Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

consumer insight- pomocy!!

IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 23.03.05, 01:14
    Czy wasze firmy korzystaja z tego? Jak to wyglada?
    Dzieki za wszelkie odpowiedzi!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Magda Re: consumer insight- pomocy!! IP: 217.153.187.* 24.03.05, 18:10
        A o co pytasz konkretnie?
        Moja na tym pieniadze robi.
        M
      • Gość: nomoretears Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:20
        a co prace na Grasz o Staż piszesz? :)
        • Gość: Matylda Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 24.03.05, 21:35
          Nie, no na staz to troszke za stara jestem ;) Moj szef ma zamilowanie do
          nowosci i gdzies zapewne ten termin uslyszal.... no i zamierza to wdrazac.. czy
          consumer insight to po prostu jakies badania rynku? Czy sie wczuwam w role
          klienta czy tez latam z ankietami i pytam jak on postrzega nasz produkt. Esz,
          jak widzicie jestem zupelnie nie w termacie.... dziekuje za odpowiedzi! :-)
          • jorn Re: consumer insight- pomocy!! 25.03.05, 11:15
            Z treści Twojego postu wnioskuję, że dostałaś zadanie na temat, o którym nie
            masz pojęcia. Zdarza się, też kilka minut temu nie wiedziałem co to
            jest "consumer insight". W takiej sytuacji wypadałoby sie czegoś na ten temat
            dowiedzieć. Można to zrobić w sposób inteligentny, np. poprzez uruchomienie
            wyszukiwarki internetowej, a można też na sposób Matyldy - nie chce mi się
            myśleć (abo nie potrafię), zapodam pytanie na forum, niech sie inni męczą i
            podadzą mi gotowe rozwiazanie...
            • Gość: Matylda Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 25.03.05, 14:16
              No bardzo Ci dziekuje :]
              Moze mi nie uwierzysz, ale nie tylko przetrzasnelam net- nie ma nic poza
              firmami ktore oferuja "consumer insight" ale nie pisza jak, ale i bylam w
              EMPiku i przetrzasnelam wiekszosc ksiazek z Marketingu :( Sposob MAtyldy to
              radzdzic sobie samemu, ale tym razem nie daje rady. Wez sam sobie wpisz
              consumer insight w google i zobacz ze nic ciekawego nie ma.
              • Gość: Greg Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 17:11
                Matyldo, pozwól że odpowiem, chociaż nie będzie to zapewne pełna odpowiedź.
                Otóż słowo "insight" oznacza:
                1/ wnikliwość,
                2/ intuicję,
                3/ wgląd w coś,
                4/ zgłębiać ( coś ).
                Czyli "Consumer insight" oznaczałoby w wolnym tłumaczeniu "badanie
                ( zgłębianie ) potrzeb ( zachowań ) klienta". Z tego, co zdążyłem przejrzeć w
                internecie, takie badanie polega na przykład na tym, by towarzyszyć klientowi w
                codziennych sprawach, bo tylko wtedy można się zorientować, jakie ma naprawdę
                potrzeby i jak się zachowuje.

Czy to wystarczy, przynajmniej na razie ?

Pozdrowienia
                Greg
                • Gość: Matylda Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 28.03.05, 19:57
                  Tak, od razu lepiej! :-)

Dziekuje za pomoc!
                  Z pozdrowieniami,
                  Matylda
                  • Gość: Greg Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:32
                    Na stronie www.pentor.pl jest artykuł "Insight jest cool". Zajrzyj także na
                    stronę www.swiatmarketingu.pl, może tam też coś będzie. Temat, widzę modny się
                    zrobił.
                    Powodzenia
                    Greg
                    • Gość: Matylda Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 28.03.05, 21:46
                      Dzieki, dzieki , dzieki!!!!
                      Za artykul i krzepiaca swiadomosc ze jednak sa ludzie ktorzy chca pomoc innym.

Pozdrawiam!
            • Gość: Kinga K. Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 13:41
              Ale zes przynudzil, jak jakis szczur.
              • Gość: Greg Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 14:26
                ----------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka