Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kilkaset majli z cv

IP: 82.139.9.* 16.04.05, 15:57
    kurcze wysłałem kilkaset majli z cv i nic.......

gdzie zrobiłem błąd....?

jakby tak każdy napisał co o tym wszystkich myśli - jakby było kilka mln.
    postów to może by coś się zmieniło .....

Obserwuj wątek
      • magdzik-m Re: kilkaset majli z cv 16.04.05, 19:27
        Przeslij do mnie swoje CV i list. Może Ci pomogę :) Kiedyś pracowałam w
        pośrednictwie. Pozdr
      • Gość: kasiak Re: kilkaset majli z cv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:13
        tez sie zastanawiam co robie nie tak, juz sama nie wiem ile wyslalam cv i
        ciagle nic
      • Gość: Muka Re: kilkaset majli z cv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:22
        kiedys slyszalam wypowiedz specjalisty uwazal, ze jesli cv jest szablonowe
        standardowe to widac ze potencjalnemu pracownikowi nie zalezy na wlasnie tym
        stanowisku wlasnie w tej firmie i przez to jest juz na poczatku odrzucane.
        Dlatego warto isc nie na ilosc tylko na jakos choc oczywiscie jedno nie
        wyklucza drugiego. moze sproboj bardziej dostosowac tresc listu i dane w cv do
        konkretnego stanowiska
        zycze powodzenia
        • Gość: standard Gadanie bleh bleh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:50
          Szczerze powiedziawszy jest to gadka szmatka stosowana przez różnej masci
          doradców którzy zarabiają za paplanie. Szablonowe CV??? To co może napisac je
          jak mi sie podoba?? Z tego co wiem CV to CV ma mieć szereg standardowych
          informacji i nie ma w nim mowy o tworzeniu eposów. Potrzebuja kogos na
          stanowisko sprzedawcy a ty pominiesz że skończyłaś/eś studia??? Przecież ta
          informacja nie jest potrzebna przy tym stanowisku ale bez sensu jest ją
          pomijać. Podobnie jeśli chodzi o rozkład CV ma pewne standardy i nie da się ich
          przeskoczyć chyba że ktoś chce dać zdjęcie na pół strony i informacje w
          chmurkach. Od zabawy w przedstawianie siebie jest list motywacyjny chociaż i on
          jest podszyty standardami. Miałem przyjemnośc czytać dużo listów podczas
          rekrutacji i takie wyłamujące się ze standardów były raczej śmieszne. Pisano w
          nich o pierdułach, ubarawiono jakimiś opowieściami... Jeżeli chodzi o kolege po
          prostu może mierzy wyżej niż pozwalaja mu kwalifikacje. Szukają kogoś po
          studiach a on ma średnie, z czterema językami a on zna dwa. Cóż takie życie.
          • muka77 Re: Gadanie bleh bleh 20.04.05, 11:09
            no oczywiscie ze to loteria :)
            ale:
            czasem wystarczy napisac umiejetnosci w innej kolejnosci (np komunikatywnosc
            przy pracy z klientem, a skrupulatnosc przy pracy z programem ksiegujacym na
            pierwszym miejscu) to mialam glownie na mysli
            a nie mialam na mysli LM typu od dziecinstwa bawilam sie w kasjerke :P taki LM
            tez bym potraktowala jako mily przerywnik w pracy
            no i oczywiscie jesli cv nie zawiera stanowiska na jakie sie aplikuje tez ma
            mniejsze szanse (mowimy o rzetelnej rekrutacji, bo w innym wypadku to mozna
            sobie darowac starania)
            Pozdrawiam
      • Gość: Wera Re: kilkaset majli z cv IP: *.Zabrze.Net.pl 20.04.05, 14:05

Niestety coraz więcej jest osób które wysyłają sporo listów motywacyjnych a
        mimo to ciągle mają problem z otrzymaniem posady.
        Np. moja znajoma była na 3 romzowach w sprawie pracyw jednym tygodniu, cieszyła
        się że w końcu dało to jakiś skutek i..
        niestety z Żadnej z tych rozmów nic nie wynikło.
      • Gość: ania Re: kilkaset majli z cv IP: *.bemo.waw.pl / *.bemo.waw.pl 20.04.05, 17:20
        bo nie wystarczy tylko wysłać i czekać. Jeśli naprawde zależy Ci na pracy, po
        wysłaniu cv i listu dobrze jest zadzwonić i zapytać, czy jest jakaś decyzja
        odnośnie Twojej osoby - chyba, że w ogłoszeniu jest napisane, że firma odezwie
        się do wybranych kandydatów. Dla pracodawcy jest to znak, że zależy Ci na
        danej pracy. Wiem ,ze ciężko byłoby dzwonic do wszystkich firm, do których
        wysłało sie cv, ale watro chociaz do niektórych.
        Jeśłi chodzi o koszty z tym związane, to przypominam, że istnieją np. kluby
        pracy (zazwyczaj przy urzędach pracy), rózne fundacje które zajmują się osobami
        bezrobotnymi, itd, gdzie można za darmo skorzystać z telefonu, faksu, ksero,
        przejrzeć gazety z ogłoszeniami. W tych miejscach można również uzyskac
        bezpłatną pomoc w napisaniu cv i listu motywacyjnego.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
      • geeeg Re: kilkaset majli z cv 21.04.05, 08:03
        ja wysłałem trzy i dostałem dwa zaproszenia na rozmowę a cv zwalone z książki
        • swist33 Re: kilkaset majli z cv 21.04.05, 09:37
          no i otoz to.
          Mnie tez sie wydaje ze w wiekszosci przypadkow forma nie ma nic do rzeczy,
          jezeli "tresc" jest poprawna, tzn odpowiada profilowi poszukiwanemu przez
          potencjalnego,pracodawce.
          Moje CV i listy mot trafiaja w proznie, wysylam okolo 200/mc...dostaje z 5
          odpowiedzi negatywnych i tyle...
          Po prostu, na pierwszy rzut oka nie mam nic powalajacego na nogi (w sensie
          doswiadczenia zawod)do zaproponowania, "na odleglosc" nie jestem w
          stanie "wylansowac" swojej osoby. I tu lezy pies pogrzebany.
          Aha, dodam jeszcze, ze pracy szukam od 2 lat, w Belgii (bo tu mieszkam)
      • Gość: obserwator Re: kilkaset majli z cv IP: *.icpnet.pl 21.04.05, 14:20
        ja rowniez zauwazylem ze odpowiedzi na Cv wysyłane mailem sa w mniejszości,
        wiem jednak ze na pewno docieraja do firmy (znajomy pracuje w firmie HR i
        wspominał ze przekazuja wszystkie maile) ja wysyłam w formacie PDF kazdy list
        motywacyjny staram sie pisac indywidulnie pod dana firme. Wysłaęłm 20 ofert z 4
        zaproszono mnie na rozmowe, jedna przysłała list ze nic z tego , od jednej
        otrzymałem oferte pracy.
        pozdrawiam i powodzenia
        • Gość: eja Re: kilkaset majli z cv IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 16:29
          robię podobnie, wysyłam praktycznie tylko mejle i to miesięcznie dosłownie kilka 3 -5 i
          zazwyczaj jestem zapraszany na spotkanie po urzedniej rozmowie przez telefon (jakiś
          tam rodzaj weryfikacji), a i co ważne ZAWSZE piszę podania pod konkrentą firmę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka