Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!!

19.02.05, 14:54
    Ludzie!
    Zorganizujmy się (choćby my wszyscy bezrobotni z tego forum),weźmy sprawy w
    swoje ręce i pomóżmy sobie nawzajem w rozwoju i znalezieniu dobrej i uczciwej
    pracy,zarówno tu w Polsce,jak i za granicą!Przecież wszyscy razem mamy
    mnóstwo wiedzy,doświadczeń,praktyki w całej masie zawodów,znamy(zapewne)razem
    mnóstwo języków,posiadamy różnorakie umiejętności,którymi za darmo możemy sie
    podzielić-oczywiście w ramach naszej grupy!Pomyślcie o tym!Może macie
    inne,jeszcze lepsze pomysły!Pomózmy sobie nawzajem!Zainteresowanym podam
    kontakt do siebie.Pozdrawiam wszystkich.Roman
    Obserwuj wątek
      • Gość: w3asyl9 Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 15:03
        Pomysł bardzo dobry tylko że nie na naszym polskim gruncie. Weź pod uwagę
        mentalność tego narodu, prędzej by ci się udało z turkami albo cyganami.
        • holejnik Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 19.02.05, 21:34
          Oczywiście ciekawa propozycja, jestem 53 letnim emerytem i posiadam
          doswiadczenie w kierowaniu duzymi ilościamo osób, (emeryt mundurowy) służę
          pomocą, mam duzo czasu - organizujmy się dla dobra ludzi pozostających bez
          pracy.Pozdrawiam
          • aniaczepiel Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 23.02.05, 21:47
            Lubię walecznych facetów.
            Wyrazy uznania.Szacuneczek.
            Może jakiś Związek Zawodowy?Albo Partia?
            Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów,nie tylko zawodowych :D !
      • rpoznan Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 19.02.05, 15:11
        Uważam,że w każdym narodzie możliwe jest zebranie się grupy rozsądnych i
        uczciwych ludzi,choćby po to by sobie nawzajem pomóc!Nie myślmy stereotypowo!
        Autorzy postów na tym forum(a wiem to "a priori")napewno do takich należą!Stąd
        moja propozycja!Pozdrawiam.Roman
        • Gość: wasyl9 Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 15:25
          To nie jest myślenie stereotypowe. Wystarczy popatrzeć jak sobie pomagają polacy
          na obczyźnie, jeden drugiego by chetnie utopił.
          • mariarella Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 19.02.05, 15:44
            <jeden drugiego by chetnie utopił.> i to w łyżce wody...
            a to hasło z pomocą to cos mi przypomina: "pomożecie??..pomożemy!!" a teraz nie
            ma winnych (hłehłe)
            • rpoznan Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 19.02.05, 16:23
              Rozumiem,że niektórym z was mój post może przypominać hasła z zamierzchłej
              epoki,ale tylko tak potrafiłem(w tamtej chwili)moją myśl opisać!Więc sorry za
              formę i napiszcie co sądzicie o pomyśle!Roman
              • Gość: realista Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.chello.pl 19.02.05, 17:04
                Fajnie, tyle ze naczym to miałoby konkretnie polegać ?
                Bezrobotni to na ogół (ale niekoniecznie) to ludzie o niskich kwalifikacjach,
                to co mieliby zoorganizować,?
                • mariarella Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 19.02.05, 17:12
                  czy realisto mówisz o sobie?? <ludzie o niskich kwalifikacjach> bo takie
                  złapałam odczucie... wiesz coś o bezrobotnych z innego środowiska niz Twoje?
                  • Gość: realista Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.chello.pl 19.02.05, 17:43
                    bezrobotni doktoranci z UG
                • Gość: anusia Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 02.03.05, 21:26
                  ble ble ble
                  z takiego gadania ani jedno miejsce pracy nie przybędzie
                  trzeba rewolucji w Polsce
      • Gość: Zomo Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.k.komputersat.pl / 82.160.34.* 19.02.05, 18:56
        Jestem za realizacją pomysłu jednakże trzeba zastanowic się jak to
        zrobić.jestem magistrem studiującym drugi kierunek pewnie nie ostatni,ale co
        mogę robić skoro nie ma pracy uczyć ,uczyc uczyć się ale to też kosztuje!
        szukajmy rozwiązania!!!!
      • Gość: Richelieu* tak, właśnie. Obywatele! IP: *.zyg.brewet.pl 19.02.05, 19:19
        Bezrobotni! Stwórzmy Stowarzyszenie Pracujących Inaczej! Zbierzmy tysiące
        podpisów pod petycją o przestrzeganie tolerancji dla pracujących inaczej. Niech
        nas zobaczą, niech usłyszą, że też mamy poczucue godności i nie damy sobie pluć
        w twarz przeterminowanym HRowcom. Nie damy sobą pomiatać albowiem powiadam Wam
        nasz czas jest już blisko, czas dostatku i potęgi, gdzie to My będziemy rządzić
        Polską ku chwale Narodu.
        My, Stowarzyszenie Pracujących Inaczej z ambicjami na partię polityczną,
        będziemy 3-milionowym gigantem na polskiej scenie politycznej. My przejmiemy
        władzę w Polsce, My obronimy polskie wartości w europejskiej konstytucji, My
        rządzić będziemy Europą, światem, wszechświatem i zaświatem

howk
        • mariarella Re: tak, właśnie. Obywatele! 19.02.05, 19:30
          TAK WŁAŚNIE!!
          Ramię w ramię, Bracia i Siostry - z małych i wielkich wsi, z małych i wielkich
          miast, wspólnymi siłami naszej niepokonanej Armii Głów Pracujących Inaczej
          wypracujemy sobie posłuch i zdobędziemy to co nam sie słusznie należy.
          Jutro bedzie nasze!!

też howk
        • Gość: jestemza Re: tak, właśnie. Obywatele! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:12
          podaj namiary i startuj na prezydenta, masz moje poparcie
          • rpoznan Re: tak, właśnie. Obywatele! 19.02.05, 21:28
            Bardzo dziękuję za pierwsze posty!Najważniejsza jest chęć i podjęcie decyzji!
            Każdy z nas bezrobotnych posiada jakieś "dobro",które z powodzeniem może służyć
            nam wszystkim bezrobotnym!Człowiek o niskich kwalifikacjach może także pomóc,bo
            np.posiada wspaniałą osobowość i haryzmę,której wielu z nas brakuje!Nie
            licytujmy się,tylko niech każdy z nas napisze co ma do zaoferowania
            naszemu "bractwu"-jak to nazwaliście Pracujących Inaczej.Ja oferuję pomoc w
            zakresie nauk społecznych i języka angielskiego.Po za tym wszelkiego rodzaju
            sprawy,zagadnienia,problemy administracyjno-społeczne.Macie w sobie mnóstwo
            potencjału i pomysłów,więc zadziałajmy razem!Pozdrawiam.Roman
            • Gość: Dilbert Re: tak, właśnie. Obywatele! IP: *.chello.pl 19.02.05, 22:02
              Roman, kurde poszukaj sobie mozę po prostu pracy....ajk masz tyle pałeru ;-)
            • Gość: Richelieu* więc razem z PPI ! IP: *.zyg.brewet.pl 19.02.05, 22:49
              O, osobowość, to jest to. Mam do sprzedania własną osobowość. Jestem
              charyzmatycznym upierdliwcem, reflektuje ktoś?

Że pomoc w zakresie nauk społecznych i administracyjnych. Ty się chyba no..
              Jeśli pracodawca nie chce Twoich nauk społecznych, główny odbiorca i konsument
              naszych umiejętności, to skąd Ci przyszło do głowy, że konsumentami zostaną
              bezrobotni, ba, niech będzie Stwowarzyszenie Pracujących Inaczej. Tak jakbyś
              oczekiwał, że człowiek z pierwszego progu podatkowego zechce mercedesa.

Ostatnio w aaaby widziałam ogłoszenie chłopca, który co prawda ma średnie, ale
              zna się na budowaniu wizerunku firmy, jest vice-prezesem dwóch stowarzyszeń,
              zrobił sobie zdjęcie na tle cud auta i w garniaku i nawet bidak nie wie, że
              prezentując umiejętnoci miękkie i facjatę robi z siebie, hm, nie będę się
              wyrażać.

wracając do powyższego tonu

Tak! Mamy w sobie potencjał, jesteśmy silną, prężną i zorganizowaną grupą o
              wyrazistych celach, podniesionym czole i błyskiem w oku. Tak! Mamy wykształcone
              członki, górne i dolne, potrafimy zaskoczyć rozmiarami ich potęgi największych
              niedowiarków. Tak! Jesteśmy w stanie zapewnić każdemu bezrobotnemu godny byt.
              Tak! Jesteśmy czyści, nie skorumpowani, nie tknięci komunistycznymi
              naleciałościami, świeży jak szczypiorek na wiosnę. Tak!

Chcesz lepszej przyszłości dla swoich dzieci i siebie? Zagłosuj na PPI - Partię
              Pracujących Inaczej.
              Masz dość biedy i poniżenia?
              Zagłosuj na PPI
              Masz dość ciągłego bezowocnego wysyłania CV?
              Zagłosuj na PPI
              Masz dość wszystkiego?
              Zagłosuj na PPI

przynajmniej nam, członkom PPI napełnisz brzuchy, a sobie zapewnisz szczęście
              wieczne w przyszłym życiu

Zagłosuj na PPI!
              • Gość: realista Re: więc razem z PPI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:15
                Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

>Jestem charyzmatycznym upierdliwcem,

Coś skromniutkie to stwierdzenie ;-)))))))))))

Richelieu na prezydentkę :-))))))
      • rpoznan Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 19.02.05, 23:26
        Ludzie!Załozyłem ten wątek na forum,bo pomyslałem,że to "good idea",ale
        widzę,że prócz sarkazmu nie macie sobie nawzajem nic do zaoferowania!To smutne!
        Nawet nie podaliście co możecie zrobić dla innych bezrobotnych!Nie mówiąc już o
        innych,lepszych pomysłach.To jeszcze smutniejsze!Mimo wszystko życzę wam
        wszystkiego najlepszego!Roman
        • Gość: Richelieu* Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.zyg.brewet.pl 19.02.05, 23:33
          ok, więc co Ty możesz zrobić dla bezrobotnych?

Bezrobotnym nie potrzebne są Twoje umiejętności społeczne ani admninistracyjne,
          ewentualnie angielskie jeśli znasz go biegle i jesteś w stanie udzielać lekcji
          gratis
          • rpoznan Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 19.02.05, 23:40
            No więc coś jednak mogę dać jak zauważyłeś!Nie mów za wszystkich!Ja nie wiem
            czego oni potrzebują do znalezienia dobrej i uczciwej pracy!Nie oceniaj
            innych,tylko napisz w jakiej materii inni mogą liczyc na Ciebie!Jak zrobi tak
            każdy z bezrobotnych forumowiczów tj. bardzo prawdopodobne,że wyjdzie z tego
            pisania na forum coś dla nas pożytecznego!Roman
            • Gość: Richelieu* Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.zyg.brewet.pl 19.02.05, 23:49
              na mnie?
              więc, też się znam na naukach społecznych i organizacji i administrowaniu. Znam
              angielski na tyle, że nie potrzebuję korepetycji od nie-nauczyciela filologa
              lub nativa.

Już jest zdublowanie umiejętności i wydaje się, że dla nas dwóch już miejsca
              nie ma

Jak możezs liczyć, że umiejętności społeczne komuś się przydadzą, jeśli
              pracodawcy się nie przydały. Naucz bezrobotnych technik negocjacji,
              rozpoznawania dyskutanta, autoperezentacji, pisania listów motywacyjnych. A
              nauki społeczne? Taak, te tłumy walące drzwiami i oknami aby od Ciebie właśnie
              poznać Durkheima i Spencera. W jakiej materii mogą liczyć, kurka wodna. Takich
              jak Ty jest na pęczki, bezrobotnych właśnie i po grzyba komuś coś co już ma.
              Powiedz lepiej, że sam niewiele masz i wywęszyłeś sposób na jeleni, żeby Cię
              poduczyli.

Ile chłopcze masz lat? 15?
              To sprzedaj mi swoje umiejętności, przekonaj mnie, że Twoje umiejętności są mi
              niezmiernie potrzebne
              • rpoznan Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 20.02.05, 00:22
                Richelieu nie bulwersuj się tak!Moim postem nie chciałem nikomu szkodzić,lecz
                jeśli tylko można-pomóc!Cieszy mnie to,że mamy wspólny zawód i
                zainteresowania,więc może kiedyś Ja Ciebie poproszę o pomoc w jakimś
                projekcie.Obecnie pracuję nad pewną monografią.Ciesze się,że wiesz co potrzebne
                bezrobotnym-obaj możemy ich tego nauczyć!Napisałem,że jestem bezrobotny-bo
                oficjalnie tak jest,ale nie napisałem,że nie mam zajęcia,które pozwala żyć!
                Pozdrawiam Cię Richelieu serdecznie.Myśl pozytywnie.A lat mam 36.Roman
                • Gość: Richelieu* Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.zyg.brewet.pl 20.02.05, 00:40
                  Facet przed czterdziestką mówiący, że obaj możemy, że wspólny zawód, że
                  serdecznie. Oo, jeszcze trochę i będziesz mógł mi pomóc, hehe

I bezrobotni wcale nie potrzebują osób znających się na wszystkich naukach
                  świata. Oni potrzebują chleba, nawet bez igrzysk.
                  • rpoznan Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 20.02.05, 00:54
                    No właśnie!Tego chcę!Chcę aby wszyscy z tego forum nawzajem pomagali sobie
                    znajdować sposoby na znalezienie pracy-chleba!A swoją drogą skąd w Tobie tyle
                    goryczy i złośliwości?A awersja co do wieku?Oczywiście,że serdecznie
                    pozdrawiam.Roman
                    • Gość: Richelieu* Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.zyg.brewet.pl 20.02.05, 01:16
                      bosz, co za "osioł" z Ciebie; nie zrozumiał; tłumaczyć jak dziecku .. albo jak
                      facetowi ;)

"Chcę aby wszyscy z tego forum nawzajem pomagali sobie
                      > znajdować sposoby na znalezienie pracy-chleba"

a teraz co robią?
                      a jeśli nie pomagają sobie to po Twoim apelu zaczną? vov

• rpoznan Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 20.02.05, 01:22
                        Miałem "psze Pani" taką nadzieję!I przepraszam,żem taki OSIOŁ!Wielkie sorki!I
                        niezmiennie Panią serdecznie pozdrawiam!Roman
                        • Gość: Richelieu* Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.zyg.brewet.pl 20.02.05, 01:29
                          osioł nad osły
                          w sam raz na posły

ps. żartuję oczywiście, bo widzę żeś drażliwy nieco i nie tylko "osła" nie
                          zrozumiał ale i dowcipu
                          niezmiennie Pana serdecznie pozdrawiam, buziaczki, papatki, woreczek, paw
                          Zrzędliwa baba
                          • Gość: Richelieu* Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.zyg.brewet.pl 20.02.05, 01:30
                            moment, jeszcze jedno

;)

o, już
                            • rpoznan Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 20.02.05, 01:37
                              Wszystkiego dobrego i miłej nocy życzę Ci siostro-humanistko!Zrozumiałem!A
                              jeśli późno-no cóż w końcu facet-nie?Dzieki za wszystko!Do miłego spotkania
                              gdzieś na poście!Roman
                              • Gość: Lushka Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 24.02.05, 09:38
                                Cześć, dopiero dzisiaj to przeczytałam ale w to wchodzę.
            • Gość: realista Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:52
              rpoznan napisał:

> Ja nie wiem czego oni potrzebują do znalezienia dobrej i uczciwej pracy!

No własnie potrzebuja dobrej i UCZCIWEJ pracy. Dobra jest każda ktorą się lubi.W Polsce brakuje tej uczciwej.

> Jak zrobi tak każdy z bezrobotnych forumowiczów tj. bardzo prawdopodobne,
              >że wyjdzie z tego pisania na forum coś dla nas pożytecznego!

Coś pożytecznego już wychodzi :-))) Można dowiedzieć się co nieco o firmach, stanowiskach, prawach i obowiązkach pracownika i pracodawcy. Zauważ że sporo postów dotyczy spraw którymi powinien zajać się PIP i prokurator.A niestety te instytucje coś słabiutko dzialają w temacie przestrzegania prawa pracy. I myslę że tutaj nalezy najwięcej zdziałać.Reszta sama znormalnieje...
          • Gość: seventhlife Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:01
            Witam,

czytam ten wątek i rzeczywiście - typowo POLSKI grajdołek ..
            większość postów to sarkazm i cynizm - partie, orgazniacje wygrajmy wybory ...
            to naprawdę wasze pomysły ?? jeżeli tak to współczuję
            a może tak ludzie mogliby się wymieniać doświadczeniami np. w poszukiwaniu
            pracy za granicą .. z jakiego pośrednictwa korzystać a z jakiego nie, na co
            zwracać uwagę, jak szukać ... jakie firmy warte są starań o posadę bo dają
            szansę rozwoju, płacą na czas itp a jakie żerują jedynie na kiepskiej sytuacji
            na rynku pracy i wyzyskują pracowników

to prawda, że nasza mantalność jest poniżej krytyki ....jedyny Naród który nie
            potrafi pomagać sobie nawzajem - w kilku krajach już byłem i ... WSTYD WSTYD i
            jeszcze raz WSTYD

ps.
            gratulacje dla założyciela wątku, ale po komentarzach widać że to trochę tak
            jakby "rzucać perły przed wieprze"

• Gość: prawdaoczykole Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.org 19.02.05, 23:51
          Roman szybko się poddajesz. Nie od razu Rzym zbudowano
          Po drugie jaki % bezrobotnych ma komputer internet by tu pisać.
          Po trzecie szyderstwa Jest taki kawał który obrazuje polaka w 99% nie będę
          całego pisał końcówka Jest chłop mający 2 krowy i chłop mający trzy krowy. Ten z
          2 ma jedno życzenie od boga i o co prosi żeby sąsiadowi zdechły 2 krowy. Nie
          jak normalny by chciał setkę krowów
      • Gość: Richelieu* Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.zyg.brewet.pl 20.02.05, 00:20
        więc jeden się zna na naukach społecznych i będzie nauczał, drugi się zna na
        kierowaniu dużą liczbą osób

jeszcze więcej podobnych i będzie idealna organizacja w której wszyscy są od
        uczenia i kierowania, a nikogo od bycia uczonym i kierowanym
        Więc ja się pytam, kto po dobroci weźmie się w organizacji za ścierę? Czy za
        stanowisko szeregowca?

jak to w jednym głupim serialu mówią, rządzić to by chcieli, ale robić to nima
        komu
      • Gość: Lublin Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 20.02.05, 08:22
        Mnie przychchodzi na myśl tylko takie działanie, które miałoby na celu ukazanie
        realiów przyjmowania do pracy po znajomości w państwowych firmach.
        • Gość: bogdan Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:56
          popieram sstary ja też mam tego dośc , by człowiek pracował nie mógł utrzymamc
          rodziny to już się w p....le nie miesci
        • Gość: Niki I CO DALEJ??????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.05, 21:40
          Wszystko ładnie i pięknie, ale co dalej??? co teraz??? czy nam to
          zorganizowanie się da jakies pieniądze na życie??? czy taki pomysł da nam
          pracę???
      • olimey Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 24.02.05, 16:21
        rpoznan napisał:

> Ludzie!
        > Zorganizujmy się (choćby my wszyscy bezrobotni z tego forum),weźmy sprawy w
        > swoje ręce i pomóżmy sobie nawzajem w rozwoju i znalezieniu dobrej i uczciwej
        > pracy,zarówno tu w Polsce,jak i za granicą!Przecież wszyscy razem mamy
        > mnóstwo wiedzy,doświadczeń,praktyki w całej masie zawodów,znamy(zapewne)razem
        > mnóstwo języków,posiadamy różnorakie umiejętności,którymi za darmo możemy sie
        > podzielić-oczywiście w ramach naszej grupy!Pomyślcie o tym!Może macie
        > inne,jeszcze lepsze pomysły!Pomózmy sobie nawzajem!Zainteresowanym podam
        > kontakt do siebie.Pozdrawiam wszystkich.Roman
        witam wszystkich.niedziw się ,że tak reagują ,wiem doskonale jacy są
        ludzie,założyłam wątek na forum prosząc o pomysł na jakąś chałupniczą robotę lub
        namiary na coś takiego,uwierz niepomogli a skopali,aż przykro było czytać.masz
        dobry pomysł gdyby więcej ludzi podeszło tak do sprawy i poszli po swoje byloby
        lepiej,ale jak ktoś napisał o tych krowach....niestety takim narodem
        jesteśmy.życzę dużo pomysłów i ich realizacji,możliwe,że i kogoś z kim
        zrealizujesz swoje pomysły.....papatki ....
        • Gość: były ORMOWIEC Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.02.05, 16:23
          ja moge odpowiadać za Wrocław, znam bardzo dobrze miasto i uczestniczyłem w
          wielu walkach na ulicy i w fabrykch.
          • Gość: Jaca konkretna propozycja IP: *.pl / 213.155.191.* 25.02.05, 20:15
            Możemy "bawić" w manifesty, ale możemy też spróbować zarabiać.
            Moja propozycja jest adresowana do osbób, które mieszkają w większych miastach i
            dysponują jakimś kapitałem na początek. (powierzchnia magazynowa, pieniądze,
            kontakty w biznesie, doświadczenia zawodowe). Zorganizujmy firmę handlową o
            zasięgu ogólnopolskim, mającą osobowość prawną np: sp. z o.o. Jeżeli do spółki
            wejdzie 30 osób z udziałem 5 tys. Zł każdy, to dysponujemy już kapitałem 150
            tys zł i możliwością sporego oddziaływania na dostawców (niskie ceny, dogodne
            warunki płatności). Powołujemy Zarząd, Prezesa, statut firmy i do dzieła.
            Każdy będzie odpowiedzialny za podległe mu województwo. Temat branży zostawiam
            otwarty.
            • r.richelieu Re: konkretna propozycja 25.02.05, 21:18
              heh, łańcuszek zamiast w kółeczko poleci do góry i na dół nic nie spłynie. 5
              tysięcy? Jak mnie wyrolujesz to na adwokatów wydam 5 razy tyle
        • r.richelieu Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 25.02.05, 21:21
          o to to, papatki to jest to, co najbardziej lubię

Dochodzi już do tego, że mailach z CV potrafi dziewcze napisać o pozdrowionkach
      • tom12 Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! 25.02.05, 23:53
        haha ale jajcaz, polacy to swinie i gowno jady, i nie bedo walczyc za siebie
        tylko za kogos, czyli np. za USA
      • Gość: Agitator Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.apnet / *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.05, 05:14
        A Pana Romana to ja proponuję na stanowisko Prezesa Wszystkich Bezrobotnych!!!
        Panie Romanie!Panie Romanie!Panie Prezesie Niech Pan Zostanie!!!!!
        • Gość: Zomo Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: 82.160.34.* 26.02.05, 11:36
          Kochani !!! Wymślmy coś w końcu, czekam na jakiś pomysł który sprawi że znowu
          zaczniemy wierzyć w poprawę naszego losu! Niech ktoś weżnie sprawę w swoje ręce
          może jakaś manifestacja np. w Warszawie wspólnie połączymy nasze siły ja
          obiecuję ze swojej strony zoorganizować pokażną grupę bezrobotnych
          wielkopolan, którzy mogą poszczycic się nie lada wykształceniem i praktycznymi
          kwalifikacjami.Może udamy się pod pałac prezydencki.
          • Gość: ZOMO-wiec Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.02.05, 14:48
            najlepiej niech wypowiedzą się wojskowi, dostają po 1200 zł, na ćwiczeniach z
            żołnierzami z Europy muszą się czerwienić za swój sprzęt , swoją biede. Nie
            mogą iść razem jak Niemiec czy Francuz na piwo po ćwiczenich , bo nie mają
            kasy na opłaty.Jak przekonamy wojsko, to Polska będzie nasza!!!!!!
            • Gość: FRUSTRAT Re: BEZROBOTNI ZORGANIZUJMY SIĘ i WALCZMY!!!!! IP: *.infinity.net.pl 02.03.05, 09:42
              Zalozmy partie bezrobotnych - Wybory tuz...tuz....mamy od cholery czasu.
              POLITYCY ZARABIAJA W TYM KRAJU NAJLEPIEJ - GLUPOTA JEST W CENIE !!!hURA !!!
              • Gość: Jerzy Panie Romanie popieram ks.Wawrzyniak nie miał inte IP: *.icpnet.pl 02.03.05, 13:15
                internetu, a kasy z wkładami groszowymi służyły do rozkręcenia samopomocy mieszkańców
                miasteczek i wsi, a było to w XIX wieku w Wielkopolsce. Można by więcej przykładów, ale kto zna to
                wie, a większość zabierająca głos i tak robi to po to by wypełnić wewnętrzną pustkę.
                Rozumiem Pana, ponieważ w swoim życiu zawodowym, a właśnie mija 50 lat, tylko 10 lat pracowałem
                na etacie. Reszta na >bezrobociu< mówiąc językiem dzisiejszym, tradycyjnie-wykonując wolny
                zawód.

Głosy sceptyczne, kpiarskie, sarkastyczne są także odbiciem doświadczeń życiowych. Zapewnie
                moglibyśmy zrobić długi spis własnych doświadczeń negatywnych, tylko po co.
                Wspierając pozytywnie, myślę, że można by na początek prowadzić porady prawne, w sposób podobny,
                jak na forum Edukacja udziela się pomocy dla osób potrzebujących drobnego tłumaczenia. To działa.

Pomocna mogłaby być informacja dla młodych ludzi podejmujących studia na temat >praktyki<
                danego zawodu, a także rankingu Uczelni. Jakże często podejmowane są decyzje bez znajomości
                następstw takiego kroku.

Można stworzyć skrzynkę kontaktową do porozumiewania się w sprawie pracy w regionach,
                pozostawiając podejmowanie decyzji w kontaktach bezpośrednich. Może wystarczyłoby na początek
                stworzyć zbiór już istniejących miejsc promocji poszczególnych zawodów.

Tyle na początek. Pozdrawiam marzycieli. Chcieć to móc!
                • Gość: realista Re: Panie Romanie popieram ks.Wawrzyniak nie miał IP: *.chello.pl 02.03.05, 21:48
                  POSTULATY :
                  1. PODNIEŚĆ ZASIŁKI DO 4000 zł netto.
                  2. ZNIEŚĆ PODATKI DLA LUDZI PRACY
                  3. PODNIEŚĆ PODATKI DLA BOGACZY DO 95%
                  4. DARMOWE LEKI DLA WSZYSTKICH
                  5. DOPŁATY DLA ROLNIKÓW - 3000 ZŁ na CZŁONKA RODZINY
                  6. emerytura dla wojska rolników po 10 latach pracy!
                  7. ZNIEŚĆ ZŁODZIEJSKI VAT , obnizyć KRUS
                  To dopiero początek naszych rządań
                  • Gość: realista ja bym dorzucił jeszcze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:38
                    ...kilka cytatów z klasyka...

zagrzewamy hasłami:

"KAPITALIZM TAK !
                    KAPITALIŚCI NIE !!!!
                    A BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ !!!
                    (zadowoleni?)"

choć początki były takie:

"Ja po doktoracie papowałem dachy , robiłem demolition, rwałem azbest za głupie 7$/godz...(10 lat temu)
                    Widocznie tyle a nie więcej byłem wart na wolnym rynku N.Y.
                    Jak ktoś Ci placi 1 zł / 1 dzień to tylko Wasza sprawa"

no i kariera się potoczyła jak z płatka:

"jak zaczynałem pracę w US w serwisie (Pioneer) to jak powiedziałem że jestem
                    doktorem inżynierem (byłem młody i wydawało mi się że wszytko wiem ) to facet
                    machnął ręką jakbym powiedział dowcip i powtórzył : Ok, but what's your
                    experience!"
                    I tylko to ma tam znaczenie , my Polacy kochamy papierki - to podnosi nas w
                    naszych oczach."

teraz hasła jak wyżej choć w praktyce wygląda to następująco:

"u nas asystentki po 1200 netto
                    programista zależnie od wyników - ciężko pracuja od 2000 d0 4500 (czasem) netto
                    grożą że odejdą ale ciągle są to nie jest chyba tak żle
                    handlowcy nawet do 10 000 netto - jak super miesiąc - ostatnio słabiej dużo,
                    ja .... czasem nawet strata - ale będzie lepiej..:-)"

więc zapewne dlatego codzienne zagrzewanie hasłami do pracy:

"WY BANDO NIEUDACZNIKÓW!!!
                    PO TO SIĘ PROWADZI FIRME ABY ZAROBIĆ !!!
                    KTOS TĄ WARTOŚC DODANĄ MUSI WYPRACOWAC !!"

ale czego się spodziwać skoro:

"OPiszmy jakich palantów i jełopów się u nas zatrudnia, i jak kłamią i oszukją
                    w POlsce pracownicy pracodawcę."

Ciekawe co jeszcze się zrodzi w chorej głowie....

"MAM NADZIEJĘ BYDLAKU ŻE ZDECHNIESZ Z GŁODU
                    NIE CIEGNOJU TRAFI SZLAG !!!!"

a pomyśleć że to dlatego że:

" jak będziesz pracdawcą to Cię oplują na tym portalu..:-)"

Choć myślę że czasem warto posłuchać samego siebie...

"Chłopie, trochę samokrycyzmu,"

p.s. wybaczcie proszę, ale przemycę trochę prywaty: POZDRAWIAM MOJEGO FANA

realista
                  • losiu4 Re: Panie Romanie popieram ks.Wawrzyniak nie miał 04.03.05, 09:09
                    o! co do VATu, to popieram. Tak pokręconego podatku świat jeszcze nie
                    widział :) znaczy przepraszam: właśnie widzi.

Pozdrawiam

Losiu
                  • Gość: gk Re: Panie Romanie popieram ks.Wawrzyniak nie miał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:35
                    czy nie moglibyśmy kogoś na etat z zagranicy przyjąć na rządzenie naszym
                    Krajem, jakiś ministrów sprawdzonych, bo my Polacy podobno nie umiemy rządzić,
                    tak wypowiadają sie Polacy pochodzenia niemieckiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka