Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dyskryminacja ? mobbing ?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.05, 17:50
    Witam, mam pytanie zwiazane z wysokoscia wynagrodzenia na rownozednych
    stanowiskach.

Otoz pracuje w sporej firmie produkcyjnej (panstwowej) na stanowisku
    kierowniczym sredniego szczebla. W firmie sa dwa takie stanowiska jak moje.
    Moje zarobki stanowia ok 60 % zarobkow czlowieka pracujacego na takim samym
    stanowisku. Kilka miesiecy temu zlozylem pismo do dyrektora przedsiebiorstwa
    o uregulowanie tej sprawy powolujac sie na odpowiednie przepisy KC dotyczace
    rownego traktowania pracownikow. Pismo to pozytywnie zaopiniowal moj
    bezposredni szef nadmieniajac ze biorac pod uwage moje umiejetnosci,
    zaangazowanie i wklad pracy podwyzka mi sie nalezy. Pismo do dzisiejszego
    dnia pozostalo bez odpowiedzi od dyrekcji. Moze ktos poradzi jakie sa
    mozliwosci wyegzekwowania podwyzki i czy w opisanej sytuacji mozna mowic o
    dyskryminacji ??

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maria Re: dyskryminacja ? mobbing ? IP: 62.233.169.* 02.04.05, 16:22
        Zgłoś się do Państwowej Inspekcji Pracy i powołaj na rozdz. IIa Kodeksu Pracy
        art. 18 /3a-3e/. Musisz to zrobić osobiście. Pracownicy PIP są zobowiązani do
        zachowania w tajemnicy Twoich danych. Pozdrowienia.
        • Gość: pracownik Re: dyskryminacja ? mobbing ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.05, 18:43
          dzieki za rade. A wiesz moze co wtedy zrobi PIP ? KOntrole jakas czy jak ?
      • bezplecuw Re: dyskryminacja ? mobbing ? 03.04.05, 19:43
        No ja mam jeszcze ciekawiej. Pracuję od paru miesięcy sama, etat kierownika
        wolny, zwolnił się już trzeci. Tak naprawdę kierownik potrzebny jest do
        pobierania pensji bo pracy jest akurat na jedną osobę. Kierownik gdy jest ma
        ponad 2x wyższe uposażenie niż ja. Tak więc pracuję spokojnie, wykonuję
        wszystkie obowiązki terminowo, bywam nawet czasem kreatywna,ale to chyba nie
        jest w mojej firmie zaleta. W każdym razie radzę sobie bardzo dobrze bo znam
        się na tej pracy, wykształcenie wyższe. Żeby nie było, że sama o sobie mam
        dobre zdanie, wszystkie opinie służbowe są więcej niż dobre, no laurki. Ale:
        nie jestem osobą p.o., nie jestem zapraszana na ogólne odprawy razem z innymi
        kierownikami działów, nie dostaję nawet o grosz wyższej premii nie mówiąc już o
        awansie od 5 lat, w którym to okresie 2X po roku prowadziłam dział sama.
        Próbowałam rozmawiać z szefem na temat mojej sytuacji, ale zawsze jestem
        zbywana mogę powiedzieć, że z politowaniem czego ja chcę. I czekam na kolejnego
        kierownika, który przychodząc nie wie nic kompletnie o specyfice pracy (tak
        było zawsze) ale zawsze jest czyimś przyjacielem, szwagrem lub innym znajomym.
        Czy to mobbing i co można zrobić?
        • Gość: miki Re: dyskryminacja ? mobbing ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:01
          hej!, "bez plecuw" ,masz wykształcenie wyższe, a to ciekawe kto ci je dał, bo
          robisz błędy ortograficzne, wstyd jak na kogoś takiego, dlatego mam wątpliwości
          czy je masz (to wykształcenie ha!ha) dokształć się z ortografii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka