Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.acn.pl 12.02.01, 01:49
    czy ktos jako pracownik zostal skrzywdzony przez Citi ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pani Re: Citiabank IP: 195.94.196.* 12.02.01, 15:00
        Myślę, że jest takich osób wiele.
      • Gość: Lu Re: Citiabank IP: 195.117.238.* 16.02.01, 11:44
        Ja nie, ale może to dlatego że nie jestem pracownikiem Citi
      • Gość: Ania Re: Citiabank IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.01, 22:45
        myślę że przybędzie tych osób już niedługo
        • Gość: Pan xyz Re: Citiabank IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.01, 22:26
          Ja uważam, że Citi to najlepsza pracodawca w Polsce.

• Gość: kasia Re: Citiabank IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.01, 22:55
            czemu wlasnie Citi?? jestes tam fisha?
            • Gość: Gosia Re: Citiabank IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 22.02.01, 00:07
              Dobrze ,że nie byłaś pracownikiem KREDYT BANKu
              .Pani dyr miała w zwyczaju wywoływać ze śniadania tylko po to,by pozbierać papierki spod kwietnika w hallu.(sprzątaczka akurat wtedy tam sprzątała)
          • fordonski Re: Citiabank 13.03.01, 14:55
            W takim razie to pewnie Twoja pierwsz praca
      • Gość: Misiu Re: Citiabank IP: 10.17.10.180, 195.117.242.* 22.02.01, 10:12
        Po co zaczynac taki temat skoro jest sie zdania, ze citi to "najlepszy pracodawca" ???????
        • Gość: mija Re: Citiabank IP: 212.244.57.* 22.02.01, 12:52
          pracowałam w Banku Zachodnim. pracy ogrom, małe pieniądze i oczywiście później- REDUKCJA etatów. Wyleciałam.
          • Gość: Aga Re: Citiabank IP: *.hispeed.ch 23.02.01, 02:23
            Pracuje w Pekao SA, i mysle, ze sytuacja jest podobna w kazdym banku. Wszystko ladnie wyglada tylko z zewnatrz, dobre reklamy, zadbanie o klienta itp. Ale tak na prawde bank taki nie jest. Przestarzale procedury, duzo papierkowej roboty, za to duzo osob ktore nic nie robia ( udaja ze pracuja) a dostaja za to wynagrodzenie. Co do personelu, niestety jezeli skonczy sie studia, zna sie dwa jezyki i doswiadczenie w pracy nie ma sie niestety szansy na jakis awans bo inni maja pierwszenstwo ( np. ladne nogi). W ciagu calej mojej pracy ( naprawde duzego zaangazowania w to co robie) nie dostalam nigdy nawet najmniejszej pochwaly ( nie mowiac juz o premii), a gdy chcialam zmienic prace na inny oddzial banku, dyrektor nie wyrazil zgody, bez podania powodu swojej decyzji. ( moze mial dobrego wola do roboty i nie chcial sie go pozbyc)?
            Naprawde nie wiem, dlaczego bank Pekao SA jest w czolowce najlepszych pracodawcow w Polsce. Moze ktos ma podobne doswiadczenia?
            • Gość: michel Re: Citiabank i inne IP: *.webtel.pl 23.02.01, 14:19
              Mam kolerzankę która pracuje w "pekao" i ma podobne doświadczenia. Ja pracuję w branży IT w studio WWW. i tu też nie jest lepiej :( - moim szefem jest Pani która ma kłopoty z odebraniem maila i innymi zaawansowanymi aplikacjami typu Word ...
              • Gość: a_m Re: Citiabank i inne IP: *.daewoo.lublin.pl 02.03.01, 12:17
                Ludzie, jedni mają problemy z odebraniem e-maila, a
                inni z ortografią!
              • Gość: zizi Re: Citiabank i inne IP: 212.244.177.* 05.03.01, 10:30
                A Ty masz chyba KOLEGO problemy z ortografią!!!!!!!!!
                • Gość: Cwaniak Re: Citiabank i inne IP: 10.3.3.15, 213.192.80.* 05.03.01, 16:41
                  Ja mysle, ze chyba kolega michel.
              • Gość: v00d00 Re: Citiabank i inne IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 28.04.01, 00:30
                Ty -natomiast- masz spore problemy z
                ortografią. Nie przejmuj się jednak, bo ostępujący
                wtórny analfabetyzm dotyka coraz więcej ludzi.

Handlowiec piszący "Gżegoż" (autentyk), czy dyrektor
                wyznaczający "poczontek robót" nie należą do wyjątów.

Ludzie, czytajcie coś oprócz "Halo, halo wielkie
                ploty", czy "Tele-coś tam".

lektor jęz. angielskiego
      • Gość: miles Re: Citiabank IP: 193.0.74.* 04.03.01, 13:14
        Moja wiedza na temat atmosfery i stosunkow miedzyludzkich w Citibanku opiera
        sie jedynie na relacjach praktykanta i dwoch pracownikow. Sam, jako klient, mam
        o tej instytucji jak najgorsze mniemanie, z racji stosowania przez Citibank
        nierzetelnej i wprowadzajacej w blad retoryki reklamowej i zenujaco niskiej
        dbalosci pracownikow nizszego szczebla o klientow detalicznych.
        Citybank aspirujacy do tytulu Pracodawcy Roku, szczycacy sie
        wysokowykwalifikowana kadra zarzadzajaca jest tak naprawde rozlazla i niespojna
        wewnetrznie, skandalicznie zarzadzana "plama" wylana przez miedzynarodowa
        korporacje bankowa Citybanku w Polsce.
        Czy mozna okreslic bowiem inaczej bank w ktorym proces rekrutacyjny konczy sie
        rozmowa kwalifikacyjna z osoba ktora dopiero podczas rozmowy z nami zaczyna
        czytac przeslane kilka tygodni wczesniej CV ? Czy nie jest to lekcewazeniem
        przyszlego pracownika ?
        Po wtore, jak okreslic instytucje w ktorej zarzadza sie ludzmi stosujac
        motywacje negatywna, grozby i zdania "do roboty, bo mamy juz na Twoje miejsce
        stu chetnych wiec w kazdej chwili mozesz wyleciec" ?!
        Szczytem jednak nieporadnosci i kompromitacji Citybanku jest relacjonowana mi
        przez az dwoch znajomych pracujacych tam sytuacja w ktorej obawiajacy sie o
        swoja pozycje menagerowie wprowadzaja specjalnie w blad mlodszych pracownikow,
        zeby utrzymac sie na swich stanowiskach ?! Tak dzieje sie wszedzie, powie ktos
        slusznie, tak, ale tylko w Citybanku kierownicy wyzszego szczebla w ogole nad
        tym nie panuja...
        Jest tyle preznie rozwijaacych sie bankow w Polsce, tyle miejsc gdzie mozn
        apracowac z ciekawymi ludzmi i w milej atmosferze, po co wiec wspierac i
        firmowac swoja osoba chaotycznie mierne przedsiewziecie jakim jest Citybank
        Polska ?
        • Gość: Ania Re: Citiabank IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 09:23
          zgadzam się z moim poprzednikiem w 100 %
          potwierdzam to co mówi, gdyz mam znajomych co pracują w tejże firmie.
          Najbardziej szkoda mi fajnego polskiego handlobanku, który już zaczyna
          przekształcać się w citibank. W handlobanku pracownicy, obsługa zawsze była na
          poziomie, do citibanku zawsze miałam dużo zastrzeżeń. W ich citiphon każdy mi
          mówił co innego na proste pytanie dotyczącego mojego rachunku (ale na drugą
          kartę to każdy mnie namawiał). Denerwuje mnie to,że wszyscy myślą że Citibank
          to super pracodawca. Myślę że więcej jest osób które myślą zupełnie inczej.
          Szkoda że sprzedano Bank Handlowy akurat tej "super" instytucji, a nie
          pozwolono jej wcześniej połączyć się chociaż z BRE.
          no cóż...
          ciekawa jestem co tym sądzicie
          • Gość: wojtek Re: Citiabank IP: 195.116.40.* 10.03.01, 14:41
            to prawda.
            wedlug mnie handlobank popadl w nieodpowiednie rece
          • Gość: deKris Re: Citiabank IP: *.cafe.silverscreen.pl 10.03.01, 21:23
            gdyby się BRE z Handlowym połączyli to jaką miałbym pracę magisterską

Ostatnio byłem w Citibanku i płaciłem (nie ważne co). Obsługiwał mnie typ
            trochę starszy ode mnie i miał taką minę jakby mu się w ogóle, za te pare
            tysięcy, nie chciało pracować
            • Gość: Elka Re: Citiabank IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.01, 19:25
              miałam nadzieję że do fuzji banku handlowego i citibanku nie dojdzie.
              rzeczywiście szkoda handlobanku. wchodzą te zagraniczne banki wykupując
              wszystko co polskie a państwo na to pozwala.a ci w citibanku rzeczywiście
              pracują jakby chcieli a nie mogli -chyba za dużo dostają.
      • Gość: klient 100% zgody - personel Citi jest do dupy IP: *.pl 13.03.01, 15:36
        Szanowni pracownicy Citi. Zgadzam się z Wami. Wy, jako pracownicy, jesteście do
        dupy. Citi jest dobrym, zachodnim bankiem, gdzie sprawnie dokonuje się usług
        finansowych, które często były pionierskimi (na rynku PL). Jedyny mankament to
        ludzie-pracownicy. Jak coś się spieprzy, to dlatego, że ktoś czegoś nie
        dopilnował.
        • Gość: pop Re: 100% zgody - personel Citi jest do dupy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 22:15
          jeżeli to taki dobry zachodni bank to może mi powiesz dlaczego taki super bank
          zatrudnia takich ludzi ???? dobry bank dba o swoją markę, pracowników itd. W
          citibanku jest zupełnie inaczej i nie ma sensu obwiniać pracowników.
          • Gość: klient Re: 100% zgody - personel Citi jest do dupy IP: *.pl 15.03.01, 10:32
            Moje uwagi dotyczą również innych banków. Ja sądzę, że generalnie brak jest
            wykwalifikowanej kadry w Polsce, lekceważący stosunek Amerykanów do innych
            nacji, a szczególnie pogardliwy do Polaków oraz wredna mentalność Polaków
            (typowym, wręcz podręcznikowym przykładem na niewywiązywanie się z umowy jest
            A. Gołota). Innymi słowy komputer się nigdy nie pomylił, tylko jakaś paniusia w
            banku zapomniała lub źle odczytała moją stałą dyspozycję. Naraziło mnie to na
            małe straty, które bank mi wyrównał. Wniosek: bank jest OK, a pracownicy są
            jacy są. Następstwo: "ci kretyni Polacy nawet porządnie nie potrafią czytać".
            Bardzo mnie to smuci, ponieważ też jestem Polakiem, ale jestem przekonany, że
            nawet Ty stykasz się z bezmyśnością różnych urzędników, nie tylko w bankach. A
            dlaczego akurat Citi jest ok ? Bo bardzo dużo rzeczy można załatwić bez stania
            w kolejkach, często na telefon oraz mają najwięcej bankomatów gratis. Ale
            zgadzam się z Tobą, że tym nadętym, aroganckim amerykanom nie można ufać do
            końca.
            • Gość: trainee no tak zle to chyba nie jest !:)- opinia bylego praktykanta IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 20.04.01, 12:06
              no tak...w sumie to byl moj pierwszy kontakt z bankowoscia. Na praktyce bylem
              ladnych juz kilka lat temu - bylo dosc ciezko ale 155% sympatycznie - pozwolilo
              mi to dalej szukac pracy i osiagnac satysfakcje. Placili (jak na wymagania
              studenta pierwszych lat studiow b.dobrze - nie wszystkie banki placily wowczas
              tak za praktyki. Moze od tego czasu sie troche pozmienialo - opinie sa rozne -
              rzeczywiscie byl taki moment ze Citi moze "spoczal na laurach" silna reklama -
              uslugi jak na tamte dni nowatorskie - nie zawsze moze spotykaly sie z uznaniem.
              Teraz...mozna sie z tego cieszyc lub nie - ale Citi-Handlowy ma naprawde
              istotny udzial w rynku (i to nie tylko retail banking). Przez inne banki
              postrzegany jest jako wazny konkurent o silnej i ugruntowanej pozycji - (co
              jest jeszcze mocniej widoczne po fuzji z Bankiem Handlowym). Troche chce
              obronic bylego pracodawce:) - mocno sie stara zeby akcjonariusze swoje zarobili
              a przeciez o to glownie chodzi...wszystko pozostale jest tego wypadkowa - czy
              sie tego chce czy nie - przeciez o to wlasnie chodzi (a ze mamy sie czuc
              przyjemnie obsluzeni, zadowoleni - to sa czyniki majace na celu budowe
              wizerunku, zaufania kazdej inst. finansowej - ale zawsze maja na celu
              zwiekszenie rentownosci)..i nie jest to tylko cecha Citi-Handlowy. (...a czy my
              inwestujac w cos pieniazki nie chcemy zarobic jak najwiecej..:). pozdrawiam
              wszystkich uczestnikow dyskusji.
          • Gość: Lechu Re: 100% zgody - personel Citi jest do dupy IP: 192.168.111.* / 217.6.108.* 20.04.01, 13:11
            Bzdura.
            Masz jakis mistyczny stosunek do przedsiebiorstw. Firmy to ludzie tam pracujacy
            i nic wiecej. Jezeli jakas obca firma dziala w Polsce, to jest taka, jak
            pracownicy, ktorych udalo sie w terenie zatrudnic. Lepiej niech mi nikt nie
            mowi, ze polski personel bankowy jest kompetentny: gora pewnie tak, ale srednia
            kadra to wielki problem. A ci na dole (z tymi macie do czynienia) sa tylko tak
            dobrzy, jak srednia kadra. To troche jak w armii - kazda jest tak dobra jak jej
            podoficerowie.
      • Gość: jkkhk Re: Citiabank IP: 217.99.65.* 20.04.01, 23:53
        • o-ski Re: Citiabank 24.04.01, 14:25
          Jak wiecie Bank Handlowy połączył sie z Citibankiem. Mam konto w Handlobanku i
          wszystkie operacje robiłem przez internet - to było bardzo wygodne ! W ten
          weekend banki połączyły systemy informatyczne. Wczoraj przez trzy godziny
          słuchałem muzyczki przez telefon próbujac połączyc się z telecentrum, co jest
          konieczne zeby sie zalogowac do nowego systemu. Dziś po dwóch godzinach walki i
          telefonie bezpośrednio do Warszawy, gdzie sie dowiedziałemże pani mi nie może
          pomóc bo maja kłopoty (co mnie to obchodzi ??!!!) udostępniono mi konto, ale
          saldo jest jakieś dziwne, a system twierdziże nie ma historii operacji !!!
          TO JEST SKANDAL !!!!
          • Gość: GUEST Re: Citiabank IP: *.cto.us.edu.pl 04.05.01, 13:10
            Tak - saldo jest dziwne. Robilem 10 dni temu wplate w bankomacie - jest dalej
            zablokowana i to podwojnie. Saldo rachunku w ciotophone rozni sie od salda w
            ciotodirect a panienka telefonistka nie jest mi w stanie podac jakie sa
            prowizje za przelewy. W ciotophone jest zapis operacji "wyplata z bankomatu -
            14 zl 05 groszy" - od kiedy bankomaty wydaja monety ??? W dawnych zawsze
            pustych oddzialach handlobanku stoja kolejki jak w pko. Jedyna wydawana karta
            bankowa bedzie Maestro - czyli ciagly brak autoryzacji przy probie zaplacenia
            gdziekolwiek.

Pytanie do wszystkich: gdzie sie przeniesc ???
            • Gość: Smik Re: Citiabank IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 04.05.01, 13:30
              Znam kilku klientów Handlobanku, którzy też się nad tym zastanawiali. Po długiej dyskusji
              stwierdziliśmy, że nie bardzo jest gdzie się przenieść!
      • Gość: rangoon Re: Citiabank IP: *.katowice.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 19:58
        W Azji ich hasło to........BANK KTORY NIGDY NIE SPI.
        Rok temu w Singapurze,mając na koncie 13000DM i zero dostępu do nich - na skutek
        błędnej informacji ich pracownika w Polsce - uzupelniłem je osobiście.
        WASI KLIENCI RÓWNIEŻ.
        • Gość: don Re: Citiabank IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 20:34
          I tak uważam, że pomimo tych kłopotów informatycznych citibank pozostanie
          najlepszym bankiem-najlepsza karta kredytowa i najszybszy kredyt. Wiedziałem,że
          przez ten okres łączenia sie systemów mogą byc problemy, dlategoteż
          postanowiłem nie dokonywać żadnych operacji przez jakiś czas (wydruk ze stanem
          konta i pieczątką zrobiłem też sobie wcześniej). No i co ??? opłaciło się- nie
          musiałem wisieć godzinę na telefonie i czekać na połączenie z doradcą. A tak
          szczerze to się nie dziwie że nie można było się dodzwonić, przecież większość
          klientów chciała chociażby sprawdzić saldo w nowym systemie, a że jest ich
          ponad pół miliona .... pomimo tego Bank jeszcze przeprosił w ramach gazety
          klientów i do końca sierpnia wypłaty z euronetu i tranzakcje w citidirect za
          darmo !!!!!!!!!!!!!! zaje....iście. Teraz w citi wszystko wraca do normy, a ci
          co się spłoszyli i uciekli z kontami gdziekolwiek, niech żałują. A i wbrew
          pozorom nowa tabela prowizji jest bardziej atrakcyjna niż wcześniej.super

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka