lokusta1 Re: praktyki studenckie za granica 11.01.03, 20:28 Witam :) A ja marze o wyjezdzie na praktyke do Danii (ewentualnie Szwecji). Czy ktos z Was byl moze w tych krajach na praktyce? Jakie macie doswiadczenia? Moze wiecie kto organizuje takie wyjazdy? Pozdrawiam serdecznie lokusta1 lokusta1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: praktyki studenckie za granica IP: *.rz.fh / *.ik.fh-hannover.de 13.01.03, 13:45 A czy ktos wie cos o AUSTRALII?? jezeli macie jakies info, blagam o kontakt. ja teraz jestem na stypendium ERASMUSA w Niemczech. Fajna zabawa, ale jezeli bedziecie sie starac to lepiej dobrze poszukac i wybrac sie np. z DAADem, bo Erasmus placi bardzo malo. Z tym ze z praca dla studentow w Niemczach nie ma najmniejszych problemow. Jeszcze raz prosze-jezeli ktos wie cos o Austarlii to dajcie znac. pozdr. julika3@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mitch Re: praktyki studenckie za granica-Australia! IP: 203.36.162.* 28.02.03, 23:07 -moj e-mail:melbourne@albionhouse.com.pl. zapraszam -! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: praktyki studenckie za granica-Australia! IP: *.sgh.waw.pl 08.03.03, 19:02 Moze to nie na temat, ale jezeli jedziecie do Stanow na Work and Travel, to koniecznie wystrzegajcie sie najwiekszych oszustow w Warszawie, biura SOIM Student Adventure Society. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perfect Re: praktyki studenckie za granica-Australia! IP: Bambo.aa.pl:* / 192.168.1.* 14.03.03, 14:01 a slyszales o Perfect? tez jest niezly.. (onfoto.republika.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falbala Re: praktyki studenckie za granica-Australia! IP: *.jdnet.pl 07.04.03, 23:42 a czy ktos z szanownych forumowiczow wie cos na temat praktyk we francji? dodam ze nie jestem na biezaco z marketingiem i zarzadzaniem chociaz jakos staram sie zarzadzac wlasnym czasem.... jakas szansa dla romanisty z zacieciami biurowymi- tlumaczowymi.... dzieki za info. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: praktyki studenckie za granica IP: *.unia-wolnosci.pl 23.04.03, 19:13 witam serdecznie, podejrzewam,ze na szukanie praktyk za granica moze byc juz za pozno... Szukam adresow firm prawiniczych najlepiej we Francji lub Belgii, moga byc takze najrozniejsze stowarzyszenia czy organizacje stwarzajace mozliwosc podjecia praktyk (odplatnych i nie...). Bylabym wdzieczna za kazda pomoc, najlepiej gdyby byly to konkretne adresy (moze ktos byl i poleca...) Z gory dziekuje. Kamila nuria@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: praktyki studenckie za granica IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.05.03, 08:58 Cześć, być może to marzenia ściętej głowy ale czy ktoś z Was może mi poradzić jak odbyć praktykę za granicą jeszcze w te wakacje? Interesują mnie firmy konsultingowe, ale nie tylko. Znam bardzo dobrze angielski, średnio - niemiecki, kończę IV rok ekonomii i biję głową w mur że zajrzałam na to forum dopiero teraz. Jestem zdesperowana więc mam też prośbę - jeśli wiecie coś o pracy nawet fizycznej na najbliższe wakacje to please - dajcie znać!Będę wdzięczna za wszelkie cenne rady. A poza tym kiedyś marzyły mi się studia w Stanach lub Kanadzie na dobrej uczelni - może ktoś z Was realizuje taki "sen"? U mnie ze średnią pewnie nie byłoby problemu ale już z pieniędzmi na wyjazd na pewno... A może znacie jakąś firmę za oceanem, która za niewolniczą ;) pracę zgodziłaby się sfinansować moją edukację? Dzięki za odpowiedzi i pomoc. Piszcie tutaj lub na: elwizard@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP Re: praktyki studenckie za granica IP: *.ing.unibo.it 14.05.03, 14:49 Z doswiadczenia wiem ze najlepsze jest IAESTE, tylko ze to glownie dla studentow szkol technicznych. mozna wyjechac do jednego chyba z ponad 80 krajow (rocznie ponad 200 studentow), i miec calkiem niezle stypendiom (ja mialem ok. 1200 euro za praktyke w helsinkach), cala procedura, jest gladka i latwa (po spelnieniu paru kryteriow:) ). polecam..., tylko, ze rekrutacja trwa glownie na jesien, no i iaeste jest na nie kazdej uczelni w polsce... zobacz: www.iaeste.gliwice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: praktyki studenckie za granica IP: 206.122.136.* 16.05.03, 09:52 Ile w sumie kosztuja te praktyki w Anglii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inbal Re: praktyki studenckie za granica IP: *.wuipo.WAU.NL 26.08.03, 09:35 Chcialam Was ostrzec przed progamem Leonardo Da Vinci. Trafilam na 3 miesiace na farme do Wloch, gdzie przy rekordowych upalach przacowalismy w polu. Od pracodawcy nie dostawalismy nawet wody do pracy, oszczedzal na jedzeniu (np. na obiad same ziemniaki). Z farmy do cywilizacji bylo okolo 10 km., a wlascicielka zabierala nas do sklepu tylko jak miala dobry humor. To byly najgorsze 3 miesiace w moim zyciu. Nic sie nie nauczylam, rozmawialam tylko z Polakami z mojej grupy,wegetowalam tam w upale. Nigdy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Praktyki w Szwecji IP: *.edu.pl 15.09.03, 15:27 Może ktoś wie coś na temat możliwości podjęcia praktyk w Szwecji (ewentualnie Norwegii)? Branża : media,tv i inne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmm Re: praktyki studenckie za granica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 16:06 a czy ktos ma moze jakies netowe namiary na praktyki zagraniczne dla lekarzy i stomatologow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek8760 www.job-the-young.com IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 23:27 www.jobs-the-young.com Odpowiedz Link Zgłoś