Dodaj do ulubionych

Centrum Zdrowia Dziecka

IP: *.* 14.03.03, 17:41
Witam,moja siostra dostała skierwanie do Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie na leczenie jej półrocznego synka.Chciałabym sie dowiedziec czegoś na temat tego szpitala.Jak wygląda pobyt małego dziecka z mamą, co koniecznie trzeba ze sobą zabrać i na co zwracać uwagę.Dziękuję za wszystkie informacje.Małgosia
Obserwuj wątek
    • Gość: annba1 Re: Centrum Zdrowia Dziecka IP: *.* 14.03.03, 21:37
      Małgosiu, zarejestruj sie na forum, bądź odezwij się do mnie na priva.Nie ma Twojego adresu email.POZdrawiamAnia:hello:
    • Gość: guest Re: Centrum Zdrowia Dziecka IP: *.* 15.03.03, 16:45
      CZeść!Mój synek w tej chwili ma 9 m-cy. Jak miał 2 miesiące to przeszedł operacje pęcherza moczowego właśnie w CZD. Trzeba tam zabrać ubranka dla dziecka, pieluchy, środki czystości dla dziecka i mamy. Można też zabaweczki itp. Obok Centrum jest hotel dla matek. Doba tam kosztuje 45zł. Ale jak twoja siostra karmi piersią i mały budzi się w nocy to nie ma sensu wykupować tam noclegów. I tak bedzie całą dobę przy dziecki i tak. W nocy zanim pielęgniarki uspokoją małego albo ona przyjdzie z hotelu (ok.15 min) to mały się zapłacze. Nie wiem jak jest na innych oddziałach, ale na urologi matki śpią na własnych leżakach, albo na podłodze przed oddziałem. Tak więc niech weźmie ze sobą leżak, najlepiej z podnóżkiem. Umyć się można w łazience na korytarzu. Tak więc chyba tyle informacji. Musi się przygotować psychicznie na ten pobyt. To tyle.Kasia.
    • Gość: naanaaa Re: Centrum Zdrowia Dziecka IP: *.* 21.03.03, 20:33
      Ja w Centrum lecze swoje dzieci . W ub roku przez ponad 6 tyg bylam caly czas z synem... Mam ten komfort , ze mieszkam niedaleko szpitala (samochodem 7-10min) ale mimo wszystko przez 24 godz. na dobe bylam przy dziecku. Moj syn byl na oddz. chirurgii i transplantacji watroby. Nikt mi nie robil wyrzutow , ze caly czas siedze. Na obchod nigdy nie wychodzilam , zawsze moglam pytac , jesli czegos nie rozumialam... Niech Twoja siostra wezmie ze soba lezaczek- moze nie jest to najwygodniejsze , ale wtedy jest zawsze przy dziecku. Alternatywa jest hotelik dla matek. A czy maly ma trafic na oddzial czy to tylko badania ? Gdybym mogla w czymkolwiek pomoc - napiszAnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka