Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

koncerny zagraniczne

23.02.05, 10:44
    TYle się słyszy o wyzyskiwaniu pracowników w dużych koncernach zagranicznych.
    Mam do Was pytanie, czy pracujecie w takim, który dba o swojego pracownika i
    panuje tam taka atmosfera,że chce się przychodzić do pracy. Czy w ogóle
    istnieje taka firma?

moniii
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dilbert Re: koncerny zagraniczne IP: 213.76.140.* 23.02.05, 10:49
        Wyzyskują tylko polscy pracodawcy.
        W zachodnich firmach można sobie wybrać co i kiedy się robi (można nic nie
        robic i to jest dobrze widziane)
        Poczytaj wątki tam jest opis tych rajów...
        A powanie mówiąc w Polsce większosć to przedstwicielstwa:
        np Panasonic Polska, IBM Polska (znam od podszewki) to tak naprawdę polskie
        firmy.
        • moniii Re: koncerny zagraniczne 23.02.05, 11:10
          Mam to rozumieć, że wszystkie przedstawicielstwa zachodnich firm w Polsce mają
          takie podejście do swojego pracownika jak w zwykłej polskiej firmie? Czy tak?
          Jeśli tak, to nic budującego. O ile bardziej wydajnie pracowałoby się, gdyby
          czuło się docenionym a nie wykorzystanym. Gdyby można było zaplanować sobie, co
          kiedy robię. Ale to chyba marzenia...
      • Gość: kuba Re: koncerny zagraniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 18:08
        ja pracuje w takiej. Choc tez wiele zalezy od osobistego podejscia do pracy.
        W kazdym razie z checia pracuje dluzej niz wymaga ode mnei umowa, osiagam
        dzieki temu wieksze wyniki i kolo sie zamyka, bo jestem za to doceniany.
        Moi znajomi sie dziwia, ze nie wkurza mnie ciagla mozliwosc dzwonienia komorki
        (prywatnej), wozenie laptopa w bagazniku... Bo jak naprawde lubisz prace to
        nia zyjesz.
        A moja zagraniczna firma traktuje pracownikow tak,z e sie chce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka