Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urlop macierzyński a nagroda w pracy

11.12.04, 20:30
    mam pytanko żona pracuje w budżetówce , od miesiąca jest na urlopie
    macierzyńskim,w pracy zawsze na koniec roku przyznają nagrody wszystkim
    pracownikom, natomiast żonie powiedzieli że zus płaci zasiłek jej i nie
    przysługuje nagroda pomóżcie czy należy się, może ktoś miał podobny problem ,
    a jeszce jedno gdy w lutym będzie 13 pensja a urlop macierzyński nadal bedzie
    trwał to tak samo nie będzie się należało Help...Help....
    Obserwuj wątek
      • aniak04 Re: urlop macierzyński a nagroda w pracy 11.12.04, 23:38
        urlop macierzyński traktowany jest jak zwolnienie lekarskie, tak więc jakaś tam
        część -ilości dni zostanie odjęta od nagrody rocznej jaką jest trzynastka, ale
        nie cała - pozdrawiam, aniak
        • wlud2 Re: urlop macierzyński a nagroda w pracy 21.12.04, 13:01
          Mnie dali nagrodę ale tylko dlatego,żeby się mnie jak najszybciej pozbyć, Też
          jestem w tej chwili na urlopie macierzyńskim i jak najbardziej chciałam wrócic
          do pracy ale umowe mam tylko do końca tego roku, niestety pan dyrektor
          stwierdził, że już dla mnie nie ma miejsca, choc do tej pory miałam pełny etat,
          a może pan dyrektor uznał, że idą święta i przyda mi się parę groszy dla
          dziecka...kto wie? W końcu powiadają, że "zwierzęta" w czasie świąt też
          przemawiają ludzkim głosem - zaczynam wierzyć, że się to sprawdza. Ale
          trzynastka powinna być wypłacona choć mniejsza, ja też na to liczę (obym znowu
          się nie przeliczyła)
          A por po...
          Z okazji Świąt, wszystkiego naj, naj...pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka