Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MAM POMYSŁ NA INTERES

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:32
    WPADLEM NA POMYSŁ ABY HANDLOWAC NA TARGU,I STWORZYC JEDYNE W SWOIM RODZJU
    STOISKO(TAK MI SIE WYDAJE JAK SIE MYLE TO NAPISZCIE.A WIEC POSTANOWIŁEM ZE
    BĘDE HANDLOWAC PRZYPRAWAMI,HERBATAMI I KAWAMI SWIATA (NA WAGĘ.MYSLIE ZE
    BEDZIE TAKIE STANOWISKO PRZYCIĄGAJACE.CHCE STWORZYC SWOISTY KLIMAT A JAK
    DOBRZE PUJDZI TO OTWORZYC JAKIS MALY PRZYTULNY SKLEPIK.JAK MYSLICE DOBRY
    POMYSŁ.INTERESUJĄ MNIE WASZE OPINIE CZEKAM

Obserwuj wątek
      • Gość: dalmayer Re: MAM POMYSŁ NA INTERES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:50
        Nic nowego. U mnie są dwa i jeden chyba padnie.
        • Gość: Piotrek Re: MAM POMYSŁ NA INTERES IP: 195.85.209.* 16.01.05, 17:04
          Musisz sprzedawać w obiekcie zamkniętym bo inaczej sanepid Ci nie da
          żyć. Nigdy nie wyda Ci zezwolenia na sprzedaż luzem na wolnym
          powietrzu
      • vinca Re: MAM POMYSŁ NA INTERES 16.01.05, 17:55
        A czy to musi być targ? Nie wiem z jakiego jesteś miasta, ale moze zrobić z
        tego mały sklepik + herbaciarnia/kawiarnia?
        Targ moim zdaniem to kiepski pomysł na takie rzeczy.
      • Gość: ktos Re: MAM POMYSŁ NA INTERES IP: *.mtm-info.pl 16.01.05, 18:29
        To byl dobry pomysl na poczatku lat 90-98. Moi znajomi zajmowali sie handlem i
        zyli na poziomie. Ale kapital zagraniczny i polscy rzadzacy widzac ze na tym
        jest interes dopie..lili takie podatki zus, oplaty targowe ze teraz to sie nie
        bardzo oplaca. Obecnie jest robiona nagonka na targowiska (zamykanie, sprzedaja
        grunt pod supermarkety, kontrole, sanepid i inne). Wez pod uwage ze ty za 1m2
        stoiska bedziesz placil kilkanascie razy wiecej podatku niz supermarket. Jedno
        miejsce pracy w supermarkecie zabiera 7 miejsc pracy w drobnym handlu a zyski z
        supermarketu wyprowadzane sa za granice. I dlatego teraz zamiast ludzie
        zajmowac sie handlem i godnie zyc musza zapie...lac w supermarketach za 700zl.
        I byc niewolnikami we wlasnym kraju.
      • Gość: ? Re: MAM POMYSŁ NA INTERES IP: *.neonet.slask.pl / *.neonet.slask.pl 16.01.05, 18:55
        Umiecie pocieszyć.
      • jarmucha Re: MAM POMYSŁ NA INTERES 17.01.05, 00:00
        dobry pomysl, nawet bardzo dobry

zajrzyj na forum kuchnia, ludzie potrzebuja takich sklepow

podszkol sie najpierw w kuchniach swwiata, musisz znac sie na przyprawach i
        gotowaniu

mozesz tez sprobowac z jakimis gotowymi daniami na wynos,

jak sprzedajes przyprawy to miej pare wydrukowanych (i wyprobowanych) przepisow
        z ich zastosowaniem

wiadomo najpierw musisz zrobic rozeznanie w kosztach i przepisach...
        zaczynanie od stoiska rynkowego jest dobre bo wyrobisz sobie klientele, a jak
        sie pzrerzucisz na sklepik masz z glowy promocje

powodzenia zycze

• Gość: gosia Re: MAM POMYSŁ NA INTERES IP: *.chello.pl 17.01.05, 08:36
          myślę że to fajny pomysł:) ale rzeczywiści lepiej w zamkniętym obiekcie niż na
          powietrzu. jeżeli stworzysz fajny klimacik i postawisz na jakość towaru i
          obsługi - bardzo ważne jest podejście do klienta (szeroki uśmiech i miłe
          nastawienie) to napewno sobie poradzisz i będziesz miał zbyt. a poza tym fajnie
          robić to co się lubi i jeszcze zarabiać na tym trochę kaski:)
      • Gość: A. Re: MAM POMYSŁ NA INTERES IP: 195.217.253.* 17.01.05, 11:02
        Staraj sie o dofinansowanie z Unii (w ramach tego nowego programu mozna dostac
        do 20 tys. zl). I zaloz kulturalny sklepik z przyprawami swiata. Najlepiej,
        zeby to byly swieze przyprawy (a nie Kamisa :)), ale musialbys dotrzec do
        dystrybutorow.

Pieknie urzadzony sklepik z klimatem to teraz bardzo modne przedsiewziecie. Nie
        baw sie w zadne bazary, bo na takie "swiatowa" klientela nie przychodzi. Nie
        wiem czy mialbys kapital na najem powierzchni w jakims centrum handlowym, ale
        moze z kasa z Unii by sie udalo - bo w takim miejscu mozna zrobic kultowe i
        snobistyczne miejsce (vide: sklep z herbata, albo z mydlem, albo z nalewkami w
        warszawskiej ARkadii - niby nic specjalnego, nalewki okropne, ale kaske robia).
        Grunt to zrobic miejsce na poziomie.

Zycze Ci Powodzenia, przez duze P i trzymam mocno kciuki.
      • Gość: Dorota Re: MAM POMYSŁ NA INTERES IP: *.mt.pl / *.mt.pl 18.01.05, 11:30
        Myśle że to bardzo dobry pomysł, teraz najbardziej opłaca się handel,
        tymbardziej ,że ludzie są przekonani ze na rynku można kupić taniej, teraz
        liczy się dobra reklama i mozna coś działać efekty raczej bedą widoczne dopiero
        po jakichś 3,4 miesiącach, ale warto zaryzykować
        • Gość: ditrich Re: MAM POMYSŁ NA INTERES IP: *.main.pc.net.pl 18.01.05, 12:55
          Przede wszystkim "Deko handlu lepsze niż kilo roboty", klimat, ale bez przesady
          w ozdabianie, trzeba pokupować parę gazet z wystrojem wnętrz, bo klimat jest
          najważniejszy, a jeśli to ma być bazar, to coś mniej intymnego, wtedy towary
          muszą być w zgrzewkach. Przyprawy jeszcze pójdą, ale kawa i herbata musi dać
          się powąchać. A co do klimatu, musi być na pewno kuchenny, starodawny, aby
          człowiek wchodząc czuł się jak w jakiejś opowieści za czasów... np secesji.
          Najlepiej takie miejsce pasuje znaleźć w starej kamienicy, sama kamienica jest
          już niezwykła i tajemnicza. Gorzej z rzeczywistością - czynsz. Sama mam bardzo
          dużo pomysłów, gorzej z realizacją. Życzę powodzenia
      • jarmucha Autorze!!! gdzie jestes??? 19.01.05, 08:23
        pogadaj z nami...
        powiedz, co zdecydowales

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka