Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZARABIANIE Z ALLEGRO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 16:54
    Witam.Mam pytanko do osób,które handlują w Allegro.Czy to naprawdę
    dochodowe,czy warto się w to "bawić" i na czym tak naprawdę to polega?
    Pomóżcie.Mam trudną sytuację materialną i chętnie dorobiłabym jakąś
    kasiurkę.Mój sąsiad tylko w Allegro handluje płytami i właśnie kupił sobie
    Toyotkę.Wredota nie chce mnie wprowadzić w tajniki Allegro.Pomóżcie!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ola Re: ZARABIANIE Z ALLEGRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:24
        Ja niestety nie handluje na Allegro ale przegladam od czasu do czasu i wydaje
        mi sie ze jest to bardzo dochodowe zajęcia. Np. allegrowicze zamawiaja ciuszki
        w Victoria Secret , nastepnie sprzedaja za 100% , a pełno naiwniaków je
        kupuje...inni sprowadzają marne podróby kosmetyków(perfum) z Turcji...i
        sprzedają je jako oryginały( i też jest pełno naiwniaków je kupujących)...Może
        i ja sie tym zaczne zajmować...hmmmm
        • Gość: szuwi Re: ZARABIANIE Z ALLEGRO IP: *.jzo.com.pl 20.05.05, 19:19
          Biznes na allegro polega raczej na sprowadzaniu taniutkich towarów z Chin i sprzedaży z odpowiednim przebiciem (często kilkuset a nawet kilkutysięczno procentowym). Uwaga - zwykle handlarze sprowadzają do Polaski nie setki sztuk, ale całe kontenery towaru. Niestety - tu już należy sporo kasy zainwestować, aby potem odpowiednio wyjąć - z nawiązką oczywiście.
          Na allegro chodza poradniki w jaki sposób się w to wkręcić - na ile skuteczne nie wiem, zwykle większość sprzedawanych e-booków to śmieci.
          Swoją drogą nie sądzę aby ktoś na sprzedaży płyt mógł zarobić na samochód. CD sprzedawane są raczej w niezłej dla klienta cenie (20-40 PLN) kiedy - przypomnę - w sklepie kosztują zwykle 60-80 PLN.
          • Gość: Kamila Re: ZARABIANIE Z ALLEGRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 13:15
            On handluje płytami i jakimś sprzętem RTV i tylko tym się zajmuje.Mój kumpel
            twierdzi,że on to ma z kradzieży dlatego nie chce o tym mówić.
      • Gość: shn Re: ZARABIANIE Z ALLEGRO IP: *.ds1.tuniv.szczecin.pl 23.05.05, 17:43
        Wystarczy sie rozejrzec, zobaczyc co mozna i gdzie kupic taniej, pochodzic i
        porozgladać sie :) No a potem to sprzedajemy z odpowiednią marżą :) Zdaje sie
        ze można zarobić niewielkie pieniądze ale ja tak z 300 na miesiąc wyciągałem -
        nierobiąc nic - a to juz coś...pozdr
      • jk Re: ZARABIANIE Z ALLEGRO 23.05.05, 21:43
        żeby zacząć sporo zarabiać na allegro, to trzeba najpierw znaleźć niszę, w
        której nie ma konkurencji (albo konkurencja jest mała) i potem zainwestować
        proporcjonalnie do spodziewanych zysków
        można też się wbić na rynek, na którym jst już sporo sprzedających, niższe ceny
        (tylko tym się można na początku przebić) przyciągną klinetów - tutaj również
        przewidywane inwestycje są duże

bez trudu można dorobić 200/300 miesięcznie, problem jest, gdy się chce z handlu
        w necie utrzymać :)
      • clk Re: ZARABIANIE Z ALLEGRO 25.05.05, 17:47
        ja sprzedaje rzeczy, ktorych nie potrzebuje, badz mi nie odpowiadaja..
        czasem mam z tego 200 zl, czasem 100zl miesiecznie, zalezy...

--
        Darmowe aukcje internetowe | www.swistak.pl/p/99981/

Darmowe wystawianie i promowanie aukcji, ZERO prowizji, import komentarzy i
        aukcji z allegro!
        SPRAWDZ juz dzisiaj!
      • Gość: mis Re: ZARABIANIE Z ALLEGRO IP: 213.151.78.* 25.05.05, 19:23
        Na kradziezy zawsze zarobisz. Dam rade: ukradnij swojemu znajomemu ta Toyote i
        sprzedaj na Allegro. Zero kosztow a zysk spory. Co ty na to?
      • Gość: tutaj ja przez 2 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:44
        aktywnie sprzedawałam na allegro.
        wkład na początku: 600 zł
        zysk miesięczny ok. 2 tyś

(jakoś udawało mi się trafić w towar :)

ale to było w czasie studiów. teraz niestety praca więc za bardzo nie mam czasu
        na hobby i ... uzależnienie. bo allegro bardzooooo uzależnia.

pamiętaj, że aby zarabiać na allegro troche większą kase (<1 tyś) trzeba
        naprawdę sużo czasu na to poświęcić.
        1. znalezienie odpowiedniego towaru
        2. obfotografowanie, opisanie
        3. zrobienie szablonu
        4. wystawienie aukcji
        5. odpowiadanie na @ (ja miałam dziennie ok 50 przy max.20 wystawionych
        aukcjach)
        6. tel dzwoni 24h/dobę
        7. sprawdzanie konta i wpłat
        8. pakowanie towaru
        9. podróż na pocztę, odstanie w kolejkach

+ jeżdżenie po towar, załatwianie opakowań itp, no i oczywiście cała papierkowa
        robota związana z prowadzeniem działalności gosp, która niestety trzeba założyć.

poza tym wydatki są też bardzo wysokie (tojeden z powodów mojej rezygnacji z
        allegro):

przy obrocie mies. 5 tyś na prowizje i wystawienia min. 500-800 zł
        opłaty związane z DG ok 1 tyś.
        opakowanie, taśmy ok 100 zł
        (+ ew. prąd, internet itp).

wszystkim sie wydaje, że to taki łatwy zarobek a tak naprawde to kawał ciężkiej
        pracy. a najbardziej wkurzający są upierdliwi początkujący allegrowicze, którzy
        dzwonią 5 min. po licytacji czy moge iść TERAZ na pocztę i im coś tam wysłać,
        albo dlaczego po 30 min od wysłania przez nich @ jeszcze nie odpisałam...

i jeszcze jedno: ja zaczynałam jak była dość mała konkurencja na allegro. teraz
        tam jest wolna amerykanka. gimnazjaliści kupują na stadionie 20 bluzek po 15 zł
        i sprzedają po 20 zł. dla nich to może i jakiś zarobek (1-2 zł na czysto) ale
        patrząc z perspektywy zarobienia jakiejś sensownej kasy - nie opłaca sie w to
        bawić.

pzdr.
        • Gość: szuwi Re: ja przez 2 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:12
          No i trzeba przy tym zaznaczyć jeszcze jedno - aukcjom zaczął przyglądać się
          US :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka