzi w sieci!!!! Anonimowi twardziele..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czarna lista pracodawców - stolica IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.13, 16:41 Softweare Media, SW Konferencje - na Bokserskiej 1, wszystkie firmy to jedno na tej ulicy tylko rekrutujący się zmieniają, wyzyskują a obiecują 3000 netto, porażka. Cordium/Medgo i cholera wie jeszcze jaka spółka - zatrudnia każdego na inną spółkę, oszukuje współpracowników, nie daje umów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czarna lista pracodawców - stolica IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.13, 18:08 To jakaś dziwna opinia z cyklu - wszyscy oprócz mnie to złodzieje i oszuści. bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: Czarna lista pracodawców - stolica 30.01.13, 20:38 LGBS.pl - nieudacznicy, którzy nie umieją rekrutować, a potem jeden z ich menedżerów nęka kandydatów telefonami. Idi.ota kompletny! Firma próbuje wybić się na rynku, a w Gliwicach się mieści - zadupie jakieś! praca opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana6echo Maison Ela - REAL, Okęcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 16:44 Pani Mariola Peczka prowadzi butik z odzieżą. Praca zmianowa, w weekendy po 12 i 10 godzin. Pensja... lepiej nie wspominać. Mnie zalega od listopada 400zł. Uwaga, ta pani ma kompleks mesjasza, uważa, że życie ratuje młodym oferując głodową pensję, którą wypłaca w ratach. A umowę z nią podpisuje się na koniec miesiąca... Czyli przychodząc do pracy, nie wiesz czy cię nie wyrzuci. Nie polecam, chyba, że desperatom. Ja znalazłam lepszą pracę, z regularną, godziwą pensją i normalnymi godzinami pracy - pani Mariola nie była w stanie ogarnąć faktu, że nie jest w pozycji do negocjacji (a usiłowała mnie przekonać do zostania, żebym z Pragi, po godzinach w nowej pracy, jeździła do niej... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Maison Ela - REAL, Okęcie IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 20:38 no to jak, skasujecie posta? bo ta pani grozi mi sądami, policją i brakuje jeszcze abw i skarbówki :) chęc mieć święty spokój, plis skasujcie powyższy post :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy30 Re: Czarna lista pracodawców Iwona Rudnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 01:03 Wielkopolski Oddział Wody Iwona Rudnicka agresywna akwizycja filtrów do wody, obiecują etat i stałkę a w efekcie jedna wielka ściema zwykłe filtry osmotyczne co w sklepach internetowych możesz zakupić od 300 zeta szakale jedne co to za nic mają człowieka jak sie nie dostosujesz do tych naciągaczy to zbluzgaja cie z błotem na maksa tak samo trktują pracowników co klientów nie wypłacalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czarna lista pracodawców Iwona Rudnicka IP: *.icpnet.pl 16.07.13, 21:36 Sparta Sp. z o.o. Bogucin Kobylnica. Może i są liderem na rynku okuć, ale jako pracodawcy - DNO. Radzę omijać z daleka, no chyba że ktoś chce nabawić się nerwicy. Starsze szefostwo, z brakami w wiedzy, chcące krzykiem i zastraszaniem podporządkować sobie pracowników, to norma. jak się na kogoś uprą - zniszczą. Chamstwo wobec pracowników nie zna tam granic. A w gabineciku, po cichu Biblia i do kościoła do pierwszej ławki. Nie da się opisać piekła, które przechodzą tam ludzie. I marne zarobki. ODRADZAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Czarna lista pracodawców - stolica IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.13, 16:15 Muszę się nie zgodzić jeśli chodzi o LGBS. Pracuję w tej firmie 9 miesiący i z ręką na sercu pracuje się tu komfortowo. Oby w Polsce byli tylko tacy pracodawcy. To, że jest w Gliwicach to atut akurat bo blisko największych ośrodków nauki. Czy firma musi byź ze stolycy żeby wzbudzała zaufanie? Jakieś dziwne stereotypy.. Nie wiem dlaczego takie rzeczy wypisujesz, bo obserwując kulturę pracy w LGBS trudno sobie nawet wyobrazić, że ktoś mógłby nękać telefonami. Przede wszystkim mało kto odchodzi jak już się zaczepi, głównie przez luz w pracy i spoko atmosfere. Odpowiedz Link Zgłoś
1ambulans Re: Czarna lista pracodawców 07.02.13, 19:13 Witam Pozwole sobie dołączyć do tej listy mistrza oszustwa firma TOM radom Właśnie ruszyła rekrutacja do firmy z, której prawie wszyscy nawiali. Tak wyglądają warunki na magazynie www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57a243af1bbaf644.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2158a9fe727efd7a.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Czarna lista pracodawców IP: *.pzu.pl 04.12.13, 15:06 Witam staram sie zrobic coś w takiej sprawie nie wiem potrzebuje informacji i zdjęc do stronki o takich pracodawcach mysle ze za pare lat bedzie to czołowa strona z takimi informacjami mimo ze narazie jest w powijakach adminwola@gmail.com o ty mówie adminwola.wix.com/walcze-o-swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: czarna lista pracodawców IP: *.omi.pl 07.02.13, 23:13 TAKI PORTAL DZIAŁA JUZ DAWNO I NAZYWA SIĘ :"OD 8 DO 16" jest tam już opisanych ponad 1000 firm !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecco holiday Re: czarna lista pracowników IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.13, 21:30 odradzam Ecco holiday, sciemnaija pracowników, nie spieszno im do wypłaty naleznej kasy pracownikom, problem z zusem i itp Odpowiedz Link Zgłoś
dos6 Kilka juz jest stron 13.02.13, 21:41 Zobaczcie ,na www.dodajoszusta.pl , www.od8do16.pl , Nawet na bezczelnego jedzie sie, Skierowanie z GUP, a tu na czarno, na uscisk dloni, firemka, szemrana sniper Krakow, ul Rzeczna 13, ojciec i syn, czeslaw i adam, a hadluje sie uzywanymi laptopami, bez faktur , z nielegalnym softem. PIP wie, policja wie, USkarbowy wie, ZUS wie i cisza, moze to oddzial amber gold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik SQAM i spółki pokrewne - Bokserska 1 Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 13:38 Firma niewypłacalna, prawdopodobnie na skraju upadłości. Wykorzystują pracowników, każąc pracować za darmo, wiszą z wynagrodzeniami od kliku miesięcy, poniżają osoby, które upominają się o swoje. Nie polecam współpracy z Joanną Konopką, której sposobem na oszędności w firmie jest niepłacenie ludziom za pracę. Poziom żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SQAM i spółki pokrewne - Bokserska 1 Warszawa IP: *.ip.netia.com.pl 23.10.13, 08:50 Nie mogę się z tym zgodzić. Przed podjęciem pracy w SQAM też czytałam opinie i podchodziłam do firmy z dużą ostrożnością, ale szybko okazało się, że nie jest tak strasznie. Faktycznie firma trochę straciła wizerunkowo, ale w tym momencie bardzo stara się odbudować pozycję i jeśli widzi zaangażowanie ze strony pracowników, to jest naprawdę fair. Obecna Prezes jest bardzo ok i do dogadania się, pod warunkiem, że widzi, że pracownik się stara. Problem w tym, że pracownicy, mając dosyć dużą swobodę, myślą czasami, że nic nie trzeba robić. Jeśli chodzi o wypłacalność - nie wiem, jak było w styczniu, wiem, że teraz jest ok. Minimalną kwotę dostawałam tylko przez pierwszy miesiąc. Po dwóch tygodniach dostałam własny projekt a wynagrodzenie wzrosło mi o prawie 50%. Z tendencją wzrostową. Nie siedzę po godzinach, pracuję fair i jestem uczciwa wobec ludzi. Póki co, ze strony firmy jest tak samo. Wygląda więc na to, że nie jest tutaj tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy pracownik Re: Pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 11:17 Polecam portal www.itismyjob.pl to taka właśnie 'czarna lista' pracodawców :-) Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: Czarna lista pracodawców - stolica 09.04.13, 14:28 Pivotal w Warszawie przy Jagiellońskiej - fikcja rekrutacyjna, a potem nie mają czelności przyznać się czy i kogo zatrudnili. praca opinie Omijać szerokim łukiem! Siedzą i nic nie robią, a tylko kasę zgarniają. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoo28 Re: Czarna Lista Pracodawców 10.04.13, 13:21 Siódemka - Przesyłki ekspresowe!!! To jest getto nie praca! 00000 BHP! Inspekcja pracy tam była i nic nie wykazała mimo, że przed nosem inspektora przewożono ręcznymi paleciakami palety po 600 - 900 kg i lepiej! (Magazyn centralny w Rawie Mazowieckiej, na innych pewnie jest to samo!). Większość Inspektorów bierze w łapę i wcale tego nie ukrywa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-ka Re: Czarna Lista Pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 17:46 AL.BA.Sport Polska w Białymstoku Domenico Altomonte żyje elegancko na koszt innych osób, wyłudza drogie zlecenia, czynności osób trzecich, biega po salonach samochodowych z najwyższej półki nie mając 1 euro w kieszeni Od 15.03 nikt z pracowników nie dostał pieniędzy w Lombardii Pan jest znany i już non grata więc ulokował się w Polsce UWAŻAJCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Teknia Rzeszów IP: *.com 15.04.13, 16:02 Uprzejmie prosze o nie obrarzanie debili! Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: Czarna lista pracodawców - stolica 15.04.13, 18:32 Independent Group chce zatrudnić w Connect Point ale do zatrudnienia nie dochodzi. Dwie rozmowy, jedna z pierwsza firmą, potem z drugą. Obiecanki cacanki, wymagania rzędu 3 role na jednym stanowisku, kasę chcą płacić śmieszną, a potem zero reakcji z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ NIe pracujcie dla Anny Larysy Narcyzy Gil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.13, 19:03 anna larysa narcyza gil werbuje do czasopisma Anioły i Demony, obiecuje zaplate za teksty, a pozniej milczy, a po kilkunastu dniach mowi ze nie ma mowy o zaplacie. NIE PISZCIE DLA NIEJ TEKSTÓW, NIE WSPÓŁPRACUJCIE Z NIĄ OSZUSTKA Z OPOLA Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: funandmobile stolica 19.04.13, 19:22 Fun and mobile - stolica: [ praca opinie ] Na rozmowie szef jedzie po tobie głosem, jakby był niezadowolony, że w ogóle masz czelność z nim rozmawiać i starać się o jego wielką łaskę zatrudnienia. Potem w zależności od stanowiska ciągną od kandydatów kod źródłowy. Ciągną dotąd aż się człowiek opamięta i przestaje karmić darmowym kodem żłobów z tej firmy. Ekipa jest niskiej klasy, nie potrafią dobrze ocenić kandydatów. Uwikłani w różne dziwne zależności jeszcze są w stanie przetrwać na rynku pracy dojąć własnych klientów z kasy pod pretekstem "zrobimy, zrobimy, tylko potrzebujemy więcej czasu". Osobiście mocno odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: Czarna lista pracodawców - stolica 22.04.13, 12:30 Kolega napisał o firmie StepStone na blogu. Oto treść posta: Kolejni krętacze Tym razem firma StepStone. Cezary L. i Ewa Ł. Szukają rzekomo .NET-owców, nawet mówią, że nie spodziewali się takiej ilości zgłoszeń i że rekrutacją zarządza Wielka Brytania. Oczywiście wszystko to to kłamstwa. Firma fake i jej ogłoszenia też fałszywe. Cezary kłamie cały czas przez telefon, szczególnie w ilości zgłoszeń kandydatur od .NET-owców, których w stolicy i okolicach praktycznie nie ma. Uderzałem do nich kilka razy i nigdy nie udało się dojść do porozumienia. Straszni krętacze. Coś kombinują ale nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.13, 12:58 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: Czarna lista pracodawców - stolica 26.04.13, 16:27 Nielsen [ praca opinie ] na Broniewskiego w Warszawie. Firma z kapitałem amerykanckim. Panowie w firmie, co ciekawe polacy, już po takim praniu mózgu przez hamerykanów, że przestali logicznie myśleć. Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: it recruitment praca opinie 07.05.13, 18:12 dziewczynki mlode dzwonia z it recrutiment i od razu pytaja ile chce pan/pani zarabiac uwaga, bo dodaja do bazy i nic potem nie robia, a wpisik w bazie jest na lata nie podawac kwoty przez telefon, umawiac sie na bezposrednia rozmowe do klienta i dopiero wtedy podawac swoje kwoty!! Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: stolica warszawa praca opinie 09.05.13, 02:03 Kolejna "firma", luxmed [ praca opinie ]. Manipulują już od pierwszej rozmowy rekrutacyjnej. Poziom rekrutujących bardzo niski. Śmieciownia ludzi. Zgarniają kasę tylko za to że istnieją i chcą zatrudniać wyrobników za niskie pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: Irlandia praca opinie 10.05.13, 18:19 Przestrzegam przed testującym sobie kandydatów gościem, email anolan@placeme.ie , który wymienił ze mną 28 wiadomości mailowych i nie był w stanie ustalić żadnej konkretnej informacji ze mną w kwestii tamtejszego zatrudnienia. Tamtejszego, znaczy w Irlandii. W pewnym momencie stracił kontakt z rzeczywistością i nie był w stanie odczytać nawet treści moich wiadomości poczty elektronicznej, po prostu przestał widzieć pytania w wiadomościach ode mnie do niego. Dwa razy pyta o spodziewane wynagrodzenie, a potem ma pretensje że nie rozumie różnicy pomiędzy kwotą netto a brutto. Manipulant i kombinator - unikać! Potrzebował wymienić 8 (słownie: osiem) wiadomości, żeby ustalić datę i godzinę rozmowy telefonicznej, która i tak nie miała miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: stolica praca opinie 13.05.13, 18:43 it recruitment tez okazuje sie byc zanizajaca pensje agencja posrednictwa pracy. ktos ma za duzo pieniedzy i laduje je w sztuczny biznes tej firmy. w innym watku wiecej informacji o tej firmie. nawet nie ma co z nimi gadac Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: grafton recruitment 22.05.13, 17:29 tym razem grafton [ praca opinie ] : kolega kandydowal do nich, mieli miec dla niego prace, nic nie wyszlo, kolega cofnal zgode na przetwarzanie przez nich jego danych, potwierdzili usuniecie, a po kilku m-cach dzwonia do niego z prosba o cv i pisza maile GIODO tutaj nie potrafi pomoc, bo nie karze wystarczajaco firm za bezprawne przechowywanie i przetwarzanie danych osobowych ludzikow co zrobic, bo prokuratura tutaj nie podejmie dzialania ze wzgledu na brak podstaw, a proces cywilny - czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
smega Re: grafton recruitment 24.05.13, 10:06 grafton korzysta z zewnetrznych baz osob. nawet nie chca w zadnym wypadku podac jakich baz, najlepiej skladac od razu sprawe do prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
ukmaria Re: grafton recruitment 15.03.15, 19:48 Chcialam opowiedziec Wam jak zostalam potraktowana przez firemke Grafton. Dobre pół rok temu brałam udział w rekrutacji na jedno ze stanowisk w łodzkim oddziale. Po dwóch etapach rekrutacji dowiedziałam się, że przeszłam pozytywnie przez cały proces i otrzymałam propozycję pracy. Zatrudnienie miało nastapić jeszcze tego samego tygodnia, niestety tak się nie stalo. Po 2 tygodniach czekania manager oddziału poinformowal mnie, ze nie ma zgody na moje zatrudnienie, ale jest to tylko formalności i zgode otrzyma w przeciągu kilku dni. Niestety nie nastąpiło to w przeciągu kilku dni, o których była mowa, ani nawet miesiącach... Po kolejnych tygodniach czekania usłyszałam ponowne zapewnienia o zatrudnieniu oraz że ze względu na problemy finansowe firmy zatrudnienie nastąpi dopiero za 3 miesiące. Manager zaprosił mnie nawet do swojego oddziału by wytłumaczyc się z tej żenującej sytuacji, wręczył mi również list intencyjny, który miał być dla mnie gwarancją zatrudnienia. Do tej pory oczywiście NIC się nie zmieniło w kwestii mojego zatrudnienia, choć minęło już dokładnie pół roku. Oczywiście stanowisko, na które miałam zostać zatrudniona jest regularnie zajmowane przez praktykantów, którzy wykonują pracę za darmo. W końcu po co zapłacić pracownikowi i ponieść koszty zatrudnienia skoro lepiej wykorzystać darmowych pracowników, jakimi w tym wypadku są praktykanci? Skąd o tym wiem? No po pojawiających się regularnie ogłoszeniach na wszystkich możliwych portalach ogłoszeniowych, dodam, że ogłoszenia są łudząco podobne do tego na które i ja sama aplikowałam? Uważam, że jest to totalna ŻENADA, PORAŻKA, nie rozumiem jak można rozpoczynać proces rekrutacyjny nie mając wcześniej zgody na zatrudnienie pracownika. Nie rozumiem również jak można mydlić komuś oczy i gwarantować ciągle pracę, której nigdy nie zamierza się kandydatowi, który pozytywnie przeszedł proces rekrutacji dać! Kompletny brak profesjonalizmu ze strony managera placówki. Dodam, że po dziś dzień nadal mam mydlone oczy o pracy, która niby na mnie czeka?. Niech każdy sam się zastanowi, czy chciałby mieć takiego pracodawcę... Odpowiedz Link Zgłoś