Gość: bart IP: *.net24.prv / 195.136.145.* 20.05.05, 02:02 Słyszeliście coś na temat pracy w firmach oferujących oferty timeshare? Mam zamiar u nich pracować. Każde info się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: Praca w timeshare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:58 kiedyś byłam na rozmowie w sprawy pracy - czytaj spęd potencjalnych agentów a tak na prawdę naiwnych. Miało byc szkolenie (niepłatne) potem jakiś cas "stażu" za podstawową pensję która była jak najniższa płaca krajowa + obietnica niesamowitych zysków z prowizji... w trakcie rozmowy osoby opuszczały sale jedna po drugiej. na koniec zostało moze ze 3 -4 osoby nadal chętne. zostałam do końca z ciekawości jak to sie skończy, bynajmniej nie dla chęci zatrudnienia się tam. Mnie przestało się podobac po miej więcej 10 minutach tego spotkania. Problem w tym ze byłam kiedyś jako potencjalny klieten na takim spotkaniu jakie robią te firmy sprzedając udziały w timeshare'ach... ceny zabójcze mało kto się decydował. Warunki timeshare'ów też mało korzystne. To jeszcze nie ten rynek. My za mało zarabiamy żeby w to wchodzić, poza tym nasze społeczeństwo boi się wszystkiego rodzaju "share'ów" po aferach z piramidami finansowymi, spółkami kredytowymi itp. w efekcie praca cieżka, nabiegasz się jak akwizytor zbierając grupy na spotkania. potem je prowadzisz - zwykle wieczorami, do bardzo późna (nasze skończyło sie po 23, a zaczęło o 18!) fajnie jak masz kogoś kto po ciebie przyjedzie lub masz własne auto. A z takiej imprezy czasem się ktoś zgłosi i masz od niego prowizję, choć od nas nikt się ne zdecydował. Odpowiedz Link Zgłoś