Gość: anonimowi Thyssenkrupp energostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 01:00 Ja natomiast na czarną listę pracodawców wciągnąłbym firmę THYSSENKRUPP ENERGOSTAL! Jest to firma, która praktycznie na każdej płaszczyźnie prawa pracy, to prawo łamie. Potwierdzeniem mogą być liczne kontrole Państwowej Inspekcji Pracy, które dopatrzyły się wielu uchybień co do przestrzegania Prawa Pracy oraz wiele procesów wytyczonych przeciwko tej firmie przez osoby poszkodowane (m.in. byli pracownicy tej firmy). Pracownicy tej firmy zmuszani są do pracowania przy godzinach nadliczbowych, które średnio w miesiącu wynoszą ponad 150! Wszelkie objawy "buntu" przeciwko nadgodzinom skutkują odbieraniem całej premii i zwolnieniami ( pracodawca podczas przekazywania wypowiedzenia pracownikowi tłumaczy się jego brakiem zaangażowania ze strony pracownika ). Na stanowiska kierownicze kierowani są ludzie z tzw. "rodziny" (główna siedziba firmy znajduje się w Toruniu, a odziały w całej Polsce, więc tylko toruńczycy mają prawo do angażu na wyższe stanowiska). Są to ludzie bez wykształcenia (np. jednym z kierowników zmianowych w oddziale Poznań jest mieszkaniec Torunia z podstawowym[U](!) wykształceniem. Na stanowiska szeregowe t.j do haków zatrudniane są zaś osoby z wykształceniem min. średnim i wyższym!!! Są oni poniżani do ich stopnia wytrzymałości, kierownicy mobbingują pracowników niskiego szczebla. Ponadto pracownicy okradani są z pieniędzy, które należą im się za nadgodziny! Np. z magazynu z Poznania wywożony jest "na lewo" materiał pod czujnym okiem kierownictwa z Torunia. Jeżeli sprawa wyjdzie na jaw, winę zwala się na pracowników szeregowych t.j. hakowych z Poznania (sprawa nie dotyczy pracowników z Torunia, którzy są na każdym kroku faworyzowani). Po wielu wizytach Państwowej Inspekcji Pracy w odziale Poznań sytuacja mimo wszystko nie poprawia się, wręcz po ostatniej wizycie uległa nawet znacznemu pogorszeniu (część pracowników zwolniono, aby pokazać pozostałym, co ich czeka,jak nadal będą "głupio pyskować " -często wypowiadane słowo przez kierownika magazynu pana Andrzeja Kamińskiego). My jako pracownicy tego oddziału mamy już dosyć całej tej atmosfery i prosimy wszystkich, którzy to czytają o pomoc!!!! Podobnie sytuacja wygląda w pozostałych oddziałach w Polsce. Prosimy, aby ktoś naprawdę kompetentny zajął się naszymi problemami i pomógł nam abyśmy sumiennie mogli wykonywać swoje obowiązki na terenie zakładu pracy. Podpisują wspólnie: pracownicy magazynowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny pracownik Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.energostal.pl / *.energostal.pl 14.04.06, 08:22 ty grzbiecie niewdzięczny pracy nie potrafisz uszanować. szmaciarzu w zad kopany może byś chciał, aby kierownik cie po nogach całował bydlaku albo może ktoś z wyższej półki klamocie. Zwyczajnie nie chce ci się pracować. Myślisz, że w innej pracy takiego jak ty głąba ktoś uszanuje? To si mocno zdziwisz. Sądziłeś, że cie wkręci na jakieś lepsze stanowisko twój poplecznik o którym w tym swoim paszkwilu nawet słowa nie wspomiałeś. Jesteś zerem i kałem. Jeśli chodzi o to, że pisałem cie z małej litery to tylko z braku szacunku do twojej marnej nędznej i bezosobowej postaci gnido!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor skarbowy Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.mtm-info.pl 30.03.08, 23:57 A ty baranie siedz cicho bo dostaniesz w gebe lizusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.direct-adsl.nl 22.08.10, 00:33 na sybir polskie ś,,nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Thyssenkrupp energostal IP: 178.73.63.* 14.01.11, 00:02 Witam, mam pytanie czy ktoś może napisać jakie są warunki pracy w firmie ENERGOSTAL WARSZAWA na stanowisku asystenta w oddziale Warszawa? wynagrodzenie , warunki etc z góry dzieki Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.softdesk.com.pl 17.05.09, 20:45 Ton wypowiedzi i obelgi, którymi obdarza innych wypowiadający się świadczą o nim. Może faktycznie jest to osoba posiadająca tylko podstawowe wykształcenie... Wtedy, gdy powstał ten post nie byłem jeszcze pracownikiem TKE, ale faktycznie potwierdzam jedno - poplecznictwo i nepotyzm górują. Czy w TKE panują zasady inne niż w innych firmach? Nie sądzę, wszędzie chyba jest podobnie. Aczkolwiek w ThyssenKrupp Energostal widać to w sposób jakby bardziej widoczny, zwłaszcza w Poznaniu, gdzie znajduje się jeden z magazynów centralnych. Co do przekrętów... To już rola Prezesa, aby to kontrolować. Widocznie cytowany tu kolega ANDKAM10 ma przyzwolenie ze strony Dyrektora Magazynu. W końcu z JAKUDA10 są kolegami... Może mają w tym wspólny interes ;-) Tak jak osoba odpowiedzialna za logistykę :-) W tym przypadku też wiele słów było wypowiedzianych Życzę powodzenia wszystkim pracownikom TKE, zwłaszcza w tych trudnych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 21:53 NIe polecam, brak szacunku dla pracownikow, zla atmosfrera niskie pensje - a szeczegolnie nie polecam wspolpracy z Przemkiem Wilk - zakłamany co innego powie do Ciebie a co innego innym Odpowiedz Link Zgłoś
barsam26 Re: Thyssenkrupp energostal 29.09.14, 14:06 probuje sie od zeszłego roku dostac jako firma przewozowa do obsługi transportowe w Thyssen, dzwonie do nich, wysylaja zapytanie, wyceniam, wiem jakie sa stawki bo woze to od innych firm, wszystko jest fajnie, po wysłaniu oferty dzwonie znowu, slysze ze jeszcze analizuja i...wiecej nie odbieraja telefonu, w tym roku ponowiłem kontakt i jest to samo, jak zadzwonie z innego numeru to odbieraja odrazu, ale mowia ze jeszcze trzeba poczekac z dzien, dwa, pozniej dzwonie i nikt nie odbiera, ani komorki ani stacjonarnego, na maile tez nie odpisują i taka zabawa w kółko, zeby ktos odebral i powiedzial niestety nie mozemy Panstwa firmy dopuscic czy cos...ale nie...o co tam chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo [...] IP: *.direct-adsl.nl 22.08.10, 00:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.energostal.pl / *.energostal.pl 14.04.06, 11:44 To zwykłe bydle w dupe kopane bezrobocie mają 6,7 % i sie im w głowach pojeabło jak im sie robic nie chce to WON ku.. ryć za pyramni w ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.softdesk.com.pl 17.05.09, 20:50 Widzę, że na więcej Cię nie stać... Prosty człowiek, może należy mu współczuć i wybaczyć?? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 18:47 Czy takich pracowników akceptuje u siebie Zarząd ThyssenKrupp Energostal? Prezesie... Wierzę, że wie Pan kto jest autorem takich słów. A Pan go akceptuje i jeszcze hołubi. To odzwierciedla Pański wizerunek. Może warto się zastanowić w jakich ludzi Pan inwestuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0 Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.orange.pl 24.07.06, 19:33 Powyżej widać jaki poziom prezentują pracownicy TKE. Prawda jest następująca: 1) Mobbing na każdym kroku 2) Marne zarobki 3) Wyzysk 4) Pracownicy biurowi pracują po 9h w świetle prawa - są zmuszani do podpisywania list, które poświadczają wyjście na 1h lunchu, gdy ktoś śmie skorzystać wyleci z pracy. Przykłady można mnożyć, tylko po co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W-wa Re: Thyssenkrupp energostal IP: 78.155.127.* 21.01.09, 19:34 Popieram, nie szanuje się w TK Energostal pracowników. Szczególnie porada dla handlowców, omijajcię tą firmę szerokim łukiem ,samochód na zapisy, limit na tel. 60 zł jak się więcej wydzwoni to z pensji zabierają, prowadzenie notatek z rozmów telefonicznych, gps w autach, naliczanie kosztów transportu z nieba ( 1 tona wywieziona nierdzewki koszt około 400 zł niezależnie od odległości km od magazynu), na wysokość wynagrodzenia ma wpływ około 20 czynników, nawet przełożony nie wie dlaczego dostaliśmy akurat taką kwotę miesięczną. Potrafią zwolnić pracownika z dnia na dzień......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Gregorowicz Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.energostal.pl 19.02.09, 14:43 Szanuję poniższy post jak i osobę, która go napisała. Za brak odwagi i podpisywanie się jako anonim również. W końcu to ludzkie. Z przyjemnością dowiedziałbym sie komu odpowiadam, ale w sumie to nie jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, żeby jasno powiedzeć, że prawdy objawione przez szanownego "anonima" to raczej emanacja frustracji i niemocy, a może i nieudolności. Z prawdą ma to niewiele wspólnego. Raczej obraz w krzywym zwierciadle lub gabinet krzywych luster. To tak jakby powiedzieć, że rencista to to samo co rentier. Etymologia ta sama, ale..zostawmy to. Do rzeczy: 1. Porada dla handlowców: Ci z głową na karku nie potrzebują porad. 2. Samochód na zapisy- tylko po to, żeby był porządek, nikt nie stoi w kolejkach. samochodów jest mniej niż handlowców, więc musi być porządek i ustalone zasady gry 3. limit na telefon- owszem jest. jak w 90% firm w Polsce. normalne, choć te 90% firm obciąża pracownikow fakturami. Nie słyszałem, żeby ktokolwiek w TKE został obciążony fakturą. Wniosek- nie naliczają, albo handlowcy mają duże limity. 4. Prowadzenie notatek z rozmów telefonicznych: rozumiem, że "anonim" nic nie notuje i wszystko ma w głowie. zamównienia telefoniczne na 10 pozycji też. Dobra pamięć, gratuluję. Ja osobiście wolę zapisywać ustalenia telefoniczne. Mniej problemów później... 5. GPS- bez komentarza, albo jednak....w samochodach, a nie na szyjach tak jak w FMCG...A w czym GPS przeszkadza "anonimowi"??? 6. koszt transportu- jeśli chodzi o wyjątek/pomyłkę to mogło się tak stać. ale sytem naliczania transportu jest sprawny i rzetelny. niestety dowód musiałby nastąpić na bazie zestawień, których tu nie będę przytaczał. 7. wysokość wynagrodzenia- jest kilka czynników które wpływają na wynagrodzenie, ale kilka, a nie 20. gruba przesada. 8. Przełożony nie wie- wie, zapraszam na spotkanie, wszystko wyjaśnię, "aninima też" 9. Tak TKE potrafi zwolnić pracownika z dnia na dzień. Pracownik może firmę opuścić tak samo. Prawa obu stron. Tak czy siak umowy rozwiązywane są z najsłabszymi, anie na odwrót. Tak było jest i będzie.... Pozdrawiam i zapraszam Piotr Gregorowicz Dyrektor Oddziału Warszawa ThyssenKrupp Energostal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vian Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 12:30 Panie Piotrze jeśli jest Pan zadowolony z pracy w Thyssenie to znaczy że: jest pan lojalny, oddany, pełen kompromisu, spolegliwy, pozbawiony "kręgosłupa", zależny, biurowy, poukładany, rzetelny, przebiegły, wygodny, wygadany, konformistyczny, urzędowy, szary, niewyraźny, mało kreatywny, śmieszny. Pozdrawiam Michał Kruszynski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Wyrwa Re: Thyssenkrupp energostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 14:26 dobrze było z Tobą pracować Piotrze, jak i z całym oddziałem Warszawa, TKE wspominam najlepiej ze wszystkich moich dotychczasowych pracodawców i żałuję że musieliśmy się rozstać... pozdrawiam, Bartosz Wyrwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: czarna lista pracodawców, lub na forum IP: *.cs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:52 Czarna lista faktycznie już była, ale samam idea warta przypomnienia. Niezaleznie od tego proponuje wpisywać takich pracodawców w forum mojaopinia.zagrosze.net . Forum mało znane ale ukierunkowane tematycznie. Takie nieuczciwe firmy nalezy piętnować gdzie się da - im więcej takich miejsc tym większe prawdopodobieństwo, że inni o takiej firmie się dowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica [...] IP: *.u.mcnet.pl 07.08.06, 15:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwaggi Re: czarna lista pracodawców 17.03.06, 00:23 Do listy dopisuję ORLEN, który dba o swoich pracowników ale tych na stacjach ma w d....Wynagrodzenia wolontariuszy, totalny wyzysk, mobbing przez "tajemniczego klienta"a także przez niektórych menadżerów i grupy kontrolujące i taki dostaje tytuły " przyjaznego pracodawcy". Bzdura !!! Odpowiedz Link Zgłoś
justi76 Kolor Metal z Łodzi!!! 18.03.06, 13:04 Dla mnie numerem 1 jest "Kolor Metal Tadeusz Pacyna"w Łodzi!Firma zajmuje się skupem złomu.Pracodawca-właściciel stosuje mobbing w szerokim zakresie,totalne chamstwo...Krzyki,awantury i mieszanie pracowników z błotem są na porzadku dziennym.Rotacja pracowników jest ogromna,ponieważ nikt nie jest w stanie wytrzymać takiego traktowania.Sekretarki zmieniają się średnio co 2 miesiące,bo albo są molestowane przez szefa albo mają załamanie psychiczne...Trudno uwierzyć w to co się tam dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 14:08 Byłem tam na rozmowie na "dyr.handlowego".Gościu połozył przed sobą 8(!)komórek Nokia 6230I(wiecie szpan) i zaczął tekst,że u niego zaczyna się od handlowca (można zarobić krocie do 8tyś-buhahahaha).Rzeczywiście w czystej postaci arogancja,chamstwo i słoma z butów np.ja mu przedstawiam swoją ewentualną wizję rozwoju rynku,a on do mnie tekst "co Pan mi tu pie..". Panie Pacyna jest Pan poprostu beznadziejnie głupim dupkiem,choc nie ukrywam że przykro mi z tego powodu,bo przez Pana wakaty dla takowych dupków powoli się wyczerpują. Odpowiedz Link Zgłoś
kate117 Re: Kolor Metal z Łodzi!!! 18.03.06, 14:47 Ja również wszystkich przestrzegam przed Kolor Metalem,miałam wątpliwą przyjemność tam kiedyś pracować.Najgorsza firma z jakąkolwiek się w życiu spotkałam.A pan Pacyna...coż ewidentnie słoma z butów!!!Pieniądze to nie wszystko prosze pana i tak na marginesie, jak się rekrutuje nowe osoby to sie nie bekai nie przeklina...Z doświadczenia powiem ,że zawsze najbardziej poszukiwani byli handlowcy,księgowi i sekretarki.Dlaczego- niestety to właśnie oni mieli niestety największy kontakt z szefem i jak się to kończyło wiadomo...Kolor Metal- szkoda czasu nawet na rozmowe kwalifikacyjną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.03.06, 15:04 No widzę,że w końcu ktoś się wziął za pana Pacyne,najwyższy czas.Zgadzam się w 100%z poprzednikami i popieram.Nie liczą się tutaj twoje kompetencje,tylko donosicielstwo i kablowanie na współpracowników.A poza tym, kto przy zdrowych zmysłach wytrzyma w tej firmie.Poniżanie i awantury to normalka,ale wiecie co było najgorsze...poważni klienci,spotkanie,a ty sie musisz wstydzić za zachowanie swojego szefa...zero kultury,a co dopiero wspominać o klasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapiszon Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.astral.lodz.pl 16.11.09, 19:19 to wszystko prawda - byłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Kwiatkowski Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.centertel.pl 21.12.11, 17:02 Potwierdzam jako klient tej firmy. Niestety pszenno-buraczane zachowanie pana Tadeusza (nie Dawida!) i jego ziemniaczana polityka kadrowa wpływa fatalnie na jakość funkcjonowania firmy. Efektem tego jest że klasyfikacją i obsługą klientów przekazujących elektronikę użytkową zajmują się zwykłe chamy zainteresowane żeby maksymalnie zaniżyć wartość sprzętu. Ich informacje dla klientów całkowicie rozmijają się z informacjami zawartymi na stronie internetowej Kolormetalu i udzielanymi telefonicznie przez handlowców. Mam nadzieję że w pewnym momencie na działalność pana Tadka Pecyny i jego przydupasów zwróci uwagę prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.04.06, 19:22 potwierdzam w 100%!ale najlepsza to jest utrzymanka właściciela,która o niczym nie ma pojęcia a jest zastępcą prezesa czytaj Pacyny...ach,można pisać i pisać, ale szkoda słów na takich buraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.03.06, 19:41 w zupełności się zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.05.06, 15:40 ta firma to jakies jedno wielkie nieporozumienie!u gorszego buraka w życiu swoim nie pracowałem.omijać szerokim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.05.06, 12:06 witam,w zupełności się zgadzam Kolor Metal to jedna wielka porażka.Szef jest skończonym chamem,który najchętniej ubezwłasnowolniłby swoich pracowników,nie pozwala w zasadzie na nic,o wszystko trzeba po 2 razy pytac.Rozwój u pana Pacyny to oksymoron.Awantury na początek i koniec dnia to normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: 212.191.170.* 01.09.06, 10:00 Oczywiście,że ta firma,większego chama i buraka w swoim życiu nie widziałem.Panie Pacyna do izolatki a nie do ludzi!Wstyd i jeszcze raz wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: 212.191.170.* 11.10.06, 12:01 wszystko co napisano na temat tej firmy to prawda!!!ludzie omijajcie szerokim łukiem szkoda czasu i zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: 217.149.243.* 13.03.07, 19:14 wszystko co do tej pory przeczytałam na forum na temat tej firmy to prawda !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksaw [...] IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.01.09, 14:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.09, 21:03 ludzie przecież takiej szkoły życia to nigdzie nie znajdziecie! po paru latach pracy z panem Pacyną nic juz nie jest w stanie mnie zaskoczyć. teraz problemy i stresy z którymi spotykam sie pracując w innych miejscach są dla mnie wręcz śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 14:52 ludzie,czyli od lat się nic nie zmienia...firma i jej szef to totalne nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el1977 Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.toya.net.pl 24.11.11, 15:43 witam napisz cos o tym pacynie mam tam iśc od poniedziałku do pracy dał mi 14 zeta na ręke za godzine wydaje mi sie że to dobra stawka jak nałódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.01.12, 11:15 Szef totalny buc i prostak!Ludzie,żeby nikomu nie przyszło do głowy tam pracować.Przestrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.12, 21:36 trzeba zwolnić parę osób, bo kryzys w złomie; a aston martin dbs wart 790 000 zł to za co, z oszczędności ze skarpety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.centertel.pl 07.01.13, 20:35 To z pensji Pana Pacyny, facet szczyci się bogactwem afiszuje drogimi samochodami, wycieczkami a zarabia 1500 zł i na miesiąc ma zjęcie komornicze na miliony. Co rok działa pod inną firmą obecnie to PTKM sp. z o.o. pytanie dlaczego? Pewnie z uczciwości swej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patolog Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.14, 22:51 mała anegdota "Godzina 07.00 rano Przychodzi stary na odprawę, a tu ciemno, cicho, nikogo nie ma. - O k.rwa, zapomniałem że wszystkich zwolniłem. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234Kolor Metal Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.toya.net.pl 29.01.14, 11:23 Powiem tak, chamstwo i beznadziejność w wykonaniu pana Pacyny to jest mało powiedziane. Powiedzenie "Słoma z butów wystaje" trzeba zostawić dla innych dupków. A tego pana z całym szacunkiem trzeba zamknąć we wariatkowie, bo tam się nadaje. Komlepny brak kultury, chamstwo, wyrzucanie ludzi na bruk właściwie od ręki, a mobing w jego wykonaniu to jest za słabe określenie. Tą firmę trzeba wysadzić w powietrze, a potem ogrodzić, żeby tam nikt nie wchodził, bo teren jest skażony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeny Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.cdma.centertel.pl 24.02.14, 22:58 Powiem tak, wszystko co tu jest napisane to szczera prawda, nie znajdzie się cenzurowanych słów aby opisać tego "człowieka", a te jego parady w miejscu pracy z 20letnimi dziewczynkami to żenada. Chamstwo, prostactwo, brak wstydu. Dlaczego nikt tym panem się nie zainteresuje? To jak postępuje on z ludźmi woła o pomstę do nieba a trwa to tyle lat. Panie Pacyna skąd się pan wziął? Kto pana ulągł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liv Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.05.14, 08:05 Niestety to wszystko, prawda.pan Pacyna to zwykły prostak, burak, bez grosza przyzwoitości.największemu wrogowi nie życzę pracy u niego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota Re: Kolor Metal z Łodzi!!! IP: *.grs-k0.g1.pl 02.06.14, 11:08 przestrzegam wszystkich czytajcie najpierw opinie na forum,ja sam głupi nie czytałem!!!nie wiem o co chodzi tyle negatywów a są ludzie którzy za pacynke wskocza w ogien ,okłamią,oszukają zrobią z siebie szmate i on z nich i nadal pracuja tak jak by wszystko było ok.firma ewenement jak to jeszcze funcjonuje-zero szacunku do wszystkiego -ludzi,wiernych niewolników,partnerów,przepisów prawa wszystkich norm i to działa!!!PIP,US,ITD,EKOLOGIA I wiele innych słuzb kontrolujacych ta firma z wielomilionowym obrotem nie istnieje.Jak ktos sie chce cofnąc w czasie jak to był za czasów ZIEMI OBIECANEJ ,najleprze miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala DBFO Targówek IP: *.168. / *.aluzyjna.waw.pl 24.03.06, 22:29 DBFO Dzielnicy Targówek: wyjątkowo nieprzyjemna i arogancka Księgowa i Szef,ktory jej przyklaskuje.Jeśli masz zamiar być poniżany,obrażany i nabawić się wrzodów żołądka w krótkim czasie;w dodatku bardzo chętnie każą finansowo przy byle okazji-to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx TENET Management Kraków IP: *.devs.futuro.pl 30.03.06, 21:37 Zwalniaja ludzi bez powodu. Nie dotrzymuja danego slowa. Szefostwo działa metodą dziel i rządź wzieta z poradników typu "motywowanie w pigułce". Szkoda czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zojka Re: DBFO Targówek IP: *.chello.pl 05.06.09, 21:35 DBFO praga południe sprubuj popracować w dbfo na Grochowskiej w Warszawie potworny mobing, promowanie tylko i wyłącznie donosicieli cała reszta TO BYDŁO a bydło ma pracować i cicho siedzieć w przeciwnym przypadku może pożgnać się z premią, a nawet z pracą.Całe zło to główna księgowa dyrektor może by się opamiętał ale to nie on podejmuje decyzje.Dzieje się tak dużo złego że wystarczy mała iskra żeby bomba wybuchła.Zestresowani i zgnębieni pracownicy są u granic wytrzymałości. Odpowiedz Link Zgłoś
grawar13 Re: DBFO Targówek 24.01.13, 12:01 Podpisuję sie obiema rękoma pod tym tekstem. Nie wiem czy nadal dyrektor i główny księgowi to te same osoby, ale jeśli tak , to mają dobre, a nawet bardzo dobre "plecy" oczywiście po lini partyjnej i układy w dzielnicy. Całe szczęście ,że pracowałam tam krótko, bo po dłuższej pracy to tylko psychiatryk. I to budżetówka!!! Aż wierzyć się nie chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grawar13 Re: DBFO Targówek IP: *.sm-gorczewska.com.pl 25.01.13, 08:34 Moja opinia dotyczy DBFO Praga Południe, ale jak widzę inne DBFO nie odbiegaja od normy. Miałam przyjemnośc pracować w innym miejscu z byłym prabownikiem DBFO Praga Pólnoc i opinie sie pokrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jej Slogan - Kraków IP: 57.66.197.* 31.03.06, 09:31 Agencja reklamowa. Zatrudnia na czarno, nie chce dawać umów. W UP mimo to mają jej ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysia Re: Slogan - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:54 Ja dodam TCM (Telemarketing)Od początku pracuję tam bez umowy mam tylko kwestionariusz osobowy z nr konta i co chwila okazuje się ze z jakiegoś powodu pracuję za 0,5 stawki a praca jak praca nudna i głupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Czarna lista pracodawców - Eurobau IP: *.cs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:23 Proponuję dodać do listy f-mę Eurobau z Warszawy. Eurobau zleciła gruntowna przebudowę pięter biurowca f-mie Abakus. Od zakończenia prac minęło 6 miesięcy i do dzisiaj nie mozna doprosić się zapłaty za wykonane prace. Nalezy uważać - mogą być trudności we wspołpracy z kimś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejkpis Re: Czarna lista pracodawcow IP: 217.41.240.* 06.04.06, 12:14 Wydaje mi sie ze czarna lista nie pomoze firma zmieni nazwe i po sprawie,Pisze z Belfastu dlatego brak polskich znakow.Pozdrawiam wszystkich w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość tego!!! poszkodowani - jakie mamy szanse? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:22 Jak myślicie, jakie mamy szanse zdziałania czegokolwiek przeciwko nieuczciwym pracodawcom, poza zamieszczeniem ich danych na tej stronie? Nie łudźmy się, zwykły człowiek tu nie zagląda, bo nie ma na chleb, a co dopiero na komputer z internetem. A to właśnie ten przeciętny, szary Polak jest poniewierany, oszukiwany, zastraszany i szykanowany. Co możemy zrobić poza zamieszczaniem konkretnych nazw? Kto ma konkretne pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Media4mat IP: *.chello.pl 27.04.06, 10:08 Media4mat ta firma jest przodownikiem w niskiej kulturze pracy i upodlaniu pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w uzupelnieniu Re: Media4mat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:58 Media4mat to wydawca gazetek Echo Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary czlowiek Re: poszkodowani - jakie mamy szanse? IP: *.netcontrol.pl 17.08.06, 16:14 ja jestem takim porzecietnym szarym czlowiekiem ,ktory calkiem przypadkiem natknal sie na to forum ale rozeslalem juz do paru (10)znajomych niektóre wypowiedzi i link do tej strony a kazdy z nich tez przesle do 10 swoich znajomych i wy tez tak powinniscie zrobic a wiesc o czarnych pracodawcach pójdzie w swiat. Pozdro, Odpowiedz Link Zgłoś
magkot3 PS COLOR - nieuczciwy pracodawca !!! 30.08.06, 10:57 mąż za 2 miesiące ciężkiej pracy po 10-12 godz. dostał wynagrodzenie jakby pracował tylko 1 miesiąc. Nierzetelny i nieuczciwy pracodawca, rozmowa wstępna odbyła się na ul. Bartyckiej 24/26 Warszawa, podobno bardzo ryzykowne jest startowanie do tamtejszych firm, przynajmniej dla pracowników budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poll Re: poszkodowani - jakie mamy szanse? IP: *.3.pl 20.05.08, 04:07 Głosować na Polską Partię Pracy, a potem referendum 3 x TAk i łachmytów wywłaszczyć jak 1946, a jak się faszystowskim ryjom nie podoba to wysłać ich w gościnę do Putina, tam ich oduczą wyzysku. Tu nie ma co gadać, tu trzeba rezać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: czarna lista pracodawców - portal o pracy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.04.06, 17:01 Znalazłem portalik gdzie można dopisywać pracodawców. Zaś jesli chodzi o zmianę nazwy pracodawcy - firma duża i znana nie będzie zmieniała nazwy - zbyt skomplikowane powiadomienie innych o zmianie nazwy a i powód wypada podać. Trzba pamiętać, że im więcej adresów zawierających nazwę takiej "firmy", tym większe prawdopodobieństwo, że ktoś trafi na taką listę i znajdzie tam niesolidną "firmę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limonka Re: IP: 80.51.222.* 17.04.06, 22:48 polmar profil lubliniec ph ma rozwozić towar, rozpatrywać reklamacje, jeżdzić po narzędzia, załatwiać sprawy urzędowe, robić zakupy, wysyłać pocztę, i sto tysięcy innych rzeczy a na koniec jest rozliczany z sprzedaży tylko i wyłącznie do nowych klientow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 14:40 prcowalam tam w 2002 roku, nic sie nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwalidka Re: Czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51 Zakład Pracy Chronionej POLIFLEX w Konstantynowie Łódzkim - filia w Pabianicach. Dzialania Zarządu firmy polegają na łamaniu wszelkich przepisów nie tylko prawa pracy, bhp, ale jak mówię: wszystkich, z okradaniem i oszukiwaniem Urzędów: Skarbowego, Pracy, Wojewódzkiego an PFRON kończąc. Mnożące się wypadki w pracy spowodowane brakiem kwalifikacji i szkoleń w związku ze zmianą stanowiska pracy, odmową sporządzenia protokołu z wypadku, a co za tym idzie zwolnienia lekarskie obniżone, powód do rozwiązanai umowy o pracę zawsze się znajdzie, np. długotrwałe zwolnienie (efekt wypadku, nic innego). Gdzie mają szukać pomocy zastraszeni pracownicy? W większości są to inwalidzi umęczeni pracą ponad dobową normę i pracą w dni wolne, bez dodatkowego wynagrodzenia oczywiście. Nikogo to nie obchodzi, to widać na tych wszystkich przykładach. Skąd wziąć dowody przeciwko nieuczciwemu pracodawcy, skoro takowe są zwyczajnie preparowane w taki sposób, że na oko wszystko jest w porządku. Ludzie, gdzie my żyjemy?! Jak długo jeszcze człowiek pracy w Polsce będzie żył gorzej niż najmniejsze z bydląt?!!! Czy mamy popełniać zbiorowe samobójstwo, żeby dostrzeżono naszą krzywdę? Mamy już swoje lata, kto nam zapewni emeryturę na starość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Zakład Pracy chronionej Poliflex z Pabianic!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:01 To wszystko co Inwalida napisał o POLIFLEXIE to jest PRAWDA!!! Wiem, bo bylam tam skierowana na tzw. przekwalifikowanie zawodowe. Miałam nauczyć się szyć. Przez pół roku obcinałam nitki i prułam błędnie uszyte spodnie. Ani razu nie dopuszczono mnie do maszyny. Pracowałam po 9 godzin dziennie i więcej, stąd wiem , jak ta firma wykorzystuje inwalidów, często z poważnymi schorzeniami. Pracowałam w wolne dla mnie soboty, a czasem w niedziele, oczywiście nikt mi za to złotówki nie zapłacił, nie miałam też możliwości odbioru godzin. Przyglądałam się wszystkiemu oczami zdrowej, pełnosprawnej osoby. Jak to możliwe, że w zakładzie o takim statusie, mającym niby chronić zatrudnione tam osoby, wyprawia się takie numery? O wszystkim opowiedziałam w Urzędzie Pracy. Nikogo to nie obeszło.... I co na to rządzący tym krajem, autorzy martwych przepisów, których i tak prawie nikt nie przestrzega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zakład Pracy chronionej Poliflex z Pabianic!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:08 Przed chwila dostałam telefon i pytanie, czy mam odwagę napisac pare słow o firmie w ktorej pracuje. Chodzi o zaklad inwalidow Poliflex z Konstantynowa Lodzkiego, a majacy szwalnie na terenie Pabianic. Ja nie tylko tam pracuje ale i nabawilam sie w tych skandalicznych warunkach choroby pluc i astmy. poniewaz nie jestem zdolna do pracy z powodu atakow dusznosci wymysla sie mi od nygusow i symulantow. O wkladzie pracy, harowie ponad sily nikt nie pamieta. Mam na imie Agnieszka, moge nawet nazwisko podac, zreszta tam tylko jedna ma tak na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastraszona Re: Zakład Pracy chronionej Poliflex z Pabianic!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:14 ja też bym chciała powiedzieć prawdę. Głośno to się boję, gdzie znajdę inną pracę, zdrowia nie mam. Poliflex nas oszukuje, okrada i wykorzystuje. 5 kwietnia koleżanka miała poważny wypadek przy pracy na guzikarce. Zawieziono ją na pogotowie. A to jest sprzątaczka, nigdy nie umiała pracować na guzikarce, kazano jej i już. Teraz palec ma uszkodzony i boi się o miejsce pracy. Jak zażąda odszkodowania to ją zwolnią. Złodzieje jedne, grosza kobieta nie zobaczy, tak jak wcześniej inne osoby. Dla nas nie ma już ratunku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik "Poliflex" Pabianice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:10 jesli ktos chce byc wykorzystywany niech sie zglosi do tego zakladu! Nie ma pracy i dlatego sa pracodawcy-oszusci, jak Poliflex. nie ma sie gdzie uzalic, bo wszystko jest na papierze, ktory prawdopodobnie jest pozniej niszczony, zeby zatrzec slady. Boimy sie i tyle, bo jak za gkosno bedziemy dopominac sie o swoje pieniadze to nas pozwalniaja. Kary na nich nie ma. tez zarzad powinien isc za kratki za takie kretactwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Polifaxu Re: "Poliflex" Pabianice IP: *.chello.pl 26.04.06, 21:57 DO ROBOTY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanczo Re: Zakład Pracy chronionej Poliflex z Pabianic!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 23:40 z akład pracy chronionej inwemer system z piotrkowa trybunalskiego wyzysk inwalidów i rencistów nie płacą nie ma żadnego szacunku dla człowieka ciekawe dlaczego w zakładach pracy chronionej tak traktuje sie inwalidów wiedzą o tym panstwowa inspekcja pracy nik [stwierdzili nieprawidłowości}i inne instytucje i tak jak napisałaś nikogo to nie obchodzi niedośc że inwalidzi pracują często bardzo ciężko na najniższych stawkach to im sie niewypłaca pieniędzy a przepisy chronią tylko pracodawce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agula Kodak Express/Dąbrowa Górnicza/Banderowskiego IP: *.telpol.net.pl 12.02.09, 03:20 Latami wisi ogłoszenie,że szukają pracowników. Rotacja chyba comiesięczna. Nędzne pieniądze. Dałam się nabrać. Szkoda czasu i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
bilitis Re: czarna lista pracodawców 09.05.06, 14:55 polecam Polskie Stowarzyszenie na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym Koła wszystkie, praca po kilkanaście godzin dziennie, społeczne zarządy z obłędnymi ideami, nepotyzm, brak wypłat o czasie Odpowiedz Link Zgłoś
aarica Re: czarna lista pracodawców 28.07.06, 14:29 Nano cafe Warszawa ul Polna. Praca na czarno, 5zł/g, szefowa zabiera połowę napiwków( zostaje jakieś 10 zł tyg) przez tydzień sie sprzata za darmo (warunek zatrudnienia), właścicielka z wyraźnymi zaburzeniami osobowości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arissa kawiarnia TriBeCa - Kraków IP: *.autocom.pl 22.05.06, 12:04 Tragiczna szefowa, która terroryzuje pracowników, traktuje ich jak śmieci, na umówione spotkanie kwalifikacyjne (odpytywanie z menu) spóźnia się ponad 2 godziny, nawet za to nie przeprasza, ogólnie na każdym kroku okazuje, że ma wszyskich gdzieś; w kawiarni ciągle brakuje jakiś towarów, albo psuje się sprzęt, a kelnerzy zgarniają za to opieprz od klientów, zazwyczaj połowy rzeczy z menu nie ma; okropna atmosfera, ciągłe nieporozumienia między kuchnią a kelnerami (co nie jest winą samych pracowników, tylko ogólnej kiepskiej organizacji, braku zaopatrzenia) no i zwolnienie: szefowa potrafi wykreślić kogoś z grafiku ot tak, bez przyczyny, nawet nie kwapi się o tym osobiście poinformować delikwenta, po prostu ktoś przychodzi jak zwykle do pracy i może dowiedzieć się, że został wykreślony, żadnego wytłumaczenia tej decyzji nie usłyszy. Stanowczo odradzam pracę w Tribece, pracowałam już w wielu knajpach na Rynku, ale Tribeca to po prostu koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaK Re: kawiarnia TriBeCa - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:29 Czesc, czy w tribece zmienili sie wlasciciele, czy to ci sami, ktorzy ja mieli na Karmelickiej? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Żegamy się IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.06, 18:01 nieistniejąca juz firma z wrocławia ELLa prowadzącą restaurację k.pl. pereca co miesiąć podpisywali umowy zlecenia ze stałymi pracownikam, mi po miesiącu powiedzieli: "no to żeganmy się pani aniu" po tym jak widizłam rozpiskę na przyszły tydzień, kto będzie miał za mnie dyżury,po dwóch tygodniach dzwoni do mnie ich szef i bezczelnie nawija:" to, co pani aniu, wracamy z tego urlopu, odpoczęła pani a teraz do pracy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: new4mat IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.08.06, 10:16 to ci z Opola? a co z nimi nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zib Re: new4mat IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.14, 17:31 wszystko z nimi nie tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
pciucha Re: Peter Klose 24.05.06, 12:53 Drinks Unlimited i każda firma stworzona przez Petera Klose. A tworzy ich na pęczki - co doczepi sie zus lub US za niepłacenie to Peterek tworzy następną i dalej nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbłąd Porta KMI Poland IP: *.porta.com.pl 24.05.06, 15:51 Porta KMI Poland w Bolszewie. Kadra pracownicza wspaniała ale poziom zarządzania żenująco niski, na poziomie firemki garażowej. Szacunek do pracownika, do jego doświadczenia i umiejętności zerowy, hołubione są oczywiście pewne jednostki i... nowo zakupione maszyny. Kadra dyrektorska wraz z zarządem - NIEOMYLNI i zapatrzeni w swoje odbicie w lustrze. Zasady i procedury miejscami chore i niemożliwe do wypełnienia - zarząd ma fioła na punkcie różnego certyfikatów, nagród, trofeów, które można wkleić do folderów reklamowych. Zwalniani są (oraz zwalniają się sami) pracownicy z dużym doświadczeniem i wiadomościami, a zatrudniani są nowi, wydaje się, że według selekcji "im mniej potrafi i mniej myśli tym lepiej (i oczywiście nieporównywalnie taniej)". Tylko z wydziału produkcyjnego odeszło w tym roku minimum 60 osób, a z biur co najmniej kilkanascie osób. Przestrzegam, pomimo początkowej miłej atmosfery to pod względem personalnym zdychający kolos. Odpowiedz Link Zgłoś
iloneska Re: czarna lista pracodawców 25.05.06, 21:35 Ja natomiast dopisuję do tej listy firmę HC LIFT SP. Z O.O. z Końskich woj. świętokrzyskie. Możesz pracować ciężko, rzetelnie a spotka Cię za to nagroda w postaci nieprzedłużenia umowy plus referencje odpowiednie i brak zapłaty. Polityka firmy i jej strategia polega na zatrudnianiu ludzi, najchetniej z Urzędu Pracy a następnie do widzenia. nie podają żadnego powodu co i dlaczego i biorą kolejną osobę itd. Bezrobocie w tym województwie jest duże a pracodawców nirzetelnych i nieuczciwych ogrom. Omijacie tą firmę z daleka i powodzenia dla wszystkich szukających lepszej i przyjemnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfghjk www.pracownicy.com - czarna baza pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:31 i łatwo wyszukiwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Grupa Żywiec Re: Czarna Lista Pracodawców IP: *.citinet.pl 28.05.06, 11:30 Grupa Żywiec (Grupa Handlowa) - za mobbing, mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing. Ponadto niesprawiedliwy system wynagradzania: ponad dwukrotne różnice w wynagrodzeniach, premie - przydzielane procentowo czyli ten co ma dwa razy wiecej dostaje tez dwa razy wiecej premii za to samo... I wracając do początku: jeszce raz mobbing. Brak wynagrodzenia za godziny nadliczbowe: przeciętnie dziennie pracujesz 10 godzin, a zdarza się 14-16... Wszyscy udają,że problem nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenene Re: Czarna Lista Pracodawców IP: *.media4.pl 28.05.06, 11:40 potwierdzam fakt, większość tych "wyzyskiwaczy" przeszło na stanowiska kierownicze do Star Foods i męczą innych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Czarna Lista Pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:44 kto przeszedł i gzdzie i skad ja tam pracuję juz kilka m-cy i .... Dzikei Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Żywiec Trade Żywiec Trade IP: 62.29.168.* 31.05.06, 13:13 Podobnie jak w Grupie Żywiec mobbing, ślęczenie na zebraniach do późnych godzin t.j. od 20:00-czasami 21:30 po dniu pracy w terenie od godziny średnio 7;30 8:00 czyli dziennie ok od 2 do 6h nadgodzin. NIEZAPŁACONYCH. Na szczęście tam już nie pracuję, czuję się tak jakbym rozpoczął nowy rozdział w życiu. Pozdro dle wszystkich uciśnionych ;) Nie dajmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martolinka Re: Czarna Lista Pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:45 Grupa Zywiec - a pod ta piekna nazwą Grupa Handlowa- mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing!!!!!! współczuje tym wszystkim, którzy tam nadal siedzą ubabrani po łokcie albo i brody w tym gów.... ale Ci, którzy zostają w tej firmie to cienkie bolki, cipy ( pomimo , że większość to faceci), goscie z zanikiem jaj...no i tacy co uwięzili sie dzieki zarabianym tam pieniadzom w szponach kredytów! do firmy trafiaja ludzie z ambicjami, pasja, marzeniami...pełni wiary i werwy...ze słowami na ustach " to sie da zrobic!"...a po 2, 3 miesiacach z niecierpliwoscia zerkaja na zegarek by wybiła ta cholerna 16-ta. pracowałam w wielu firmach- 10 lat na rynku pracy - ale jeszcze nigdy tak źle nie trafiłam...NIGDY!!! ps. gdyby było nas wiecej- byłych pracowników GH- którzy mieliby odwagę wystapic z pozwem o mobbing i dyskryminację do sądu - wygralibyśmy! ale jednostka przeciw temu molochowi nie ma szans...szkoda! chyba znów pokocham Tyskie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M nt Grupy Żywiec-Do Martolinki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.08.06, 15:06 jaka godzina 16:00?-to koniec pracy był u Ciebie?jak zjechałam o 18ej to była taka afera ze hej!Praca od rana do nocy-w zimie naprawdę wracalo się późną nocą! Mobbing, faworyzowanie i gnębienie wybranych osób! Na jakim terenie pracowałaś?Ja w Radomiu-byl tu juz gdzieś taki wątek o radomskim Rapidt Żywiec Trade i to dosyć długi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: nt Grupy Żywiec-Do Martolinki IP: *.centertel.pl 26.01.09, 12:03 A ja wstawałem na 7 rano jechałem do ZT brałem psiona później to bym Symbol, wracałem do domu spałem do 11tej jadłem śniadanie wyruszałem na miasto na punkty zrobiłem ich z dziesięć do piętnastu resztę obdzwoniłem i wracałem na 15,30-16tą do firmy rozliczyć się z kasy i zgrać zamówienia i pracowałem dwa lata i sam odszedłem nikt mnie nie zwolnił. Tak więc przestańcie pierd... siedzicie przy necie i pierd..cie jak wam źle. NARA Odpowiedz Link Zgłoś
realistkanr7 Eurobank!!! Strzeżcie się! 26.01.09, 15:24 NIC DODAĆ NIC UJĄĆ! nie polecam pracy w EUROBANKU. Odpowiedz Link Zgłoś
altlager przestępstwo??? 26.01.09, 19:14 Mam pytanie: czy powinienem zawiadomić, kogo i jak o fakcie nakłaniania do pracy w warunkach narażania życia (polecenie wykonania czynności w konkretny sposób) - pracowałem i szef powiedział, żebym wykonał to i to tak a tak - było to niemal samobójstwo zatem poprosiłem o zabezpieczenie - odmowa i nacisk na wykonanie - jak odmówiłem stanowczo nacisk zniknął, pojawili się następni a mnie zwolniono. Nie mniej wiem, że dokładnie tak samo było z moim następcą a niedawno się dowiedziałem, że wcześniej jak jeden pracownik się zgodził i wylądował w szpitalu to szef wszystkiego się wyparł, i zwalił winę na pracownika, że nie zachował zasad BHP, procedur i.t.p.(nagle się znalazły atestowane pasy, linki i.t.p.) CO ROBIĆ Z TAKIMI HIENAMI DRODZY MOI????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Czarna Lista Pracodawców IP: *.aster.pl 08.02.07, 20:56 Martolinka coś strasznie sfrustrowana jesteś... - Czytam i pełno Cie wszedzie, przy każdym wątku nt GŻ. Obecnie pracuję w tej firmie, i nie uważam się ani za "cienkiego bolka", ani tym bardziej za "cipe". Obrażasz obecnych pracowników twierdząc że nie mają jaj, a na recepcji "siedzą tępe panienki"! Co z Tobą?! Ludzie potrzebują pieniędzy i pracy żeby utrzymać rodziny. Nie zamierzam stawać po stronie GŻ, sama szukam pracy, ale nie tędy droga. Pracują tu wartościowi ludzie, z pasjami i marzeniami, traktują GŻ jak po prostu "robotę" (fakt - kadra zarządzająca pozostawia wiele do życzenia). Nie podoba się komuś, niech się zwolni - nic prostszego. Znasz przysłowie "z deszczu pod rynnę"? Mam nadzieję, że w kolejnej firmie będzie lepiej, po to są zmiany.. i pij tyskie - na zdrowie ale nie obrażaj i nie wyzywaj ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilovemywork www.ilovemywork.blog.onet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 11:38 A ja trafialem jak dotad na pracodawcow grajacych fair (w sumie pieciu). i sworzylem bloga, ktory odzwierciedla moja radosc z tego powodu :) www.ilovemywork.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: www.ilovemywork.blog.onet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:51 to dlaczego aż 5 jeśli wszyscy grali fair? Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka79 Re: Derksen Dienstverlening!!!! 30.05.06, 20:30 DERKSEN DIENSTVERLENING - Pośrednictwo Pracy w Holandii, siedziba w Gliwicach. Mimo, że wygrałam sprawę w sądzie, do tej pory nie otrzymałam zaległego wynagrodzenia. Prowadziłam dla tej Firmy biuro w Gliwicach. Odpowiedz Link Zgłoś