Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w timeshare

IP: *.net24.prv / 195.136.145.* 20.05.05, 02:02
    Słyszeliście coś na temat pracy w firmach oferujących oferty timeshare? Mam
    zamiar u nich pracować. Każde info się przyda.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mm Re: Praca w timeshare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:58
        kiedyś byłam na rozmowie w sprawy pracy - czytaj spęd potencjalnych agentów a
        tak na prawdę naiwnych.

Miało byc szkolenie (niepłatne) potem jakiś cas "stażu" za podstawową pensję
        która była jak najniższa płaca krajowa + obietnica niesamowitych zysków z
        prowizji...

w trakcie rozmowy osoby opuszczały sale jedna po drugiej. na koniec zostało moze
        ze 3 -4 osoby nadal chętne. zostałam do końca z ciekawości jak to sie skończy,
        bynajmniej nie dla chęci zatrudnienia się tam. Mnie przestało się podobac po
        miej więcej 10 minutach tego spotkania.

Problem w tym ze byłam kiedyś jako potencjalny klieten na takim spotkaniu jakie
        robią te firmy sprzedając udziały w timeshare'ach... ceny zabójcze mało kto się
        decydował. Warunki timeshare'ów też mało korzystne. To jeszcze nie ten rynek. My
        za mało zarabiamy żeby w to wchodzić, poza tym nasze społeczeństwo boi się
        wszystkiego rodzaju "share'ów" po aferach z piramidami finansowymi, spółkami
        kredytowymi itp.

w efekcie praca cieżka, nabiegasz się jak akwizytor zbierając grupy na
        spotkania. potem je prowadzisz - zwykle wieczorami, do bardzo późna (nasze
        skończyło sie po 23, a zaczęło o 18!) fajnie jak masz kogoś kto po ciebie
        przyjedzie lub masz własne auto. A z takiej imprezy czasem się ktoś zgłosi i
        masz od niego prowizję, choć od nas nikt się ne zdecydował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka