Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomysł na własna firmę

IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 11.02.05, 21:51
    Chcę sie uwolnić od swojego pracodawcy.Mam własny lokal - ok 50m2 u siebie w
    domu( piwnica), biegle znam niemiecki, troche gorzej angielski i hiszpański i
    poszukuje pomysłu na własna firmę - chciałabym bowiem troche wiecej zarabiać
    niż " na waciki"Czy ktoś mi podda jakis pomysł??
    Obserwuj wątek
      • bez_mapy Re: pomysł na własna firmę 11.02.05, 22:26
        Najlepiej coś na czym się znasz.
      • Gość: migotka_26 Re: pomysł na własna firmę IP: *.devs.futuro.pl 11.02.05, 23:41
        Przed wszystkim - gdzie mieszkasz? czy peryferie, czy raczej centrum, jakie
        masz zainteresoania , czy możesz liczyć na pomoc/współpracę kogoś znajomego...?
        czy masz jakieś papiery w związu z językami???? podaj szczegóły to pomyślimy...
        • Gość: gruby002 Re: pomysł na własna firmę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:02
          ico najbardziej lubisz robić wtedy się wszystko samo układa pozdrowienia
          • Gość: NoMad Sorry, ale... IP: *.cust.tele2.pl 12.02.05, 19:42
            ... człowieku. Twoja postawa: dzień dobry Państwu, oto ja, chcę coś zmienić w
            swoim zyciu - prosze powiedzce co moge zrobić.....

Tak biznesu nie zrobisz. Własna firma juz z definicji jest to Twoja własna
            działalność. Owszem, możesz podchwycić pomysł kogoś innego - jak najbardziej to
            możliwe. Ale powiem tak: na forum NIKT nie udzieli Ci 100%-owej porady.
            Dlaczego? Dlatego:
            1) ludzie, którzy JUŻ do czegos doszli (albo własnie za przeproszeniem :-)
            dochodzą - raczej nie powiedzą tego co zrobili krok po kroku na forum
            publicznym.
            2) Jesli szukasz pomysłu na swoje "wiecej niż waciki" na forum, to nie tędy
            droga ponieważ właśnie na forum jest więcej SZUKAJĄCYCH (czyli będących na
            Twoim etapie). Oni wszyscy także szukają, zatem również nie znają odpowiedzi.

Co w związku z tym?
            1) spróbuj znaleźć mentora (kogoś, kto już coś osiągnął) - może nie będzie miał
            dla Ciebie zbyt wiele czasu, ale warto, żebyś pytał go o to, co chcesz wiedzieć
            2)czytaj prasę, którą czytają osoby bogate. To oczywiscie nie jest recepta, ale
            wtedy zaczynasz dostrzegać ich problemy, ich punkt widzenia. To może sie
            przydać.
            3) Nie zniechęcaj się. Szukaj. Odetnij się od wszystkiego, co sprawia, ze
            czujesz marazm, biedę itp.

PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka